Sa vina a patra victorie !

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

Sa vina a patra victorie !

Mesaj de JustME » 19 Oct 2007, 09:46

Gazeta de Sud

Craiova şi Clujul se întâlnesc într-un derbi al suferinţei
Să vină a patra victorie!
Sport - Ion JIANU

Universitatea Craiova - „U“ Cluj
Stadion „Ion Oblemenco“, astăzi, ora 19.00 (Telesport).
Formaţii probabile:
Universitatea Craiova: Bănică - Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici - Fl. Costea, Prepeliţă, Gărgălie, Rose - Tănasă, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
„U“ Cluj: M. Tudor - Unguruşan, Iodi, Baciu, Park, Suller - Olah, Haciatrian, G. Coman - R. Sabo, N. Jovanovic. Antrenor: Gigi Mulţescu.
Vor arbitra: R. Petrescu - Cr. Nica, O. Şovre.

După ultimele două succese, oltenii trebuie să arate astăzi că sunt din nou în stare să câştige, în ciuda nedreptăţii făcute de FRF prin suspendarea lui Bornescu.

Indiferent ce au fost în trecut, Craiova şi „U“ Cluj se zbat în această ediţie de campionat în mediocritate, oltenii fiind situaţi pe un loc ruşinos (14), iar ardelenii sunt „Cenuşăreasa“. Visând la gloria trecută, Universitatea Craiova a început campionatul, pe lângă declaraţii optimiste, şi cu o victorie categorică, 4-0 cu Farul, dar apoi Bănia s-a stins. Au urmat şapte înfrângeri şi, în sfârşit, alte două victorii, dar între timp Craiova a redevenit maşina de tocat antrenorii. Florin Cioroianu, care reuşise cu Universitatea un parcurs excelent în returul campionatului trecut, a plecat, Stîngă a fost sacrificat din cauza mofturilor lui Baird, iar Mogoşanu, cel care are în palmares ultimele două victorii ale Craiovei, a fost „avansat“ organizator de competiţii. Prezentul contează, iar Nicolo Napoli este acum omul aruncat la înaintare. Craiova are un final de tur greu, iar decizia Comisiei de Disciplină în cazul Bornescu - Coroian ne demonstrează că acolo, sus, în Capitală, nu suntem deloc iubiţi.

„Am scăpat de Bornescu!“

Lăsând la o parte toate aceste consideraţii, meciul de astăzi, simplu la prima vedere, trebuie însă tratat italieneşte, la rezultat. Napoli se confruntă cu şase probleme în lot: Bornescu şi Ciucă sunt suspendaţi, Andrei Ionescu, Dilevski şi Gîrlă sunt încă nerefăcuţi, în timp ce folosirea lui Wobay, plecat în Africa, la naţionala Sierrei Leone, este sub semnul întrebării. Ziarul „Clujeanul“ a titrat ieri: „Am scăpat de Bornescu!“.
Ambele echipe au antrenori noi, ceea ce ar putea aduce noi strategii şi poate chiar noi jucători titulari în meciul de astăzi, unul al disperării, mai ales pentru oaspeţi, care nu au simţit încă gustul unei victorii în acest tur. O înfrângere a ardelenilor pe „Ion Oblemenco“, coroborată cu încă una, posibilă în meciul din etapa următoare, când ardelenii întâlnesc acasă pe Steaua, ar condamna „U“ Cluj la retrogradare, chiar dacă mai sunt multe etape de jucat.
În partida de astă-seară, elevii lui Mulţescu vor evolua pe viaţă şi pe moarte, încercând să nu plece cu mâna goală din Craiova, motiv pentru care probabil că „turcul“ va aşeza astfel echipa în teren încât să fie un fel de autobază în faţa asaltului oltenilor. Mulţescu nu-l poate folosi pe căpitanul Goga (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), Villand şi Ghindaru nu au fost reţinuţi în lot, Milan Jovanovici, Cruşoveanu şi Suciu sunt accidentaţi, iar Cordoş răcit. „U“ Cluj s-a pregătit ieri în Craiova, iar aseară urma să ajungă la echipă şi Haciatrian, revenit din Armenia, după meciul naţionalei.


Editie Speciala

Începe era italiană
de Cosmin STAICU

• Două echipe studenţeşti în foame de puncte şi cu antrenori noi pe bancă se înfruntă astăzi pe «Ion Oblemenco»

Al doilea start al lui Napoli pe banca Ştiinţei va fi contra lanternei roşii, dar nu se anunţă deloc facil.

