Ştiinţa l-a refuzat pe Szekely

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Ştiinţa l-a refuzat pe Szekely

Mesaj de suporteru » 19 Ian 2008, 07:40

GAZETA DE SUD
*

Silvian Cristescu recunoaşte că s-a greşit
Ştiinţa l-a refuzat pe Szekely

Cel mai curtat fotbalist al campionatului, Janos Szekely, ar fi putut veni în 2006 la Universitatea Craiova, dar conducerea oltenilor nu a reuşit acest transfer.

După meciul din etapa a VIII-a a turului, FC Vaslui - Universitatea Craiova 2-0, 24 septembrie 2007, directorul executiv de atunci al Universităţii, Ovidiu Costeşin, şi vicepreşedintele Silvian Cristescu au demisionat, primul ajungând în staff-ul Stelei, iar Silvian se ocupă în prezent de afaceri imobiliare. Presa din Capitală a scris recent că Silvian Cristescu ar reveni în conducerea Ştiinţei, motiv pentru care ieri l-am intervievat.

- Ai părăsit corabia alb-albastră când Universitatea se afla pe ultimul loc, iar de atunci oltenii tăi dragi au urcat pe 11. Cum ai caracteriza parcursul din 2007, mai ales că ai fost implicat direct în primele opt etape ale turului?
- S-au făcut unele greşeli la începutul sezonului, nu ştiu care a fost cauza. Probabil că noi am supralicitat, plus altele. De ce am supralicitat? Evoluţiile bune de la sfârşitul campionatului anterior, 2006/2007, ne dădeau speranţe că în următorul sezon, adică acesta, echipa ar putea fi pe un loc fruntaş. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa, iar vina este şi a noastră...
- Vina „noastră“, adică a cui?
- Toţi cei care sunt implicaţi. Toată lumea este vinovată când merge rău echipa, nu neapărat cineva anume. Concret? Conducători, antrenori, jucători.
- În turul din 2007, Craiova ajunsese, la un moment dat, ciuca bătăilor! Valoarea lotului nu este de ultimul loc, ce s-ar fi putut întâmpla, o chestie psihică?
- Echipa s-a aflat, într-adevăr, într-un blocaj psihic. Chiar dacă peste jucătorii Universităţii a trecut un an de Divizia A, majoritatea sunt tot fără experienţă competiţională.

Florin Costea este cel mai mare talent din campionatul românesc!

- Pe când Universitatea era „lanterna roşie“ îmi vorbeai la modul superlativ de febleţea ta, Florin Costea, căruia îi prevedeai o carieră deosebită... S-a adeverit, Florin este la un pas de a debuta în echipa naţională.
- Aşa este...Trebuie să ieşim cu ceva în evidenţă, nu? Sunt surprins că presa nu a evidenţiat faptul că Universitatea Craiova are cel mai mare talent din campionatul românesc actual, Florin Costea!
- În această pauză competiţională, cel mai curtat jucător din campionatul românesc a fost Janos Szekely, fotbalist pe care Universitatea Craiova, în urmă cu mai bine de un an, pe vremea când şi tu erai la club, l-ar fi refuzat...
- Este adevărat, aşa s-a întâmplat... A fost o greşeală din partea noastră! A fost preferat Stoianof, deşi puteam să-l transferăm atunci pe Szekely.
- Ce retur îi prevezi Ştiinţei?
- Unul bun. Argumente? În ultimele meciuri din 2007, Craiova a demonstrat că echipa este în creştere...

