Costică Ştefănescu ..."Sa nu lasati Craiova niciodata!"

Ai vreo intrebare/informatie legata de istoria Universitatii Craiova? Aici e locul potrivit!

Moderator: grup_moderatori

Avatar utilizator
muttley
fanatic
fanatic
Mesaje: 7062
Membru din: 18 Mai 2010, 00:24

Costică Ştefănescu ..."Sa nu lasati Craiova niciodata!"

Mesaj de muttley » 11 Iul 2013, 09:54

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu este internat, în stare gravă, la Spitalul Militari, din Capitală. Potrivit apropiaţilor fostului sportiv, acesta ar suferi de cancer.

Înainte să fie internat la Spitalul Militar, Ştefănescu a fost în Germania pentru a urma un tratament, care însă pare să nu fi dat roade. Starea sa este acum una foarte gravă.

Costică Ştefănescu are 62 de ani. A evoluat în carieră la Steaua, Universitatea Craiova şi FCM Braşov, şi a adunat 66 de selecţii în echipa naţională a României. A câştigat de trei ori campionatul României cu Universitatea Craiova, în 1974, 1980 şi 1981 şi de cinci ori Cupa României, în 1970 cu Steaua, şi în 1977, 1978, 1981 şi 1983 cu Universitatea Craiova

http://www.gandul.info/sport-miscare/fo ... a-11115044
"Sunteti doar niste cretini daca cereti transferuri in conditiile in care Bill Gates nu face acest lucru" - Andrei Mantog

Eduard Apostol: "craiovenii s-au putut amuza cu inovaţiile oltenilor."

Jucatorul favorit? Cosmin Moti

Avatar utilizator
DarkComy
fanatic
fanatic
Mesaje: 8298
Membru din: 27 Mai 2006, 21:39

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de DarkComy » 11 Iul 2013, 11:04

Doamne!!! Sper sa se faca bine :mad:
When injustice becomes law, resistance becomes duty.

Avatar utilizator
sorialis
fanatic
fanatic
Mesaje: 4136
Membru din: 11 Iun 2004, 20:20

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de sorialis » 11 Iul 2013, 11:21

Sanatate multa, sper sa nu fie totusi atat de grav!
Haideti sa demonstram ca putem mai mult ! Istoria, orgoliul, mandria si loialitatea ne obliga!

JustME

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de JustME » 11 Iul 2013, 18:19

Foarte trist. s-a vorbit foarte mult in ultimele zile despre palmares, identitate etc insa s-a acordat foarte putina atentie oamenilor care au faurit acel palmares, acea identitate. fara ei palmares, identitate raman niste vorbe in vant. multa sanatate Costica Stefanescu!

Avatar utilizator
muttley
fanatic
fanatic
Mesaje: 7062
Membru din: 18 Mai 2010, 00:24

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de muttley » 11 Iul 2013, 21:02

din pacate daca a ajuns in spitalele romnesti inseamna ca nu prea mai sunt sanse. Din cate stiu Costica Stefanescu este un om destul de bogat cu ceva propietati la mare care merg destul de bine plus ca si el a lucrat in Orient.
Deci bani nu au stat in calea unui tratament de cel mai inalt nivel..... Chiar acum 2-3 luni a fost intr-un live la Digisport si arata destul de ok.
"Sunteti doar niste cretini daca cereti transferuri in conditiile in care Bill Gates nu face acest lucru" - Andrei Mantog

Eduard Apostol: "craiovenii s-au putut amuza cu inovaţiile oltenilor."

Jucatorul favorit? Cosmin Moti

DoRyN

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de DoRyN » 11 Iul 2013, 22:22

Va invit sa recititi interviul cu Stefanescu, facut in exclusivitate pentru acest site:

http://www.maria.craiova-maxima.ro/2011 ... tefanescu/

Avatar utilizator
Nea Marin
fanatic
fanatic
Mesaje: 1745
Membru din: 20 Mai 2006, 14:03

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de Nea Marin » 13 Iul 2013, 18:02

Multa sanatate pentru capitan! Doamne ajuta! :ruga
STIINTA SUNTEM NOI !

Avatar utilizator
AdrianR
fanatic
fanatic
Mesaje: 5093
Membru din: 24 Mar 2004, 17:10

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de AdrianR » 21 Iul 2013, 12:45