În primul rând, din cauza absenţei a patru jucători esenţiali, Bornescu, Ciucă, Wobay şi Ionescu, dar şi prin prisma faptului că nu ştie foarte multe despre echipa vizitatoare, care are şi ea un nou antrenor, deci şi o altă dispunere tactică, completată de o stare de spirit pozitivă prin şocul creat de aducerea lui Mulţescu. Printre atâtea probleme, încununate de suspendarea lui Bornescu, raza de speranţă poate fi percepută prin revenirea lui Prepeliţă, dar şi forma bună a lui Ionuţ Luţu. Dacă oaspeţii sunt încă în căutarea primei victorii de la promovarea în Liga I, Ştiinţa vrea al treilea succes consecutiv, având spectrul unor întâlniri extrem de dificile în perioada următoare, la Galaţi, cu Timişoara şi Dinamo acasă şi apoi în Ghencea. În mandatul precedent, Napoli a început tot pe teren propriu, dar cu un egal contra Oţelului, echipă pe care o va întâlni săptămâna viitoare, iar de această dată italianul a insistat pentru continuarea seriei pozitive a Ştiinţei, mizând clar pe un succes astăzi în faţa ardelenilor. Probabil că, după atâtea schimbări ale sistemelor de joc în acest campionat, Craiova se va aşeza definitiv într-un 4-4-2, pe care italianul l-a adoptat şi la prima sa experienţă în Bănie.
De partea cealaltă, oaspeţii l-au anunţat suspendat pe golgheterul Goga, dar mizează pe internaţionalul armean Haciatrian, pe foştii “polişti” Coman şi Olah, dar şi pe vârful Jovanovic, aflat într-o formă bună. Mulţescu a lucrat la moralul jucătorilor săi, debusolaţi după patru meciuri în care au avut avantaj şi pe final au fost egalaţi sau chiar au pierdut, aşa cum s-a întâmplat la Urziceni. Ultima dispută dintre cele două formaţii s-a consumat în vara lui 2006, un amical câştigat la Craiova de clujeni cu 1-0, în perioada precompetiţională.

“U” Craiova - “U” Cluj
Stadion: Ion Oblemenco, ora 19 (în direct, la Telesport)

“U” Craiova: Bănică - Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose - Prepeliţă, Gărgălie, Dina, Costea - Luţu, Tănasă

Antrenor: Nicolo Napoli

“U” Cluj: M. Tudor - Bolohan, Iodi, Park, Baciu, Suller - Olah, Haciatrian, Coman -Sabo, N. Jovanovic

Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) - Cristian Nica (Ploieşti), Octavian Şovre (Oradea).

Rezervă: Ionuţ Neagu (Ploieşti)
Observatori: Alexandru Popescu (Bucureşti), Nicolae Grigorescu (Timişoara)


Sunt pregătit
de Mario MORCOV

• Înlocuitorul lui Mircea Bornescu, Nicuşor Bănică, are ocazia să evolueze, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, şase partide consecutiv ca titular la Universitatea, mai mult decât a făcut-o în decurs de cinci ani, de când se află în lotul alb-albaştrilor

