Universitatea Craiova acționează în judecată Gazeta Sporturilor

Clubul acționează în judecată Gazeta Sporturilor

După ce au fost retrase acreditările pentru jurnaliștii Gazetei Sporturilor, ca urmare a articolelor defăimătoare scrise în publicația lui Ioanițoaia, Universitatea Craiova a anunțat că va acționa în instanță atât ziarul, cât și pe autorul materialului Alexandru Răducanu, pentru publicarea articolului Debut suspect de play-off! În două orașe din țară s-a pariat masiv pe un fotbalist la Astra – CS U Craiova.

In articolul incriminat, Alexandru Răducanu insinuează că Bancu ar fi luat în mod intenționat un cartonaș galben în minutul 87 al partidei Astra Giurgiu – Universitatea Craiova din prima etapă a playoff-ului, făcând astfel un serviciu celor care au pariat pe acest eveniment. In sprijinul acestor afirmații se susține fără probe făcute publice că:

la mai multe agenții din Craiova și Slatina s-a mizat enorm, sume de ordinul zecilor de mii de lei, pe pariul că Nicușor Bancu va fi avertizat! Cota a fost de „3.20”.  

Singura „probă” prezentată de publicația online este fotocopia unui bilet prin care s-a pariat pe acest eveniment, dar acest bilet este insuficient pentru a susține afirmațiile din articol că Bancu ar fi parte a unui complot menit să faciliteze căștiguri neîntemeiate.

Redăm mai jos comunicatul integral al clubului:

Comunicat oficial

Universitatea Craiova acționează în instanță publicația Gazeta Sporturilor

Urmare a articolului Debut suspect de play-off! În două orașe din țară s-a pariat masiv pe un fotbalist la Astra – CS U Craiova”, apărut în ediția online a Gazetei Sporturilor, clubul Universitatea Craiova va acționa în instanță atât publicația în cauză, cât și pe autorul materialului.

Excludem din start orice posibilitate ca un jucător al nostru să fie implicat în asemenea fapte și ne distanțăm de orice material cu semnătura lui Alexandru Răducanu, așa cum ar trebui s-o facă și publicul de bună credință, indiferent de echipa pe care ar susține-o. Alexandru Răducanu este, de altfel, și autorul articolelor NESEMNATE publicate, de-a lungul timpului în GSP cu scopul de a mânji imaginea Universității Craiova. Domnul Răducanu este cunoscut ca omul de casă al unui personaj de tristă amintire care aproape a distrus fotbalul craiovean, angajatul GSP neezitând să preia, fără o minimă verificare, orice elucubrație emisă pe Facebook de acesta, chiar și la miezul nopții, nu înainte de a-i face, totuși, serviciul de a-i corecta nenumăratele greșeli gramaticale.

Deplângem nivelul foarte scăzut la care a ajuns Gazeta Sporturilor

Deplângem nivelul foarte scăzut la care a ajuns Gazeta Sporturilor, o publicație odinioară respectabilă care acum e dispusă să se transforme, benevol și fără scrupule, în fițuica unor personaje de tristă amintire ale fotbalului și într-un instrument de manipulare care răspândește minciuni josnice. De altfel, tocmai această coborâre inacceptabilă a ștachetei în ceea ce privește profesionalismul și nivelul jurnalistic, a determinat clubul Universitatea să retragă acreditările angajaților publicației la conferințele și acțiunile oficiale ale clubului nostru. Deși suntem conștienți că nu toți angajații de la GSP sunt de vină pentru aceste atacuri suburbane, nu putem să nu remarcăm că, de când Știința a intrat în playoff, aceste șarje s-au înmulțit. Fără să ne lăsăm intimidați, le transmitem tuturor fanilor si inamicilor Universității că lupta pentru podium a leilor este abia la început.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.