Performanţa se face cu profesionişti

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Performanţa se face cu profesionişti

Mesaj de suporteru » 11 Mar 2008, 06:29

GAZETA DE SUD
*

Alb-albaştrii au prins curaj după jocul bun de la Urziceni
Ştiinţa bate pe Rapid fără drept de apel

Finanţatorul Adrian Mititelu este convins că juveţii săi nu vor avea probleme în faţa giuleştenilor.

Remiza cu Unirea Urziceni i-a dat apă la moară patronului Universităţii Craiova. Adrian Mititelu a declarat ieri că nu îşi face probleme la partida cu Rapid şi că echipa sa va trece de bucureşteni. „Am eu un feeling pentru disputa aceasta cu Rapid, îi batem fără drept de apel. Acest meci se joacă la o zi după ziua mea de naştere, pe 16 martie, dar şi într-o zi istorică pentru Universitatea. Se împlinesc 25 de ani de când Ştiinţa se califica în semifinalele Cupei UEFA“, a spus Mititelu.
Boss-ul Ştiinţei a anunţat că îl aşteaptă pe George Copos la Craiova, căruia i-a promis că-l va trata aşa cum se cuvine. „O să îl invit lângă mine la lojă, nu cum a făcut el când ne-a trimis pe noi în tribună, să ne înjure toată lumea. Dar tot nu o să aibă nici o şansă la Craiova să câştige, ştie şi el că va pierde“, a completat finanţatorul alb-albaştrilor.
Declaraţiile acestuia vin la două zile după ce deja îl avertizase pe Copos să nu-şi facă planuri pentru cele trei puncte puse în joc în meciul de duminică. Mititelu ştie şi de ce Universitatea Craiova nu se află pe o poziţie mai bună în clasament: „Am făcut greşeli mari anul acesta, care ne-au făcut să pierdem locurile de cupe europene. Eram pe trei dacă nu greşeam. Eu sunt responsabil. Nu spun ce, dar eu ştiu şi am învăţat din ele. O să vedeţi că, de acum, Universitatea, când va mai pierde, o va face foarte greu, iar la anul, pentru că ştiu ce trebuie să fac, o să fie altceva“.

Giuleştenii joacă bine în deplasare

Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei, este şi el optimist, dar este convins că meciul cu Rapid nu va fi uşor, în condiţiile în care trupa lui Copos a pierdut duminică seară pe teren propriu. „Am emoţii pentru că Rapid a pierdut şi va fi dornic de victorie. În plus, joacă mai bine în deplasare acum, a obţinut o victorie la Galaţi. Dar sper ca noi, după ce am luat un punct important la Urziceni, să fim mai motivaţi. Sper ca publicul să vină în număr cât mai mare la stadion“, a declarat Balaci pentru Onlinesport. Ieri, clubul Universitatea a anunţat că va pune de joi în vânzare biletele de meci, preţul acestora fiind zece lei la peluză, 15 lei la tribuna a doua şi 17,5 lei la tribuna I, cu cinci lei mai mult decât la partida cu Pandurii.
O victorie cu giuleştenii ar aduce trei puncte preţioase oltenilor, care se luptă să scape de zona minată a clasamentului. De altfel, confruntările următoare vor fi foarte importante pentru elevii lui Napoli, patronul Adrian Mititelu susţinând că în scurt timp se vor cunoaşte echipele care vor retrograda. „Sunt şapte, opt formaţii care se află în acea zonă, iar cele patru se vor decide peste patru etape. Oricum, lupta se dă acolo ca şi la vârf, pentru că ne aflăm într-o perioadă de însănătoşire a fotbalului, iar orice meci este la fel de greu indiferent cu cine joci. Acum câştigă cine are continuitate. Determinarea face diferenţa, nu mai este loc de talente şi vedetisme“, a încheiat Mititelu.

*

Marcel Popescu spune lucrurilor pe nume
Performanţa se face cu profesionişti

Răspunzând întrebărilor suporterilor de pe forumul site-ului www.craiova-maxima.ro, preşedintele Universităţii Craiova din sezonul eventului oltenilor, 1990/1991, a afirmat că numele şi istoria clubului alb-albastru nu sunt compatibile cu poziţia actuală din clasament.