Reporter: Nicuşor, ghinionul lui Mircea, şansa ta…
Nicuşor Bănică: Într-adevăr, se poate spune şi aşa. O decizie a comisiei de disciplină imposibilă! Nimeni nu cred că se aştepta la un asemenea verdict.
Eşti pregătit să aperi?
Întotdeauna sunt pregătit. Oricând se poate apela la serviciile mele şi mereu am fost gata să intru să apăr. Sper să reuşesc să fac totul pentru ca Universitatea, cu mine în poartă, să câştige. Este important pentru echipă să obţinem victorii. Nu mă aşteptam să am ocazia, mai ales după un astfel de verdict, dar acum eu trebuie să fac tot posibilul să nu dezamăgesc.
Ai şansa să evoluezi în şase partide, mai mult decât ai jucat până acum de-a lungul carierei tale pe prima scenă fotbalistică.
Chiar mă gândeam şi eu la acest aspect, imediat cum am aflat ce i s-a întâmplat lui Mircea. Că am evoluat până acum în cinci meciuri în trei - patru ani, iar acum pot să joc şase etape.
În plus, ai ocazia de a-ţi împlini un alt vis al oricărui fotbalist, să joace împotriva lui Dinamo şi Steaua.
Până atunci mai este, acum important este primul meci, în cazul de faţă cel cu Universitatea Cluj. În această întâlnire trebuie să-mi fac datoria şi Ştiinţa să câştige.
Va fi greu cu clujenii?
Orice meci e dificil. Noi trebuie să-l tratăm cum trebuie şi atunci ceea ce ne dorim se va realiza, adică victoria.
Ultimul tău joc a fost cu Unirea Urziceni, tu ai apărat bine, dar echipa a pierdut.
În cele cinci confruntări în care am evoluat până acum, Universitatea a pierdut de fiecare dată. Acum e timpul ca şi cu mine în teren să obţinem succese. Cu Clujul e prima ocazie.
Ce înseamnă pentru tine această titularizare?
Enorm de mult, dar îmi pare rău că ea vine după un necaz al lui Mircea. Orice fotbalist îşi doreşte să joace, dar eu aş fi preferat în alte condiţii, nu că este colegul meu suspendat. Până una-alta, nu trebuie să ne mai gândim la asta, ci eu trebuie să fiu concentrat şi să joc aşa cum trebuie.
Patronul Adrian Mititelu spunea, la aflarea veştii suspendării lui Bornescu, că “Ne rugăm la Dumnezeu ca Bănică să ne ajute”, tu de ce părere eşti?
Păi, şi eu zic la fel, să dea Dumnezeu să fie bine nu atât pentru mine, cât pentru echipă. Oricum, e ocazia să demonstrez ce pot. Nu am emoţii, chiar dacă nu am jucat mai deloc, pentru că un meci pe an sau la două sezoane nu contează. Sper, totuşi, să nu fie important acest minus de competiţie, pentru că acum am ocazia să mă obişnuiesc.

Nicuşor Bănică

Întotdeauna sunt pregătit. Oricând se poate apela la serviciile mele şi mereu am fost gata să intru să apăr. Sper să reuşesc să fac totul pentru ca Universitatea, cu mine în poartă, să câştige. Este important pentru echipă să obţinem victorii. Nu mă aşteptam să am ocazia, mai ales după un astfel de verdict, dar acum eu trebuie să fac tot posibilul să nu dezamăgesc.

Meciurile în care Bănică a apărat buturile Universităţii:

Sezonul 2003 - 2004
Universitatea - Unirea Alba Iulia 1-2
Dinamo - Universitatea 5-0
Universitatea - Oţelul Galaţi 0-6

Sezonul 2006 - 2007
Oţelul - Universitatea 4-1

Sezonul 2007 - 2008
Universitatea - Unirea Urziceni 0-1


Wobay, decisiv
de Adrian IOSUB

• Jucătorul Universităţii a contribuit hotărâtor la prima victorie a leonezilor pe teren propriu după patru ani

Singurul fotbalist al Ştiinţei care a evoluat în ultima săptămână pentru naţionala ţării sale, Julius Wobay, şi-a adus aportul la victoria lui Sierra Leone în faţa reprezentativei statului Guineea Bissau, în prima manşă a barajului pentru accederea la mondialul din 2010.

Atacantul alb-albaştrilor i-a pasat în minutul 16 fotbalistului lui Palermo, Kewullay Conteh, acesta marcând unicul gol al întâlnirii. “Sunt foarte fericit că am jucat şi că am bătut după atâta timp. Cred că acum avem şanse sporite de calificare, dar trebuie să facem acelaşi meci bun şi în deplasare, pe 17 noiembrie. Sperăm să obţinem mai mult în preliminariile mondialului decât am obţinut în preliminariile Cupei Africii”, a declarat Wobay, care a evoluat pe toată durata întâlnirii. Leonezul are şi un nou antrenor la echipa naţională, în persoana nigerianului James Peters, însă, la victoria de miercuri, pe banca Sierrei Leone a luat loc fostul căpitan al echipei Ahmed Kanu, interimar până la perfectarea contractului cu Peters. Wobay va reveni în România astăzi în jurul prânzului şi va lua loc în tribună la partida cu Universitatea Cluj.

