In bocca al lupo

„In bocca al lupo”, celebra expresie italiană ce înseamnă „multă baftă” este maniera ideală pentru a-i ura bun venit noului antrenor al Universitații Craiova. Siteul oficial al clubului tocmai a anunțat, aproape simultan, despărțirea de Gigi Mulțescu și cooptarea lui Devis Mangia care ar urma să continue drumul ascendent al Științei spre mult râvnita performanță.

Noul antrenor al Universitații are 42 de ani, a activat în trecut ca antrenor al Squadrei Azzurra U21, echipa cu care a ajuns pana in finala Campionatului European de tineret. Deasemenea tânarul antrenor italian a bifat și o prezență notabilă in Serie A pe banca sicilienilor de la Palermo. Printre echipele pe care le-a avut sub comandă se numără nume importante precum Spezia, Bari sau Ascoli.

Așteptările suporterilor sunt imense pentru sezonul viitor care marcheaza reîntoarcerea, dupa o absență prea mare, în Europa. Sezonul se anunță lung și dificil. Relativa ipsa de experiență a italianului poate sa fie compensată prin muncă, ambiție și entuziasm. Davis Mangia este învățat să lucreze cu tinerii talentați, acesta i-a avut sub comandă la naționala U21 a Italiei, printre alții, pe Insigne, Verratti sau Immobile deci pare omul potrivit la locul potrivit.

Sarcina, destul de dificilă, de a găsi echilibrul perfect între tinerețe și experiență reprezintă cheia succesului la Universitatea. Echipa elitelor U17 a Științei va juca finala campionatului peste aproximativ o saptămână, la porțile echipei mari bat o gramadă de tineri talentați: Burlacu, Gârbiță, Manea, Petre, Vlădoiu, Laurențiu Popescu, Mihăilă, Vlad, Markovic, Drăghici. Pe langă deja consacrații: Screciu și Ivan.

Chiar dacă Mangia este doar a 3-a variantă în ordinea preferințelor în sondajul realizat pe forumul siteului nostru (pe primul loc clasându-se Marius Șumudică urmat de Costel Galcă)  italianul poate să ne inchida gura tuturor aducand din Italia natală seriozitatea, rigurozitatea tactică (ce ne-a cam lipsit in ultimul an) și profisionimul de care este nevoie în construirea unei echipe mari. Și până la urmă asta este ceea ce ne dorim toți, ca Știința să fie iar o echipă puternică.

Bun venit Devis Mangia, in bocca al lupo!
Related posts

One Thought to “In bocca al lupo”

  1. Andrei

    Asteptam cupa si campionatul!!! de ceva timp….

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.