- DoRyN: Domnule Marcel Popescu, cartea „Fenomenul Universitatea ’91“ a născut unele discuţii referitoare la declaraţiile dumneavoastră înscrise în paginile volumului amintit. Florin Prunea, fost component al echipei în anul câştigării eventului, vă aduce mai multe acuze referitoare la utilizarea întregii sume de bani, care ar fi fost de 2,5 milioane de dolari şi nu un milion, pentru câştigarea titlului sau la preţul real al autocarului cumpărat atunci, care ar fi fost trecut în actele clubului cu 300.000 de dolari, deşi el a costat numai 40.000 de dolari. Ce ne puteţi spune în legătură cu cele declarate de Prunea?
- Suma de transfer la Gică Popescu a fost de două milioane de dolari. În anul 1991 s-au cheltuit 650.000 de dolari. Nici nu puteam cheltui 2,5 milioane de dolari pentru simplul fapt că plata transferului de două milioane de dolari a fost eşalonată. La autocar există documente care confirmă valoarea de 150.000 de dolari.
- BIANCOeCELESTE: Cum v-aţi hotărât să obţineţi licenţa de impresar şi care a fost primul contact cu un club în vederea negocierilor? În opinia dumneavoastră, unde greşeşte Adrian Mititelu în managementul clubului (strict pe relaţia fotbalistică şi organizatorică, nu neapărat relaţia cu o parte a suporterilor şi cu grupurile de interese) şi ce e necesar în managementul unui club pentru a fi cu adevărat profesionist (toate aspectele care caracterizează un club 100% profesionist din Occident)? Cum vă creaţi relaţiile profesionale cu preşedinţii cluburilor vest-europene? E de ajuns să afle că sunteţi agent de jucători şi vi se deschide uşa?
- Nu este suficient să ai licenţă. Trebuie să convingi că tot ceea ce oferi are valoare, iar raportul preţ-calitate este corect. Discuţia este mai complexă pentru întrebarea dumneavoastră, iar timpul şi probabil spaţiul tipografic nu îmi permit să o dezvolt. Mulţumesc pentru interes.
- Oltenia: Care sunt relaţiile dumneavoastră cu conducerea actuală a Universităţii? Ce strategie credeţi că este mai bine să adopte un club pentru a face performanţă şi a avea constanţă pe termen cât mai lung? Aducerea de fotbalişti străini (cum face CFR Cluj) sau creşterea jucătorilor din pepiniera proprie (ceea ce se întâmplă la Universitatea)?
- Nu am nici un fel de relaţii cu actuala conducere a Universităţii. Dacă vrei să creşti, trebuie să aştepţi patru-cinci ani cu riscul să fii decepţionat, pentru că jucătorii sunt promisiuni. Dacă aduci certitudini, performanţele pot fi imediate, iar dezvoltarea unui centru de copii şi juniori nu se face sub presiunea timpului.

La Craiova se vorbeşte prea mult

- BluBoy: De obicei, în interviurile presei olteneşti, cel chestionat are de răspuns la o întrebare obsedantă în rândul jurnaliştilor craioveni sau a iubitorului de alb-albastru. Întrebarea sună cam aşa: „Credeţi că Universitatea merită actuala poziţie din clasament?“. Eu vreau să vă rog să ne răspundeţi sincer la întrebare - Universitatea Craiova chiar merită sau nu actuala poziţie din clasament? Vă rog în răspuns să faceţi referire la absolut toţi factorii care v-au influenţat hotărârea şi să nu daţi dovadă de subiectivitate sau de politeţe în relaţia cu intervievatorul, ştiindu-se că acesta simpatizează cu gruparea din Bănie. Vrem doar un răspuns sincer, chiar dacă acesta ne-ar putea întrista. Având în vedere că în Craiova scandalul este ceva normal şi foarte des întâlnit şi ştiindu-se conflictele patronului cu primarul, cu suporterii, cu grupurile de interese, deci, implicit, conflictele echipei cu foarte mulţi oameni, credeţi că ne merităm soarta de a nu mai reuşi niciodată să ne ridicăm din mocirla anonimatului? Sau cum vedeţi o ieşire din această situaţie? Dar o ieşire reală, nu bazată pe supoziţii nonolteneşti, ca să spun aşa, adică supoziţii concrete, nu de împăcare fantezistă.
- Numele şi istoria Universităţii nu sunt compatibile cu actuala poziţie din clasament. Valoarea lotului, profesionalismul la nivel de club, relaţiile cu mass-media, imaginea de zi cu zi erodată de scandaluri inutile, toate la un loc dau corect poziţia actuală din clasament. Se vorbeşte prea mult. Ar trebui mai multă discreţie şi mai multe fapte. Cred că, aşa cum este condusă Universitatea acum, în scurt timp va ieşi definitiv din sfera marii performanţe. Scrieţi cu majuscule: PROFESIONISM SE FACE CU PROFESIONIŞTI! Până cresc jucătorii, până învaţă ce au de făcut conducătorii (Ovidiu Costeşin a plecat şi el), se alege praful. Păcat de tot ceea ce înseamnă acest club.

