Amețiți și fără orizont

Așa a încheiat sezonul regulat echipa noastră ! Ca în imaginea cu Stephane Acka, accidentat de Straton la finalul primei reprize. După o pauza de iarnă cu suspans privind plecarea triou-ului Vătăjelu, Mateiu, Bancu și bomboana de pe colivă – mult prea discutata plecarea a lui Andrei Ivan, echipa pare fără orizont și dă senzația că e pe cale să se prăbușească odată cu așteptata plecare a celor 4 jucători. Minunea amânării plecării lor pare a nu fi de folos, probabil pentru că ei simt deja că și patronatul e pe același picior de plecare. După 26 de etape din sezonul regulat, Universitatea Craiova este pe un dezamagitor loc 9, din 14 echipe. Alături de dezamăgirea locului de playout, suporterii resimt acut alte dezamăgiri mai mult sau mai puțin manifestate în spațiul public, cum ar fi nesiguranța viitorului echipei, o bancă tehnică adusă din ligile inferioare și evidența problemelor financiare manifestată prin renunțarea la jucătorii cu salarii mari aflați în ultimele 6 luni de contract.

Potrivit Regulamentului de organizare a activitatii fotbalistice, incepand cu sezonul actual, la finalul sezonului regulat se califică în faza play off primele 6 echipe clasate iar următoarele 8 echipe vor participa în faza play out.

In play-off (faza II) participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1 – 6. Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe calificate în playoff. Câștigătoarea campionatului este echipa clasată pe primul loc la finalul fazei play off-ului.

In play-out (faza II) participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7 – 14. Fiecare echipă participantă la play-out va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe participante la play-out.

Jocurile de baraj (faza III).

Echipa clasată pe locul 6 în play-out va disputa un joc de baraj turretur cu câștigătoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a. Jocurile de baraj între echipele clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii a 2-a vor fi organizate de FRF iar jocurile de baraj între câștigătoare și ocupanta locului 6 în faza play-out vor fi organizate de LPF. 3.

Echipele calificate în play-off și play-out vor începe faza a II-a a competiției cu jumătate din punctele obținute în sezonul regular (sistemul belgian). În situația în care în sezonul regular s-a obținut un număr impar de puncte, numărul de puncte rezultat după împărțirea la 2 va fi rotunjit cu 0,5 (exemplu: în situația în care o echipă va obține în sezonul regular un număr de 31 de puncte, ea va începe faza a II-a cu 16 puncte). În situația în care la finalul play-off-ului sau play-out-ului două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în primul rând ținându-se cont dacă a fost sau nu aplicată rotunjirea cu 0,5. În caz de egalitate după aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face conform art. 27. 4. Echipele participante la play-out clasate la finalul fazei a II-a pe locurile 6, 7 și 8 au obligația să obțină în play-out minimum 15 puncte, în caz contrar urmând a începe sezonul următor cu o penalitate de puncte calculată ca diferență între punctajul minim (15) și numărul de puncte obținut în play-out, indiferent de categoria competițională în care vor evolua.

Ce va fi? Va termina Universitatea pe un loc care să-i asigure continuitatea în sezonul viitor în liga 1 sau echipa o va lua de la capăt din liga secundă? Așteptăm opiniile voastre !

Related posts

2 Thoughts to “Amețiți și fără orizont”

  1. Bobby

    Sanse mari de retrogradare din punctul meu de vedere. Ca si in era Mititelu, avem de a face cu un club in deriva, fara oameni care se pricep la fenomen. Vorbim de vreo 10 milioane de Euro irosite de un patron care nu se pricepe. Viceprimarul de la Mures, Maior, e un tip care se pricepe la fotbal. Cu bani mai putini, a reusit performante mai bune decit Craiova.

    1. max

      Nu pica Stiinta..Partea proasta va fi cu finantarea…Mititeii analfabeti se bucura degeaba…Avea tata Luciu Strimbeanu o vorba mare-Nu mor caii cind vor cainii!Apropos ..nu cred ca il vazusi pe Lucica jucind ,poate ai auzit de el…!Si acum bancile din English parc au mirosul parfumului sau!!!!!!

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.