Apel către lichelele din presa sportivă

Acest apel nu este adresat tuturor ziariștilor din presa sportivă. El se adresează doar lichelelor care au făcut din meseria înnobilată de Sebi Domozină și Ioan Chirilă, o curvăsărie ieftină de can-can. Apelul nostru este adresat lichelelor, proștilor și incompetenților din presa sportivă. Nu este adresat șpăgarilor din presă, pentru că nu avem probe să acuzăm, deși de multe ori lucrurile sunt evidente.

Lichelelor,

Voi ați distrus orice încercare de presă sportivă de calitate ! Cu editoriale de doi lei, istericale plângăcioase despre faulturi de alibeci și afaceri găunoase de becalioți, cu anchete despre dezinfectanți în ziare de sport sau emisiuni TV făcute la normă, cu interlopi gălagioși intrați în direct la telefon, sau cu invitați “obiectivi” având ADN de milițieni sau de oieri. Ați făcut ceea ce puțini credeau posibil, ați creat o presă sportivă mult sub nivelul fotbalului rahitic inițiat de alde Nașu’ și Corleone.

Sunteți slugi de interlopi

Ați renunțat de mult la competență, bun simț și deontologie profesională. Ați ajuns goarnele interlopilor la margine de drum și la sfârșit de civilizație. Trăiți din isteria feceseb-istă pe care o creați și o justificați tembel, de parcă ar putea exista un concurs de popularitate într-o societate în care doar SRL-ul unui oier este dezmierdat salivând în genunchi, cu demență fanatică de inspirație nord-coreeană.

Tolontanul vostru cu față umana se justifica prin faptul că fotbalul nu se joacă la OSIM, atunci când folosea un nume interzis de lege, pentru SRL-ul de oier. Pai da bre, Tolontane, unde-i lege nu-i tocmeală, dar numai când nu e vorba de interlopii pe care îi serviți zi de zi! Hai, mai băgați o vrăjeala de oaie schiloadă pe prima pagină, poate că șeful becaliot face încă un purcoi de bani la vânzarea de nicușori către fazanii din vest. Mai băgați vrăjeli de palmarese și steluțe, să vină prostimea la meciuri de oier, să-i bage banul gros în buzunarul soios.

Citați cu religiozitate orice prostie de interlop oier sau mititel, într-un dispreț total față de jurnalistica de calitate. A cita un om ce se dovedește instabil psihic e abuz medical, nu ziaristică. Ioan Chirilă scria despre jucători și antrenori, nu despre interlopi analfabeți, cu probleme de echilibru psihic. Când ziariștii americani pot scrie ca președintele Trump minte, voi va petreceți viața adulmecând cu nesaț izmenele unora ca Becali și Mititelu, le citati tâmpeniile cu entuziasm, fără a le pune în contextul crud al realității.

Despre clone și palmarese

Vorbiți de palmarese și clone, dar în mintea vostră înceată aceste noțiuni nici măcar nu au o definiție clară. Are vreun înțeles noțiunea de “palmares” într-un fotbal în care interlopii își fac cluburi noi, ca să scape de datorii ? Voi pricepeți că în lumea civilizată un club cu datorii dă faliment, dacă nu își plătește datoriile și apoi un alt club este format, care eventual cumpară numele și brandul sportiv de la clubul decedat, ca să primească și creditorii ceva bani ?

Voi pricepeți că FRF și LPF nu au nici o reglementare în ceea ce privește palmaresele cluburilor sportive și ca alde Becali, Mititelu și Copos și-au făcut tot felul de cluburi noi – care nu pot avea niciodată palmaresele cluburilor vechi ?

In ce lume cretină datoriile sunt lasate la aștia mulți și proști, pentru ca înterlopii să se laude cu palmaresele cluburilor vechi ? Vorbiți de clone când vreți voi, dar când comunitățile din Arad, Cluj și Ploiești și-au făcut cluburi noi, în paralel cu societățile groparilor Marțian (Arad), Walter (Cluj), Capră (Ploiești) – deodată alea noi erau cluburile “vechi”, de tradiție.

Derbedeilor, la Arad FC UTA și UTA Batrâna Doamnă au fost în competiție amândouă în sezonul 2013-2014, dar niciodată nu ați spurcat renașterea fotbalului arădean cu apelativul de clonă cum ați făcut-o știti voi cu cine.

Scârbele gesepiste au scris că suporterii Craiovei au trădat când au întors spatele ciumei boovene – dar când același lucru s-a întâmplat la Arad, Cluj și Ploiești, doar s-a menționat frumos că acele cluburi de tradiție au renăscut cu sprijinul fanilor. Când Copos și-a făcut un club nou/clonă, ca să nu plătească datoria către Lobonț, ce legi sportive sau civile s-au respectat ? De ce nu ați urlat lichelelor, atunci ? De ce nu v-ați referit la noul club giuleștean drept “clonă” cu turbarea cu care ați atacat pe știti voi cine ? Pentru că la voi cluburile adevarate sunt fie clonele interlopilor ale caror interese le slujiți, fie clonele care credeți voi că vă aduc rating.

Flegme de oieri și mititei la TV

Faceți emisuni de radio și TV care nu sunt decât flegme aruncate pe obrazul amărâților care vă plătesc salariile. Emisiunile voastre TV sunt mijloace vizuale de promovare a unor interese de interlopi, ăia pe care îi alegeți. Le prezentați activitatea SRL-urilor într-o orgie de nerușinare fața de partenerii de competiție, le sprijiniți interesele economice fără bun simț și fair play, faceți cota și lobby mioarelor din țarcul oierului și din țarcurile prietenilor săi de afaceri. Cât costă la TV fiecare menționare de SRL fecesebist cu numele ala interzis de instanțe și de instituția publică proprietară de drept ?

Misiunea unui ziarist onest este sprijinirea interesului public. Voi, lichelele multe ale presei sportive, isterizate la fiecare interviu de cioban și meci de SRL fecesebist, uitați de obiectivtate, decența, echilibru, interes public. Voi serviți interesele unora, nu interesul public.

Faceți loc, lichelelor

Dragi lichele, rugămintea noastră este să vă duceți dracului un pic, să mai luați o pauză, să dați o șansa sportului și societății românești, să vă câștigati onest salariul, poate făcând o meserie la care vă pricepeți. Adevărul este valoare supremă, nu continuitatea în minciună a “palmareselor” stăpânilor voștri. Dați o șansă copiilor voștri să fie mândri peste ani. Nu le cumpărați bucățica de pâine cu salam din flegmele interlopilor pe care visați să le prindeți pe rever.

P.S. Inainte de a arunca cu noroi pe naivitatea noastra, poate veti intelege lichelelor ca multi dintre noi aspiram la o lume mai buna, mult peste nivelul vostru de becalioti, mititei, coposi si negoiti. Unii dintre noi, trecuti de prima tinerete, au finantat succesele sportive de dinainte de 1989. Si nu vrem ca investitiile noastre in succesele cluburilor istorice sa fie folosite pentru interese de interlopi oieri si mititei – decât daca acei interlopi chiar au acte clare prin care pot folosi ceea ce munca noastra a finantat atunci.

Scuzati-ne ca noi nu putem accepta ca voi, furtul din averea publica – fie ca ne referim la CCE din 1986, sau la stema cu leul de pe tricourile Craiovei Maxima. Intr-o tara normala, presa ar fi descoperit ceea ce Talpan a demascat in justitie. Dar pentru asta, e nevoie de ziaristi competenti si cinstiti. Ceilalti “ziaristi” doar reproduc minciunile eterne ale interlopilor becalioti, mititei, coposi si negoiti.
Related posts

4 Thoughts to “Apel către lichelele din presa sportivă”

 1. Buerebuistas

  Rezonez cu randurile scrise mai sus, dar n-am cum sa nu observ ca in dreapta paginii promovati si voi o minciuna, notand Steaua in loc de SC FC FCSB SA

  1. tt

   Foarte bine ai sesizat… doar ca acea grafica este putin mai veche… atunci cand inca aveau denumirea de Steaua ci doar sigla era schimbata… in aceasta primavara schimbarea s a facut oficial… iar pe site din cate stiu eu e putin mai greu sa schimbi grafica daca nu ai un administrator permanent sa se ocupe de asta… acest site este unul de amatori si pot exista pauze mari de inactiviate in functie de timpul disponibil… P.S. Putin mai sus unde este mai usor de schimbat scrie FCSB.

 2. Mancini

  Pe 14 septembrie 1924 apare la București primul număr al cotidianului ,,Gazeta Sporturilor”, în format 57 x 40 cm, având 6 pagini, la un preț de 3 lei, care va deveni în scurt timp cel mai căutat și citit ziar sportiv. Din aprilie 1925 își ia titulatura de ,,Oficiosul Comitetului Regional” București al F.S.S.R. Primii săi directori au fost Emil Emilian și E. Munteanu. Din ianuarie 1941 director a fost V. Popescu ajutat de Mircea Pop și redactorul șef Nicolae Papagheorghe, președinte al Asociației Presei Sportive Române in perioada 31 iulie 1936 – 31 august 1939. Și-a încetat activitatea la 18 aprilie 1947 din cauza persecuțiilor guvernului pro-comunist. Prof. univ. dr. Marian Petcu în lucrarea ,,Istoria jurnalismului din România în date: enciclopedie cronologică” eronat justifică dispariția cotidianului ,,Gazeta Sporturilor” prin schimbarea denumirii în ,,Sportul Popular” aceași confuzie fiind menținută și de Ministerul Sportului și Turismului în lucrarea ,,Enciclopedia educaţiei fizice și sportului din România. Structuri organizatorice, asociaţii, cluburi, societăţi”. În fapt cele două ziare sunt publicații diferite, prima având o politică editorială liberală, democrată, neînregimentată politic, cu autofinanțare, în timp ce ,,Sportul Popular” a fost înființat de P.C.d.R. cu prima apariție în 20 martie 1945 și a avut o politică editorială consecventă impusă de linia politico-ideologică comunistă, cu finanțare inițială de la partidul comunist, ulterior de la bugetul partidului-stat. Cele două publicații au funcționat în paralel de la data apariției ziarului comunist până la suprimarea Gazetei Sporturilor, în 18 aprilie 1947. ,,Gazeta Sporturilor” își avea birourile în București, str. Ing. Anghel Saligny nr. 2, fiind condusă de prim redactorul Nicolae Papagheorghe în timp ce ,,Sportul Popular”, la apariție, avea redactor responsabil pe Mihail Lupescu, redacția pe str. Gogu Cantacuzino 38, etajul 1 și administrația pe str. Sărindar nr. 5-7-9, unde funcționau ziarele de stânga ,,Adevărul” și ,,Dimineața”, ulterior mutându-și redacția și administrația în același loc cu oficiosul P.C.d.R. ziarul ,,Scânteia” respectiv pe str. Belvedere, nr. 5 și 6. După 22 decembrie 1989, cotidianul P.C.R. ,,Sportul Popular” redenumit ,,Sportul” s-a ,,democratizat” în ,,Gazeta Sporturilor” însușindu-și numele și istoria ,,victimei” (Gazeta Sporturilor, Anul XXV, nr. 1, 1 ianuarie 1945; Scânteia, Anul I, nr. 1, 21 septembrie 1944, Sportul Popular, Anul I, nr. 2, 25 martie 1945; Emil Ghibu, Ion Todan, op. cit., p. 88, 91; M.T.S., op. cit., p. 29, 466, 470; Marian Petcu, op. cit., p. 439).

 3. ovidiu Ioanitoaia iti aduci aminte cand eu team contrazis ca, tu iti adjudeci numele Gazetei originale inclusiv numele revistei Sportul! Nah” alta evidenta mai clara citata mai sus…Ps, n-am stiut ca Tolontan ests Piticot!! Cum ramane cu pumnii vostrii crezuti puternici!! schimbarati Istoria STIINTA-CSUC-1948 !?

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.