Corneliu Stroe

Ai vreo intrebare/informatie legata de istoria Universitatii Craiova? Aici e locul potrivit!

Moderator: grup_moderatori

Avatar utilizator
PocoLoco
fanatic
fanatic
Mesaje: 4471
Membru din: 24 Apr 2005, 12:33

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de PocoLoco » 02 Apr 2014, 19:34

Trist...

Odihneste-te in pace, Domnule Profesor!

mikethebike
junior
junior
Mesaje: 21
Membru din: 18 Mai 2010, 00:31

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de mikethebike » 02 Apr 2014, 20:00

Dumnezeu sa il odihneasca!

LiviuB

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de LiviuB » 02 Apr 2014, 21:04

Off... si cata nevoie mai aveam de el...

Avatar utilizator
laylow
senior
senior
Mesaje: 409
Membru din: 28 Iun 2013, 23:57

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de laylow » 02 Apr 2014, 21:15

Vine cineva maine pe la 12:30 sa punem o lumânare la stadion ? Eu ma duc.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Avatar utilizator
laylow
senior
senior
Mesaje: 409
Membru din: 28 Iun 2013, 23:57

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de laylow » 03 Apr 2014, 13:36

Prea putine lumânări aprinse ...

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

danutz
senior
senior
Mesaje: 458
Membru din: 12 Oct 2005, 22:29

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de danutz » 03 Apr 2014, 14:11

s9k3k3 scrie:asteptam un editorial al lui Mitran.
a aparut editorialul: http://www.maximasport.ro/profesorul-a-plecat/
mereu alaturi de voi

Avatar utilizator
hanky panky
fanatic
fanatic
Mesaje: 3059
Membru din: 17 Noi 2008, 00:20

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de hanky panky » 03 Apr 2014, 15:45

“Profesorul a plecat” - Marius Mitran
Fişiere ataşate
Corneliu Stroe.jpg
Lua-te-ar kyron cu el in pesti

Avatar utilizator
muttley
fanatic
fanatic
Mesaje: 7062
Membru din: 18 Mai 2010, 00:24

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de muttley » 03 Apr 2014, 17:29

Un alt articol foarte frumos despre Domn' Profesor, l-am citit de dimineata in gazeta, stiam ca o sa apara si pe site.

http://blogsport.gsp.ro/nanu/2014/04/03 ... rei-stroe/

Părintelui Craiovei Maxima îi plăcea să se adreseze jucătorilor cu apelativul “domnule fotbalist”, să recite din poezii de Ion Minulescu și Tudor Arghezi și să redea poveștile din sufletul Universității

Cornel Stroe a fost președintele atipic al unei echipe atipice în fotbalul românesc. Vorbea rar și apăsat și, printre amintirile din anii memorabili ai Craiovei Maxima, amintiri la fel de memorabile, recita din Minulescu și Arghezi. Se prezenta Corneliu Andrei Stroe, ținea la numele întreg ca la un titlu princiar. În vremurile în care președinții cluburilor comuniste aveau grijă să-și mai dosească o diurnă, să mai “atingă” vreun arbitru, Stroe s-a numărat printre cei care au inventat meseria de scouter într-un fotbal care umbla cu creionul chimic după ureche.

După-amiezele de la Minerva
“În fiecare zi de luni adunam arbitrii craioveni de Divizia B și cîțiva antrenori de pe la ligile inferioare și le dădeam pe cheltuiala mea o masă la Minerva. Îi puneam să-mi spună ce jucători apți să joace la Universitatea au văzut pe unde au fost”. Așa i-a descoperit pe Lung la Carei, pe Zoli Crișan la Baia Mare, pe Tilihoi la Brăila. Cu fiecare avea povești cît ar fi scris rafturi întregi. Nu și-a scris nici măcar biografia. “Am atîtea lucruri bune și rele de povestit încît e păcat să o mai fac acum, la bătrînețe”, spunea chiar luna trecută.

