Focus pe finalizare

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Focus pe finalizare

Mesaj de suporteru » 26 Ian 2008, 13:40

GAZETA DE SUD
*

Florin Prunea afirmă că echipa-fanion a fost decimată în trecut
Ştiinţa suferă de foarte mulţi ani

Fost campion cu echipa din Bănie în 1991, Prunea are încredere în noua formaţie a Universităţii, sugerând însă suporterilor să aibă răbdare pentru performanţă.

- Abia astăzi (ieri - n.r.) Wobay a ajuns în Turcia pentru a se alătura coechipierilor de la Universitatea, aflaţi de miercuri în Antalya, iar dacă n-ar fi fost intervenţia lui Florin Prunea la Ambasada Turciei din Bucureşti jucătorul Ştiinţei ar fi rămas în România să se antreneze singur. Cum este posibil ca în 2008 să se întâmple asemenea aberaţii, adică unui jucător african să nu i se acorde viză de intrare în Turcia?!
- M-am implicat, într-adevăr, în cazul lui Wobay. De fapt, mi-am făcut datoria (Prunea este directorul departamentului de relaţii internaţionale al FRF - n.r.), dar m-a ajutat şi tata, care lucrează la Ambasada României din Turcia. Nu a fost rea-voinţă din partea Ambasadei Turciei de la Bucureşti, dar pentru viza de intrare în Ţara Semilunei a unui jucător extracomunitar trebuia respectată o întreagă procedură. Ministerul de Afaceri Externe al României trebuia să trimită la Direcţia Consulară de la Ankara o solicitare în acest sens, deoarece OK-ul pentru viză se dă din capitala Turciei.

Birocraţia este de vină în cazul Wobay

- Totuşi, cine s-a făcut vinovat în cazul Wobay, dacă există unul?
- Birocraţia!
- Rămânând la problemele Universităţii: Craiova trăieşte din amintiri, ultimul titlu fiind cucerit în 1991, cu Prunea titular în acel sezon fast al oltenilor...
- Craiova suferă de foarte mulţi ani. De ce? Universitatea a fost o echipă decimată. Şi este normal ca acum să fie mai greu. Am însă încredere în noua echipă a Craiovei. Doar în ultimii doi ani Universitatea a redevenit, într-adevăr, numai şi numai a oltenilor, iar lucrurile se vor îmbunătăţi. Trebuie însă răbdare. Sunt băieţi tineri, foarte tineri...
- Asta auzim de vreo zece ani, iar obiectivul este doar menţinerea în prima ligă!
- Acesta şi trebuie să fie obiectivul Universităţii Craiova. Cum ziceam, nu este uşor să faci performanţă peste noapte cu o pleiadă de copii şi juniori. Sunt convins că în timp se va face şi performanţă deoarece finanţatorul Mititelu a anunţat că va păstra nucleul de jucători existent la Craiova. Şi oltenii vor reuşi până la urmă!
- Se anunţă un retur de zile mari; atât la vârf, cât şi în subsolul clasamentului vor fi lupte grele, cum se spune.
- Va fi, într-adevăr, un retur de foc atât pentru câştigarea campionatului, cât şi pentru evitarea retrogradării.
- Va ajunge titlul, după 17 ani de pauză, iarăşi în provincie?
- Cred că echipa CFR Cluj are prima şansă la câştigarea titlului acestei ediţii de campionat.

Se va impune un număr de jucători autohtoni

- Înţeleg că la FRF există ideea limitării numărului de jucători străini în echipele româneşti...
- Această idee nu este numai la FRF. Există o negociere între FIFA, UEFA şi Uniunea Europeană în această problemă. Legea actuală permite aşa-zisa liberă circulaţie a jucătorilor. Probabil că se va găsi o cale de compromis.
- Adică?
- Probabil se va impune un număr de jucători autohtoni şi nu restricţionarea jucătorilor străini în campionate.
- O ultimă întrebare: mulţi oameni consideră actuala anchetă DNA un fel de fâs românesc. Care este părerea unui oficial al FRF?
- Sper să nu fie fâs! Cred că această anchetă face doar bine fotbalului românesc. Deocamdată, cei care sunt anchetaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, dar, cum spuneam, ancheta DNA face bine fotbalului nostru.

