clona lui Adrian Mititelu nu va reusi!

Clona lui Mititelu

Asistam in perioada actuala la o noua renastere (reala de data aceasta?) a unei echipe Universitatea Craiova, continuatoare a vechii Universitati de pe vremea lui Mititelu, adica cum este CS Universitatea Craiova continuatoare vechiului club sportiv. Trecand peste picanteriile care ne fac sa ne intrebam de ce noi oltenii suntem mai cu mot si nu reusim in ultimii 20 de ani sa facem performanta, este important sa analizam de ce proiectul lui Mititelu este lipsit de valoare si substanta, fiind doar un praf in ochi pentru a pune in offside proiectul CSU.

1. Echipa manageriala a lui Mititelu nu are o viziune clara si realista a obiectivelor pe care vrea sa le atinga cu clubul si modul in care aceste obiective pot fi masurabile si atinse. Apar doar cifre „senzationale”, cu zeci de mii de suporteri si cote din actiuni.

Recomandare: pentru a ti propune ceva clar din punct de vedere economic si sportiv, trebuie sa definesti cum vei reusi sa atingi aceste obiective cu resursele de care dispui sau pe care le poti atrage pe termen scurt si mediu. Si aceste obiective trebuie urmarite si evaluate periodic.

2.Echipa manageriala este facuta din entuziasm si nu pe considerente economice. Sportul are nevoie de bani pentru a face performanta, nu mai poti avea pretentia de la angajati sa aduca rezultate bune daca nu iti respecti promisiunile de baza: salariu, uneori prima, constanta, proiect viabil pe termen mediu. Cum poti sa lucrezi cu o echipa manageriala si „n” jucatori daca tu spui in conferinta ca nu ai bani? Cum va reactiona echipa din punct de vedere moral atunci cand vor veni infrangeri si tu nu ti-ai platit jucatorii?

Recomandare: trebuie stabilit un buget real si care poate fi asigurat pentru noul sezon si create premisele pentru a strange fonduri pentru noul sezon. Banii si stabilitatea aduc incredere pentru membrii echipei. Performanta se poate face in liniste si . Daca nu ai resurse, nu poti consuma.

3.Capacitatea manageriala. Mititelu nu a fost in stare sa gestioneze un nume si un simbol al Romaniei. A pornit cu niste sume de bani si o echipa , un nume valoros, dar nu a fost in stare nici el nici echipa sa manageriala sa gestioneze ceea ce pretinde ca detine. A bagat clubul in faliment si in procesul dezafilierii. Este un mare semn de intrebare asupra abilitatilor de conducator pe care le are si el si cel care il inconjoara. Este clar ca nu a avut experienta si cultura necesara pentru a valorifica potentialul unui club.

Recomandare: Mititelu trebuie sa isi atraga langa el oameni capabili care sa aduca plus valoare clubului pe care il reprezinta. Dar cine vrea sa mai lucreze cu AM? Care este profilul acestor oameni?

4. Credibilitatea. Mititelu nu mai inspira incredere din prisma actiunilor realizate in trecul. Omul acesta sta de ani de zile si plange prin presa ca a fost furat, blocat, etc. Daca ar fi avut potential, renastea sau punea bazele unui alt business. Si hai sa fim seriosi…afacerile cu terenuri sunt foarte dubioase. Economic vorbind nu ai cum sa te imbogatesti peste noapte cumparand la 10 dolari si vanzand cu 1000 . Vremea Caritasului si FNI -ului a trecut.

Recomandare: Adrian Mititelu trebuie sa fie realist si sa inteleaga ca suporterii s-au desteptat si se orienteaza catre proiecte viabile nu promisiuni facute dintr-o sufragerie.

5. Banii. Adrian nu are cash. Cash is the king!

Totul va fi o mare amagire pentru cei implicati proiect. Nu se va intampla nimic. Planul sau contine cuvinte cheie de genul „daca”, „palmares”, „beton”, „actiuni”.

Recomandare: trebuie atrase resurse financiare pentru a pune in picioare un proiect viabil. Este foarte greu sa aduci astfel de resurse cand nu inspiri incredere (pct.4) si nu ai un plan pus la punct.
Analiza poate continua, dar ma opresc aici. Nu poti reusi doar dintr-un entuziasm fals si din dorinta de a face rau celor care au reusit prin profesionalism.

Spune punct acestui proiect mort din nastere!

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.