Comunicat Sezione Ultra

Chiar şi în aceste momente de trezire a poporului român, în care se fac publice revendicările cetăţenilor din toate categoriile sociale, apetitul pentru cenzura al LPF rămâne neschimbat.

La meciul din ultima etapă Universitatea Craiova-ASA Târgu Mureş, observatorul LPF, Viorel Ilinca (Piteşti), ne-a interzis accesul cu mesajul:

„Intr-o tara condusa de serpi cu prea mult venin / Trecem prin foc zilnic, incercand sa supravietuim”.

Motivul invocat, ca este un mesaj politic, neavând temei legal, devine un simplu moft al observatorului.

Nefiind prima data când mesaje sau alte materiale perfect legale ne sunt interzise la Craiova şi având în vedere ca pe alte stadioane (exceptând Ştefan cel Mare) accesul cu acestea este mult mai facil, tindem să credem ca problema nu este numai la observatori, ci şi la clubul nostru care rămâne pasiv la abuzurile acestora, dar şi la jandarmeria locală care se complace la statutul de executant al măsurilor acestora, chiar dacă prin asta încalcă flagrant şi în mod repetat Constituţia României.

Pe aceasta cale le amintim celor trei părti implicate articolul 30 alineatul 1:

„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”.

Prima metoda de protest (susţinut de celelalte grupări) a fost ca nu am coborât în peluzş şi nu am scandat nimic pe parcursul meciului cu ASA. Dacă măsurile abuzive vor continua suntem obligaţi să ne continuam protestul, dar şi să ne adresam instanţei, aşteptând ca aceasta să stabilească cine e de vină pentru cenzura constantă de la Craiova.

Abuzul de putere al conducătorilor este cel puţin la fel de condamnabil ca şi exprimările obscene sau rasiste. Ne dorim ca mesajele noastre să fie văzute şi analizate de societate şi sperăm ca stadioanele să devină un loc liber exprimării.

Pe aceasta cale invitam toţi suporterii organizaţi la găsirea unei soluţii comune pentru lupta împotriva cenzurii, pentru că interzicerea liberei exprimări este mult mai gravă decât interzicerea materialelor pirotehnice şi mult mai nocivă decât orice alt abuz la care suntem supuşi.

Sezione Ultra’ 2000, 09.11.2015
Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.