Clona pe viata : decizia FIFA care impiedica noul SRL boovean sa fie continuatorul fostului FCU

Articol dedicat „ziaristilor” sportivi Catalin Tolontan, Catalin Tepelin si Ovidiu Ioanitoaia, slugile eterne ale interlopilor din sport. Le dam aici un pont in ceea priveste cele mai mari fraude financiare din fotbal din ultimii 30 de ani. Si ii suparam putin pentru ca avem curajul sa scriem adevarul despre unul dintre partenerii lor preferati, Adrian Mititelu.  Evident ca e mai greu sa faci gazetarie obiectiva, decit sa preiei timpeniile de pe pagina de facebook ale unui mitoman analfabet, si sa le publici miselesc, fara semnatura. 

Mititelu mai vine cu o minciuna : noua lui clona infiintata in 2017 ar fi desemnata in viitor drept continuatoarea fostului FCU

Una dintre tacticile preferate de fenta ale mititelului este sa spuna ca ceva sigur se va intimpla in viitor, doar ca sa calmeze anxietatile prezentului. Jucatorii neplatiti ai fostului FCU primeau contracte marite in viitor, in loc de salariile restante din trecut : “hai ca-ti dau la anul dublu, daca ma pasuiesti acum cu banii pe care ti-i datorez”.

De 5 ani, Mititelu isi pacaleste adeptii ca renasterea Universitatii Caiova in jurul clubului sportiv va muri in curind : ba in 3 luni, ba in 6 luni, ba la anul, ba ca nu va fi putea fi inscrisa in competitii, ba ca nu va avea drept de promovare in liga 1, ba ca nu va putea folosi stema cu leul si tot asa. Asta e doar o metoda de a mai cistiga timp pentru fanteziile lui, si ca lumea sa nu-i observe inselaciunile prezentului.

Dupa infiintarea noii clone a familiei de anul trecut, Mititelu s-a lovit de o mare problema : fiind vorba de un club nou, cum isi poate pacali adeptii ca noul club ar avea o legatua cu fostul FCU, decedat acum 4 ani ? Prima varianta era ca booveanul ar scoate din faliment fostul FCU in viitor, si noua clona ar fuziona cu vechiul club. Inca o iluzie de viitor vinduta adeptilor slabi de inger si saraci cu duhul.

Chelul a inceput sa cocheteze cu o alta variata – cica ar cere FRF sa recunosca noua clona drept continuatoare a fostului club. Numai ca FIFA vine sa demonteze minciuna de mititel: daca un club nou de fotbal este considerat drept continuator al unei grupari falimentate, atunci este responsabil si pentru plata datoriilor clubului vechi !

 

Statul roman si Piturca pot baga noua clona booveana in faliment – conform FIFA 

Un specialist in drept sportiv a scris doua articole pe tema preluarii datoriilor unui club decedat – conform FIFA, daca un nou club este considerat continuatorul gruparii falimentate :

https://www.stiridesport.ro/categorii/jocuri-de-culise/u-cluj-societatea-noua-datorii-vechi.html

http://www.stiridesport.ro/sporturi/fotbal/u-cluj-societate-noua-datorii-vechi-2.html

Pe scurt, decizia FIFA se rezuma la urmatoarele principii :

“În condițiile în care două entități diferite au succesiv aceleași elemente definitorii, FIFA apreciază că există un principiu de continuitate a clubului, care justifică răspunderea noii societăți, principiu ce acoperă riscul ca cea de-a doua entitate să fie fictivă, constituită cu singurul scop de a frauda creditorii și astfel clubul să-și continue activitatea în mod normal.

În acest context, organele jurisdicționale ale FIFA au decis ca și entitatea nou înființată trebuie să răspundă pentru obligațiile entității legale vechi; în caz contrar FIFA ar fi deschis o portiță pentru ca cluburile de fotbal să își fraudeze creditorii – jucători proprii, alte cluburi de fotbal.” (http://www.stiridesport.ro/sporturi/fotbal/u-cluj-societate-noua-datorii-vechi-2.html)

Nu exista nici o decizie a vreunei instante civile sau sportive ca fostul FCU – infiintat in 2002 si decedat in 2014 – ar detine vreun palmares. Dar daca acest fost club ar detine orice palmares, acesta nu poate fi preluat de catre noua clona booveana, comform FIFA, decit o data cu preluarea datoriilor uriase ale fostului FCU. Cum principalii credtori ai fostului FCU sint statul roman si Piturca, daca printr-o minune noua clona booveana este declarata continuatoare a fostului FCU, atunci statul roman si Piti vor falimenta noua constructie fotbalistica a lui Mititelu, cerind plata datoriilor facute de FCU.

Decizia FIFA este fireasca si morala – daca un nou club doreste sa preia istoria vechii grupari, atunci noua grupare trebuie sa preia si datoriile istorice.

 

Craiova-maxima.ro va arunca in aer procesul falimentului FCU

Desi placa favorita a mititeilor este ca “Stiinta e numai una”, de fapt aceasta Stiinta a insemnat in ultimii 20 de ani multe societati care au falimentat in timp, ca efect al ingineriilor financiare ale fostilor patroni.  In trecut, o societatate care era Stiinta acumula datorii uriase la bugetul de stat, era bagata in faliment – adica populatia Romaniei era facuta responsabila cu plata acestor datorii –  dar patronul facea o alta firma, fara datorii, care era tot unica Stiinta. O scamatorie fara nici o legatura cu practica sportiva din tarile civilizate.

Craiova-maxima.ro a descoperit numele multor societati care s-au dat drept Stiinta si care au praduit bugetul de stat, iar pe site-ul ANAF se pot vedea datoriile acestor firme decedate. Din punct de vedere legal si moral fostul FCU este responsabil cu plata datoriilor acestor firme. In acest caz, datoriile FCU vor creste cu multe milioane de euro (datorii istorice plus dobinda), iar procesul falimentului FCU va mai dura ani buni. Craiova-maxima.ro va publica in curind aceste informatii, si va sesiza DNA si ANAF.  Investigatiile noastre au descoperit un numar de 9 societati care intre 2002 – anul infiintarii fostului FCU – si 2014 ar fi reprezntat „unica” Stiinta. Datoriile acestor societati trebuie preluate de catre fostul FCU – noi, platitorii de taxe, nu trebuie sa contribuim cu sume uriase doar ca familia Mititelu sa se pretinda proprietara pe o parte din istoria Baniei fotbalistice.

 

De ce presa sportiva nu scrie despre aceste fraude uriase ?

Investigatiile noastre au descoperit ca scamatorii similare cu societati falimentate s-au facut si la FCSB si Dinamo. De fapt Dinamo ar falimenta rapid daca datoriile istorice ar fi puse in circa actualei firme patronata de Negoita.  Pozitia FIFA este clara in acest sens – ca si in cazul fostului FCU, FCSB si Dinamo sint responsabile de plata datoriile istorice. De ce FRF, ANAF si presa sportiva nu fac lumina in acest caz ? Nu stim. Dar cu siguranta presa sportiva este doar hirtia igienica a interlopilor din sport. Cind Gazeta Sporturilor face scandal cu Gala Bute dar nu are curaj sa ceara interlopilor din sport sa plateasca datoriile uriase, de zeci de mlioane de Euro, pe care le au la bugetul de stat prin fostele firme care au reprezentat Steaua/FCSB ori Dinamo, nu ne mai miram de politica banditeasca a acestui ziar pro Mititelu si anti renasterii Stiintei fara interlopul chel.

 

Related posts

One Thought to “Clona pe viata : decizia FIFA care impiedica noul SRL boovean sa fie continuatorul fostului FCU”

  1. […] Craiova-maxima.ro a prezentat in premiera informatii care permit primariei Craiova sa se adreseze la FIFA pentru a obtine de la noua echipa a familiei Mititelu banii datorati de catre fosta echipa booveana pentru folosirea vechii arene : https://craiova-maxima.ro/clona-pe-viata-decizia-fifa-care-impiedica-noul-srl-boovean-sa-fie-continu… […]

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.