“Vă lăsăm să vă batem cu 2-0… Le-am dat 6″
Printre cele bune, o amintire care spune totul despre încrederea pe care Cornel Stroe o avea în “domnii fotbaliști”, așa îi plăcea să li se adreseze într-o lume plină de “tovarăși”, dar și despre nivelul la care ajunsese Craiova Maxima… Se întîmpla în vara lui 1981. “Cîștigasem campionatul cu Universitatea și urma finala Cupei, cu Poli Timișoara, la București, pe Republicii. Ambele echipe am stat la Hotel Parc. Poli era chiar deținătoarea trofeului, bătuse cu un an înainte pe Steaua. Comandasem la Casa Scînteii vreo 50.000 de pliante cu echipa noastră, pe care le și achitasem ca să le pot ridica. Bani, nu glumă… Pe una din foi era trecut palmaresul, iar eu pusesem să fie trecută în palmares și Cupa din acel an. Am ajuns la Hotel Parc, era vizavi de Casa Scînteii, și le-am oferit conducătorilor de la Poli cîte un pliant. Oamenii s-au uitat la ele, le-au plăcut, m-au felicitat, apoi au sărit ca arși: «Nea Cornele, ce-ai făcut, domne, ai trecut că ați cîștigat deja Cupa de mîine? Ne iei la mișto?». Am rîs și le-am zis: «Haideți, bă, fiți serioși, uite, dacă vreți, vă las să pierdeți cu 2-0». Nici n-au mai vorbit cu mine și s-a dus fiecare la treburile lui. A doua zi i-am bătut cu 6-0″. A fost primul event din istoria Craiovei. Povesteau mai apoi craiovenii: “Să-l fi văzut pe nea Cornel pe la 3 sau 4 la zero, se descheiase la cravată și striga de pe banca de rezerve: «Pe ei, mă, că nu s-au mulțumit să le dăm doar două!»”.

Minulescu, Radu Gyr, Amza Pellea…
În urmă cu un an am făcut împreună cu Gabi Berceanu în “Gazeta” un serial despre săptămîna de pomină din aprilie 1983: marea victorie a echipei naționale cu Italia și semifinala Craiovei cu Benfica Lisabona. Cornel Stroe a comandat foie gras și vinul cel mai scump de pe listă, glumind cu ospătarii: “Bă, face banii pe care-i cereți pe el?”. Apoi a dat drumul poveștilor, le-a împănat cu versuri din Minulescu și Radu Gyr şi cam așa s-a făcut dimineață. Am aflat cum mergea la București să comande chartere pentru echipă și să rezerve camere la Hotel București, “cel mai tare pe vremea lui Ceaușescu”, apelînd la nu știu ce generali și nu știu ce directori de întreprinderi care erau la origine olteni. Parcă-l revedeam pe Nea Mărin și pățaniile lui cu nașul Pantelică…

Blestemul care nu s-a împlinit
Semifinala cu Benfica are în jurul ei povestea aceea complicată cu autocarul care a făcut pană de cauciuc la Slatina, pe drumul de întoarcere de după victoria cu Italia, și dilema dacă internaționalii craioveni, 9 la număr!, trebuiau să plece spre Craiova în acea noapte sau să fi rămas să doarmă în București. “Nea Cornel” a zîmbit, ușor trist, și a spus: “În acei ani, cînd trebuia să luptăm cu Steaua ori Dinamo, Universitatea a cîștigat de două ori campionatul și de patru ori Cupa. Poate s-ar fi putut mai mult, dar noi atît am putut”.

Despre semifinală? “Tot ce s-a întîmplat în noaptea de după meciul cu Italia, dar și ce s-a întîmplat în zilele următoare, iau asupra mea. Să vă mai spun ceva. După meciul cu Benfica m-am dus la vestiar, toți erau prăbușiți, și le-am spus: Blestem această echipă să ajungă mereu într-o semifinală de cupă europeană! Îmi pare rău că blestemul nu s-a înfăptuit”.

Părintele care-şi îngropa fiul
Anul trecut, Craiova s-a cernit toată la înmormîntarea lui Costică Ștefănescu. L-am văzut pe Rodion Cămătaru, muntele de fotbalist și de om, transformat într-o statuie a durerii. Pe fermecătorul Sorin Cîrțu rezemîndu-se de zidul capelei. Pe Geolgău, încercînd să-i consoleze pe toți, deși el însuși avea nevoie de consolare. Dar cel mai mult a impresionat chipul împietrit al lui Cornel Stroe nedespărțit de catafalcul celui care fusese căpitanul Craiovei Maxima. Un monument al durerii, ca un părinte care-și îngropa fiul.

Stema cu dungi albe și albastre
Tot anul trecut, Cornel Stroe a încercat să reînvie Universitatea. Cînd și-a dat seama că nu mai era nimic de făcut, și-a dat girul pentru înființarea unei noi echipe, căreia i-a oferit titulatura de “Clubul Sportiv Universitatea Craiova” și emblema cu dungile albe și albastre, exact aceleași sub care echipa de legendă a defilat cîndva în România și în lume. Acum, într-o seară de aprilie, după o plimbare prin aerul tare din Parcul Poporului, domnul președinte Corneliu Andrei Stroe s-a grăbit să urce la Cer, pentru a povesti, cu Costică Ștefănescu și cu toți ceilalți mari dispăruți ai Craiovei, ce mai trebuia făcut la blestemata aia de semifinală cu Benfica Lisabona.
"Sunteti doar niste cretini daca cereti transferuri in conditiile in care Bill Gates nu face acest lucru" - Andrei Mantog

Eduard Apostol: "craiovenii s-au putut amuza cu inovaţiile oltenilor."

Jucatorul favorit? Cosmin Moti

Avatar utilizator
jianu_max
fanatic
fanatic
Mesaje: 1305
Membru din: 14 Apr 2006, 01:47

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de jianu_max » 03 Apr 2014, 22:44

S a mai dus inca un personaj de basm..S a dus chiar fauritorul legendei! Pentru ca ne ai oferit bucuria vietii, pentru ca ai creat ceea ce nimeni nu o sa distruga niciodata, pentru ca dupa 30 de ani ai suflat puternic in focul ce, mocnit, abia mai ardea...nu o sa te uitam niciodata, domnule profesor!
A facut parte din legenda universitatii, a condus -o in anii ei de glorie, a revenit din cand in cand cu un sfat, a incercat mereu sa ne aduca pe drumul cel bun, drumul inventat de el cu ani in urma, drumul parasit din grandomanie, inconstienta sau prostie de " conducatori' ce l au urmat fara demnitate.
Am avut onoarea si imensa bucurie de a schimba cateva cuvinte cu el acum cateva luni. A coborat, cu greu, din masina lui pavel badea, la rugamintile mele, cel care abia se nastea cand el urcase stiinta sus, pe culmile gloriei si o inradacinase adanc in inima si in constiinta Olteniei. I am spus ca am crescut cu povestile despre Craiova Maxima, I am spus cat de mult ii iubim..M am uitat in ochii lui imbatraniti si am vazut vulcanul de pe Central, i am ascultat vorbele si am auzit parca in ele si vocea lui sebi domozina din difuzoare, i am strans mana si am simtit parca energia lui zoli crisan, mi a zambit si am simtit in zambetul lui bucuria craiovei de dupa meciurile fastuoase cu nemtii, cu portughezii, cu italienii.
S a dus si domnul profesor! Ramene insa pentru vecie mandria de a fi oltean, iubirea fara limite pentru universitatea Craiova!!
Iti multumim, domnule profesor!!
Ramanem noi, asteptand, speram ca nu in zadar, sa mai apara un talent ca balaci, un conducator ca dumneavoastra, un capitan ca stefanescu, o voce ca a lui domozina, o echipa cum a fost..
sunt mai mult decat perfect, sunt OLTEAN

JustME

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de JustME » 03 Apr 2014, 22:47

Craiova Maxima şi-a pierdut Părintele


Profesorul Corneliu Andrei Stroe a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani

Descumpănitoare veste ! Un şoc, neaşteptat, la primele ore ale dimineţii de ieri. S-a stins din viaţă dintr-odată, fără „să zacă”, cum se spune prin părţile locului, deşi, fără să mărturisească obsesiv, semnalele cardiace îl puseseră pe gânduri de o vreme, Corneliu Andrei Stroe – profesor universitar – al cărui nume s-a confundat mereu şi mereu cu fotbalul din Bănie, mai exact cu Universitatea Craiova, în perioada sa cea mai fastă. Când i s-a spus „Craiova Maxima”, la care facem încă nostalgică referire. Fusese investiţia lui de pasiune, pricepere, tact, dacă nu cumva organică. Îl cunoştea o ţară-ntreagă şi descătuşarea sa, rămasă pe peliculă în finalul partidei cu Kaiserslautern, va fi greu de uitat. Atlet în tinereţe, absolvent al IEFS Bucureşti, într-o promoţie cu soţia sa Marilena, fiica antrenorului emblematic craiovean, Nicolae „Lache” Oţeleanu, cel care adusese, în 1964, „Ştiinţa” în Divizia A, pentru a promova patru ani mai târziu în Divizia B şi pe Electroputere, Cornel Stroe venea dintr-o familie veche, de intelectuali olteni, adumbrită de vremurile care se instalaseră în ţară. Cum a ajuns la fotbal, a tot povestit mereu cu inegalabil har, fără a uita vreodată că l-a avut mentor pe Ion „Hamlet” Constantinescu, şi acesta cadru universitar, împătimit al sportului din Bănie. Cert este un lucru: dacă vorba, se spune, este umbra faptei, Corneliu Andrei Stroe a dăruit material narativ pentru mai multe cărţi. Vorbea îngrijit, în pilde, nu-i lipsea umorul, dar nici nu depăşea „linia roşie”, atunci când liderii politici din teritoriu îl chemau la raport, reuşind printr-o stăpânire de sine şi argumente logice, să rămână „ca el”. Se purta elegant, dintr-un respect pentru sine. Dobândise repede, paradoxal, vocaţia a ceea ce numim astăzi „manager”, şi chiar „ochi” de om de fotbal, şi, cu reduse posibilităţi financiare, eterna poveste, anturat de universitari pasionaţi, a făcut performanţă la Craiova. Când a simţit aerul rarefiat nu a pregetat să opteze vremelnic pentru echipa Scorniceştiului, aflată sub o tutelă protectoare garantată. Lucruri vechi. Dacă palmaresul Craiovei Maxima este legat indisolubil de numele său nici înfiinţarea Facultăţii de Educaţie şi Sport din cadrul Universităţii Craiova nu poate fi disociată de propria strădanie. Plecarea dintre noi, mai exact din Bănie, a lui Corneliu Andrei Stroe este un moment trist. L-a stimat multă lume. Vor dăinui amintirile despre altitudinea sa academică, despre încrâncenarea cu care a încercat, ani la rândul, cu toate riscurile de pe lume, să nu fie umilită Craiova şi s-o facă să strălucească. În galeria conducătorilor de cluburi de fotbal autentici din ţară, Corneliu Andrei Stroe rămâne pe podium. O lacrimă pentru sufletul lui generos şi faptele lui bune!

Golul lui „Negoro” cu Kaiserslautern este acompaniat audio de vocea incondundabilă a lui Domozină, „Gool Negrilă, fundaşul Negrilă…”, iar video este completat cu explozia de fericire a băncii de rezerve, în prim-plan cu vicepreşedintele clubului, Corneliu Stroe, care-l felicita original pe antrenorul echipei, Constantin Oţet: trăgându-l de urechi. O bucurie nereţinută, o bucurie maximă, la care achiesa o ţară întreagă. De ieri, profesorul Stroe îi s-a alăturat lui nea Tică într-o îmbrăţişare eternă. Şi lui, şi lui Ştefănescu, Crişan, Domozină, Frânculescu, alţi dispăruţi din familia „Maxima”. Ceilalţi „copii” ai săi s-au reunit ieri la prânz să-şi întâmpine „părintele” în locul unde au săvârşit atâtea minuni împreună, la stadion. Lung, Negrilă, Tilihoi, Ungureanu şi ceilalţi „supravieţuitori” din cea mai iubită echipă a fotbalului românesc l-au primit cu lacrimi în ochi. În urmă cu două luni, la club la CSU, le-a ţinut o prelegere despre ceea ce înseamnă conducerea unui club de fotbal. În majoritatea fotografiilor memorabile cu care este decorat holul oficialei, Corneliu Stroe apare inevitabil, fiind legat de cele mai frumoase momente ale acestei echipe. Anul trecut, Corneliu Andrei Stroe sărbătorise şapte decenii de viaţă şi cel puţin cinci dintre acestea în slujba sportului. Revenise în prim-planul fotbalului craiovean din vara trecută. Profesorul Stroe era cuprins de emulaţia proiectului CS Universitatea. Acum două săptămâni, Gabi Balint era întâmpinat şi prezentat de preşedintele de onoare al clubului, care îşi exprima încrederea că va îndeplini obiectivul promăvării. Şi-a dorit să fie din nou fotbal în Bănie, să întrevadă o speranţă de performanţă. Ieri, la căpătâiul său din incinta arenei „Ion Oblemenco” s-au perindat zeci de cunoscuţi, oameni de fotbal şi suporteri. Autorităţile, în frunte cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, n-au lipsit, depunând coroane de flori şi aprinzând lumânări. Mâine, la prânz, Corneliu Andrei Stroe va fi înmormântat la cimitirul „Ungureni”, unde-i va avea aproape pe Nelu Oblemenco sau Tică Oţet.