*

Primăvara, la al doilea amical în Antalya

Echipa a doua a Ştiinţei va susţine sâmbătă al doilea joc de verificare din stagiul din Antalya, elevii lui Corneliu Papură urmând să-i întâlnească pe coreenii de la FC Daejeon. Primăvara a început turneul cu stângul, fiind învinsă în primul test de VfB Lubeck (liga a III-a germană) cu 4-1, dar a avut şi un câştig, după cum susţin cei din conducerea clubului, Dan Gogoşoiu. Introdus pe teren în partea a doua a confruntării cu nemţii, atacantul de 17 ani a impresionat, arătând că în timp poate deveni un candidat serios pentru un loc în prima echipă. „A făcut patru-cinci faze de mare jucător, cu care i-a impresionat nu doar pe antrenori, ci şi pe adversari. Dacă o ţine tot aşa, în câţiva ani poate deveni un atacant la fel de bun sau poate chiar mai bun decât Florin Costea. Are toate calităţile“, a precizat un oficial al grupării din Bănie.
Papură a programat şi vineri două şedinţe de pregătire, ultima cu caracter tehnico-tactic, la care au participat toţi componenţii lotului. Universitatea II va mai întâlni, pe 29 ianuarie, echipa a doua a elveţienilor de la St. Gall, pe 1 februarie, rezervele lui Pohang Steelers (Coreea de Sud), ultimul amical fiind programat pe 4 februarie, joc cu care se va încheia stagiul de pregătire de la malul Mării Mediterane.
În ceea ce priveşte echipa mare, Dorel Stoica şi compania vor susţine sâmbătă tot două antrenamente, Napoli încercând în continuare să găsească formula câştigătoare. Primul test de verificare al alb-albaştrilor este programat luni, în compania austriecilor de la Sturm Graz.

*
EDITIE SPECIALA
*

Focus pe finalizare

După încălzire şi posesie, italianul i-a distribuit pe fotbalişti pe o jumătate de teren precum piesele de şah pe o tablă.

După încălzire şi posesie, italianul i-a distribuit pe fotbalişti pe o jumătate de teren precum piesele de şah pe o tablă. Fundaşii centrali, Barbu, Stoica, Mitchell, Curteanu, la marginea careului de 16 metri, atacanţii centrali, Tănasă şi Baird, în coasta acestora, mijlocaşii la linia de centru, fundaşii laterali pe benzi, iar cele două vârfuri retrase undeva în centrul dintre liniile de apărare şi mediană.
Scopul antrenorului a fost să lucreze finalizarea pe benzi pentru cei doi atacanţi împinşi ai Universităţii, Tănasă şi Baird. Mijlocaşii centrali pasau spre Costea I ori Luţu, aceştia întorceau mingea spre mijlocaşii de bandă, Prepeliţă ori Dileveski pe dreapta, sau Dina - Gângioveanu pe partea stângă, iar ei pasau la fundaşii laterali, Dănănae - Bărboianu ori Rose - Buşu, care apoi centrau în faţa careului, pentru ca Baird ori Tănasă să finalizeze.
Napoli a cerut repetarea acţiunilor de mai multe ori, iar la sfârşit s-a declarat mulţumit de modul cum se exprimă elevii săi. Dacă la antrenamentul de aseară schema dorită de italian a ieşit, staff-ul tehnic al Ştiinţei speră ca ea să dea roade şi în meciurile de verificare, iar apoi în campionat, mai ales că Universitatea a suferit destul la acest capitol în prima parte a sezonului. Oricum, şi aseară totul a mers strună până la ultima pasă, decisiva fiind încă o problemă sau, mai exact, finalizarea. Chiar şi aşa, timp mai este destul, iar acest cantonament este un bun prilej pentru alb-albaştri să acopere lacunele.

«Avem jucători de dat doar în vest»

Pe un teren alăturat celui pe care Ştiinţa efectua al doilea antrenament al zilei de ieri, Gloria Buzău, antrenată de Ştefan Stoica, a disputat un amical în compania celor de la Shakhtar Karaganda, formaţie clasată pe locul patru în campionatul Kazahstanului. Echipa română a învins cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Guda în prima repriză. În pauza întâlnirii, preşedintele grupării kazace l-a interpelat pe managerul Universităţii Craiova, Ovidiu Stângă, căruia i-a solicitat fotbalişti.
“M-a întrebat dacă nu avem jucători să le dăm, fiindcă ştie de echipa noastră şi că am avut mereu fotbalişti buni. I-am răspuns că îmi pare rău, dar Universitatea Craiova are jucători de transferat decât în vest. Mi-a mulţumit, apoi fiecare ne-am văzut de treburile noastre”, a afirmat managerul craiovenilor.

