Exclusiv : Suporterii Stiintei il pot trimite pe Mititelu dupa gratii !

Familia Mititelu copie identitatea Universitatii Craiova. FRF refuza sa aplice recomandarile TAS

Noua firma pe care familia Mititelu a inscris-o in competitiile fotbalistice in anul 2017 copie identitatea Universitatii Craiova in ceea ce priveste numele, culorile si stema istorica cu leul. Adrian Mititelu nu detine stema istorica cu leul, imnul echipei, brandurile Universtitatea Craiova, Stiinta Craiova si FC Universitatea Craiova. Craiova-maxima.ro a prezentat in exclusivitate recomandarile Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) catre FRF in ceea ce priveste copierea identitatii unui club de fotbal : https://craiova-maxima.ro/documente-explozive-de-la-tas-noua-clona-booveana-trebuie-sa-si-schimbe-numele-culorile-si-sigla-pentru-afilierea-la-frf/

Din pacate FRF refuza sa aplice recomandarile TAS – sa oblige noua echipa a familiei Mititelu sa-si schimbe numele si sigla. Daca organismele fotbalistice din Romania nu doresc sa rezolve aceasta problema pe plan sportiv, e timpul ca instantele civile sa intervina. Regulamentele FRF ar putea interzice clubului Universitatea Craiova sa se duca in civil – dar exista prevederi legale care ar permite suporterilor Stiintei sa opreasca furtul identitatii clubului fanion al Olteniei. Familia Mititelu incalca legea privind combaterea concurentei neloiale prin introducerea noului club in competitiile fotbalistice (https://www.avocatura.com/ll719-legea-concurentei-neloiale.html#ixzz5drrB4tks).

Fanii Stiintei pot reclama la Consiliul Concurentei copierea identitatii Stiintei de catre familia Mititelu

Noua echipa infiintata in anul 2017 de catre Mititelu, groparul fotbalului craiovean, incalca Legea privind combaterea concurentei neloiale. Insusi Mititelu a murdarit renasterea Universitatii Craiova in luari de pozitii publice denigratoare – iar asta inseamna o incalcare a legii !

„Sunt interzise practicile de concurenta neloiala, dupa cum urmeaza:
a) denigrarea unui competitor sau a produselor/serviciilor sale, realizata prin comunicarea ori raspandirea de catre o intreprindere sau reprezentantul/angajatul sau de informatii care nu corespund realitatii despre activitatea unui concurent sau despre produsele acestuia, de natura sa ii lezeze interesele”  (Art. 2)

Suporterii Stiintei pot reclama la Consiliul Concurentei faptul ca noua firma a familiei Mititelu produce confuzie in rindul iubitorilor de fotbal copiind simbolurile Universitatii Craiova, echipa aflata in competitiile fotbalistice in anul 2017 – anul in care echipa familiei a aparut in fotbal. Craiova-maxima.ro prezinta citeva dintre prevederile legale aplicabile in cazul Mititelu vs. Universitatea Craiova :

” ART. 2
(1)Constituie concurenta neloiala, in sensul prezentei legi, practicile comerciale ale intreprinderii care contravin uzantelor cinstite si principiului general al bunei – credinte si care produc sau pot produce pagube oricaror participanti la piata.

Art. 21
(1)Consiliul Concurentei, in calitate de autoritate administrativa autonoma in domeniul concurentei, asigura protectia intreprinderilor impotriva practicilor de concurenta neloiala in limita competentelor incredintate prin prezenta lege.
(2)Protectia comerciantilor impotriva publicitatii inselatoare si comparative se asigura potrivit prevederilor Legii nr. 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa, republicata.

Art. 31
(1)Din oficiu sau la sesizarea persoanelor fizice sau juridice care au un interes legitim, Consiliul Concurentei constata si, dupa caz, sanctioneaza concurenta neloiala, in limita competentelor prevazute de prezenta lege.
(2)Consiliul Concurentei poate decide, dupa caz:
a)incetarea practicilor de concurenta neloiala, pe durata solutionarii sesizarii;
b)interzicerea practicilor de concurenta neloiala;

Legea concurentei neloiale l-ar putea trimite pe Mititelu dupa gratii

Copierea unei embleme se poate pedepsi cu inchisoarea conform legii combaterii concurentei neloiale. Noua echipa a familiei Mititelu are o emblema care copie stema Universitatii Craiova:

Art. 5
Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda:
a)folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natura sa produca confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant;”


Din punct de vedere practic, fanii Universitatii Craiova pot sesiza Consiliul Concurentei in ceea ce priveste activitatile clare de concurenta neloiala ale noii societati sportive boovene: publicitatea inselatoare (utilizarea ilegala a marcilor Stiinta Craiova si Universitatea Craiova in comunicari publice de popularizare a actiunilor echipei familiei Mititelu), copierea simbolurilor Stiintei, folosirea unei embleme asemanatoare pentru a produce confuzie in rindul iubitorilor de sport si actiuni de denigrare publice ale renasterii Universitatii Craiova venite dinspre familia Mititelu si angajatii noului club (Gogoasa, Marcel Puscas etc.). Cluburile de fotbal sint societati care ofera doua tipuri de produse pentru iubitorii de sport: a) spectacol fotbalistic si b) articole vestimentare si decorative care contin emblema si culorile acelui club de fotbal. In acest context, noua firma din fotbal a lui Mititelu practica o concurenta neloiala Universitatii Craiova in detrimental comercial al clubului Craiovei de liga 1 si afectind iubitorii de fotbal interesati in sportul rege cu leul alb-albastru al Baniei pe blazon. Legea romana sanctioneaza aceste practici – e timpul ca fanii Stiintei sa sesizeze Consiliul Concurentei in acest sens, folosind acest link : https://portal.consiliulconcurentei.ro/solicitari/sesizare-neinregistrat

Related posts

2 Thoughts to “Exclusiv : Suporterii Stiintei il pot trimite pe Mititelu dupa gratii !”

  1. jean

    big likeeee ptr acest articol, sper ca aceasta idee, sa se concretizeze cat mai repede…..as fi facut-o personal daca as fi avut 1 situatie financiara buna…
    sper ca altii sa concretizee asta si IMBECILUL de Mititelu sa primeasca ceace merita…
    P.S. ii spun IMBECIL acestui individ ptr ca ( ca oltean ce se erijeaza a fi , si care iubeste Craiova) a fost IDIOTUL care a bagat echipa in B, nici Netoiu(plecat cu 10 juc in perioada lui), nici STAICU Dinel , nu au facut ceace a facut Bouleanul de mititeluuu…
    at the final, karma give someone else what he deserve…..!

  2. […] Exclusiv : Suporterii Stiintei il pot trimite pe Mititelu dupa gratii ! […]

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.