Ultimul apărător. De fapt, primul
Amintiri dintr-o lume cu mai mulţi fotbalişti şi cu mai puţini jucători de fotbal.
Niciodată nu am apucat să vedem tot ce era de văzut pe lumea asta. Dar eu l-am văzut jucînd pe Costică Ştefănescu. Spre deosebire de colegul meu Gabi Berceanu, l-am văzut. La Steaua, ca mijlocaş. Apoi la Craiova, ca libero. Am privilegiul vîrstei sau poate handicapul acesteia. Sigur, să nu exagerăm! Nu i-am prins pe Zavoda, Petchowschi, Apolzan sau Ozon. Pe Baratki şi pe Bodola, nici atît. Dar pe Costică Ştefănescu, da. De aceea, aş vrea să vă povestesc despre fotbalistul Costică Ştefănescu. Pentru că el aparţinea cu drepturi depline clasei aristocratice a fotbaliştilor într-o vreme cînd ei, fotbaliştii, nu fuseseră bătuţi numeric de jucătorii de fotbal.
Mărturisire grea. A fost o vreme cînd nu-l iubeam pe Ştefănescu. Parcurgeam etapa aceea ciudată a trecerii de la copilărie la adolescenţă, cînd te blindezi cu o mulţime de convingeri definitive. Cînd idolatrizezi şi urăşti cu o uşurinţă copleşitoare. Şi pentru că, dintre fotbaliştii români, obiectul adoraţiei mele era Dinu, trebuia să îl detest pe Ştefănescu. Asta ca să nu zic mai mult. Ştefănescu începuse să îi ia locul lui Dinu la echipa naţională, lucru care mi se părea inadmisibil. O nedreptate strigătoare la cer, pe care doar reprofilarea lui Cornel Dinu ca mijlocaş de închidere mi-o mai îndulcise. În sfîrşit, aveam două săbii şi cîte o teacă pentru fiecare.
Pe timpul acela, postul de ultim apărător ţinea moda în sportul-rege. Un libero de clasă asigura liniştea oricărei echipe. Dacă atacantul era pîinea fotbalului, liberoul era vatra. De acolo, din marginea careului de 16 metri, izvorau calmul, echilibrul, eleganţa. Siguranţa. Un libero cu minte limpede, ochi pătrunzător şi picior sigur valora aproape cît un vîrf de rasă. Costică Ştefănescu le avea pe toate, iar selecţionerii de atunci nu se înşelau. Ţinea capul sus, pasa inteligent. Nu se panica niciodată, alegea traseele cele mai potrivite. Ajunsese libero la sugestia lui Adrian Păunescu, semn că poeţii, inclusiv cei de curte, au şi momente de inspiraţie autentice. Costică jucase la Steaua şi fusese dat la schimb cu Sameş în 1973. La 22 de ani îşi începea adevărata viaţă de fotbalist. Roş-albaştrii cîştigau un stoper de fier, oltenii, pe viitorul libero al naţionalei.
Ştiu ca toată lumea că Ştefănescu se află într-o “situaţie nu prea fericită a vieţii”. Numai un om cu delicateţea lui putea inventa această formulare! Mai ştiu că luptă în tăcere, cu o discreţie exemplară. Aşa ca pe teren, acolo unde tot ce-l înconjura devenea parte a firescului. Am învăţat greu să ţin la el, iar acum, cînd am reuşit, pricep că timpul este mare nostru adversar. Apoi, vine la rînd memoria cea trădătoare.
sursa:
blogsport.gsp.ro/geambasu

Numele simple, lumina curată
Uneori, e suficient fularul unui copil uitat în tribună pentru ca fotbalul să meargă mai departe. Cînd paznicii sting nocturna și pun la loc brazdele de gazon, la miezul nopții.
Deseori, sîntem noi fluturii săraci, obsedați de secundele luminii de neon. Și ne enervăm că pe un dreptunghi de pămînt nu se așează iarba drept după un meci, cînd, de fapt, sînt vieți întregi pe care nu le poți rostui după cîte o bătălie cu suferința. Oricîți specialiști, oricîte bucăți cu iarbă bună.
Nu l-am prins jucînd pe Costică Ștefănescu. V-am mai spus: fac parte din carnea ghinionistă a unei generații pentru care DVD-urile, cărțile și poveștile bunicilor lucrează spre completarea lumii. Mai cumpănesc uneori la îndoiala zveltă a cifrelor și-l văd pe fotbalistul cu 15 sezoane de cupe europene și cu 66 de meciuri la națională. Aud în ultimele zile, ca o străfulgerare de lumină curată, care depotrivă înfioară și te întoarce la adevăr, că suferă pe un pat de spital. Că omul cu 7 Cupe ale României în palmares nu are în suflet și-n trup liniștea celor 62 de ani pe care o dorim părinților noștri.
În Liga asta, cu atîția Boubacari, Bokile și Fatai xeroxați pentru lungirea ciorbei de vară, Costică Ștefănescu rămâne jucătorul cu 490 de partide, numărul maxim. Cînd învățăm numele imposibile ale unor băieți cărora doar rigoarea curselor de linie le justifică prezența în Liga 1, Costică Ștefănescu devine un nume simplu. Din acelea pe care le știm atît de bine că nu mai avem vreme să ne raportăm la ele cum se cuvine.
“Sînt într-o situaţie nu prea fericită a vieţii mele, dar voi continua să lupt. Cel mai mult îmi doresc să ajung să trăiesc să văd, din nou, echipa Universitatea Craiova cu performanţe notabile”. E mesajul lui pentru vremurile în care Craiova Maxima se împarte, tragic și oltenește, între echipa Olguței și echipa lui Mititelu. Să-mi fie iertat, dar parcă nu zeci de ani, ci vagoane de impostură au trecut de la meciurile cu Bordeaux și Kaiserslautern.
Într-o “situație nu prea fericită a vieții”, așa spune Costică Ștefănescu. Un puști care a copilărit la Săbăreni de Ilfov și care a jucat mereu fotbal cu amarul că tatălui său, Năstase, îi colectivizaseră comuniștii tractorul nemțesc Lanz. După ‘90, Costică i-a cumpărat lui Năstase, omul pe care se chinuise o viață să-l convingă să-l lase la fotbal, un tractor nou. Iar tatăl a dormit cîteva nopți în el, de bucurie. Nu, nu vă gîndiți la bolizii vedetelor de celofan. E prea frumoasă realitatea.
“Oamenii țin la viață mai mult ca la orice, și e amuzant cînd te gîndești cîte minunății există pe lume”. O spune un Momo, un puști cuceritor într-un roman de Romain Gary. Cartea se numește “Ai toată viața înainte”. Acesta e mesajul meu, de puști îmbătrînit cu povești și DVD-uri, pentru puștiul în suferință din Săbăreni de Ilfov. Că tare nevoie avem de numele simple.
sursa:
blogsport.gsp.ro/gabrielberceanu
Allez les bleus!
"Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare." - Mahatma Gandhi

DoRyN

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de DoRyN » 21 Iul 2013, 15:03

Mi-aduc aminte de un meci Steaua - Craiova, in Ghencea. Eu stateam la tribuna a doua, aproape de peluza unde era poarta noastra. Pe vremea aia, la Steaua juca un tigan de pe langa Brasov, cred ca se numea Lacatus. Cu tupeul specific natiei, nereusind sa treaca de Stefanescu, desi era cu mult mai tanar, pe un contra-atac al nostru cand arbitrii erau cu spatele, l-a inghiontit si apoi l-a scuipat pe Stefanescu. Surprins de aceste gesturi si neobisnuit cu an astfel de tratament pe teren, Stefanescu i-a pus din reflex o piedica din spate. Cu "talentul" cunoscut, stelistul a cazut secerat, publicul a sarit in picioare si a inceput sa fluiere, acuzand faultul lui Costica. Cartonas rosu si Craiova a jucat in 10 pierzand meciul, nici nu mai stiu scorul, de ciuda care m-a cuprins pentru nedreptatea pe care o vazusem la cativa zeci de metri in fata mea.

Avatar utilizator
DarkComy
fanatic
fanatic
Mesaje: 8298
Membru din: 27 Mai 2006, 21:39

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de DarkComy » 03 Aug 2013, 12:07

Căpitanul Maxima este hrănit artificial
Costică Ştefănescu nu a mai putut fi transportat în Cuba

Conform apropiaţilor, situaţia căpitanului Craiovei Maxima (foto:mondonews.ro) este extrem de gravă.
El nu mai poate mânca natural şi este hrănit artificial. A fost externat de la Bucureşti şi dus acasă, la Braşov, unde ar urma un tratament naturist. Conform GSP, Ştefănescu vorbeşte foarte greu şi din muntele de om a mai rămas un om foarte foarte slab.
Apropiaţii au negat că la un moment dat s-ar fi pus problema apelării la un tratament în Cuba.


Offff :mad:
Insanatosire grabnica CAPITANE!!!
When injustice becomes law, resistance becomes duty.

JustME

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de JustME » 03 Aug 2013, 22:45

trista veste :mad: speram ca starea lui sa se amelioreze nu sa se inrautateasca :-(

Avatar utilizator
muttley
fanatic
fanatic
Mesaje: 7062
Membru din: 18 Mai 2010, 00:24

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de muttley » 03 Aug 2013, 23:05

multa sanatate..... din pacate situatia nu este buna.
"Sunteti doar niste cretini daca cereti transferuri in conditiile in care Bill Gates nu face acest lucru" - Andrei Mantog

Eduard Apostol: "craiovenii s-au putut amuza cu inovaţiile oltenilor."

Jucatorul favorit? Cosmin Moti

Avatar utilizator
muttley
fanatic
fanatic
Mesaje: 7062
Membru din: 18 Mai 2010, 00:24

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de muttley » 20 Aug 2013, 18:51

Din pacate ultima stire pe acest subiect este.

Costica Stefanescu s-a sinucis.

Dramă în lumea fotbalului. Fostul mare jucător al Stelei şi al Craiovei, dar şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu, s-a sinucis.

În vârstă de 62 de ani, fostul fundaş central era grav bolnav şi a decis să îşi curme suferinţa aruncându-se de la balconul Spitalului unde era internat, anunţă postul de televiziune B1 TV.
"Sunteti doar niste cretini daca cereti transferuri in conditiile in care Bill Gates nu face acest lucru" - Andrei Mantog

Eduard Apostol: "craiovenii s-au putut amuza cu inovaţiile oltenilor."

Jucatorul favorit? Cosmin Moti

JustME

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de JustME » 20 Aug 2013, 18:54

Doamne... :-(

DoRyN

Re: Costică Ştefănescu

Mesaj de DoRyN » 20 Aug 2013, 18:55

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

Scrie răspuns