Treceti la fapte!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Treceti la fapte!

Mesaj de suporteru » 08 Mar 2008, 07:09

GAZETA DE SUD
*

Napoli şi elevii săi promit un rezultat bun
Oltenii sunt pregătiţi de surpriză

După un ultim antrenament în Bănie, lotul Universităţii Craiova a plecat ieri spre Urziceni, declaraţiile optimiste continuându-şi cursul. Antrenorul Nicolo Napoli speră să obţină primele puncte în deplasare de când a preluat Ştiinţa, în timp ce jucătorii le transmit suporterilor să aibă încredere în ei. „Sper să nu ne întoarcem cu mâna goală de la Urziceni, chiar dacă întâlnim echipa de pe locul patru. Am vrea să jucăm cât mai bine, să facem şi spectacol dacă se poate, dar principala mea dorinţă este să obţinem primele puncte în deplasare. Ne va fi greu să marcăm, gazdele n-au mai luat gol de cinci meciuri, dar, dacă vom reuşi, va trebui să ştim şi să gestionăm avantajul. Am auzit că terenul lor nu este foarte bun, dar asta nu e o scuză. Ambele echipe vor juca pe aceeaşi suprafaţă“, a afirmat Napoli.
Anunţat pentru a treia oară ca titular la Universitatea, Ştefan Bărboianu are un singur gând. „Cred că a venit timpul să facem o surpriză. Vreau ca suporterii noştri să aibă încredere în noi şi le promitem că ne vom întoarce cu un rezultat bun de la Urziceni. Unirea este o echipă bună, dar noi facem mereu jocuri frumoase contra adversarilor tari“, a spus jucătorul de 20 de ani al Ştiinţei. „Îi sfătuiesc pe suporteri să parieze 2 solist la Urziceni, mai ales că o să fie o cotă bună, ţinând cont de locurile din clasament“, a completat Mihai Dina, fotbalist care şi-a pierdut locul de titular la Universitatea.

Miza pe Baird

În opinia finanţatorului grupării oltene, surpriza de care ar putea avea parte trupa lui Petrescu în jocul de astăzi ar putea fi atacantul australian Baird. „Michael Baird va fi surpriza Universităţii în această primăvară. Am avut o discuţie cu el şi a înţeles că trebuie să dea totul pentru echipă. A jucat bine şi cu CFR Cluj, şi cu Pandurii şi sunt sigur că va marca la Urziceni. Pariul meu în partida cu Unirea se numeşte Baird. Este adevărat că va fi un meci greu, dar Unirea Urziceni este o echipă care joacă un fotbal deschis şi nouă ne plac astfel de adversari. În plus, terenul de acolo ne poartă noroc“, a declarat Adrian Mititelu pentru Fanatik.
Patronul Universităţii a adus şi doi psihologi la echipă, care au vorbit cu jucătorii după antrenamentele din ultimele două zile, Mititelu fiind convins că în acest fel elevii lui Nicolo Napoli vor căpăta mai multă încredere în forţele proprii.

*

Nicolo Napoli i-a pus gând rău lui Dan Petrescu
Treceţi la fapte!

Urziceni - Universitatea
Stadion „Tineretului“, astăzi, ora 18.30 (Naţional TV).
Formaţii probabile:
Unirea: Stelea - Balint, Galamaz, Munteanu, Bordeanu - Mara, Burns, Apostol, Constantin - Onofraş, Dănălache. Antrenor: Dan Petrescu.
Universitatea: Bornescu - Bărboianu, D. Stoica, Mitchell, Rose - Prepeliţă,
A. Ionescu, Dilevski,
Fl. Costea - C. Tănasă, Baird. Antrenor: Nicolo Napoli.
Vor arbitra: A. Bogaciu - N. Marodin, Gh. Sebastian.

