Comunicare Craiova-Maxima.ro catre conducerea FRF in ceea ce priveste copierea identitatii Universitatii Craiova

Craiova-maxima.ro trimite conducerii FRF urmatoarea informare :

 

In atentia conducerii Federatiei Romane de Fotbal,

Domnule Presedinte Razvan Burleanu,

In numele comunitatii online a suporterilor Universitatii Craiova www.craiova-maxima.ro, cea mai mare comunitate online a fanilor Stiintei, va aducem la cunostinta faptul ca un nou club de fotbal care aspira la afilierea la FRF prin recenta promovare in liga 3, U Craiova 1948 SA, copie elementele definitorii de identitate ale clubului Craiovei de liga 1 : nume, culori si stema.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis in anul 2006, in celebrul caz Timisoara/Iancu vs. Timisoara/Zambon, ca FRF are dreptul si competenta de a proteja identitatea unui club deja afiliat atunci cind un club nou, care doreste sa se afilieze la forul fotbalistic roman, ii imita elementele de identitate – nume, culori, stema. Pasajul de mai jos este preluat din motivatia TAS in acel proces :

In acel caz, s-a decis ca gruparea timisoreana condusa atunci de Marian Iancu sa-si schimbe numele, culorile si stema pentru a evita confuzia cu clubul condus de Claudio Zambon. In plus, clubul lui Iancu a platit despagubiri financiare partii vatamate pentru fiecare meci jucat in conditiile unei identitati copiate. Initial, gruparea patronata de Marian Iancu si-a schimbat culoarea echipamentului de joc din violet in mov : FIFA a cerut atunci FRF sa depuncteze clubul timisorean considerind ca noua culoare mov era inca apropiata de culoarea violet, ca element de identitate a gruparii patronate de Zambon.

Comunitatea online www.craiova-maxima.ro va poate trimite decizia si motivatia TAS in cazul Timisoara, daca doriti.

In tabelul de mai jos, am facut un sumar al elementelor de identitate copiate de catre clubul U Craiova 1948 SA, club nou infiintat de catre Adrian Mititelu :

 

Prin prezenta scrisoare, va rugam sa implementati recomandarile TAS in aceasta privinta : noul club care doreste sa se afilieze la FRF sa-si schimbe numele, culorile si sigla pentru a evita confuzia cu clubul Craiovei de liga 1. In plus, va rugam sa interziceti acestui nou club sa foloseasca in comunicari orale, scrise si online apelativele “Stiinta Craiova”, “Universitatea Craiova” sau “Fotbal Club (FC) Universitatea Craiova”, branduri in folosinta legala si exclusiva a gruparii de liga 1.

In ceea ce priveste schimbarea de nume, in cazul Politehnica Timisoara TAS si FRF au decis ca adaugarea literelor “AEK” intre “Politehnica” si “Timisoara” elimina confuzia intre cele doua cluburi timisorene. In acelasi mod, consideram ca eliminarea anului “1948” si adaugarea unor litere intre “U” si “Craiova” ar elimina riscul confuziei numelui noului club promovat in liga 3 cu numele echipei Craiovei de liga 1. Sugeram interzicerea schimbarii de nume din U Craiova 1948 SA in Fotbal Club (FC) U Craiova 1948 SA pentru ca s-ar produce o confuzie intre clubul Fotbal Club U Craiova SA, dezafiliat in 2011, si noul club promovat in liga 3. Este de notorietate modalitatea lui Mititelu de a numi societati diferite cu nume apropiate, de a genera steme care imita simbolurile istorice ale Stiintei, cu scopul de a produce o permanenta stare de confuzie in mass media si in rindul iubitorilor de fotbal. O investigatie recenta a comunitatii noastre a relevat faptul ca Mititelu a generat nu mai putin de 16 copii/clone diferite ale stemelor Universitatii Craiova, steme istorice care nu i-au apartinut. La un moment dat, Mititelu controla trei societati cu nume apropiate – Fotbal Club U Craiova SA, FC U Craiova SA, U Craiova SA – prin care a produs confuzie in relatia cu diferite institutii si organizatii, ca ANAF, LPF si FRF.

Un fotbal atractiv pentru fani, media si sponsori este un fotbal in care cluburile au identitati separate si bine definite, punct de vedere insusit de catre FIFA si TAS.

Va multumim pentru atentia acordata.

Cu respect,

www.craiova-maxima.ro – Cea mai mare comunitate a suporterilor Universitatii Craiova

Related posts

5 Thoughts to “Comunicare Craiova-Maxima.ro catre conducerea FRF in ceea ce priveste copierea identitatii Universitatii Craiova”

 1. Perulas

  Degeaba scrieti voi asta…Nu va citi nimeni de la FRF acest articol. Pana cand Universitatea Craiova nu va actiona un proces la TAS nu se va schimba nimic. In rest, numai bine.

 2. Biziche Marin

  Clubul Sportiv U Craiova SA și-a schimbat denumirea in U Craiova 1948 Clubul Sportiv SA pentru a crea o cît mai mare confuzie nu faceți altceva decât să induceți opinia publică în eroare cu tot felul de informații false

  1. Bobby

   De fapt Dvs. induceti opinia publica in eroare. Clubul Craiovei de liga 1 a obtinut anul trecut marca „U Craiova 1948 Club Sportiv” la OSIM. Este marca 149318 acordata de OSIM pe data de 23/06/2017. Informatia asta se poate verifica usor pe http://www.osim.ro. La 23/06/2017 nici un SRL al lui Mititelu nu activa in fotbal : booveanul si-a inscris un SRL in fotbal o luna mai tirziu, in iulie 2017. Daca un club detine o marca, marca „U Craiova 1948 Club Sportiv”, isi poate schimba denumirea folosind marca detinuta, conform regulamentelor FRF (ROAF). Clubul Craiovei planuia sa-si schimbe denumirea din acte inca din iunie 2017 – de aceea a cerut si obtinut acea marca. Este ca mititelul nu v-a spus asta ?

   1. 1

    Cum a putut obtine aceasta marca daca la data aia exista o societate comerciala inregistrata la registrul comertului?

    1. Bobby

     In primul rind, clubul Craiovei de liga 1 a obtinut de la OSIM mai multe marci : „ucraiova1948”, „U Craiova 1948 Club Sportiv”, „U Craiova 1948 Club de Fotbal”, „U Craiova 1948 CF”. Asta se poate verifica usor pe site-ul OSIM. Deci, oricind aceasta societate isi putea schimba numele folosind oricare dintre aceste marci. In al doilea rind, familia Mititelu nu are nici un drept legal in a avea o societate comerciala in sport cu numele „U Craiova 1948”; in procesul marcii s-a decis ca doar clubul sportiv de drept public este urmasul clubului fondat in 1948, si nu SRL-urile familiei. In anii 80, clubul sportiv era prezentat in presa drept „U Craiova” – deci aceasta denumire apartine de fapt clubului sportiv. Dupa modelul Talpan vs. Becali, un cetatean oarecare ca Mititelu nu poate avea o societate comerciala in sport care copiaza elemente de identitate apartinind clubului sportiv. De aceea SRL-ul lui Becali a fost obligat sa-si schimbe numele oficial in Fotbal Club FCSB.

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.