Născut pe 2 iulie 1943, la Dioşti, Corneliu Stroe a practicat atletismul la Banatul Timişoara şi Ştiinţa Bucureşti, fiind campion al României în 1961 şi 1962 la probele combinate triatlon şi pentatlon. În 1990 a înfiinţat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea din Craiova. În 2003 a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Craiova. A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966. Timp de patru ani a ocupat funcția de secretar al CS Universitatea Craiova. Apoi, între 1970-1983 a fost vicepreședinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 președinte al CS Universitatea Craiova. Din vara trecută, este preşedinte de onoare la CS Universitatea Craiova.

Mesajul de adio al Universităţii Craiova
„Creatorul Craiovei Maxima s-a alăturat în această noapte Căpitanului Costică Ştefănescu, lui Constantin Oţet, Nelu Oblemenco, Petre Deselnicu și Zoli Crişan în Ceruri. Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima! A condus clubul nostru spre marile performanțe pe plan intern și european. În 2013 a fost numit preşedinte de onoare al Universităţii, luând parte activ la renaşterea legendei pe care, cu trei decenii în urmă, el a creat-o. Clubul Sportiv Universitatea Craiova este alături de familia lui Corneliu Andrei Stroe în aceste momente grele. Vă mulţumim că ne-aţi dăruit Craiova Maximă şi promitem că legenda va merge mai departe. Veţi rămâne mereu în inimile noastre!”

Mesaje jucătorilor Craiovei Maxima
Pavel Badea: „Sunt devastat. Craiova a pierdut unul dintre simbolurile sale. Domnul profesor Stroe a făcut lucruri incredibile pentru acest oraş. A fost părintele Craiovei Maxima, ne-a ajutat să facem performanţă şi, mai presus de toate, ne-a sprijinit să ne împlinim ca oameni. Şi-a dedicat viaţa acestui club şi până în ultimele clipe s-a implicat în proiectul renaşterii fotbalului craiovean”

Gheorghiţă Geolgău: „Decesul fulgerător al domnului profesor Corneliu Andrei Stroe ne-a produs tuturor o durere imensă. S-a stins un om de o mare valoare, un om care a scris pagini importante în istoria fotbalului craiovean şi a oraşului nostru. Şi-a dedicat viaţa clubului Universitatea Craiova, a construit cu migală echipe mari şi a sprijinit pe jucători să devină oameni respectaţi. A fost părintele Craiovei Maxima şi unul dintre personajele cheie care s-au implicat în ultimele luni în proiectul renaşterii fotbalului craiovean. Trecerea în nefiinţă a unui om de o asemenea valoare nu poate lăsa în urmă decât durere şi regrete imense”

Silviu Lung: „Din păcate, am pierdut încă un om deosebit din marea familie a Craiovei Maxima. Pentru mine, domnul profesor a fost ca un tată. Dânsul m-a adus în Craiova de la Carei, dânsul m-a ajutat să devin fotbalist important şi om respectat”

Nicolae Tilihoi: „Vestea morţii domnului profesor Stroe ne-a luat pe toţi prin surprindere. De când ne ştim, l-am avut aproape, ne-a ajutat pe toţi. Acum suntem obligaţi să ducem singuri echipa spre performanţele cu care domnul profesor ne obişnuise. Chiar dacă nu mai este printre noi, nu-l vom dezamăgi”

Sorin Cîrţu: „Toată cariera mea este legată de profesorul Corneliu Andrei Stroe. Dumnealui m-a adus ca jucător de la Electro la Universitatea şi, peste ani, tot dumnealui m-a adus ca antrenor de la Electro la Universitatea. Dumnezeu să-l odihnească, a fost un om bun”

Ilie Balaci: „Vă rog să mă credeţi că nu mai am cuvinte. Nu-mi vine că cred că a murit artizanul Craiovei Maxima. Omul asta a făcut enorm pentru fotbaliştii acelei minunate echipe. Sunt foarte răvăşit”


sursa: cvlpress.ro
http://www.cvlpress.ro/03.04.2014/craio ... parintele/

Avatar utilizator
SLH
fanatic
fanatic
Mesaje: 3858
Membru din: 19 Noi 2006, 13:02

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de SLH » 04 Apr 2014, 17:25

Azi la cimitir.
Fişiere ataşate
1941373_10201903118355319_86414092_o.jpg

Avatar utilizator
sorialis
fanatic
fanatic
Mesaje: 4136
Membru din: 11 Iun 2004, 20:20

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de sorialis » 04 Apr 2014, 18:44

SLH scrie:Azi la cimitir.
apld apld apld apld apld apld apld

Respect!
Haideti sa demonstram ca putem mai mult ! Istoria, orgoliul, mandria si loialitatea ne obliga!

Avatar utilizator
blue ray
suporter
suporter
Mesaje: 508
Membru din: 12 Apr 2009, 21:24

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de blue ray » 04 Apr 2014, 23:20

Sper din tot sufletul ca plecarea dintre noi a lui Corneliu Andrei Stroe să ne facă pe toți să conștientizăm prezentul, raportându-ne la trecut. Să ne dăm seama unde suntem și ce vrem. Să realizăm ce înseamnă Craiova Maxima. Dumnezeu să-l odihnească.

http://www.stiridesport.ro/categorii/sp ... axima.html

Avatar utilizator
asterix
fanatic
fanatic
Mesaje: 1250
Membru din: 24 Feb 2004, 10:13

Re: Corneliu Stroe

Mesaj de asterix » 10 Apr 2014, 17:35

Stroe cel bun

April 10th, 2014 | T.R.U

Cu fostul preşedinte, Craiova a crescut din bun-simţ, valoare şi pasiune. Fără el, fotbalul românesc se întoarce în peşteri.

Ca orice bun povestitor, Corneliu Stroe vorbea mult fără să facă zgomot. Cînd povestea despre fotbal, Corneliu Stroe se transforma într-un spiriduş rubicond şi volubil care împingea şi fotbalul, şi viaţa acolo unde le e locul: în comedie. Căci, după ce a făcut sport de performanţă, după ce a trecut prin cariera de universitar şi după ce a construit Universitatea Craiova, Stroe s-a retras în plăcerea de a vorbi despre fotbal de la distanţă. Nu l-a părăsit niciodată, dar l-a scos de sub pasiuni şi l-a aşezat între jocurile care meritau o soartă mai bună decît nebunia colectivă.

Pe la 4-5 dimineaţa, cînd povestirile lui Stroe păreau aproape de ultimul jar, o lua de la cap. Trecea fără scrîşnet de roţi de la Cămătaru şi Lucescu la istoria Bizanţului. Nimeni n-a ştiut că era un bun bizantinolog. A scris cîteva cărţi, dar n-a vrut niciodată să fie confundat cu un intelectual în uniformă.

După plecarea lui Stroe, lumea fotbalului românesc a rămas aşa cum îşi dorea: plină de icnete în loc de cuvinte şi doldora de creiere mute. Ultimul clasic s-a stins, vandalismul nu mai are nici cronicar, nici oglindă. Corneliu Stroe a lăsat în urmă un model de neînţeles pentru o lume care se împute cînd de-o parte, cînd de cealaltă a gratiilor. Cu Stroe, fotbalul a crescut din bun-simţ, valoare şi pasiune. Banii şi mitocanii n-au fost niciodată departe, dar au stat la margine. Un om ca Stroe se naşte des, în fiecare generaţie, dar ajunge să facă treabă doar într-o generaţie pe care, mult timp de aici înainte, n-avem cum s-o şcolim şi să o aducem la putere.

Acum, la dispariţia lui Corneliu Stroe, trebuie rostit cel mai nesocotit adevăr al fotbalului românesc: Universitatea Craiova a fost cea mai mare echipă românească de după război. Crescută şi nu adunată cu japca, inspirată şi nu comandată, Universitatea Craiova a făcut fotbal de creaţie după modelul artiştilor inundaţi de talent. Corneliu Stroe a stat în mijlocul acestei minuni, a lăsat-o să curgă şi a încasat senin persecuţia ministerelor bogate la buget şi gelozie. Fără Stroe, Craiova ar fi fost o scînteie uitată. Cu Stroe, Craiova a arătat că valoarea trăieşte din valoare.

Corneliu Stroe a dus cu el un umor blajin şi o bunătate care în alte părţi se numeşte umanism. În fotbal s-a chemat Corneliu Stroe.
Sursa: http://blogsport.gsp.ro/opinii/2014/04/ ... e-cel-bun/

Scrie răspuns