Universitatea nu a apelat la serviciile mele

- inima de leu: De ce nu aţi colaborat până acum în calitate de impresar cu Universitatea? Clubul nu a avut puterea financiară să cumpere jucătorii pe care i-aţi propus, au fost alte oferte mai tentante pentru aceştia sau conducerea clubului nu doreşte, din diverse motive, să colaboreze cu dumneavoastră?
- Universitatea a apelat la alţi agenţi fără a-mi solicita colaborarea.
- Gonen: În ce relaţii sunteţi cu Stănilescu? Dacă „U“ Craiova ar renunţa la dânsul, aţi accepta o colaborare cu clubul şi cu actuala conducere?
- Stănilescu nu este agent de jucători, aşa că nu mă interesează ce face dânsul.
- Sergyu_costea: Aveţi în prezent vreo colaborare cu clubul de fotbal Universitatea Craiova? Aţi avut încercări de a aduce jucători în Bănie şi aţi fost refuzat?
- Am mai răspuns la aceste întrebări.
- Ruben Navarro: Spuneţi-ne cam câte meciuri s-au aranjat în favoarea Ştiinţei în anul câştigării eventului cu dumneavoastră preşedinte? Dar în favoarea adversarilor noştri? Specificaţi unul din meciurile trântite de Universitatea Craiova sub conducerea dumneavoastră.
- Lipsa de respect de care daţi dovadă mă determină să ignor întrebarea. Nu cred că aveţi nimic comun cu Universitatea Craiova.
- Păcală: Vă plac pariurile?
- Sigur că îmi plac, ca oricărui om care se consideră suporter al unei echipe. Ce pariu propuneţi?
- 10.alex.p.: Vă mai aduceţi aminte de Limassol? Deşi aţi lămurit parţial aceste lucruri în cartea „Fenomenul Universitatea ‘91“, credeţi că cineva din anturajul echipei putea fi interesat de acel rezultat pentru că jucase la pariuri? Dumneavoastră aţi jucat la pariuri acel meci?
- La Limassol, ca şi la alte meciuri în lume, pariuri putea să facă eventual doar cine era implicat direct.
- daniel_vl: Din cei 19 jucători transferaţi la CFR Cluj prin intermediul dumneavoastră, aţi propus vreunul şi Universităţii Craiova?
- Tot ce există la CFR Cluj a fost propus doar celor care mi-au solicitat colaborarea, adică gruparea CFR Cluj.
- Ce părere aveţi despre tinerii jucători ai Universităţii Craiova (Andrei Ionescu, Florin Costea şi Ştefan Bărboianu), putem crea o echipă competitivă în jurul acestor trei jucători?
- O echipă competitivă trebuie să aibă 11 titulari (ca acei trei enumeraţi de dumneavoastră), plus cel puţin şase rezerve de valoare egală cu titularii. Imposibilă, din punctul meu de vedere, soluţia dumneavoastră.
- Petrique: Cum ar fi trebuit să procedeze Mititelu la propunerea lui Gică Popescu pentru binele echipei? De ce merge aşa de bine CFR Cluj cu nişte jucători pe care anumiţi oameni de fotbal din România îi consideră de mâna a doua?
- Mititelu trebuia să accepte orice colaborare corectă ce ar putea creşte valoarea echipei. Cei care consideră jucătorii Clujului „de mâna a doua“ sunt total depăşiţi de fotbalul anului 2008. Ei sunt de mâna a doua!

Mititelu consideră Universitatea proprietatea lui

- T@V: Cum vă place să vă definiţi ca profesie: impresar sau conducător de club? Mititelu este acuzat că a tratat problema celor trei brazilieni astfel încât să îi fie blocate transferurile pentru a nu mai băga bani la echipă. Din cunoştinţele dumneavoastră, odată depuse acele plângeri la TAS, se mai putea înţelege Mititelu cu cei trei fotbalişti (puteau să-şi retragă plângerile) sau TAS oricum avea să ia o decizie indiferent dacă părţile se înţelegeau?
- Toate problemele juridice ale Universităţii Craiova, inclusiv cazul celor trei brazilieni, puteau fi rezolvate dacă nu ar fi fost tratate cu indiferenţă şi incompetenţă.
- Praetorianus: A fost corect meciul de la Hunedoara, penultima etapă a campionatului ’90/’91 (Corvinul - Universitatea 0-2), în care am ieşit campioni, sau a fost o încercare de a contrabalansa lucrăturile foarte murdare ale Stelei?
- Cine era Hunedoara? Vă reamintesc, o echipă clasată atunci pe locul 14...
- romlary: De ce credeţi că în Craiova investitorii, potenţialii investitori, primăria, perfectura, toţi factorii decizionali din oraş nu se pot înţelege şi nu pot lăsa la o parte orgoliile şi să pună mâna pentru a face echipa asta amărâtă, că aşa a ajuns, să redevină ceea ce a fost odată?
- Pentru simplul fapt că Mititelu consideră Universitatea proprietatea lui.

Legea antiviolenţă este o perdea de fum

- 1948: De ce jucători precum cei de la CFR Cluj nu ajung la Craiova? E vorba de bani?
- Nu poţi cumpăra Mercedes cu bani de Skoda. Din această cauză, jucători de valoarea celor de la CFR Cluj nu vor veni la Universitatea.
- JUVENTINO: Convocarea jucătorilor la naţională este condiţionată de reprezentarea lor de către anumiţi impresari? Credeţi că noua lege antiviolenţă va readuce suporterii pe stadioane? Nu ar fi nevoie şi de o lege împotriva abuzurilor jandarmeriei, una împotriva excesivei mediatizări a fotbalului, una împotriva violenţei verbale, miştocărelii promovate de însuşi preşedintele LPF şi de o mulţime de alte legi pentru a curăţa fotbalul românesc?
- Cu siguranţă că jucătorii reprezentaţi de Becali au fost favorizaţi la selecţii. Legea antiviolenţă este o perdea de fum.

Am vrut să aduc FC Naţional în Craiova înainte de a se duce la Timişoara

- Livius: De ce aţi vrut să-l luaţi pe Pleşan de la Craiova şi să-l duceţi la Naţional? Aţi fost implicat în proiectul cu mutarea echipei FC Naţional la Craiova în anul în care Universitatea a retrogradat? De ce nu s-a reuşit o continuitate în rezultate după eventul din 1991? Aţi accepta să veniţi, ca preşedinte, la Universitatea acum?
- Povestea cu Pleşan a fost o intoxicare. Nimeni nu poate lua un jucător aflat sub contract fără acordul clubului. Am vrut să aduc Naţionalul cu Olăroiu la Craiova, înainte de a se duce o parte (din FC Naţional) la Timişoara. Cred că am fi avut de atunci o superechipă. Pentru continuitate în rezultate îţi trebuie un proiect coerent, altfel totul este de azi pe mâine. Preşedinte la Craiova, fără să poţi face nimic util, este o păcăleală pentru toţi. Aşa că nu aş accepta să vin în condiţiile existente.
- Dxtr009: Se câştigă bine din impresariat?
- Da, se câştigă bine din impresariat, mai ales în cazul în care clubul face performanţă de top.
- John100: Care a fost jucătorul de pe care aţi obţinut cel mai mare comision până acum? Cum vă înţelegeţi cu Mititelu? Credeţi că are şanse de reuşită proiectul lui (vreau un răspuns sincer) şi aici mă refer la cel de a creşte jucători din propria pepinieră sau în prezent „globalizarea“ fotbalului este cheia, aşa cum face CFR Cluj?
- În cazul tuturor jucătorilor buni am fost mulţumit financiar. Proiectul lui Mititelu este unul de supravieţuire în Liga 1, nu unul de performanţă adevărată.
- Wb_lion: Ce părere aveţi despre şansele de reuşită ale lui Mititelu la această echipă? Ce credeţi despre politica acestui club de a creşte jucători din propria pepinieră? În cazul în care Craiova şi un club din Bucureşti v-ar propune acum o colaborare, oferta Craiovei fiind doar cu foarte puţin sub cea a clubului din Capitală, ce aţi alege?
- Nu este vorba de condiţiile pe care mi le oferă mie, ci de salariul şi suma de transfer pe care sunt dispuse (cluburile) să le dea pentru a avea un jucător de valoare. Acolo se face diferenţa. Eu pot să nu iau nici un euro de la Craiova, dar, dacă jucătorului nu i se oferă un contract bun, el nu vine. Pentru 5.000 dolari/lună vin jucători care joacă de 5.000 de dolari... Pentru 20.000 euro/lună, vin fotbalişti de altă valoare.

*

Australianul a fost votat omul meciului
Baird, apreciat de fani

Atacantul australian al Ştiinţei, Michael Baird, a fost desemnat în sondajul realizat pe site-ul oficial al clubului Universitatea Craiova cel mai bun jucător al echipei în meciul cu Unirea Urziceni. El a fost votat de 42 la sută dintre fani, pe locul doi în preferinţele suporterilor, la mică distanţă, situându-se leonezul Julius Wobay, autorul golului care a adus un punct oltenilor. Probabil că execuţia spectaculoasă a lui Baird, prin care Universitatea a reintrat în joc, şi zbaterile sale au contat mai mult în ochii fanilor. Bornescu, Bărboianu şi Andrei Ionescu au obţinut câte trei la sută din sufragii, iar Dilevski, Luţu şi Tănasă, câte doi la sută.
Michael Baird a promis că va repeta evoluţia bună de sâmbătă şi în jocurile următoare. „Voi juca din ce în ce mai bine, pentru că m-am făcut cuminte. Nu mai ies în oraş, la discoteci, şi nu mai pierd nopţile. Am avut o discuţie cu patronul echipei şi i-am promis că voi fi altul de acum înainte, pentru că dânsul a avut încredere în mine când toţi m-au contestat, iar eu doresc să-i întorc serviciul“, a afirmat fotbalistul australian pe site-ul clubului.
Atacantul de 24 de ani susţine că se va tunde puţin înainte de fiecare meci, pentru că a observat că astfel are noroc, ultimul său frizer fiind Joshua Rose. Baird şi Prepeliţă au părăsit accidentaţi terenul de la Urziceni, medicul Claudiu Stamatescu urmând să decidă astăzi dacă ei vor putea fi apţi pentru meciul cu Rapid.

*

Colţul specialistului
Provincia scutură Capitala

Etapa a 22-a avut mult spectacol fotbalistic, cu mulţi spectatori în tribune şi cu rezultate bune obţinute de echipele din provincie, excepţie făcând meciul de la Târgu Jiu, acolo unde Capitala s-a impus în faţa oltenilor lui Neagoe.
Unirea - Universitatea 2-2. Era minutul 21, 2-0 pentru echipa lui Dan Petrescu şi parcă nu-mi venea să cred cum gazdele câştigau toate duelurile cu fundaşii Ştiinţei, cum formaţia lui Napoli era neputincioasă, ba chiar ridicolă în fazele din care Mara şi Onofraş au marcat. 2-0 este cel mai periculos rezultat, iar la Urziceni s-a adeverit pentru a nu ştiu câta oară... Brusc, după 2-0, s-a întâmplat minunea oltenească aşteptată. Echipa noastră a început să controleze jocul. Probabil că actualii componenţi ai Ştiinţei şi-au amintit că îmbracă un tricou (sfânt) cu numele unui club respectat, că au pentru ce să-şi dea şi sufletul pe teren. Poate că cineva de la club le-o fi spus jucătorilor olteni de astăzi că, într-un martie din urmă cu mulţi, mulţi ani, Universitatea se lupta pe la Kaiserslautern cu alde Briegel, Brehme în sferturile de finală ale Cupei UEFA, că prietenul meu „Negoro“ a marcat un gol senzaţional, calificând, în premieră pentru echipele de club din România, Ştiinţa în semifinalele Cupei UEFA, că... Dar coborând de la Kaiserslautern la Urziceni, revin şi spun că oltenii au reuşit o repriză a doua bună, că la 2-2 chiar puteam să marcăm şi golul victoriei. De fapt, cine este Urziceni? O echipă apărută peste noapte, fără nici o tradiţie, dar, iată, ialomiţenii sunt pe locul patru şi calificaţi în semifinalele Cupei României, cu şanse de accedere în cupele europene, în timp ce Craiova se zbate în partea a doua a clasamentului. Nefirească situaţie...
Pandurii - Steaua 0-1. Faţă de primele două meciuri din campionat, pandurii au jucat altceva, au avut o dăruire cu adevărat oltenească, mai ales că antrenorul Neagoe a trimis în teren altă echipă decât cea care i-a fost impusă lui Condescu în această iarnă. Steaua a venit la Târgu Jiu pentru a câştiga, a învins, dar nu l-a convins nici măcar pe patron. Pandurii au jucat de la egal la egal cu Rădoi şi ceilalţi, puteau să deschidă scorul şi cine ştie ce deznodământ ar fi avut atunci meciul! Oltenii nu au avut şansă, asta-i clar, dar, prin jocul de sâmbătă, pandurii ne-au reamintit de meciurile bune din turul campionatului, când formaţia lui Neagoe era considerată chiar echipa momentului.
Rapid - Poli Timişoara 0-1. Giuleştenii au fost înfrânţi printr-un gol înscris de fostul lor coechipier, Arman Karamyan, iar derbiul de duminică din Craiova, Universitatea - Rapid, deja se anunţă fierbinte. Baftă, Ştiinţa!
Dinamo - Farul 0-0. „Câinii roşii“, chiar dacă au schimbat „tusea“ (Ţălnar) cu „junghiul“ (Mulţescu), n-au reuşit să câştige, luptând din greu pentru a prinde cupele europene.
CFR Cluj - Gloria Buzău 2-0. Liderul nu s-a împiedicat, aşa cum se tot vorbea pe la colţuri, de Buzău, diferenţa de valoare şi atitudine în joc fiind evidentă în favoarea ardelenilor.
FC Vaslui - „U“ Cluj 0-0. Vasluiul lui Porumboiu ia apă, cum se spune, în timp ce „universitarii“ din Cluj au demonstrat că locul lor în clasament este nemeritat. „U“ Cluj chiar joacă bine!
Dacia Mioveni - Gloria Bistriţa 0-0. Revenirea lui Cîrţu n-a avut efectul scontat, echipa lui fiind (şi) lipsită de şansă.
Poli Iaşi - Ceahlăul 1-0. Un meci care l-a aruncat pe „Pinalti“ acolo unde este locul echipei lui, la matineu. De ce a ajuns Ceahlăul în situaţia asta? Pentru că „Pinalti“ nu mai poate să tragă sforile!
UTA - Oţelul 0-1. Deşi s-a întărit în această iarnă, „Bătrâna Doamnă“ a capotat acasă, intrând serios în cărţile retrogradării.

*
EDITIE SPECIALA
*

«VREAU SĂ JOC MAI MULT»

Dupã ce a evoluat mai bine de 10 minute la Urziceni, fundaşul Vali Gãman doreşte ca, în scurt timp, sã nu mai iasã din primul unsprezece
Cu Unirea, după îndelungi aşteptări, Valerian Găman a debutat în sfârşit pentru Universitatea în Liga I. Acesta a fost introdus pe teren în minutul 80, în locul lui Prepeliţă, iar Napoli a schimbat sistemul de joc, preferând trei fundaşi centrali.