După ce toată săptămâna s-au întrecut în declaraţii optimiste, alb-albaştrii trebuie să confirme astăzi, pe teren, că nu au vorbit degeaba.
Deşi în meciul câştigat în faţa pandurilor portughezi Universitatea n-a strălucit, senzaţia generală a fost că oltenii din Bănie au devenit mai liniştiţi, într-un fel, deoarece s-au îndepărtat, momentan, de zona „nisipurilor mişcătoare“. Cu un altfel de moral, elevii lui Nicolo Napoli privesc cu optimism întâlnirea de astăzi, un examen dificil însă cu ialomiţenii „Bursucului“. Unirea n-a câştigat nici un meci în acest retur 2008 şi nici nu a marcat vreun gol în cele două partide disputate, 0-0 cu Oţelul (la Urziceni) şi 0-0 cu Poli (la Timişoara), aşa încât puţinii suporteri ai gazdelor aşteaptă ca în partida cu Ştiinţa ialomiţenii să spargă gheaţa.
În întâlnirile directe dintre cele două echipe, în prima ligă, este egalitate. În sezonul trecut, în tur, Universitatea a câştigat la Urziceni cu 2-1 (Aldea ’68 / Săceanu ‘9, Bornescu ’47-p), iar în retur scorul a fost egal, 0-0. În turul acestui campionat, Unirea s-a impus cu 1-0 la Craiova, printr-un gol marcat de Bogdan Stancu, din penalti, în ultimul minut de joc.
Întrebat în privinţa meciului de astăzi, Dan Petrescu a refuzat să facă declaraţii, argumentându-şi această decizie prin aceea că un ziar local din Craiova i-ar fi răstălmăcit declaraţiile făcute înaintea jocului din turul campionatului, motiv pentru care finanţatorul oltenilor l-ar fi admonestat.

Dan Petrescu: Nu mai vorbesc cu ziarele din Craiova!

„Niciodată n-am declarat nimic rău despre Universitatea, nu mă interesează problemele altora... Mă preocupă doar echipa mea, nimic mai mult. În consecinţă, nu mai vreau să fac declaraţii ziarelor din Craiova, îmi pare rău, dar nu este vina mea“, a spus ieri Dan Petrescu.
Gazdele îi au accidentaţi în continuare pe Ricardo şi Aldea, la care s-a adăugat şi Brandan, accidentat în partida de luni de la Timişoara, iar Bogdan Stancu este incert, conform declaraţiilor lui Paul Andone, PR manager al clubului Unirea.
Dacă în campionat n-a reuşit victoria în cele două partide din 2008, în Cupa României, Unirea, echipa fără nume, dar cu vise europene, a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului, calificarea în semifinale, eliminând Rapidul lui Rednic, astfel că la Urziceni se vorbeşte acum de cupe europene, deoarece ialomiţenii au şanse duble de accedere, fie prin campionat, fie prin cupă.
În tabara oaspeţilor există însă destulă încredere, craiovenii sperând să repete isprava din campionatul trecut (Unirea - Universitatea 1-2), atunci când, cu Fane Stoica principal, alb-albaştrii au provocat o mare supărare „Bursucului“. Jerry Gane, secundul lui Napoli, a declarat pentru site-ul clubului din Bănie: „De când suntem la Universitatea (Napoli şi Gane - n.r.), nu am venit cu nimic din deplasare. Aşa că ne ducem la Urziceni cu gândul la un rezultat pozitiv“.
În privinţa formaţiei, Nicolo Napoli va trimite astăzi în teren echipa cu care Ştiinţa a început derbiul Olteniei, cu Pandurii, italianul afirmând totodată că „la Urziceni, Universitatea va avea altă faţă“. Trei dintre jucătorii Ştiinţei se află în pericol de suspendare pentru meciul cu Rapid dacă vor primi cartonaş galben în partida de la Urziceni, Florin Costea, Ciprian Tănasă şi Robert Săceanu.

*

Un nou afiş de meci al celor de la Gruppo Maxima
E urzica-n floare, asta e problema mare!

