Alta fata la Urziceni

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Alta fata la Urziceni

Mesaj de suporteru » 07 Mar 2008, 08:36

GAZETA DE SUD
*

Italianul are principiile sale
Napoli nu schimbă echipa câştigătoare

Tehnicianul Ştiinţei a anunţat că la Urziceni va folosi aceeaşi formulă ca în meciul cu Pandurii şi promite o schimbare în bine a jocului elevilor săi.

Nicolo Napoli a acordat nota 8 echipei după partida cu Pandurii, câştigată de juveţi la limită, scor 1-0. Tehnicianul italian a anunţat ieri că va folosi la Urziceni aceeaşi formulă ca în meciul cu gorjenii. „Voi folosi acelaşi sistem şi acelaşi unsprezece ca în primele meciuri. Eu am fost mulţumit de cum s-au prezentat băieţii. La Cluj au jucat bine, dar au fost greşeli personale, de aceea s-a înregistrat acel rezultat. Cu Pandurii, jucătorii au arătat devotament şi cel mai important este că am reuşit să câştigăm. Prestaţia nu a fost tocmai cea dorită, însă ne-am atins obiectivul, obţinerea celor trei puncte. Echipa care câştigă nu se schimbă. La Urziceni, Universitatea va avea altă faţă. Nu mai este vânt, adversarii sunt de alt calibru, iar băieţii s-au pregătit bine în această săptămână“, susţinea ieri Napoli.
Andrei Ionescu, cel mai tânăr dintre titularii Ştiinţei (19 ani), crede şi el într-un rezultat bun, chiar dacă Universitatea va da piept cu una dintre cele mai experimentate echipe din Liga I. „Întâlnim o echipă bună. Cei de la Unirea joacă fotbal şi asta ne convine nouă. Ne ducem la Urziceni cu gândul să obţinem puncte. Nu ar fi rău nici un egal. Astfel am îndeplini şi visul antrenorului, dar şi al nostru, pentru că ne trebuie ca aerul puncte în clasament“, a recunoscut Ionescu. Acesta a anunţat că şi-ar dori să-i dea gol lui Bogdan Stelea, portar pe care l-a admirat la Mondialul din 1994.

Fanii olteni, număraţi la intrare

Oficialii clubului Unirea Urziceni au declarat că suporterii craioveni au rezervat un sector, dar vor putea lua loc în tribune doar cu acordul Universităţii. Anunţul a fost făcut în urma discuţiilor purtate de cele două grupări, clubul condus de Adrian Mititelu anunţând că nu răspunde pentru comportamentul ultraşilor alb-albaştri în cazul în care nu se va face o identificare a acestora. „Meciul cu Universitatea se va disputa cu casa închisă. Nu am tipărit bilete, întrucât cele 6.000 de locuri vor fi ocupate de cei cu abonamente. Galeria oaspete îşi va putea lua în primire sectorul rezervat, gratis, dar numai cu acordul prealabil al clubului Universitatea. Dacă oficialii craioveni nu-şi vor recunoaşte suporterii şi nu-şi vor asuma astfel responsabilitatea pentru potenţialele pagube, atunci acei fani nu vor putea intra în stadion. Am primit o adresă prin care clubul oltean spune că îşi va asuma responsabilitatea pentru 50 de fani, câţi cred ei că vor ajunge sâmbătă la Urziceni“, a explicat Felix Grigore, responsabilul cu probleme organizatorice la Unirea Urziceni.

Au driblat detectorul

Chiar dacă după meciul cu CFR Cluj au declarat că se vor supune testului cu poligraful pentru a demonstra că meciul din Gruia s-a jucat corect, Adrian Mititelu şi Dorel Stoica nu s-au mai prezentat la detectorul de minciuni. Patronul oltenilor anunţase chiar că îşi făcuse programare la testul poligraf pentru 6 martie.
După ce oficialii clujeni şi-au cerut scuze public faţă de Universitatea Craiova, Mititelu a considerat inutil demersul său, majoritatea suporterilor înţelegând că la acel meci a fost vorba doar de şicane şi de cuvinte spuse la nervi, miza fiind foarte mare. Oficialii olteni speră într-un rezultat bun mâine, cu Unirea Urziceni, fiind convinşi că astfel lucurile vor intra în normal la Craiova, iar partida cu Rapid va putea fi abordată cu un moral bun.

*
EDITIE SPECIALA
*


«ÎMI PROPUN SĂ FAC DIFERENŢA»

Mijlocaşul Universităţii, Andrei Ionescu, crede că meciul de la Urziceni este unul deschis oricărui rezultat
“Micul Balaci” a avut o evoluţie mai puţin bună în jocul cu Pandurii şi vrea în disputa de mâine, cu Unirea Urziceni, să lupte şi să obţină puncte.

