Exclusiv : adevarul despre decizia FIFA in cazul firmelor fotbalistice ale familiei Mititelu

Pentru ca nimeni din presa sportiva nu si-a facut meseria in ceea ce priveste decizia FIFA in cazul firmelor fotbalistice ale familiei Mititelu, craiova-maxima.ro a intrat in posesia actului final emis de FIFA si comunica in acest articol ceea ce a decis de fapt forul fotbalistic mondial. Presa sportiva din Romania se ocupa oricum cu luatul spagilor si cu protejarea interlopilor, nu cu activitatea jurnalistica de tinuta. Nu o spunem noi, a spus-o recent Dani Coman :


„În lumea fotbalului așa se vorbește, că trebuie să dai bani la galerie, ziariști. Să ai protecție din partea ziarelor. Uneori lumea fotbalului e o lume urâtă și te confrunți zilnic cu oameni care mint, care îți spun ceva în față și când te-ai întors cu spatele te vorbesc de rău”.

Ca o ironie, aceasta declaratie a fost data baietilor de la GSP, organul de presa si protectie al groparului fotbalistic Mititelu.

Revenind la decizia FIFA – pentru ca noi chiar avem si am studiat documentul original – forul fotbalistic mondial nu a discutat despre palmaresul istoric, ori despre succesorul clubului fondat in 1948. Fostul jucator al FCU Craiova Josh Mitchell si-a cerut drepturi financiare de zeci de mii de Euro la FIFA specificind ca noua firma a familiei Mititelu, U Craiova 1948 SA, e de fapt succesoarea firmei vechi, FCU Craiova, care ii datora australianului bani.

Noi spunem ca toata aceasta treaba pare o facatura numai buna sa scoata noua firma a familiei Mititelu drept succesoare a celei vechi, prin plata unei sume modice, de zeci de mii de Euro (reamintim ca fosta firma a familiei, FCU Craiova, a falimentat avind datorii de multe milioane de Euro). Si spunem asta bazindu-ne pe citeva argumente :

 • cel care l-a adus in Romania pe Mitchell este de fapt omul lui Mititelu, Dan Stanilescu;
 • domnul Josh Mitchell, aflat in Australia, scrie un memoriu la FIFA prin care domnia sa conclude ca noua firma a familiei Mititelu e de fapt succesoarea firmei vechi. De unde stie acest domn din Australia toate subteranele firmelor lui Mititelu, cine i-a spus ca booveanul umbla disperat dupa dovezi de succesiune, si de ce s-a hotarit sa se duca la FIFA cu toata afacerea asta in vara anului 2018, si nu in 2017 – cind noua firma a familiei s-a apucat de fotbal ? Nu i se indicase in 2017 ca Mititelu avea bani sa-l plateasca ? De ce acest baiat nu si-a pus numele pe lista credala a fostei firme boovene FCU in anii 2015 or 2016, cind nici o firma mititica nu activa in fotbal ? Cine i-a spus sa astepte cuminte pina cind Mititelu isi face un nou club de fotbal, numai bun de reclamat la FIFA pentru zeci de mii de Euro, pretul succesiunii fostei FCU, falimentate cu multe milioane de Euro datorii ?
 • Mitchell a jucat la Craiova pina in 2009; de ce acest jucator nu si-a cerut banii in 2009, ci a facut asta dupa mult, mult timp ?

Noul club al lui Mititelu a trimis la FIFA tot felul de timpenii/minciuni, una mai gogonata decit alta, ca sa-si justifice pretentia de conexiune cu fostul club FCU Craiova (art. I. 15 in documentul FIFA) :

 • Cica Asociatia Judeteana de Fotbal Dolj ar fi decis ca noua firma a familiei este succesoare firmei falimentate si dezafiliate FCU Craiova; evident, asta e o minciuna epocala a familiei Mititelu : AJF Dolj nu are nici o competenta de a se pronunta pe acest subiect;
 • Cica noua firma a familiei Mititelu ar fi CUMPARAT de la fosta firma dreptul de a continua activitatea fotbalistica a firmei vechi FCU Craiova; asa ceva nu exista in fotbalul romanesc – in 2014 FCU Craiova era dezafiliata si falimentata: nimeni nu putea sa continue ceva care nu mai exista; in plus, in procesul de insolventa al fostei FCU Craiova, Mititelu a trimis instantei de la Brasov un plan de reorganizare prin care activitatea fotbalistica a FCU urma sa fie continuata de noua firma – dar instanta a respins acel plan de reorganizare si implicit visele booveanului de „continuitate”.

Dar nu doar Mititelu a trimis timpenii si minciuni la FIFA (nu amintim aici de glumele din statutul noii firme boovene, statut trimis suprinzator de FRF la FIFA, art. I. 11 – ce valoare juridica au halucinatiile lui Mititelu din statutele firmelor sale ?) ci si FRF. Ne intrebam care e persoana din FRF care a girat acele minciuni ? Are legatura cu Marcel Puscas, fostul tovaras la FRF al lui Burleanu ? De exemplu, FRF zice catre FIFA ca noua firma si vechea firma din arsenalul boovean ar fi folosit acelast stadion pentru meciuri (art. II. 27) – deci ar fi vorba de legatura intre cele doua firme. O minciuna de proportii a FRF – oricine in Romania stie ca noua firma a familiei nu joaca pe acelasi stadion pe care a jucat fosta firma.

Absurditatea (si minciuna !) FRF in acest caz este evidenta si la art. I. 3 : in iulie 2015, FCU Craiova era afiliata la FRF, comunica forul lui Burleanu la FIFA ! FCU era falimentata din anul 2014. In plus, ICCJ confirmase in 2014 ca dezafilierea era legala (
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/decizie-a-iccj-frf-a-avut-dreptate-in-cazul-dezafilierii-craiovei-update-adrian-mititelu-n-au-cistigat-nimic-423553.html ) – practic de atunci FCU nu mai putea fi afiliata la FRF.

Interesant este ca FIFA mentioneaza principiile generale prin care un nou club este recunoscut ca succesor al unui club vechi (art. II. 22 in decizia citata):

 1. Noul club da impresia ca respecta obligatiile fostului club;
 2. Noul club a preluat licenta de joc ori drepturile federative de la vechiul club;
 3. Federatia nationala atesta succesiunea celor doua cluburi.

In cazul noului club al familiei Mititelu, nici unul dintre principiile 1, 2 si 3 de mai sus nu a fost respectat !

Concluzia FIFA, dupa ce a studiat timpeniile si minciunile trimise de catre Mititelu, plus minciunile FRF este la art. II. 32 : pe baza documentelor puse la dispozitie in acest caz, noul club PARE sa fie continuatorul sportiv al fostului club. Asta este exact formularea FIFA – o exprimare care lasa loc de interpretari viitoare. Craiova-maxima.ro a identificat deja citeva neadevaruri esentiale pe baza carora FIFA s-a pronuntat in acest caz !

FIFA mai spune la art. II 32 ca identitatea cluburilor de fotbal este data de citeva elemente : nume, culori, sigla, fani, istorie, jucatori, stadion. In cazul firmelor familiei Mititelu, sa vedem cum sta situatia la cele sapte capitole :

 • nume : cele doua firme au nume diferite;
 • cele doua firme au aceleasi culori, alb albastru, la fel ca si CSO Filiasi;
 • cele doua firme nu au aceeasi sigla; justitia din Romania a anulat de fapt sigla fostei firme falimentate;
 • fani – marea majoritate a fanilor Universitatii Craiova sint alaturi de Craiova ligii 1;
 • istorie – noua firma a familiei Mititelu are o istorie de 3 ani;
 • jucatori; marea majoritate a legendelor Stiintei sint alaturi de Craiova ligii 1; in ceea ce priveste jucatorii in activitate din ultimii 20 de ani, mai multi fosti jucatori ai FCU au jucat la Universitatea Craiova din liga 1 (Mihai Roman, Plesan, Velcovici, Ionut Stancu, Robert Petre, Dananae etc.) decit la noua firma a familiei Mititelu (Ciuca, Dananae, Dina, Costea);
 • stadion – Universitatea Craiova ligii 1 joaca pe stadionul Ion Oblemenco.

Glumind putin, daca ne uitam la cele sapte capitole de identitate precizate de FIFA, am putea conclude ca echipa Craiovei de liga 1 este de fapt continuatoarea sportiva a fostei FCU, tinind cont ca nu doar fosti jucatori, ci si antrenori (Stinga, Cirtu, Sandoi, Piturca) ori conducatori (Geolgau) au activat in ultimii ani la singura echipa din lume care poate folosi legal brandul Universitatea Craiova.

FIFA nu se pronunta in acest caz pe teme de palmares, de succesiune a clubului fondat in 1948 ori pe subiecte de brand. Orice judecata FIFA pe aceste subiecte ar include, in mod necesar, si echipa Craiovei de liga 1 : singura echipa care are in folosinta legala marca, stema, stadionul si imnul Stiintei, si singura echipa girata de catre legendele Stiintei.

In mod normal, oricine poate trimite un memoriu catre FIFA pentru a demonta minciunile trimise in acest caz de catre Mititelu si FRF; inainte de asta, presedintele AJF Dolj ar trebui sa prezinte public actul prin care AJF ar fi decis ca noua firma ar fi de fapt succesoarea firmei vechi (garantat, nu exista asa ceva) – un caz unic in lume, prin care o organizatie de fotbal amator s-ar pronunta intr-o chestiune de succesiune a unor cluburi profesioniste (!). Ca si cum un club de karaoke din Craiova sau Booveni ar desemna cistigatorul de la Eurovision.

In definitiv, cum cluburile familiei Mititelu – trecute, prezente, viitoare – nu au nici o treaba cu Universitatea Craiova, succesiunea lor nu intereseaza prea mult. Din punctul nostru de vedere, atunci cind noua firma a familiei Mititelu se decide sa plateasca datoriile de multe milioane de Euro ale firmei vechi – da, succesiunea ar fi clara. Banii catre Piti – 7 milioane de Euro plus 3-4 milioane penalizari ar fi un inceput bun. Numai intr-o lume de hoti un club falimentat cu datorii de peste 14 milioane de Euro, reapare magic intr-o noua firma dupa ce plateste la FIFA citeva zeci de mii de Euro.

P.S.1 Documentul FIFA in acest caz se poate citi aici :
https://resources.fifa.com/image/upload/dc-150574-25-09-2019-club-u-craiova-1948.pdf?cloudid=nagemyzuzcn2xzb0llpk

P.S.2 Piturca vrea sa-si ia banii de la Mititelu folosindu-se de decizia FIFA ! Cauza se va discuta la Comisia de Disciplina a FRF pe 17 iunie 2020. Piti are sansa sa-i falimenteze doua cluburi booveanului 🙂

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.