2 fulare, 2 bilete la Milano

La începutul anilor 80, Mitică Papuc mergea la meciurile Universității Craiova cu un IMS împrumutat. Erau doar 10 maşini în Novaci şi în zilele în care juca Ştiința unele luau drumul Băniei.

Mitică Papuc nu avea maşină. Avea un băiat, slab ca un „arac”, care la doar 5 ani prefera freamătul Centralului vâjâitului tiribombelor din parcul de distracții de lângă stadion. Băiatul, Marian, a crescut înalt şi puternic precum un leu, între drumuri cu IMS-ul la Craiova şi meciuri ascultate la difuzor împreună cu tatăl său în curtea casei părinteşti de la Novaci.

Au trecut peste 35 de ani de atunci.

La Novaci nu mai circulă IMS-ul de altădată, în comună sunt poate sute de maşini. Nici Marian nu mai este la Novaci, a plecat demult. Nu a scăpat nici acum de dependența de alb-albastru, este un călător în căutarea senzației unice oferite de tot ce înseamnă Ştiința.

Nea Mitică este însă tot la Novaci. S-au schimbat atâtea la Novaci, în țară, în lume, la Universitatea Craiova. Dragostea lui pentru echipa a rămas însă la fel de intensă ca în zilele în care, la volanul unui IMS împrumutat, mergea împreună cu fiul său, Marian, către arena unde îi chema inima.

Anul acesta, nea Mitică face 76 de ani.

Şi pentru că Ştiința naşte poveşti şi pasiuni incredibile, Marian, cel venit pe lume pe 5 septembrie (în aceeaşi zi cu Ştiința noastră), în amintirea zilelor de acum 35 de ani, a cumpărat două fulare (cele mai frumoase fulare din lume) şi 2 bilete de avion cu destinația Milano.

Nea Mitică Papuc s-a născut pe 3 august 1941.

Iar cei 76 de ani îi va sărbători pe San Siro din Milano, alături de cel mai iubit pasager al IMS-ului din anii 80, fiul său, şi de restul oltenilor ce vor fi acolo alături de cea mai iubită echipă din lume, Universitatea Craiova!Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.