“Am jucat foarte slab cu Pandurii, nu pot spune motivul exact, dar cred că terenul şi vântul au fost cauza. Nu am fost obişnuit cu spaţiul de joc, era şi denivelat, dar asta nu este o scuză. A trecut, contează ce urmează, iar la Urziceni atât eu, cât şi echipa ne dorim să avem o altă prestaţie. Terenul joacă un rol important, iar dacă Steaua şi CFR ar fi evoluat pe cel de la «Extensiv» nu s-ar mai fi vorbit ce frumos a fost acel meci, ci mai degrabă ce urât a fost”, a afirmat Ionescu. Puştiul minune al Universităţii ştie că nici la Urziceni nu este un gazon tocmai bun, dar, chiar şi aşa, e de părere că “trebuie să ne adaptăm, să facem un joc bun. Întâlnim o echipă valoroasă, iar asta este important pentru noi. Cei de la Unirea joacă fotbal şi asta ne convine. Nu pot să spun că îi batem sigur, dar ne ducem acolo să luptăm, să obţinem puncte sau chiar şi un punct.” În ceea ce priveşte afirmaţia managerului celor de la Urziceni, că “Unirea joacă mai bine în deplasare”, Andrei Ionescu a comentat: “Nu este un atu pentru noi, totul depinde de ziua pe care o prindem noi, adversarii, de teren, de vreme, de şansă. Va fi un meci deschis oricărui rezultat, pentru că se vor întâlni două formaţii care joacă fotbal, cu loturi de valoare.”

«Echipa va face diferenţa»

Mijlocaşul Ştiinţei a vorbit şi despre cine ar putea fi decisiv în acest joc şi a comentat dacă Andrei Ionescu ar putea fi omul meciului. “Nu pot spune că un jucător anume, cred că echipa va face diferenţa. Eu nu am avut o evoluţie hotărâtoare până acum, nu am mai ieşit cu nimic în evidenţă. Îmi doresc acest lucru, dar văd că întârzie. Când voi câştiga de unul singur partide pentru Universitatea atunci pot afirma că Ionescu a făcut şi a dres. Şi nu un meci, ci mai multe. Sunt pretenţii mari de la mine, dar pe moment nu le pot satisface, după cum s-a văzut. În timp e tot ce îmi doresc”, a declarat “Micul Balaci”. În ceea ce îi priveşte pe gazde, Ionescu a precizat: “Nu ne e frică de niciun adversar, avem echipă de valoare, ne ducem la Urziceni cu gândul să obţinem puncte. Nu ar fi rea o remiză, astfel am îndeplini şi visul antrenorului, dar şi al nostru, căci avem nevoie de puncte în clasament ca de aer. Este foarte important să nu pierdem şi mai puţin spectacolul. Când vom avea punctele necesare, cu siguranţă Ştiinţa va juca şi pentru tribune.”

Nu ne e frică de niciun adversar, avem echipă de valoare, ne ducem la Urziceni cu gândul să obţinem puncte. Nu ar fi rea o remiză, astfel am îndeplini şi visul antrenorului, dar şi al nostru, căci avem nevoie de puncte în clasament ca de aer. Este foarte important să nu pierdem şi mai puţin spectacolul. Când vom avea punctele necesare, cu siguranţă Ştiinţa va juca şi pentru tribune. Andrei Ionescu

«Vreau să-i dau gol lui Stelea»


În această lună, Andrei Ionescu va împlini 20 de ani. În poarta celor de la Urziceni se află Bogdan Stelea, care are vârsta dublă a “Micului Balaci”. Chiar şi aşa, Ionescu a declarat: “Ar putea să îmi fie tată. Când el era prezent la mondialul din ‘90, eu aveam doi ani. În ‘94, în SUA, îl urmăream la televizor, iar acum joc împotriva lui. Aş dori să marchez un gol în poarta sa, dar nu m-aş supăra dacă nu înscriu eu şi echipa câştigă puncte.”

*

ALTĂ FAŢĂ LA URZICENI

Şi cu Unirea, Nicolo Napoli va merge pe mâna unsprezecelui utilizat şi în partida cu CFR Cluj şi în cea cu Pandurii Tg. Jiu, de acasă, chiar dacă ultima prezenţă nu a fost una care să încânte asistenţa. “Voi folosi acelaşi sistem şi aceeaşi formulă ca în primele meciuri. Eu am fost mulţumit de cum s-au prezentat băieţii. La Cluj au jucat bine, dar au fost greşeli personale, în urma cărora s-a înregistrat acel rezultat. Cu Pandurii, elevii mei au arătat devotament şi, cel mai important, am reuşit să câştigăm. Prestaţia nu a fost tocmai cea dorită, însă ne-am atins obiectivul - obţinerea punctelor. Echipa care câştigă nu se schimbă”, şi-a argumentat Napoli decizia de a păstra unsprezecele de start din primele dispute şi pentru jocul cu trupa pregătită de Dan Petrescu. În aceste condiţii, faţă de întâlnirea cu CFR, va lipsi, din cauza suspendării, Ovidiu Dănănae, locul său fiind ocupat, ca şi în confruntarea cu Pandurii, de Ştefan Bărboianu, iar în poartă va apărea Mircea Bornescu. Cât priveşte evoluţia mai puţin spectaculoasă a grupării alb-albastre din partida anterioară, Nicolo a spus că “la Urziceni, Universitatea va avea altă faţă. Nu mai este vânt, adversarii sunt de alt calibru, iar băieţii s-au pregătit bine în această săptămână”.


*

REDUTA «BURSUCULUI»

Nicolo Napoli şi-a anunţat dorinţa de a obţine puncte şi din deplasare, după ce, până acum, italianul nu a obţinut puncte decât de pe teren propriu. Tehnicianul şi elevii săi vor avea însă o misiune cât se poate de dificilă, Unirea Urziceni fiind o echipă redutabilă pe teren propriu în acest sezon. Numai Dacia Mioveni a reuşit performanţa de a câştiga la Urziceni, în timp ce Dinamo şi Oţelul au reuşit să plece neînvinse. În plus, echipa lui Dan Petrescu a pierdut doar trei partide în actuala ediţie şi nu a primit gol în ultimele patru etape ale Ligii I.

*
Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns