Fajić și Kelić

 Nusmir Fajić și Renato Kelić – viitori jucători de bază la Universitatea Craiova ?

Deși Nusmir Fajić și Renato Kelić mai degraba nu au impresionat (încă) la Universitatea Craiova, există speranțe că acești doi jucători să devină jucători importanți ai Științei. Ambii jucatori au CV-uri interesante, care par să justifice pretenția clubului alb-albastru de se implica în lupta pentru primele locuri în Liga 1. Experiența jucătorilor în cupele europene, palmaresul lor galonat cu trofee, rutina meciurilor cu miză contează enorm pentru lupta la vârf. Fanii Craiovei – și conducerea clubului – vor putea, sperăm, să  tragă concluzii cu privire la valoare acestor doi jucători la sfârșitul sezonului în curs.

Foto: Gazeta de Sud

Nusmir Fajić – un jucator cu CV-ul mult peste Rambe

Cu toate că unii deja îl compară pe Fajić cu Rambe, bosniacul are o carte de vizită cu mult peste fostul atacant african al Craiovei.

La 30 de ani, Fajić are 92 de meciuri în prima ligă slovenă și 45 de goluri; Fajić a jucat si în prima ligă din Bosnia : 48 de meciuri și 17 goluri. In toata cariera, atacantul bosniac a jucat 201 meciuri, cu 77 de goluri și 24 de pase decisive. Fajić se poate lauda cu un titlu de campion al Sloveniei, plus destule meciuri jucate în cupele europene : 5 meciuri în preliminariile Europa League, 9 meciuri în grupele Europa League și 7 jocuri în preliminariile Champions League.

Fajić nu pare a fi un super jucator – dar ca experiența și CV pare mult peste ceea ce a avut Craiova în ofensivă în ultimii 4 ani. Asta nu înseamnă că el va confirma automat, sau ca stilul său de joc se potrivește cu partitura tactică a Craiovei. Dar dacă Mulțescu l-a dorit la echipă,  înseamnă că vede în stilul lui Fajic ceva util pentru U. Craiova.

Renato Kelić – un apărător cu o carte de vizita interesantă

Kelić a avut prestații mixte pâna acum – jocuri mai slabe, pigmentate cu unele evoluții încurajatoare. Apărătorul croat care va împlini în curând 26 de ani, are 96 de meciuri și 5 goluri în prima ligă din Cehia, plus un titlu de campion. Kelić a jucat si 13 meciuri în Serie B, plus un gol marcat. Interesant e ca Vatajelu, fostul căpitan și unul dintre starurile Craiovei, a fost vândut pe 1,4 milioane de Euro în Cehia, dar olteanul nostru are dificultăți de adaptare, neprinzând nici măcar un minut în meciuri oficiale pentru Sparta Praga.

Campionatul Cehiei nu este o competiție sub liga 1 – deci cele 96 de meciuri jucate în Cehia de Kelic nu sunt de neglijat. In plus, croatul a jucat câteva zeci de meciuri în cupele europene : 5 în preliminariile Europa League, 4 în preliminariile Champions League si 9 (plus un gol marcat) în grupele Europa League. Mulțescu este un antrenor ofensiv – rigoarea defensivă nu pare punctul lui forte. Există speranțe că prezența lui Barthe pe teren, un jucator cu CV impresionat si experienta fotbalistica bogata la un nivel înalt, să îl ajute pe Kelić  să devină apăratorul de care Craiova are nevoie.

Trebuie să recunoaștem că CV-urile jucătorilor Kelić și Fajić sunt mult peste CV-urile lui Curelea, Rocha, Rambe (atacanți) sau Kay, Acka și Frăsinescu (funași centrali).

Insă nu CV-ul joacă pe teren, dar există speranțe că experiența acestor doi jucători aduși recent la Craiova să-i transforme, sperăm, în atu-uri ale U. Craiova în play-offul care va începe în weekend-ul următor.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.