Cine dă în minge plăteşte 100 de euro

Italianul Nicolo Napoli a instaurat în totalitate ordinea şi disciplina la Universitatea.
Chiar şi aşa, mai sunt jucători care uneori calcă pe bec.
De aceea, Napoli le reaminteşte ori de câte ori are ocazia că “Cine greşeşte plăteşte!”.
Aşa s-a întâmplat şi la antrenamentul de aseară, când principalul Ştiinţei le-a strigat elevilor săi să nu mai lovească mingea de capul lor, mai ales neîncălziţi.
“Dacă mai daţi în minge fără acordul meu, treceţi pe la casierie. Daţi o sută de euro şi eu vă las să şutaţi de câte ori vreţi!”

*

Fizic - OK, mai lucrăm la psihic»

Urbano Lega i-a cravaşat rău pe alb-albaştri ieri-dimineaţă, în perspectiva unui sezon de primăvară fericit

Antrenamentul de ieri a fost unul extrem de istovitor din punct de vedere fizic, singurele momente de respiro fiind date de pauzele dintre exerciţii, când oltenii au făcut stretching.

Preparatorul fizic al Ştiinţei, sub privirile principalului Nicolo Napoli, a dat un veritabil spectacol prin modul în care îi ambiţiona pe jucători sau cum le aprecia efortul. După încălzire, Stoica şi compania au făcut gărduleţe, apoi câte două serii de alergări în regim de viteză, pe distanţe de 800, 600 şi 400 de metri. Craiovenii au fost împărţiţi în trei grupe, din prima au făcut parte: Prepeliţă, Săceanu, Costea II, A. Ionescu, Gângioveanu, Dorel Stoica şi Dina, din cea de-a doua: Dănănae, Tănasă, Luţu, Barbu, V. Găman, Mitchell şi Buşu, iar din ultima: Curteanu, Bărboianu, Costea I, Rose, Spase şi Baird. După runda întâi, Urbano i-a felicitat pe fotbaliştii din prima şi a treia grupă şi i-a anunţat pe cei din a doua că au parcurs distanţa în trei minute şi 10 secunde faţă de cât ar fi trebuit, două minute şi 50 de secunde.

Dorel, ca întotdeauna s-a detaşat la alergare de coechipieri

La cea de-a doua serie de 800 de metri nu au mai fost probleme, iar la 600 m au fost şi câţiva jucători care s-au rupt de grupurile lor, unul dintre aceştia fiind căpitanul Dorel Stoica. Printre cei lăudaţi de Lega s-au mai aflat Andrei Ionescu, Vali Găman, Bărboianu ori fraţii Costea. Deşi nu a primit aprecieri, veteranul Ionuţ Luţu a fost printre cei mai buni. Cât priveşte spectacolul lui Urbano Lega, acesta a amestecat cuvintele italieneşti cu cele româneşti, ieşind un kitsch de limbă, ce a provocat zâmbete pe chipurile tuturor. Preparatorul le-a transmis alb-albaştrilor că stau bine fizic, însă trebuie să lucrăm şi la mental, pentru că “acolo sunt problemele care au dus la rezultatele mai puţin bune al Universităţii în prima parte a campionatului”. Oricum, după profesionalismul cu care muncesc tehnicienii italieni şi modul în care conduc antrenamentele, în primăvara fotbalistică se aşteaptă o revenire miraculoasă a craiovenilor. Iar speranţele nu par deşarte privind pregătirea extenuantă.

«Viitorul este al lor»

Doi dintre fundaşii centrali ai actualului lot, Valerian Găman şi Barbu, au primit cuvinte de laudă şi de la principalul Universităţii, Nicolo Napoli: “Priviţi-i cum arată! Sunt ca doi zgârie nori. Amândoi au calităţi fizice şi tehnice deosebite pentru statura lor. Ei vor fi viitorul Ştiinţei. În cel mai scurt timp vor fi jucători de bază.” Apoi a continuat: “Au o şansă imensă şi sunt convins că vor profita de ea.” La antrenamente, ambii puşti nu par a fi pentru prima dată într-un cantonament alături de formaţia mare, ci mai degrabă având state vechi.

Portarii, separat la hotel

Deşi au venit la terenul de antrenament, cei trei goalkeeperi aflaţi în lotul Universităţii, Mircea Bornescu, Nicuşor Bănică şi Silviu Lung jr., după încălzire şi gărduleţe s-au întors la hotel cu Ştefan Crişan, antrenorul cu portarii, şi Thomas Korompai, antrenorul de fitness, unde au lucrat specific pe un teren din incinta complexului.

*

În loc de coreeni, ruşi ori maghiari

Cel de-al doilea meci al Ştiinţei din acest cantonament din Antalya ar fi trebuit să opună ca adversar pe campioana Coreei, Pohang Steelers. Asiaticii au anunţat că nu mai deplasează un lot numeros cum preconizaseră, aşa că partida ce ar fi trebuit să aibă loc pe 31 ianuarie nu se va mai disputa. În locul acestora, oltenii vor întâlni fie pe ruşii de la Saturn Ramenskoe, fie pe ungurii de la Zalaegerszeg. Opţiunea alegerii rivalului i-a fost lăsată tehnicianului Nicolo Napoli, astăzi hotărându-se care va fi aceasta. Oricum, cele mai mari şanse le au ungurii, confruntarea desfăşurându-se la ora 15, faţă de cea cu ruşii, care doresc să aibă loc de la ora 11.

*

Primăvara întâlneşte pe Daegu

Satelitul Ştiinţei va susţine astăzi cel de-al doilea test de verificare din acest cantonament de pregătire.

Adversari ai tinerilor alb-albaştri vor fi coreenii de la Daegu, formaţie care a terminat pe locul 12 din 14 echipe sezonul regulat în campionatul din Coreea de Sud. Partida va începe de la ora 15 şi se va disputa pe unul dintre terenurile de la complexul sportiv “Arcadia - Atalantis”.
La această confruntare, Cornel Papură se va baza pe toţi jucătorii avuţi la dispoziţie, urmând a fi observat şi Romeo Filipovic, care la întâlnirea cu nemţii de la Lubeck a acuzat o accidentare. Altfel, Papură a programat ieri două antrenamente, iar pentru mâine - doar o şedinţă uşoară de recuperare după joc şi apoi le va da liber fotbaliştilor. Pentru Primăvara, mâine este cea de-a şaptea zi de pregătire din acest stagiu, iar după o săptămână de muncă alb-albaştrii au nevoie de un respiro.

Pohang, destinată puştilor

Dacă Universitatea nu va mai întâlni formaţia campioană a Coreei, Pohang, tinerii pregătiţi de Cornel Papură se vor duela cu aceasta. Mai mult chiar, puştii Ştiinţei vor da piept chiar cu prima echipă a coreenilor.

*
PRO SPORT
*


A CAZUT AMICALUL CU POHANG STEELERS

Bornescu si coechipierii sai au aranjate trei meciuri in AntalyA

Universitatea Craiova va disputa, luni, primul meci din acest an, în compania austriecilor de la Sturm Graz. Cel de-al doilea amical al cantonamentului din Antalya, în care oltenii urmau sa întâlneasca echipa coreana Pohang Steelers, nu va mai avea loc, coreeni anuntând ca nu mai pot onora invitatia.

In aceste conditii, pentru meciul de pe data de 31 ianuarie Stiinta are de ales ca adversar între Saturn Ramenskoe (Rusia) si Zalaegerszeg (Ungaria). In cel de-al treilea amical perfectat din cele cinci pe care le va juca în Antalya, Stiinta va întâlni pe Winterthur (Elvetia, liga a II-a).

*


WOBAY: 'AVEM MULTI SUPORTERI LA CARACAL'

U CRAIOVA Fotbalistul leonez Julius Wobay considera ca Stiinta nu va fi afectata de faptul ca nu va disputa partidele de pe teren propriu din retur pe “Ion Oblemenco”.

“O sa fie bine si la Caracal. Avem foarte multi suporteri acolo, practic suntem ca acasa. Nu o sa ne afecteze prea tare faptul ca nu jucam pe stadionul nostru. Sper sa avem un parcurs mult mai bun decât cel din toamna trecuta”, a declarat Wobay, care a ajuns în cantonamentul Universitatii din Antalya abia astazi, desi echipa este acolo de joi. „Am stat trei zile într-un hotel din cauza ca nu am primit viza de Turcia la timp. Pâna la urma, bine ca s-a rezolvat”, a conchis Wobay.

*


NAPOLI SCOATE "UNTUL" DIN "JUVETI"

U CRAIOVA Cum au ajuns în Antalya, fotbalistii gruparii pregatite de Nicolo Napoli au efectuat doua antrenamente joi, unul dimineata, de aproape o ora si unul în nocturna, care a durat doua ore! "Tragem tare de tot, pentru ca pregatirea de iarna este cea mai importanta si nu vrem sa mai repetam problema din vara, când din cauza pregatirii am avut rezultate slabe", a declarat secundul Stiintei, Jerry Gane. Oltenii au programat luni primul amical, în compania austriecilor de la Sturm Graz.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns