Ana are mere. Măria n-are mititei.

Căci despre carne și eradicarea foametei e vorba în redacția jegsepe.

O și ce foamete, în contextul în care firimiturile au înlocuit mititelul și fleica de care se bucura ziarul de sport acum un deceniu. Intre timp, Sportul a dispărut, iar ziarul s-a transformat într-o fițuică în care își exprimă frustrarea și nevoia niște presari prăfuiți și înfometați. Le spunem presari pentru că sunt mai aproape de termenul de piețari, oameni care urlă în gura mare să își vândă marfa că să aibă ce pune pe masă. Care zbiară mai tare în piață, aparent vinde mai usor. Nu contează adevărul sau realitatea, când ei au băgat sub preș termeni precum presă, jurnalism, deontologie, bun-simț ori decența. Scandal să fie, că doar el aduce dumicatul ce umple gura și stomacul.

Mărioara din redacție scrie iar despre Craiova. Locul acela din care nu mai curge banul, că unii nu au nevoie de pomeni jurnalistice, iar altora le-a secat izvorul în goana dupa circ mediatic.

Cu toate astea, Mărioara are nevoie să iasă în evidență combătând politic orașul Craiova, cel pentru care stadionul reprezintă poate cea mai mare realizare de la construcția bijuteriei orașului, Parcul Nicolae Romanescu.
Si trebuie sa combata, ca doar e in trend sa dai in politica, intr-o tara in care nu exista oricum asa ceva, ci doar interese obscure și goana după fleici de carne și mititei.

Despre regurgitarea scrisă astăzi nu sunt multe de spus și e surprinzător că mai există craioveni care apreciază mizeria și jignirile aduse orașului și întregii regiuni. Trebuie însă aduse anumite amendamente, căci Mărioara vrând să pară apolitică, a jignit toată suflarea alb-albastră, inclusiv pe cei pe care doar circul îi mai ține în viață.

In primul rand, cea cu burta goala rade cu dintii la gard (la propriu, pentru ca nu va intra pe noul Oblemenco) de “grozaviile” scrise în comunicatul Primăriei Craiova, ignorând până la urmă destinația acestui stadion și mai ales impactul produs de ridicarea unei arene moderne la nivelul țării.

Scribei (era să-i spunem pe nume: scârbei) jegsepiste îi e lesne să critice limbajul de lemn dintr-un comunicat de presă, mai ales când realizarea unui editorial elocvent si demn de profesia pe care o practică e ceva de ordinul imposibilului.

E ușor să iei în bășcălie chestiuni exterioare sportului rege, dar devine ridicol când faci afirmații batjocoritoare la adresa gloriilor Universității Craiova (în goana dupa mici si sub forma de cuvinte), Andrei Păunescu, Ciri Mayer ori chiar a locuitorilor Craiovei si iubitorilor de alb-albastru.

Nu ne intereseaza propaganda pro sau anti politică. Cum nu ne-a interesat nici când Marioara scria articole moralo-vindicative la adresa primarului Boc și a partidului portocaliu la inaugurarea Cluj Arena sau când făcea anchete pe brânci despre sumele de bani achitate din bugetul PMB la inaugurarea Arenei Naționale in mandatul doctorului Oprescu.

Oltenia va fi în straie de sarbatoare, pentru că investițiile în infrastructură au ocolit colțul ăsta uitat de țară, indiferent de coloratura politică ce a condus România.

Intradevăr, poate un stadion nu era primul lucru pe lista priorităților, dar este un mare pas înainte pentru iubitorii de fotbal și pentru cel mai titrat club din provincie. Iar in contextul în care avem un fotbal fără iarbă, cu tribune vechi și ruginite, cu scaune rupte și spectatorii din ce în ce mai puțini, este ridicol să iei în derâdere ce s-a ridicat în Bănie, chiar și indirect.

Universitatea Craiova merită acest stadion și îl va avea. Publicul alb-albastru merită acest stadion și îl va avea. Marile glorii și actuali fotbaliști ai Științei meritau și merită un astfel de stadion și îl vor avea. Deci unde e problema, Marioaro? Aaaaa, dacă noul stadion era asezonat cu niște șunculiță, mititei și un caltaboș trimise în redacția jegsepe nu ne mai pierdeam în detalii politice, ci eram întâmpinați cu elogii despre un stadion ultra modern într-un fotbal falimentar.

Dar așa, când burta e goală și mațele fac simfonii de foame, te așezi la masă și dai drumul la scris.
Spune sincer, Marioaro, înghiți și acum în sec după ospețele pantagruelice pe care le făcea nea Ovi cu banii pompați dinspre Craiova în epoca Staicu și Mititelu? Ți-e dor de zilele când scriai zilnic despre circul din Bănie?

Urmele de grăsime de pe tastatură sunt ultimele reminescențe ale unei epoci muribunde cu ziariști cumpărați și articole de presă în care erau unși ca salvatori patroni de echipe, politicieni sau alte anti-exemple de carton ale vremii.

Si ar fi bine dacă foamea de mititei ar pune stăpânire doar pe redacția jegsepe, dar există și alte fițuici care se zbat să prindă loc la masa flămânzilor. Mai dornici de afirmare și mai înfometați decât Marioara blogerista.

Speram că cei din conducerea Universitatii Craiova vor menține interdicția aplicată șobolanilor din redacția jegsepistă, precum și altor “iubitori” de alb-albastru, astfel încât să nu le dăm prilejul să roadă termopanele sau cablurile de pe noul Oblemenco.

Related posts

One Thought to “Ana are mere. Măria n-are mititei.”

  1. Maximus

    A sustine Booveanul, boovenizarea si boovenizatii inseamna sa spui nu justitiei romane, nu istoriei, dar mai ales un nu bunului simt!

    Aceasta Marie, cam slaba de minte, dar si de caracter, reprezinta o specie pe cale de disparitie, odata cu europenizarea Romaniei: jurnalismul aservit, fripturisto pupincurist, desprins din anii comunismului, Indarjirea este mercantila, nu dogmatics, dar lipsa de caracter este aceeasi,,

    Hai Stiinta, Sa tundem oile,,

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.