C.V.-UL SUCCESULUI

Cu toţii ne-am gândit la ce înseamnă succesul si cum s-ar transpune acesta in viata personala. Automat, printre multe teluri individuale, suporterul din Banie are dorinta de a vedea Stiinta campioana, ori cel putin castigatoare a unui trofeu.

E simplu sa va explic de ce un copil s-a indragostit incurabil de fotbalul ofensiv practicat de Craioveanu si Stanga in sezonul ‘94-’95. Tot la fel de simplu de explicat e si idealul personal de a vedea Universitatea Craiova campioana sau macar jucand la fel de spectaculos ca atunci.

Dupa mai bine de 20 de ani, lucrurile s-au schimbat in rau pentru echipa favorita, iar pustiul de atunci a trait umilinte, infrangeri rusinoase, blaturi murdare, idoli vanduti pe saci de cartofi, retrogradari, dezafilieri, etc. Toate acestea sub monstruoasa obladuire a unor patroni de carton, bolnavi de cultul personalitatii si indiferenti la visele suporterilor alb-albastri.

Daca aruncam un ochi peste actualul sezon, emotiile negative au fost iarasi prezente. Promisiuni neonorate, management sub-mediocru, o adunatura de marionete ale patronilor si o multitudine de rateuri pe toate planurile.
Devine astfel extrem de prezenta in mintea noastra intrebarea: cum ar arata succesul pentru acest club si cine ar fi persoanele apte sa ii aduca gloria din trecut?

Rememorand sezonul in care Stiinta a devenit modul de viata al subsemnatului, trebuie remarcat omul care a pus bazele acelei echipe. Da, Victor Piturca este ultimul antrenor care a reusit sa tina steagul sus si sa se lupte de la egal cu echipele din capitala. Este omul care a adunat o generatie de talente, le-a asezat in teren cu dibacie si a rezultat poate cel mai frumos fotbal pe care l-a vazut Bania in ultimul sfert de secol. Nu credeti? Deschideti internetul si cautati victoria cu 1-0 din Stefan cel Mare, nebunia golurilor in meciul cu UTA Arad (10-3 pe Oblemenco) ori umilinta aplicata Rapidului pe Giulesti (5-3).

Nu are rost sa ii detaliem competentele, pentru ca Victor Piturca nu poate rivaliza cu niciun personaj vremelnic din organigrama actuala a clubului. Profesionalismul si verticalitatea sunt insa principalele sale calitati si culmea exact atributele care ii lipsesc Universitatii Craiova in prezent.

Omul Piturca nu s-a inclinat niciodata in fata nimanui. A fost olteanul capos si mandru, extrem de ambitios si dornic sa demonstreze tuturor ca el este cel mai bun. Niciodata nu a facut concesii si niciodata nu i-a placut locul doi, chiar daca pentru asta si-a investit propriile venituri.

Raportat la fotbal, managerul originar din Orodel a reusit in ultimul mandat la Universitatea Craiova sa umple stadionul Oblemenco meci de meci pana la mazilire. Mai mult, acesta are marele merit ca a scapat Stiinta de cancerul boovean si a pregatiti terenul pentru renasterea Stiintei in forma actuala. Victor Piturca este omul care poate readuce performanta in Banie si poate reinvia flacara alb-albastra. Mai mult, este cel care poate readuce langa echipa peste 90% din masa suporterilor alb-albastri. Victor Piturca este garantia fotbalului, omul care gireaza seriozitatea si profesionalismul unui proiect, numele care atrage sponsori generosi, managerul care aduce fotbalisti exceptionali si antrenorul care va readuce succesul la Universitatea Craiova.

Iar cum unui proiect serios ii trebuie un ambasador de renume, consider ca o singura persoana este capabila la momentul actual sa ocupe pozitia de presedinte al Stiintei, respectiv Cristian Chivu. Despre fostul capitan al Romaniei doar de bine. Nu exista roman care sa nu ii aprecieze corectitudinea, modestia, bunul-simt si profesionalismul de care a dat dovada atat in teren, cat si in viata privata. Daca ne gandim si la faptul ca a preferat sa joace in Banie in locul unei echipe galonate din Bucuresti, precum si ca intotdeauna a avut doar cuvinte de lauda la adresa Universitatii Craiova, consider ca este cea mai potrivita persoana sa reprezinte imaginea Stiintei in fotbalul intern si european.

Despre calitatile lui Chivu si Piturca s-ar putea scrie la nesfarsit, dar de ce sa dezbati chestiuni notorii?
Esentialul este ca aceste doua persoane, Cristi si Victor, reprezinta reteta succesului. C.V.-ul care poate aduce iarasi Universitatea Craiova pe harta fotbalului european.

Comuniunea perfecta intre profesionalismul fotbalistic si amibitia suporterilor alb-albastri de a redeveni invingatori.
M-as astepta de la patronatul actual sa invete din greselile trecutului si sa analizeze inclusiv dorintele fanilor. Pentru ca nu de putine ori, deciziile reusite s-au manifestat cel mai elocvent in comportamentul suporterilor.
Iar la momentul actual, nu exista oameni mai potriviti decat Cristian Chivu si Victor Piturca, pentru pozitiile de presedinte si manager al clubului Universitatea Craiova.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.