Nu revin în staff-ul Universităţii

- Totuşi, din ultimele trei meciuri din 2007, Craiova a câştigat doar unul, cu Poli Iaşi, pe „Ion Oblemenco“, celelalte două fiind pierdute de olteni.
- Aşa este, dar, paradoxal, la Piatra Neamţ şi Constanţa, unde Universitatea a pierdut, am jucat bine. În opinia mea, la Piatra Neamţ, Ştiinţa a făcut unul dintre cele mai bune jocuri! Cum spuneam, echipa este în creştere şi cred că va termina campionatul în partea superioară a clasamentului.
- Probabil că, după 17 ani de la titlul cucerit de Universitatea, în 1991, altă echipă din provincie, CFR Cluj, este foarte aproape de a aduce iarăşi titlul în provincie. Ce zici?
- CFR Cluj este echipa favorită la titlul acestei ediţii.
- Există un zvon potrivit căruia ar fi posibilă revenirea ta în staff-ul Universităţii, care-i adevărul?
- Este zvon, dar vreau să fac o precizare. Eu nu am plecat niciodată de la Universitatea! Şi când am fost plecat, ca jucător, în altă parte, tot la Craiova eram... Dacă de mic am fost crescut cu acest cult al Ştiinţei, cu el voi fi toată viaţa!
- Înţeleg că te ocupi cu afaceri imobiliare... E mai bine decât în fotbal?
- Sunt mai liniştit!

*

Echipa a doua a Ştiinţei a luat drumul Turciei
Primăvara, cantonament în Antalya

Sâmbătă dimineaţă, tinerii alb-albaştri pregătiţi de Corneliu Papură se vor urca în autocar cu destinaţia Turcia, aceştia urmând să efectueze un stagiu de două săptămâni în Antalya, alături de echipa mare. Primăvara va face însă cunoştinţă prima cu staţiunea de pe coasta mediterană a Turciei, Napoli şi elevii săi urmând să sosească acolo pe 23 ianuarie, cu avionul, din delegaţia Ştiinţei făcând parte 33 de persoane.
Papură va avea sub comanda sa 22 de jucători, pe care îi va testa în cinci partide amicale, cu nemţii de la VfB Lubeck (23 ianuarie), coreenii de la FC Daegu (26 ianuarie), echipa a doua a elveţienilor de la St. Gall (29 ianuarie) şi rezervele de la Pohang Steelers (1 februarie), adversarul de pe 4 februarie nefiind încă stabilit. Lotul Universităţii II este următorul: Neagoe, I. Bărboianu, I. Popescu, I. Găman, Gîrlă, Neacşu, Nicolescu, Necşulescu, Buleică, Glodeanu, Puchiu, Argintaru, Stăvaru, Ologu, Firţulescu, Ţăran, Gogoşoiu, Pătraşcu, Giurcă, Răducu, Mirescu, Filipovici.
Antrenorul Corneliu Papură va fi ajutat în Turcia de Mircea Oţet şi Dan Păsărin, ultimul ocupându-se de pregătirea portarilor.
Formaţia-satelit se va caza la complexul hotelier de cinci stele Arcadia, unde se va afla şi prima echipă, din lotul acesteia făcând parte 24 de jucători: Bornescu, Bănică, Lung jr., Stoica, Mitchell, Curteanu, Dănănae, Dilevski, Rose, Săceanu, A. Ionescu, Prepeliţă, Tănasă, Wobay, Fl. Costea, Baird, Dina, Luţu, Buşu, Gîngioveanu, Bărboianu, Barbu, V. Găman şi M. Costea.

*
EDITIE SPECIALA
*

Primăvara se mută în Antalya
Echipa a doua a Universităţii pleacă astăzi în cantonamentul din Turcia, acolo unde se va pregăti timp de două săptămâni