Au scăpat de furia fanilor

Graţie victoriei în faţa lui Guineea Bissau, prima într-o partidă oficială pe teren propriu după nu mai puţin de patru ani, leonezii au scăpat şi de furia fanilor.
Conform ziarului “The New Citizen”, “Mulţi specialişti s-au gândit că jucătorii s-au trezit, câştigând primul meci după patru ani, numai după ce sute de fani din tribune le-au arătat bastoane cu care intenţionau să-i bată pe ei şi oficiali în cazul unei noi înfrângeri”.Bannerele - la control

:-x Liga Profesionistă :-x a emis un comunicat către club, în care se prezintă obligativitatea organizatorului şi a observatorului partidei de a verifica bannerele pe care galeriile le vor afişa în timpul meciurilor. Astfel, cu minim două ore înainte de startul jocului, reprezentanţii galeriilor vor trebui să declare, în faţa unui reprezentant al clubului organizator, conţinutul bannerelor. Cei care vor decide, la şedinţa tehnică de dinaintea întâlnirii, dacă bannerele respectă toate normele în vigoare, vor fi observatorul partidei şi comandantul Jandarmeriei. (A. I.)


Fluieră Petrescu

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe bucureşteanul Radu Petrescu să conducă partida de astăzi, dintre Universitatea Craiova şi Universitatea Cluj. Acesta va fi asistat la cele două tuşe de Cristian Nica, din Ploieşti, şi de Octavian Şovre, din Oradea, în timp ce arbitru de rezervă va fi ploieşteanul Ionuţ Neagu. Observatorii meciului au fost delegaţi Alexandru Popescu, din Bucureşti, şi Nicolae Grigorescu, din Timişoara. (A. I.)


Mereu scor cu şepcile roşii
de Mario MORCOV

• Ştiinţa a înregistrat cele mai dese succese, marcând patru goluri în Bănie

De-a lungul celor 43 de ani de la primul meci dintre cele două echipe, excepţie făcând sezoanele în care clujenii au fost în Divizia B şi chiar C, Universitatea Craiova i-a învins aproape mereu la diferenţe mari pe aceştia.

Prima confruntare dintre cele două formaţii ce au titulatura de Universitatea a avut loc în anul promovării alb-albaştrilor. În sezonul de debut al craiovenilor pe prima scenă fotbalistică a ţării, în tur, Ştiinţa administra un 4-0 ardelenilor, câştigând şi în retur, sub Feleac, cu 2-1. Palmaresul întâlnirilor directe este net superior grupării din Bănie, în cele 56 de dispute înregistrându-se 30 de succese oltene, 12 egaluri şi 14 triumfuri clujene. În partidele desfăşurate pe “Oblemenco”, oaspeţii au reuşit doar o victorie, scor 1-0, în sezonul 1971 - 1972, dar şi şase remize, cel din urmă - în campionatul ’95 - ’96. În ultima dispută, în anul în care ardelenii au retrogradat, craiovenii au reuşit două triumfuri, ca şi în primele confruntări, scor 2-1 la Cluj şi 4-1 în retur, pe “Ion Oblemenco”. Cea mai categorică victorie alb-albastră asupra alb-negrilor s-a consemnat în ’80 - ’81, scor 7-0 la Craiova, asta după ce o altă diferenţă mare a fost 5-0, în ’74 - ’75. Cele mai frecvente scoruri înregistrate au fost 2-0, 2-1, în deplasare pentru Ştiinţa, iar acasă Universitatea Craiova a învins de şase ori marcând patru goluri, acesta fiind cel mai obişnuit rezultat încheiat cu victorie pentru olteni. De aceea, ţinând cont de statistică, se speră ca Ştiinţa să învingă astăzi “şepcile roşii”, iar scorul să fie unul dintre cele mai des realizate, cu patru goluri pentru alb-albaştri. Chiar dacă clujenii vin croiţi să obţină un rezultat favorabil, după cum declara Mugur Bolohan, tradiţia arată că elevii lui Napoli aproape întotdeauna au câştigat detaşat. Despre acest lucru am vorbit cu directorul executiv adjunct al Universităţii, Vicenţiu Neagoe, care ne-a declarat: “Probabil că titulatura de «şepcile roşii» şi prietenia lor cu duşmanii de moarte ai Craiovei, Dinamo, au generat aceste mari diferenţe de scor. Indiferent că se numesc Universitatea, ca şi noi, palmaresul alb-albaştrilor este net favorabil şi sunt convins că mâine (n. r. - azi) vom înregistra cea de-a 31 victorie.”

Vicenţiu Neagoe

Probabil că titulatura de «şepcile roşii» şi prietenia lor cu duşmanii de moarte ai Craiovei, Dinamo, au generat aceste mari diferenţe de scor. Indiferent că se numesc Universitatea, ca şi noi, palmaresul alb-albaştrilor este net favorabil şi sunt convins că mâine (n. r. - azi) vom înregistra cea de-a 31 victorie.

Universitatea Craiova - Universitatea Cluj

Cele mai mari diferenţe înregistrate:

’64 - ’65 4-0
’67 - ’68 4-1
’74 - ’75 5-0
’80 - ’81 7-0
’81 - ’82 4-1
’88 - ’89 4-0
’90 - ’91 4-0
’98 - ’99 4-1


Vor să profite de absenţele Ştiinţei

• Gigi Mulţescu mizează pe faptul că nu vor intra Bornescu, Ciucă, Wobay şi Ionescu

Antrenorul Universităţii Cluj speră ca tradiţia să se repete şi să câştige din nou un meci la debutul său pe banca unei formaţii.

“În general, partidele mele de debut s-au încheiat cu victorii. Îmi aduc aminte că la Timişoara am trecut printr-o situaţie asemănătoare, când echipa n-avea niciun punct în patru etape, dar am avut un început foarte bun după ce i-am preluat eu”, a declarat Mulţescu.
Acesta crede că jucătorii săi pot profita de absenţele din lotul lui Nicolo Napoli şi se pot impune în Bănie: “O victorie nu ne este chiar la îndemână, dar este posibilă. Nici ei nu stau pe roze, le lipsesc şi câţiva jucători importanţi şi putem profita de acest lucru. Va fi un meci foarte disputat. Chiar mă aştept la un joc dur, dar mergem să ne batem. Avem în lot jucători ca Park, Olah, Nemanja Jovanovic sau Iodi, care pot aduce plusul de care avem nevoie.”
Clujenii au ajuns încă de miercuri la Craiova şi s-au cazat la Hotelul “Hanul Craioviţa”, iar ieri a ajuns în Bănie şi mijlocaşul armean Romik Haciatrian, adus de Sorin Vădana direct de la aeroportul “Henri Coandă”, unde a sosit după ce a participat la meciul naţionalei ţării sale din preliminariile CE 2008. (C. S.)


Să fie de bun augur!
de Mario MORCOV

Nicolo Napoli redebutează astăzi pe banca tehnică a Universităţii. Este un nou drum pentru italian şi al treilea sau al patrulea pentru alb-albaştri în acest an. Din păcate pentru antrenor, la primul său meci la Ştiinţa după revenire se confruntă cu mari probleme de efectiv. Cea mai mare este absenţa dintre buturi a lui Mircea Bornescu, aspru pedepsit şi nemeritat de o comisie de japcă şi interese a FRF. Mai lipsesc căpitanul Ciucă, Andrei Ionescu şi Wobay, care soseşte în ziua partidei de la reprezentativa Sierrei Leone. Deci, absenţe notabile pentru Nicolo la redebut. Chiar şi aşa, italianul nu se plânge şi speră. De fapt, este convins că datele problemei în meciul cu cealaltă Universitatea din Liga I îi vor fi favorabile. Se bazează pe valoarea lotului, pe munca sa şi, de ce nu, pe inspiraţie. La această partidă, Napoli are nevoie de şansă şi de suportul fanilor. Nu neapărat din cauza adversarului, ci a problemelor cu care se confruntă. Însă cei care au şansa să evolueze din cauza colegilor absenţi trebuie să confirme. Este o mare ocazie pentru Bănică să repete prestaţia din partida cu Unirea Urziceni, în ceea ce îl priveşte pe el, nu şi echipa. Atunci Nicuşor a făcut minuni în poartă, dar nu a fost de ajuns pentru a nu pierde acel joc. De această dată, să sperăm că va fi ajutat şi de colegi. Adversarii nu sunt de neluat în seamă. Din contră, din poziţia în care se află în clasament, vor veni la Craiova pentru totul sau nimic. La fel ca oltenii, şi ardelenii se află înaintea unui nou început. Au un nou antrenor, care, ca şi al nostru, va schimba registrul tactic. Şi el se confruntă cu probleme de efectiv, dar nu atât de importante precum alb-albaştrii, pentru că absenţelor lor sunt de pe banca de rezerve, nu dintre titulari. Chiar şi aşa, istoria dovedeşte că Ştiinţa a fost mereu superioară clujenilor, iar acest lucru credem că se va întâmpla şi astăzi. De aceea, sperăm ca dorinţa italianului de a demonstra că are valoare şi că laudele aduse pentru pregătirea pe o face şi a făcut-o în mandatul anterior să fie concretizată în puncte pentru olteni. Aşa că, să fie de bun augur revenirea lui Nicolo şi să aducă stabilitatea necesară performanţei la Universitatea, adică a băncii tehnice.

Scrie răspuns