Tânărul fotbalist al alb-albaştrilor nu a avut trac, la cap fiind imperial, în faţa mai experimentatului Bilaşco. Evoluţia sa a fost apreciată de toată lumea, fiind considerată “exactă, tupeistă şi de perspectivă”. Ieri, Vali a vorbit despre debutul său: “În sfârşit, după atâta aşteptare, în care am fost mai mereu în lotul de 18, am intrat. Nu am avut deloc emoţii, eram obişnuit cu atmosfera la acest nivel, iar despre faptul că m-am achitat bine de sarcini nu vorbesc eu, îi las pe cei în măsură să o facă. Oricum, dacă am făcut acest prim pas, îmi doresc să apuc şi ziua în care voi intra titular şi nu voi mai ieşi din primul unsprezece. Vreau să joc mai mult. Ce să mai, e bine în Liga I!” Cât despre afirmaţia patronului, conform căreia Mihai Costea, Gângioveanu şi V. Găman trebuie să prindă măcar trei meciuri ca titulari pentru Universitatea în aceste etape rămase din retur, fundaşul oltenilor a precizat: “Şi eu sper să evoluez mai mult de trei partide. Repet, când voi avea ocazia, voi face tot ce pot să confirm că merit să joc.” Despre confruntarea cu Rapid de la finele săptămânii, Găman a afirmat: “Este un meci greu, al orgoliilor. Trebuie să câştigăm pentru nea Adi, fiindcă este ziua sa, pentru suporteri şi, în primul rând, pentru noi. Vom face tot ce putem să învingem, dar, în cazul în care nu vom reuşi, nu este un capăt de ţară. Universitatea nu este în hora retrogradării, cum spun unii. Mai sunt destule etape de disputat, dar la noi în vestiar nimeni nu s-a gândit la aşa ceva.”

«Vom juca şi acasă bine»

Fundaşul oltenilor a comentat şi faptul că Universitatea are evoluţii apreciate afară faţă de cele de pe teren propriu: “Când jucăm în deplasare, o facem mai bine, dar sperăm că vom avea prestaţii bune şi acasă, poate chiar la meciul cu Rapid.” În ceea ce priveşte eventuala sa chemare la reprezentativa de tineret, pentru că Emil Săndoi a afirmat că îl are în vedere, Găman a subliniat: “Să mai joc eu câteva partide la Universitatea şi apoi vorbim de naţionala de tineret. Am timp destul înainte!”

*

«ÎNVINGEM RAPID FĂRĂ DREPT DE APEL!»

Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, susţine cã inima sa îi spune cã Ştiinţa va face un meci bun în compania giuleştenilor
Partida de la finele săptămânii, Universitatea - Rapid, a început să capteze interesul tuturor, iar finanţatorul alb-albaştrilor nu se gândeşte la altceva decât la acest joc şi la modul în care îl vor trata elevii lui Napoli.

Interpelat telefonic la emisiunea sportivă de la postul Radio Oltenia Craiova, oficialul oltenilor a dezvăluit că are simţăminte că Ştiinţa va învinge fără probleme Rapidul. “În ultimul timp am fost mai temperat în declaraţii. Nu o fac acum fiindcă am luat un punct la Urziceni de fapt am pierdut două. Am un feeling pentru confruntarea aceasta, cu Rapid. Îi batem fără drept de apel! Meciul se joacă la 24 de ore după ziua mea de naştere, pe 16 martie, dar şi într-o zi istorică pentru Universitatea. Se împlinesc 25 de ani de când Ştiinţa se califica în semifinalele Cupei UEFA”, a afirmat Mititelu. Apoi, acesta a vorbit despre tratamentul pe care i-l va aplica omologului de la Rapid, George Copos: “O să îl invit lângă mine la lojă, nu cum a făcut el când ne-a trimis pe noi în tribună, să ne înjure toată lumea!”

«Fac ce a făcut 1907»

Patronul craiovenilor a comentat cu regret şi poziţia pe care se situează Universitatea în clasament, locul 11, şi a anunţat că este responsabil pentru ce s-a întâmplat. Însă a recunoscut că din erori se învaţă. “Am comis greşeli mari anul acesta, care ne-au făcut să pierdem locurile de cupe europene. Eram pe trei dacă nu greşeam. Eu sunt responsabil. Nu spun ce, dar ştiu şi am învăţat din ele. O să vedeţi că, de acum, Universitatea, când va mai pierde, o va face foarte greu, iar în sezonul viitor, pentru că ştiu ce trebuie să fac, o să fie altceva”, a declarat Mititelu. Acesta nu a dorit să dezvăluie unde a greşit, dar a afirmat glumind: “Voi face ce a făcut 1907” - o aluzie la formaţia de pe primul loc, CFR 1907 Cluj.

Am un feeling pentru confruntarea aceasta, cu Rapid. Îi batem fără drept de apel! Meciul se joacă la 24 de ore după ziua mea de naştere, pe 16 martie, dar şi într-o zi istorică pentru Universitatea. Se împlinesc 25 de ani de când Ştiinţa se califica în semifinalele Cupei UEFA. Adrian Mititelu

*


Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns