De ce legal si moral, dintre echipele Craiovei, doar Stiinta poate evolua pe “Ion Oblemenco”

Din cind in cind, anturajul lui Adrian Mititelu incearca sa obtina acces pe noul stadion “Ion Oblemenco” pentru noua clona a familiei, introdusa in competitii in anul 2017. Desi proprietarul stadionului, primaria Craiova, indica deschidere pentru inchirierea stadionului pentru orice echipa de liga 1, exista argumente morale si legale impotriva accesului noii echipe a familiei Mititelu, chiar daca aceasta echipa ar ajunge in liga 1.

In primul rind, aceasta noua echipa a familiei Mititelu este o clona pentru ca :

  • Nu are drept de folosire a brandului Universitatea Craiova;
  • Nu are drept de folosire a brandului Stiinta Craiova;
  • Nu detine imnul echipei;
  • Nu detine acordul Universitatii din Craiova;
  • Nu detine acordul clubului sportiv de drept public Universitatea Craiova;
  • Nu detine stema cu leul din anii 80, stema purtata pe tricouri de Craiova Maxima;
  • Nu detine stema in dungi “Universitatea Craiova”.

Este dreptul oricui sa se ataseze emotional de afacerile familiei Mititelu – dar asta inseamna acceptarea unui SRL care nu are nici o legatura, conform deciziei definitive a justitiei, cu Universitatea Craiova. Oricine poate crede ca SRL-ul familiei Mititelu ar fi Universitatea Craiova – realitatea este ca cele sapte simboluri mentionate mai sus, simboluri ale identitatii Stiintei, sint in folosinta echipei de liga 1. Aceasta noua echipa a familiei Mititelu nu are nici o legatura cu Universitatea Craiova si nu poate fi tratata moral si legal in acelasi mod in care este tratata Universitatea Craiova, echipa de liga 1 a orasului. Motivele acestui demers sint prezentate in continuare :

 

Stadionul Ion Oblemenco – casa Stiintei in exclusivitate vreme de zeci de ani

Insusi Mititelu spune de multi ani ca stadionul “Ion Oblemenco” a fost construit pentru Stiinta, si a fost si este casa Stiintei in exclusivitate. Nici o alta echipa din Craiova nu a jucat pe acest stadion, cu citeva exceptii. Una dintre exceptii a fost partida din cupele europene dintre Electroputere Craiova si Panathinaikos Athena la inceputul anilor 90, meci jucat practic cu citeva sute de spectatori in tribune. Vechea si noua arena s-au contruit din fonduri publice – dar aceste stadioane au gazduit doar Stiinta si echipa nationala.  Nici o alta echipa craioveana de liga 1 sau liga 2 nu a jucat pe “Ion Oblemenco”, decit in cazuri foarte rare.  Daca exista citeva sute de oameni care cred ca noua echipa a lui Mititelu ar fi Stiinta, este dreptul si iluzia lor. Dar deciziile definitive ale justitiei au decis ca familia Mititelu nu are nici un drept asupra brandului Universitatea Craiova. De aceea Mititelu a clonat stema cu leul, producind o replica hidoasa cu numele „FCU 1948”, pentru ca nu poate avea unica si adevarata stema cu leul a Craiovei Maxima, acum pe tricourile jucatorilor Stiintei, echipa Craiovei de liga 1.

 

Familia Mititelu a avut exclusivitate la stadion in perioada 2005 – 2013

Oamenii din anturajul lui Mititelu tipa ca Universitatea Craiova nu poate avea exclusivitate la noul stadion, ca asta ar echivala cu o privatizare ilegala. Evident ca nici o privatizare nu s-a intimplat – echipa nationala a Romaniei a jucat pe noul stadion recent. Ceea ca mititeii se fac ca uita este faptul ca in perioada 2005 – 2013 vechiul stadion “Ion Oblemenco”, construit din bani publici, a fost practic in stapinirea lui Adrian Mititelu – doar echipa lui evoluind acolo. A mai fost o alta echipa din Craiova de seniori, ligile 1-3, care sa joace acolo ? Nu. Cum a fost posibil ca familia Mititelu sa detina exclusivitate pe stadion vreme de 8 ani, desi nu a platit chirie, impozite si utilitati, iar o exclusivitate acum a echipei orasului, Universitatea Craiova, ar fi de neconceput ? Pai daca s-a putut in trecut, de ce nu se poate si acum ? Poate pentru ca o masura nu este abuziva decit daca aduce beneficii lui Mititelu; asa cum orice decizie a justitiei impotriva lui Mititelu inseamna automat ca Justitia e corupta. Pentru mititei, orice trebuie facut intru beneficiul familiei stapinului.

 

Familia Mititelu are datorii uriase din folosirea vechiului stadion

Exista datorii uriase catre primaria Craiova si furnizorii de uilitati pentru folosirea vechiului stadion, datorii facute atunci cind Mititelu a fost stapin al stadionului orasului vreme de 8 ani. Este normal ca primaria Craiova sa ofere acum unei alte firme detinuta de familia Mititelu accesul pe proprietatea publica, desi datoriile vechi nu au fost platite ? Mititelu va spune ca datoriile sint pe clubul vechi, falimentat, iar noua echipa e o firma noua. Dar este moral ca o familie sa faca datorii uriase pe o firma (datorii neplatite !), si apoi sa pretinda drepturi egale cu alte firme fara datorii la primaria Craiova, dupa ce aceeasi familie infiinteaza o noua firma ? Adrian Mititelu spune ca bugetul noii clone din liga 4 este undeva la peste 300.000 de Euro; daca familia Mititelu a detinut acesti bani, de ce n-a folosit banii pentru achitarea datoriilor catre primaria Craiova ?

 

Distrugeri de bunuri publice cu paguba achitata de platitorii de taxe

Exista imagini pe internet cu distrugerile provocate cantonamentului din Lunca Jiului in domnia lui Mititelu. Fonduri publice sint folosite in prezent pentru renovarea acestei cladiri. De ce Adrian Mititelu nu plateste pentru distrugerile si utilitatile neachitate de la cantonament, inainte de a cere accesul la noul stadion ?

 

Afectarea imaginii orasului prin mutarea fostei echipe la Severin

Familia Mititelu a decis sa mute la un moment dat fosta echipa la Severin. Marea greseala a celor de la clubul sportiv de drept public Universitatea Craiova a fost ca proiectul de renastere a Stiintei pe baze sanatoase nu a inceput atunci. In acel moment, Adrian Mititelu a jignit orasul Craiova si iubitorii de fotbal din Banie. Declaratiile booveanului de atunci se pot gasi pe internet : “Craiova nu merită să aibă echipă” (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/craiova-nu-merita-echipa-6115761), “Echipa nu se va intoarce la Craiova, nici nu se pune problema sa revenim pe Ion Oblemenco. Suporterii din Craiova nu merita sa aiba echipa in oras.” (http://www.ziare.com/adrian-mititelu/universitatea-craiova/mititelu-continua-razboiul-suporterii-din-craiova-nu-merita-echipa-1015020). Imaginea orasului Craiova a fost grav afectata in acel moment – unde s-a mai intimplat asa ceva ? Suporterii din Craiova sint bine mersi, si au echipa care e a lor. Familia Mititelu poate deplasa noua echipa la Severin asa cum a mai procedat, nu ?

 

Primaria nu poate accepta o echipa clona in spatiul public

Unele voci spun ca orasul Craiova ar putea adopta modelul Milano – unde AC Milan si Inter joaca pe acelasi stadion. Dar acest model nu poate fi adoptat la Craiova. Milan si Inter sint echipe private, si au culori, steme si identitati diferite. In anul 2017, Adrian Mititelu introduce in competitie o noua echipa, care pur si simplu copiaza stema si culorile Universitatii Craiova. Situatia e halucinanta si unica in lume. Adidas nu isi afiseaza produsele in mod oficial linga standul clonei Abibas. Cum ar putea permite primaria Craiova ca o firma care cloneaza Universitatea Craiova sa-si desfasoare activitatea acolo unde activeaza Universitatea Craiova (echipa finantata privat, dar asociata cu primaria Craiova si cu clubul sportiv de drept public Universitatea Craiova) ? Asa ceva nu s-ar intimpla nicaieri – nici o clona nu poate fi permisa sa activeze acolo firma originala isi desfasoara activitatea. Discutia s-ar putea purta in alti termeni atunci cind noua echipa a lui Mititelu si-ar schimba numele, stema si culorile pentru a-si crea o identitate proprie precum Extensiv Craiova sau Electroputere Craiova.

P.S.1   Unii vor spune ca FCSB si Steaua Bucuresti au jucat pe Arena Nationala. Corect – totusi aceste echipe au nume si steme diferite. Nu exista nici o confuzie pe aceasta tema. In plus Arena Nationala si fostul stadion “23 August” nu au statutul stadionului “Ion Oblemenco” – adica stadionul echipei simbol a orasului.

P.S. 2  Mititelu probabil ca va tipa ca in anul 2013, refondarea Universitatii Craiova i-a afectat businesul fostei echipe, acum in faliment. In primul rind, renasterea Stiintei in jurul clubului sportiv de drept public s-a facut atunci cind Craiova nu avea nici o echipa activa in primele doua ligi din Romania. Noua clona a lui Mititelu a fost introdusa in competitie in 2017, atunci cind Universitatea Craiova juca deja in cupele europene. In al doilea rind, asa cum am aratat la inceputul acestui articol, Mititelu nu a detinut niciodata simbolurile identitatii Stiintei – nici in 2013, nici acum. Fosta echipa a lui Mititelu era o clona/fals in 2013; noua echipa a lui Mititelu este o alta clona, un alt fals aruncat pe piata pentru ca Marin booveanul sa pacaleasca pe putinii naivi ramasi fideli cauzei bolnave.

 

Societatile cu impact social si economic important beneficiaza de tratament preferential

Peste tot in lume, societatile cu impact social si sconomic important beneficiaza de tratament preferential. Firma Ford a beneficiat de facilitati economice importante de la autoritatile romane. Nici o gogoserie din Craiova nu va putea beneficia de facilitatile fiscale de care a beneficiat Ford, chiar daca aceasta gogoserie are poate sute de clienti pe saptamina. Autoritatea publica nu discrimineaza, ci decide ca facilitatile acordate catre Ford sint necesare si aduc beneficii importante comunitatii. A compara Universitatea Craiova cu o firma a familiei Mititelu este ca si cum cineva ar compara Ford cu o gogoserie din Craiova. Universitatea Craiova a platit milioane de Euro in taxe in ultimii ani, angreneaza sute de copii la grupele de copii si juniori, si are impact asupra a zeci de mii de craioveni in zi de meci.

Familia Mititelu apeleaza si la constitutie pentru acces “egal” pe noul stadion. Daca Mititelu si-ar face o firma producatoare de autovehicule cu numele “Fordt”, asta inseamna ca guvernul Romaniei va trebui sa acorde aceleasi facilitati fiscale noii firme “Fordt”, cum a acordat si companiei americane “Ford” ?

Stadionul Ion Oblemenco – locatie sportiva de prestigiu

Exista locatii platite din banul public de genul Ateneul Roman care au un statut premium in Romania. Nu orice manelist va putea concerta acolo – desi Ateneul Roman nu este o institutie privata. Noul stadion “Oblemenco”, la fel ca vechiul stadion, este o locatie sportiva premium, un simbol de prestigiu. Acest stadion nu poate avea statutul stadionului comunal din Mischii, unde fiecare poate juca fotbal in voie. Acolo unde au jucat Stefanescu, Balaci si Craioveanu nu poti sa-i permiti lui Andrei Preda (Gogoasa) sa evolueze. Nivelul de educatie, prestanta, imagine, fluenta verbala al marilor fotbalisti ai Craiovei este la un alt nivel comparativ cu angajatul familiei Mititelu, care se ocupa si cu sportul, si cu agitatia in tribune, pentru placerea stapinului afacerii. Asa cum la Ateneul Roman nu te duci de la George Enescu la Adrian Copilul Minune, asa si pe stadionul “Ion Oblemenco” nu-l poti imagina pe Gogoasa, dupa ce l-ai vazut pe Stefanescu.

 

Dati share acestui articol celor de la Universitatea Craiova, celor din presa, de la primarie si mititeilor !

 

 

 

Related posts

One Thought to “De ce legal si moral, dintre echipele Craiovei, doar Stiinta poate evolua pe “Ion Oblemenco””

  1. enduroyz

    Ma bucur din suflet ca aveti curajul sa-i spuneti in fata acestui nemernic cine a fost si cine este cu adevarat si cu aceasta ocazie se mai informeaza si sclavii angajati pe la firmele lui mititel boovean faliment .. Nu au ce sa caute pe stadion interlopii booveanului care au rupt scaunele la meciul Romania – Suedia . Nu are ce sa caute pe stadionul Ion Oblemenco echipa de casa a lui mititelu booveanu faliment ordinar FCU Faliment Cersetor Universal .

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.