În preziua fiecărui joc al Universităţii, suporterii Ştiinţei de pe site-ul gruppo-maxima.ro întocmesc un afiş de meci, în care leul alb-albastru este personajul principal, acesta fiind urmat de un mesaj pentru favoriţi. De această dată, leul este înfăţişat într-o junglă de urzici, pe care pare decis să le taie de la rădăcină, pe frunze apărând preşedintele şi antrenorul Unirii Urziceni, MM Stoica, respectiv Dan Petrescu. „E urzica-n floare, asta e problema mare!“, susţin cei de la Gruppo Maxima.
„Nu am fi suporteri ai Universităţii Craiova dacă nu am visa la victoria Ştiinţei în fiecare meci. Sâmbătă (astăzi - n.r.) echipa noastră joacă la Urziceni pe terenul revelaţiei campionatului, cel puţin până în acest moment. Unirea nu are un lot spectaculos. Dacă îl citeşti, rămâi chiar surprins, pentru că pe o mare parte dintre jucători nu i-ai dori la echipa cu care ţii. Are, în schimb, antrenor, şi încă unul foarte eficient, care ştie să aşeze jucătorii în teren şi să folosească un sistem de joc şi o tactică prin care să le pună în valoare calităţile. Cu un patron extrem de discret, Dan Petrescu a reuşit să construiască o echipă care, iată, se bate şi în cupă, şi în campionat şi are şanse mari să se califice într-o cupă europeană. Ar părea că meciul are o favorită clară, însă noi sperăm că Universitatea va prinde una din zilele acelea de graţie în care poate câştiga un meci cu un adversar considerat mai puternic. Vom însoţi echipa la Urziceni cu speranţa că nu vom pierde şi vom adăuga puncte la zestrea destul de subţire din acest moment. Şi că Napoli va trimite în teren o echipă agresivă în sensul bun al cuvântului, care să facă uitat jocul mai puţin reuşit din partida cu Pandurii!“ este mesajul apărut pe gruppo-maxima.ro.

*
EDITIE SPECIALA
*

Lucian Mitu despre lipsa de interes a autorităţilor faţă de Universitatea

Directorul executiv al clubului Universitatea, Lucian Mitu, a vorbit în această seară, în exclusivitate pentru editie.ro, despre situaţia incredibilă din Craiova, oraş în care edilul-şef reneagă echipa care a făcut cinste şi a adus renume Băniei, în timp ce alte instituţii similare din ţară ajută formaţiile locale. Ultimul exemplu de acest fel este cel al Primăriei Timişoara, care va ajuta formaţia Poli cu două milioane şi jumătate de euro. “Încă o dată se demonstrează că primăria, în speţă primarul Antonie Solomon, nu iubeşte Universitatea. Este de notorietate că viceprimarul Gheorghe Nedelescu a afirmat că Solomon se bucură când pierde Universitatea şi deci e clar că un astfel de om nu poate ajuta echipa. Iată că alte primării, şi ţin să felicit Primăria Timişoarei, au reuşit să găsească o formulă pentru a sprijini. La Craiova nu se va întâmpla acest lucru atâta timp cât Solomon va fi primar. Este ruşinos că într-un oraş cu o asemenea tradiţie fotbalistică nu se face nimic pentru echipa-fanion a Olteniei”, a spus Mitu. Acesta a dat şi exemplul Braşovului, oraş care în 2010 va avea un stadion nou, ce va costa 30 de milioane de euro, majoritatea cheltuielilor urmând a fi suportate de instituţia edilitară: “Întrebaţi-l pe domnul Solomon de ce nu face nimic pentru această echipă, mai ales că nu i-am cerut niciodată bani, am vrut doar să investească în stadion. La Braşov, primarul de acolo a anunţat că se va face un stadion de 30 de milioane de euro. La noi, nimic! Să sperăm că peste două luni şi jumătate se va face dreptate şi primăria va fi condusă de un om care iubeşte Universitatea.”

