Alt gen de Calciopoli

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
BluBoy
fanatic
fanatic
Mesaje: 7328
Membru din: 13 Noi 2005, 17:51

Alt gen de Calciopoli

Mesaj de BluBoy » 24 Ian 2008, 00:15

http://www.gds.ro/Opinii/2008-01-24/Alt ... Calciopoli

Vara lui 2006 a adus în lumea fotbalului european un scandal monstru. Serie A, campionatul de fotbal italian, a fost răvăşită de scandalul blaturilor şi al aranjamentelor. Calciopoli a culminat în luna iulie a aceluiaşi an cu retrogradarea „Bătrânei Doamne“ Juventus în Serie B, cu multe penalizări, cu mulţi conducători, arbitri şi oameni din fenomen anchetaţi şi chiar condamnaţi la închisoare. Luciano Moggi, „Eminenţa cenuşie“ a acelui scandal, a ieşit cel mai şifonat şi a rămas pentru tifoşii italieni drept omul care a dat startul unui nou început în fotbalul din Peninsulă, odată cu scoaterea sa pe linie moartă. Deşi în „Cizmă“, pe moment, se zvoneşte că Inter le-ar fi luat bianco-nerrilor locul de „favorizată“, Serie A pare mai liniştită în perspectiva viitoarelor scandaluri legate de ilegalităţi.
Săptămâna trecută, în România a început ancheta DNA împotriva a 13 conducători şi impresari din Liga I, pentru sume de transferuri nedeclarate fiscului românesc şi alte ilegalităţi financiare. Acesta pare să fie doar vârful aisbergului, deoarece oamenii legii au anunţat că, la fel ca şi la italieni, avem parte de o reţea asemenea celor mafiote, cu mai multe tentacule şi care se pare că este extinsă în mai multe domenii de activitate.
Astfel, rând pe rând, echipa „curată“ de la Dinamo reprezentată de Borcea, Badea şi „neprihănitul“ Gigi Neţoiu, alături de Giovani şi Victor Becali, alt cuplu de fraţi la fel de nevinovaţi precum Nuţu şi Sile Cămătaru, plus M.M. Stoica, „Blatula“ Pădureanu, „Salvatorul Universităţii Craiova“ Gică Popescu, Sică Puşcoci şi alţii s-au prezentat la DNA pentru a-şi pleda necunoştinţa de cauză şi, bineînţeles, nevinovăţia vizavi de capetele de acuzare.
Deşi aceştia au fost părţi directe în transferurile de milioane de euro despre care se discută în cazul de faţă, toată lumea se face că plouă şi aşteaptă cu seninătate apariţia dovezilor, pentru a le nega. Ba mai mult, într-o nesimţire tipică oamenilor plini de bani care controlează tot ce mişcă, Giovani Becali a afirmat că „a luat comisioane cu sacoşele, dar că nu îşi face griji, căci nu are nimeni cum să dovedească acest lucru“, iar Gică Popescu roagă presa să nu se mai implice, să nu mai cerceteze şi să lase oamenii legii să judece.
Această anchetă ar putea furniza mari surprize, dacă s-ar extinde cercetarea şi la nivelul conducătorilor FRF şi LPF, ştiindu-se din presă de sumele exorbitant de mari care au fost declarate pentru construirea Casei Fotbalului şi cele care vor fi alocate construirii noului stadion naţional. Aşa că poate ar fi indicat ca Fiscul să deschidă o nouă anchetă şi asupra lui Mitică Dragomir şi a lui Mircea Sandu, oameni care nu sunt străini de cele întâmplate în transferurile de la care a pornit scandalul în fotbalul din Liga I şi care par să fie „creierele din umbră“, din moment ce nimeni nu a putut să răstoarne sistemul condus de aceştia de la Revoluţie şi până în prezent.
Atât presa, cât şi iubitorii de fotbal din România îşi doresc descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor şi a neregulilor ce domină în prezent Liga I şi, la fel ca şi fanii italieni, speră ca prin condamnarea autorilor acestor infracţiuni să avem parte de un nou început. Numai că acest sistem mafiot, ce se manifestă la fel ca o caracatiţă, nu are cum să-şi încurce singur tentaculele atunci când se află în mişcare, de aceea îmi permit să fiu rezervat în privinţa unei soluţionări în justiţie favorabile nouă, iubitorilor de fotbal.
Unii sunt tarfé, altii sunt prosti. Si unii si ceilalti sunt insa sclavii zdrentei de marin.
Si cum se schimba unii in curvé nici nu-ti vine sa crezi !

Scrie răspuns