Atentat la bugetul de stat

O golănie de proportii pusă la cale de către FRF și guvernul Cioloș

România se pregătește să găzduiască câteva meciuri la Campionatul European de fotbal din 2020. In ultima vreme presa sportivă prezintă detalii mirobolante despre proiectul Euro 2020, care ar cuprinde și reconstructia a patru stadioane din București: Ghencea, Giulești, Dinamo și Triumf. Ba mai mult, se scriu tot felul de articolașe care țin interesul treaz pe acest subiect și propagă anxietăți bine calculate de genul Se reconstruieste stadionul Dinamo sau nu ?
Guvernul Cioloș, prin vice-premierul Dancu, a anunțat anul trecut planul de reconstrucție a stadioanelor în cauză:

Se lucrează în acest moment la documentul pe care trebuie să-l aducem în ședința de Guvern privind studiile de fezabilitate

citat pe 27 iulie 2016 în ziare.com

Costul acestui megaproiect ? 105 milioane de Euro din banii românilor. Suma este estimată, dar în buna tradiție românească, costul final va depăși cu siguranță această sumă. Pentru ce plătesc românii acești bani ? Pentru o mare MINCIUNĂ.

Cele mai scumpe terenuri de antrenament din lume – construite la București

Meciurile oficiale ale EURO 2020 se vor juca pe Arena Națioanala. EURO 2020 nu necesita o cheltuială de 105 milioane de euro pentru stadioane noi ! Cele patru stadioane vor fi reconstruite fără nici un motiv. UEFA cere câteva terenuri de antrenament pentru EURO 2020. Atât.

Aceste terenuri de antrenament pot fi construite cu câteva milioane de Euro sau se pot folosi bazele sportive deja existente din zona Bucureștiului: baza FRF de la Mogosoaia, stadionul Voluntari, stadionul Juventus București, etc.

Interese obscure care implică structuri guvernamentale și ale FRF fac lobby puternic pentru aceste stadioane ca ținte de prioritate/mândrie națională pentru EURO 2020.

Care e motivul acestui atentat la bugetul de stat ?

Catalin Tolontan și GSP (zingurul ziar sportiv în România în ediție print) au investit resurse consistente în anchetarea Galei Bute. Conform rechizitoriului DNA, gala Bute ar fi provocat un prejudiciu de 2 milioane de Euro.

Același Tolontan se ocupă cu dezinfectanți, sistemul de sănătate și alte ținte fără nimic de a face cu sportul; același jurnalist justițiar ignoră cu bună știință un atentat la bugetul de stat de 50 de ori mai mare decât presupusul prejudiciu al Galei Bute (prejudiciul este presupus până la o decizie definitivă a justiției).

Pentru că GSP are drept focus sportiv prezențele sub-urbane de genul Becali și Mititelu, alte mijloace media au avut curaj sa scrie adevărul despre risipa de 100 milioane de Euro:

S-a creat astfel impresia generală că UEFA ne obligă să construim patru stadioane pentru a găzdui meciuri de la EURO 2020. Acest lucru este însă fals, conform informațiilor noastre.

Surse din cadrul FRF au dezvăluit pentru ziare.com că UEFA nu a cerut în niciun caz reconstrucția sau modernizarea arenelor ca o condiție pentru a găzdui meciuri de la EURO 2020.

In realitate, susțin sursele noastre, actualele arene ar fi putut organiza sedințele de pregătire doar cu mici modernizări deloc costisitoare.”

Stadioane pentru echipe fantomă la București în loc de baze sportive civilizate în alte orașe ale Romaniei

Pentru ce va plăti statul român sarac cel putin 100 de milioane de Euro?

Să reconstruiască stadionul Giulești, deși echipa Rapid nu mai există.

Sa reconstruiască stadionul Ghencea, deși echipa armatei nu există decât pe hârtie.

De stadionul Triumf cine are nevoie ?

Deja liga 1 are patru echipe din zona capitalei – FCSB, Dinamo, Voluntari și Chiajna. A cincea se pregateste să vină în liga 1: Juventus București. Deja capitala are o arenă ultra modernă, pe care joacă Dinamo și FCSB. Dacă statul român are 100 de milioane de euro să arunce pe baze sportive, de ce nu se construiesc stadioane in alte orașe ale României care nu beneficiaza de astfel de facilități? De ce nu la Pitești, Timșoara, Iași sau Galați ?

E halucinant să plănuiești cinci stadioane moderne într-un singur oraș din Romania, în vreme ce majoritatea locuitorilor Romaniei vin la stadion în condiții identice cu cele din anii 50 ? Sportul românesc nu înseamnă doar București, dar evident că presa sportivă bucureșteană, sluga intereselor locale, nu va avea o poziție onestă, dacă nu cel puțin echilibrată, pe această temă.

Ați observat manipularea ultimelor saptamâni pe tema stadionului Dinamo ? Banerele care au împânzit Arena Națională la meciul dintre Dinamo și Universtatea Craiova ? Ce treabă are plătitorul de taxe din Romania cu o proprietate controlată de fostul acționar dinamovist Nicolae Badea ? Se creează o presiune publică doar-doar se reface și stadionul Dinamo din bani publici. Mulți bani publici!

Societatea civilă de ce tace ? Care e poziția guvernului Grindeanu ?

Intr-o vreme în care grațierea unor găinari agită lumea în străzi, aruncarea a peste 100 milioane de euro pe fantezii bucureștene nu pare să deranjeze pe nimeni. De ce ? De ce lumea nu iese în stradă ?

Pentru ca proiectul original a fost pus la punct de guvernul Cioloș și nu se face să ieși în stradă pentru așa ceva ? Celebra Ordonanța 13 a scos în stradă sute de mii de oameni; unul dintre motivele de revoltă a fost stabilirea plafonului de 200.000 de lei până la care găinarii sunt iertați. 100 de milioane de euro înseamnă cam 2500 de găinari care fura fiecare 200.000 de lei.

Oare ieșirile recente în stradă au fost orchestrate discret de anumite structuri și servicii, care nu se obosesc să stârnească lumea și pentru 100 de milioane de euro, doar pentru că omul potrivit a pus golănia asta pe agenda guvernului anul trecut ? Intrebăm, nu daăm cu parul.

Oare guvernul Grindeanu girează cuminte aberația guvernului precedent ? A terminat România construcția de spitale, locuințe, școli și autostrăzi ? Nu facem politica aici, dar poate că îl vom vedea pe prof-ul de fizică Iohannis în stradă protestând împotriva risipei de 100 de milioane de euro a guvernului Cioloș, posibil îmbrațișată și de guvernul Grindeanu.

Speranța moare ultima.Related posts

One Thought to “Atentat la bugetul de stat”

  1. om

    Acest articol este o opinie si nu reprezinta neaparat pozitia comunitatii online craiova-maxima.ro

    Era asa greu ?

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.