*

MĂCAR UN PUNCT

“Am fost mulţumit de cum s-au prezentat băieţii cu Pandurii Tg. Jiu, chiar dacă jocul nu a strălucit. Am obţinut cele trei puncte, extrem de importante, aşa că şi cu Unirea voi folosi aceeaşi echipă”, a dezvăluit Nicolo Napoli formula de start cu două zile înainte de meci. Până acum, italianul ţinea secret primul 11 până cu două ore înainte de debutul partidei. Nu a mai făcut-o acum şi se speră că, odată schimbat obiceiul, poate se schimbă şi norocul. Un noroc de care Universitatea are mare nevoie la Urziceni, unde întâlneşte una dintre cele mai constante formaţii din Liga I în actualul sezon. Mai mult, la acest joc, Nicolo doreşte să obţină ceea ce nu a reuşit până acum, un punct din deplasare, iar dacă elevii săi vor prinde o zi bună, fără vânt, pot să-i îndeplinească acest vis. Asta şi pentru că Unirea lui Dan Petrescu şi MM Stoica nu prea se simte în largul său pe propria arenă. Mărturie stau rezultatele înregistrate acasă, egalul cu Oţelul Galaţi şi înfrângere în ultimul joc al anului trecut, scor 1-2, cu Dacia Mioveni. Deci ar fi speranţe mari pentru craioveni, Unirea fiind o formaţie vulnerabilă acasă. Anul trecut, în prima întâlnire în Liga I a celor două combatante promovate la braţ acum doi ani, Universitatea s-a impus, cu 2-1, după un supergol al lui Săceanu şi un penalti transformat de Bornescu. E drept că ialomiţenii s-au revanşat cu vârf şi îndesat pentru acel eşec, în Bănie, unde în returul campionatului trecut, precum şi în turul celui prezent, au remizat o dată şi au învins pe final la Craiova. Trebuie amintit că în etapa a V-a, Unirea a câştigat în minutul 93 dintr-o lovitură de pedeapsă, iar Ştiinţa a avut o formulă considerată experiment la acea dată, mai mulţi componenţi de bază fiind trimişi la reciclare la satelit. Acum, Universitatea poate alinia ce are mai bun, mai puţin pe Ovidiu Dănănae, suspendat, dar speranţele sunt foarte mari în tabără olteană. Ţinând cont de faptul că “noi jucăm mai bine în deplasare”, cum a afirmat managerul gazdelor, dar şi că Universitatea joacă fotbal pe terenurile adverse, este vremea ca prestaţiile bune să fie încununate şi cu puncte pentru craioveni. Nu întâlneşte un rival oarecare, dar conform teoriei oltenilor “când avem adversari care joacă fotbal ne exprimăm şi noi mai bine”, este vremea să fie concretizate şi în clasament. Ar fi extraordinar pentru moral şi pentru meciul care urmează. În acest moment, Ştiinţa este gruparea cu cele mai puţine puncte obţinute afară, doar trei, în urma unei victorii la Bistriţa.

Unirea Urziceni - «U» Craiova

Stadion «Tineretului», ora 18

Unirea
Stelea - Balint, Galamaz, D. Munteanu, Bordeanu - Apostol, C. Petre, Burns, Onofraş - Mara, Dănălache.
Antrenor: Dan Petrescu

Universitatea
Bornescu - Bărboianu, Stoica, Mitchell, Rose - Prepeliţă, Dilevski, A. Ionescu, Costea - Tănasă, Baird
Antrenor: Nicolo Napoli

Arbitri: Aurelian Bogaciu - Nicolae Marodin (ambii din Bucureşti), Sebastian Gheorghe (Suceava)
Rezervă: Marius Martiş (Focşani)
Observatori: Florin Gătejan (Bucureşti), Mircea Salomir (Cluj)

*

OBIECTIV / Napoli doreşte sã nu vinã cu mâna goalã de la Urziceni

Înaintea plecării spre Urziceni, antrenorul Universităţii Craiova, Nicolo Napoli, şi-a împărtăşit obiectivele, principalul fiind acela de a se întoarce în premieră neînvins din deplasare: “Va fi un meci foarte greu, întâlnim echipa de pe locul patru, dar nu dorim să revenim cu mâna goală. Sigur, vrem să jucăm bine şi să fie spectacol, dacă se poate, dar marea noastră preocupare este să obţinem puncte. Vreau să câştig primele mele puncte în deplasare, pentru că până acum nu am reuşit să aducem ceva de afară, chiar dacă am avut evoluţii bune.” Napoli susţine că defensiva adversă va fi greu de străpuns, mai ales că doar Costea a izbutit să înscrie pentru Ştiinţa. “Până în prezent a marcat doar Costea, dar cu Unirea poate să puncteze oricine, nici nu contează. Gazdele nu au primit gol de cinci meciuri şi va fi greu să marcăm, iar dacă o facem, să gestionăm bine avantajul. Chiar dacă nu va fi terenul bun, aşa cum am auzit, asta nu trebuie să fie o scuză, deoarece este aceeaşi suprafaţă pentru ambele echipe”, a declarat antrenorul oltenilor.

Bărboianu luptă pentru titularizare

Folosit fundaş dreapta în meciul cu Pandurii, în condiţiile în care Dănănae are de ispăşit două etape de suspendare, Ştefan Bărboianu îi sfătuieşte pe fanii Ştiinţei să aibă încredere că se va obţine un rezultat bun cu formaţia lui Dan Petrescu. Acesta îşi propune să-şi păstreze locul de titular în defensiva olteană şi după ce Dănănae va fi apt de joc. “Vreau ca suporterii noştri să aibă încredere în noi şi le promitem că o să ne întoarcem acasă victorioşi. Am evoluat bine în multe dispute din deplasare, dar până acum n-am obţinut puncte decât la Gloria Bistriţa. Cred că a venit timpul să facem o surpriză. Unirea este o echipă bună, dar noi facem mereu meciuri frumoase contra adversarilor tari. Îmi doresc să am o concurenţă loială cu Dănănae şi cel mai bun să câştige. Sigur, vreau să joc, pentru că doar astfel pot să cresc în valoare, însă numai Mister Napoli poate decide cine evoluează din primul minut”, a susţinut Bărboianu.

Mihai Dina vrea o şansă

Golgheterul Ştiinţei din sezonul precedent, Mihai Dina, a declarat că aşteaptă o şansă din partea antrenorului Napoli, pentru a arăta că este aproape de forma care l-a afirmat în 2007. “Aştept să îmi vină şi mie rândul să joc, fiindcă am fost golgheter anul trecut şi acum mi-am pierdut postul în echipă. Dacă voi avea o şansă, voi profita de ea, la fel cum ar trebui să facă şi Universitatea în orice confruntare, deoarece avem o situaţie grea”, a afirmat fotbalistul oltean, neglijat de Napoli în primele două meciuri oficiale de anul acesta.

«Craiova e avidă de puncte»

Directorul general al Unirii Urziceni, Felix Grigore, a declarat ieri că meciul cu Universitatea nu va fi deloc unul uşor, din cauza situaţiei din clasament a oltenilor, care îşi vor vinde scump pielea azi. “Va fi o dispută dificilă. Craiova este o formaţie avidă de puncte şi tot timpul, când am jucat cu ei, am avut probleme. Sper, totuşi, ca noi să ne impunem, chiar şi la limită. Ar fi prima victorie de anul acesta într-un joc oficial. Va lipsi doar Brandan, care s-a accidentat în confruntarea cu Poli Timişoara, dar au revenit Gomez şi Aldea”, a spus Grigore.

*
MEDIAFAX
*

Mititelu: "Aş vrea patru puncte cu Unirea şi Rapid"

Patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, speră ca jucătorii săi să obţină patru puncte din următoarele două întâlniri, cu Unirea Urziceni şi Rapid, în compania ialomiţenilor evoluând sâmbătă, în deplasare, în etapa a XXII-a Ligii I.

"Ne dorim să nu pierdem în următoarele meciuri, cu Urziceni, Rapid şi UTA. Aş vrea patru puncte cu Unirea şi Rapid pe teren propriu. Ştim că va fi greu, însă ţin cont şi de faptul că Unirea joacă mai bine afară, decât acasă, în timp ce celor de la Rapid mai mereu le-am creat probleme", a spus Adrian Mititelu.

Directorul general al Unirii Urziceni, Felix Grigore, a declarat, vineri că Universitatea Craiova este o echipă avidă de puncte. "Un meci foarte greu. Craiova este o echipă avidă de puncte şi tot timpul când am jucat cu ei, am avut probleme. Va lipsi doar Brandan, care s-a accidentat în meciul cu Poli Ştiinţa Timişoara, dar au revenit Gomez şi Aldea", a spus Grigore.

*


Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns