Exclusiv : FK Csíkszereda are jucatori trecuti pe la Mallorca si Girona, si in 1993 a eliminat Electroputere Craiova din Cupa Romaniei

Sarbatoare la Miercurea Ciuc joi, 28 februarie ora 20.00, cu ocazia meciului de Cupa Romaniei dintre formatia gazda si Universitatea Craiova, detinatoarea trofeului; Stiinta doreste sa cistige a opta Cupa a Romaniei din palmares, iar gazdele tintesc producerea unei alte surprize de proportii, dupa recenta eliminare a ciinilor rosii din competitie. FK Csíkszereda este un club de liga 3 care detine o baza materiala impresionanta, cu echipe de juniori prezente in Liga Elitelor, cu ambitii de promovare in liga 2, club care a intrat in prime time-ul fotbalului romanesc prin marea surpriza din actualul sezon al Cupei Romaniei, eliminarea echipei Dinamo Bucuresti la penalty-uri. Daca presa centrala fie ignora formatia din Miercurea Ciuc, fie prezinta jumatati de adevar de genul „1200 de bilete scoase la vinzare pentru meciul cu Universitatea Craiova – bilete vindute in doua ore”, Craiova-maxima.ro prezinta in exclusivitate detalii despre FK Csíkszereda, despre lotul de jucatori, despre ultimele transferuri effectuate in pauza de iarna, rezultatele din meciurile de pregatire etc., detalii obtinute de la ofiterul de presa Szep Zoltan. Clubul din Miercurea Ciuc a scos la vinzare 1000 de bilete pentru meciul cu Universitatea Craiova, bilete care au fost vindute in 59 de minute (maximum 4 bilete vindute la o persoana). Universitatea Craiova respecta fotbalul si respecta adversarul din meciul de Cupa. Speram sa vedem in meci frumos, in care echipele sa joace fotbal, accidentarile sa lipseasca (se pare ca terenul va fi inghetat si tare la ora meciului) si cel mai bun sa cistige

FK Csíkszereda – scurta istorie si meciuri memorabile. Victoria cu Dinamo Bucuresti – un meci de neuitat

Clubul FK Csíkszereda a fost fondat în 1904. In decursul istoriei, clubul a avut mai multe denumiri precum IUPS Miercurea Ciuc, Tractorul Miercurea Ciuc, AS Miercurea Ciuc sau Rapid Miercurea Ciuc. Citeva meciuri memorabile din istoria clubului: Rapid Miercurea Ciuc – Electroputere Craiova 2:1 (Cupa României șaisprezecimi, 7 Decembrie 1993; echipa craioveana era antrenata atunci de Sorin Cirtu si juca in liga 1), AS Miercurea Ciuc – Metalul București 0:1 (Cupa României șaisprezecimi, 08.12.1976), Poiana Câmpina – Rapid Miercurea Ciuc 1:1 (Optimi de finală Cupa României, 14.12.1993). In sezonul 2018–2019, clubul a atins cea mai mare performanță din istoria sa, sferturile de finală ale Cupei României, eliminând-o pe Dinamo București după 3–3 în timpul regulamentar și 6–5 la penalty-uri. Orasul a trait la maximum meciul istoric cu Dinamo, ofiterul de presa al gruparii din Miercurea Ciuc oferindu-ne citeva frinturi de atmosfera : „Primul gol cand am deschis scorul a fost ceva de nedescris, apoi golul egalizator in ultimele minute ale prelungirilor, iar la penaltyuri cand copiii nostri se rugau la Dumnezeu (avem si o poza), tot orasul era in extaz, a fost ca si un miracol.”

Detalii despre lotul de jucatori al echipei din Miercurea Ciuc

FK Csíkszereda are in lot mai mulți jucători care au jucat în prima sau a doua ligă din Ungaria (Daniel Bordas, Milan Nemes, Nikola Pantovic, Laszlo Hodgyai, Istvan Berde) si doi fotbalisti din Spania care au jucat la Girona, Llagostera, RCD Mallorca, Terrassa FC. In iarna, clubul a adus un jucator din liga a 2-a sarba Slobodan Lalic, venit de la TSC Topolya.

Jucatori transferati in pauza de iarna si rezultatele din meciurile de pregatire

FK Csíkszereda a achizitionat citiva jucatori in pauza competitionala : Slobodan Lalic (sirb) si Nikola Pantovic (sirb), primul in defensiva, al doilea fiind atacant; Nemes Milan si Papp Zsombor din Ungaria; in plus doi dintre juniorii de la academia clubului Casiadi Soma si Aszalos Richard au prins lotul de seniori. Echipa a jucat mai multe meciuri amicale in pregatirea de iarna: FC Borac Banja Luka (Bosnia) 0:2, FC DAC (Slovacia) 2:3, FK Vojvodina (Serbia) 0:1, TSC Topolya (Serbia) 1:1, FC Vorskla Poltava (Ucraina) 0:4, Aerostar Bacau 2:0.

FK Csíkszereda are un centru de copii si juniori cu rezultate la nivel national

Clubul din Miercurea Ciuc are un centru de copii si juniori cu rezultate excelente la nivel national – echipele clubului participa in Liga Elitelor la U19 si U17. În anul 2013, clubul a încheiat un parteneriat cu formația maghiară Puskás Akadémia FC prin care s-a înființat Academia de Fotbal a Ținutului Secuiesc. Exista 14 subcentre care lucreaza cu aceleasi metode de pregatire : copilul de 11 ani de la Odorheiu Secuiesc are acelasi program si metodologie de antrenament ca si copilul de 11 ani de la Targu Secuiesc sau Miercurea Ciuc.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.