Delegaţia oltenilor va pleca în această dimineaţă, la ora 9, spre Antalya, pentru mulţi dintre juniorii care vor merge în Turcia urmând a fi primul cantonament de asemenea nivel din carieră. Cornel Papură va deplasa un lot alcătuit din 22 de jucători, din acesta făcând parte şi câţiva fotbalişti care până acum s-au pregătit cu echipa mare, cum ar fi Filipovic, Gârlă sau Irinel Găman.
De asemenea, printre jucători se mai regăsesc şi fundaşul de la FC Caracal, Răducu, dar şi Firţulescu, împrumutat până în vară la divizionara secundă. Din lot mai fac parte: Neagoe, I. Bărboianu, I. Popescu, Nicolescu, Neacşu, Puchiu, Necşulescu, Giurcă, Mirescu, Glodeanu, Argintaru, Stăvaru, Gogoşoiu, Pătraşcu, Ologu, Buleică şi Ţăran. În delegaţie vor mai fi secundul Mircea Oţet, antrenorul cu portarii, Dan Păsărin, doi şoferi, medicul Dumitru Ciurea şi un magazioner.
“Ne bucurăm că avem ocazia să facem un cantonament în condiţii foarte bune, la fel ca prima echipă, şi sper să exploatăm această perioadă la maxim. În Antalya vom avea condiţii ideale, terenuri de antrenament, unde vom putea să ne desfăşurăm activitatea, şi posibilitatea de a disputa jocuri amicale în compania unor formaţii bune, care vor ajuta tinerii noştri jucători să capete experienţă, să acumuleze la capitolul maturitate, pentru a-i aduce cât mai aproape de nivelul primei ligi”, a afirmat antrenorul Primăverii, Cornel Papură, înaintea plecării în Turcia.
Primăvara va face deplasarea până în Turcia cu autocarul primei echipe şi va fi cazată în complexul “Arcadia”, la un hotel aflat la doi kilometri distanţă de stabilimentul în care vor sta Nicolo Napoli şi elevii săi.

Probleme cu terenurile de antrenament

Deplasarea în Antalya a venit cum nu se poate mai bine pentru Cornel Papură şi elevii săi. De la reunirea lotului, de pe 10 ianuarie, tehnicianul Primăverii s-a confruntat cu o mare problemă, lipsa terenurilor de antrenament. Papură şi-a pregătit jucătorii numai pe pista stadionului “Ion Oblemenco” şi, când programul echipei mari a permis, pe terenul sintetic de la cantonamentul din Lunca Jiului.
Complexul hotelier “Arcadia”, acolo unde Primăvara va sta până pe 5 februarie, dispune de nouă terenuri de antrenament.

*

«Nişte pierde-vară»

Ieri după-amiază, nişte anonimi au trimis la mai multe redacţii câteva poze cu unele garduri, pe care erau inscripţii împotriva patronului Universităţii Craiova.

“Pleacă, Mititelu!” ori “Lasă-ne, Mititelu!” - scria pe gardurile din Bănie.
Locaţiile unde se află postate aceste mesaje sunt la gara din Craiova şi la stadionul “Tineretului”. Mesajele scrise de cei intitulaţi suporterii Ştiinţei l-au lăsat rece pe patronul oltenilor.
“Sunt nişte cai verzi pe pereţi ce au făcut unii, care nu mai interesează pe nimeni. Ce au făcut ei se făcea acum 15 - 20 de ani, dar acum nu mai sperie şi nu mai reprezintă nimic. Oricum, nu sunt suporterii Universităţii aceştia, ci doar nişte pierde-vară, care au făcut ce au făcut din teribilism. Nu sunt suporterii adevăraţi ai Ştiinţei, ci nişte oameni lipsiţi de preocupări reale, care nu merită luaţi în seamă”, a spus Mititelu.
(M. M.)

*

Fanatic
Neţoizarea Timişoarei

După ce ani de zile s-a hrănit cu giuvaierele Olteniei, Dinamo s-a orientat spre vest şi a smuls “inima Banatului”.

De fapt, a reînnodat tradiţia începută în zorii anilor ’90 de linia de fund mutată treptat în “Groapă”, Contra-Macavei-Bătrânu-Varga. Între timp, Timişoara nu a mai avut materie primă pentru Bucureşti, pentru că Poli a încetat să mai existe sau cel puţin să mai conteze, doar UMT având o apariţie meteorică prin Liga I. Că a însemnat o afacere profitabilă, obiectul unui şantaj, pentru ca Iancu să nu mai facă o vizită în trening pe la zdup, sau, după unele scenarii mai fanteziste, datorie la poker faţă de Borcea, Torje a ajuns în cele din urmă în curtea “câinilor”. Telenovela tranzacţiei a făcut deliciul presei centrale şi a trezit sechele dureroase în Oltenia. Iancu a luat subit chipul lui Neţoiu, iar Torje a fost asemuit cu Niculescu. Însă puştiul-minune abia devenit major nu a avut nici pe departe prestaţia actualului său coechipier, chiar dacă apariţia sa la mitingul nocturn al suporterilor bănăţeni ne poate aminti de falsele promisiuni ale lui Niculescu la prefectură. Numai fanii viola nu au înţeles asta, lucru demonstrat de reacţia lor naivă, care l-au desemnat trădător chiar pe adolescentul alintat “Messi din Banat”. Această mentalitate a “ajutat” Politehnica să se târască ani de zile prin eşaloanele inferioare, pentru a ajunge apoi în seiful lui Zambon. Dacă ei s-au împăcat sufleteşte cu gândul că AEK-ul lui Doboş este urmaşa adevăratei “Poli”, atunci acum eschivează în faţa pateticelor ameninţări cu retragerea finanţării ale lui Iancu. Nimeni nu-i putea reproşa dispensările de Pleşan, Emeghara sau Ovidiu Petre. El i-a cumpărat, el i-a vândut, erau combinaţiile sale, afaceri profitabile şi, în plus, pe posturile lor au fost aduşi tot mercenari. Dar de tezaurul Timişoarei nu avea dreptul să se atingă. Faptul că implicarea sa a urcat echipa din subsol către prima jumătate a clasamentului nu-i permite să se joace cu onoarea unui oraş. Golul lăsat de Torje nu a fost umplut cu vedete, ci doar cu jucători precum Alin Stoica sau vreo doi slovaci mediocri. Mişcarea ne aduce aminte de politica perversă a lui Neţoiu, care pe locul “plafonatului” Niculescu aducea rocarişti trimişi la reeducare în China ca Mărgărit, Pitu sau Alexa. Analizată olteneşte, isprava lui Iancu ar putea fi uitată, iertată şi înţeleasă doar de aducerea unui titlu pe Bega. Numai atunci patima şi orgoliul suporterilor se vor înclina în faţa abilităţii de business-man a unui patron precum Iancu. Până atunci însă, nici vorbă de armistiţiu.

*
PROSPORT
*


PROTESTE IMPOTRIVA LUI ADRIAN MITITELU

GEST Un grup de suporteri ai Stiintei a protestat împotriva lui Adrian Mititelu, în mai multe locatii din Craiova fiind inscriptionat cu graffiti mesajul "Mititelu, lasa-ne!". Fanii olteni care doresc ca Gica Popescu sa preia echipa din Banie si nu-l agreeaza pe actualul patron au anuntat ca vor continua protestele la adresa lui Mititelu. Si pe un tramvai din Cetatea Baniei a fost scris acelasi mesaj: "Lasa-ne Mititelu". Acest mod de protest este familiar în Banie, de acelasi tratament având parte si precedentii patroni ai clubului, George Ilinca, Gigi Netoiu si Dinel Staicu.

*


AMENINTA CU VANZAREA LUI COSTEA

REACTIE Patronul oltenilor, Adrian Mititelu spune ca l-ar vinde pe cel mai bun fotbalist din lot, Florin Costea, numai ca sa le dea o lectie contestatarilor sai. "Dupa ce Poli l-a dat pe Torje la Dinamo, ar trebui sa-l vând si eu pe Costea, cel mai bun jucator al nostru, pentru ca aceia care ma înjura sa-si aduca aminte ce patroni a avut Universitatea Craiova în ultimii 10 ani. Am refuzat pentru Costea sume mai mari ca aceea pe care a plecat Torje de la Timisoara si o voi face în continuare. Asta e politica mea", a rabufnit patronul Stiintei.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns