Craiova, peste CFR Cluj şi Rapid

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Craiova, peste CFR Cluj şi Rapid

Mesaj de suporteru » 03 Apr 2008, 07:33

GAZETA DE SUD
*

Ştiinţa, la Comisia de Disciplină

Clubul Universitatea riscă noi sancţiuni pentru gesturile necugetate ale unor ultraşi, care fac mai mult rău decât bine echipei.

Universitatea Craiova a fost chemată astăzi la Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, unde urmează să fie analizate raportul observatorului şi cel al altor oficiali ai meciului Dacia Mioveni - Universitatea, partidă câştigată de olteni cu 2-1. După cum se ştie, la respectiva dispută, unii suporteri alb-albaştri au fost protagoniştii unor incidente nedorite, care pot atrage noi sancţiuni pentru clubul din Bănie. Acesta va fi reprezentat la comisie de directorul executiv adjunct, Vicenţiu Neagoe.
Imediat după meci, preşedintele clubului Dacia Mioveni, Ion Tuţală, a anunţat că suporterii craioveni au rupt 29 de scaune din sectorul rezervat galeriei oaspete, aruncând cu o parte dintre acestea în teren. În plus, fanilor Ştiinţei li se impută că au distrus gardul despărţitor, plasa protectoare şi plăcuţele cu numerele rândurilor şi ale scaunelor. „Vom face un proces-verbal cu toate stricăciunile şi îl vom trimite la clubul Universitatea Craiova pentru a fi achitate. Este vorba de pagube totale de aproximativ 5.000 de lei“, a precizat oficialul argeşean.

Ultraşii craioveni au fost provocaţi

Observatorul jocului de la Mioveni a notat incidentele în raport, iar astăzi oficialii clubului oltean vor fi nevoiţi să dea explicaţii pentru faptele comise de suporteri. „Nu cred că se pune problema suspendării stadionului de la Craiova, pentru că atât observatorul, cât şi ofiţerul nostru de securitate au scris în raport că au fost aruncate doar două scaune în zona dintre gard şi tuşa terenului, deci nu a fost pusă în pericol integritatea jucătorilor“, a spus marţi Silviu Mihai, ofiţerul de presă al Daciei.
Declaraţia acestuia a fost contrazisă ieri de Vicenţiu Neagoe, directorul executiv adjunct al Ştiinţei. „S-au consemnat şi alte lucruri mai grave, dar voi merge la Bucureşti să apăr cauza Universităţii. Avem o înregistrare video în care se vede că suporterii argeşeni aruncă un bolovan spre galeria noastră. De asemenea, avem peste 50 de fotografii făcute de jandarmi cu suporterii indisciplinaţi. Aceştia trebuie identificaţi şi puşi să plătească pentru comportamentul de la Mioveni. Nu cred că vom fi trimişi să jucăm pe alt stadion, dar acum putem primi o amendă mult mai mare. De asemenea, suntem dispuşi să plătim pagubele de la Mioveni“, a spus Neagoe.

Sancţiuni mai dure

În partida cu Rapid, din cadrul etapei a 26-a a Ligii I, suporterii craioveni au aruncat cu pietre în teren, una dintre ele lovindu-l pe mijlocaşul giuleştean Daniel Pancu. La momentul respectiv, membrii Comisiei au sancţionat clubul din Bănie cu avertisment şi amendă în valoare de 30.000 de lei.
Tot atunci, se pare, oficialii alb-albaştri au fost avertizaţi că la următoarea abatere a suporterilor li se va suspenda terenul.
Totuşi, este puţin probabil ca oltenii să fie opriţi să evolueze pe „Extensiv“, în condiţiile în care mai sunt doar două zile până la disputarea meciului, iar ambele echipe şi-au stabilit deja programul, Gloria Bistriţa urmând să ajungă astăzi la Craiova. „Pentru că suntem recidivişti, amenda este acum între 40.000 şi 100.000 de lei“, a dezvăluit Vicenţiu Neagoe, care nu excludea varianta ca Universitatea să fie obligată să joace cu porţile închise. Caz în care situaţia se complică puţin, având în vedere că gruparea din Bănie intenţiona de ieri să pună în vânzare biletele pentru meciul cu Gloria.

*

Suporterii Craiovei cred în Nicolo Napoli

După ce două zile au lucrat cu secundul Jerry Gane şi preparatorul fizic Urbano Lega, de ieri după-amiază, alb-albaştrii au reintrat pe mâna lui Nicolo Napoli. Italianul a revenit din ţara natală şi a condus singurul antrenament al zilei, care a avut mai mult caracter tehnico-tactic. Deşi echipa este acum pe o poziţie lipsită de griji, Napoli nu poate sta liniştit, partida de sâmbătă anunţându-se dificilă. Fără patru jucători importanţi, Rose, Prepeliţă (suspendaţi), Baird şi Tănasă (accidentaţi), misiunea Ştiinţei se complică.
Însă, jucătorii sunt optimişti şi promit evoluţii la fel de bune. „Ce dacă avem probleme de lot, va găsi Mister (Nicolo Napoli - n.r.) o soluţie ca întotdeauna. Nu ne spune nimic special la vestiare, dar ne face să avem mereu încredere în noi, mai ales după această serie de rezultate bune“, a precizat unul dintre jucătorii Universităţii. Atmosfera din lot este destinsă, la antrenamente fiind şi loc de glume. După golul de la Mioveni, prin care a adus cele trei puncte în Bănie, Mihai Dina a devenit subiect principal de discuţie, majoritatea colegilor sfătuindu-l să-l sune pe fundaşul Daciei, Mariko Daouda, şi să-i mulţumească pentru pasa de gol dată.
Şi suporterii rămân încrezători. În sondajul lansat pe site-ul craiovamaxima.ro, dintre cei 422 de participanţi înregistraţi până ieri după-amiază, 372 (88%) au mizat pe o victorie a favoriţilor în faţa Gloriei, în timp ce 33 (8%) au considerat că meciul se va termina nedecis, restul de 17 (4%) mergând pe succesul bistriţenilor. Fanii şi-au exprimat punctul de vedere legat şi de ascensiunea din ultima vreme a Ştiinţei, majoritatea punând rezultatele şi jocul bun al echipei pe seama antrenorului Napoli. Italianul a fost considerat „responsabil“ pentru succesele Universităţii de 73 la sută dintre votanţi, 20 la sută crezând că meritul revine jucătorilor, iar şapte la sută conducerii.

*

Gloria nu vine ca la abator

Lotul Gloriei a plecat de ieri spre Bănie, pe traseul Bistriţa - Braşov - Craiova, aseară ardelenii înnoptând la hotelul „Aro“ din oraşul de sub Tâmpa. Azi, în jurul prânzului, bistriţenii vor „descăleca“ în Bănie, cartierul general fiind la hotelul „Hanul Craioviţa“. Tehnicianul Ovidiu Sabău va coordona astăzi antrenamentul Gloriei în Craiova, pe un teren de joc pus la dispoziţie de gazde. Mâine, bistriţenii vor efectua încă o şedinţă de pregătire, de la ora meciului de sâmbătă, 15.30.
Gheorghe Horoba, directorul sportiv al Gloriei, a afirmat ieri: „Meciul este foarte greu. Craiova are o echipă valoroasă, un antrenor italian, Nicolo Napoli, competent şi care a ştiut să scoată din jucătorii olteni tot ce-i mai bun şi asta s-a văzut în ultimele meciuri. Nu înseamnă însă că ne este teamă de Ştiinţa. Nu venim la Craiova pentru a ni se tăia capul, ca la abator! Venim pentru victorie, dar important este să nu pierdem în faţa Universităţii. Măcar cu un punct să plecăm din Craiova!“
Conform informaţiilor oferite de oficialul Bistriţei, tehnicianul Ovidiu Sabău are la dispoziţie pentru acest meci tot lotul. „Obiectivul nostru este să nu pierdem la Craiova, aşa cum s-a întâmplat şi în tur la Dinamo sau în Giuleşti, când am dovedit că facem faţă oricărei echipe, fie ea şi în formă, aşa cum este acum Universitatea. Cred că putem lua cel puţin un punct sâmbătă, nu pentru a răzbuna înfrângerea din tur, ci pentru că suntem capabili şi există şi o luptă în clasament, iar Craiova ne-ar depăşi“, a precizat şi Sabău.

*
EDITIE SPECIALA
*

«MĂ CONSUM ENORM CĂ NU JOC»

Robert Sãceanu sperã ca italianul sã-i ofere o şansã, pentru a dovedi cã poate ajuta Ştiinţa
Titular incontestabil în finalul sezonului de toamnă, mai ales de la preluarea echipei de către Nicolo Napoli, mijlocaşul la închidere al alb-albaştrilor a adunat în această primăvară, în cele şapte partide disputate, doar 17 minute. 14 în deplasarea de la Arad, unde Universitatea a învins cu 1-0, şi alte trei minute cu FC Vaslui, pe “Extensiv”, scor 2-1.
____________________________________

Săceanu a vorbit ieri despre situaţia sa: “Echipa merge bine şi este normal să nu fiu titular. Am răbdare, va veni şi timpul meu.” Cazul fotbalistului oltean este fără precedent, aşa cum declară şi “Gattuso”: “Am mai trecut prin aşa ceva, dar parcă niciodată nu s-a prelungit agonia atât. Mai mereu am început campionatul pe bancă, dar am jucat mai mult, iar după câteva dispute am devenit titular. Acum se prelungeşte această stare, însă eu tot sper să mi se acorde o şansă. Nu sunt un jucător tehnic, dar îmi fac treaba bine.” Numărul opt din lotul alb-albaştrilor spune că se consumă enorm şi suferă fiindcă nu este introdus pe teren. “Nimănui nu-i convine să fie rezervă. M-am săturat să stau pe bancă, dar antrenorul decide primul 11. Nu îmi rămâne decât să mă pregătesc pentru când se va apela la mine. Totuşi, nu este deloc uşor să intri şi să dai randamentul dorit când stai atât de mult pe bancă. Eu sunt şi o fire care se consumă foarte mult, dar îmi fac curaj”, a comentat Săceanu. Mijlocaşul craiovenilor speră că pe finalul sezonului va fi folosit mai des: “Poate voi juca mai mult în aceste ultime etape. Voi avea, probabil, şi o discuţie cu antrenorul, dar, repet, când echipa are rezultate nu ai cum să o schimbi. La vară o să vedem ce va fi.” Săceanu nu intenţionează să părăsească Ştiinţa, dar, dacă nu va mai fi dorit, nu va avea ce să facă: “Nu vreau să plec. Sper să mi se acorde şansa să joc. Asta îmi doresc. Iau în calcul un transfer doar dacă mi se spune că nu mai este nevoie de mine. Altfel, voi lupta să-mi recâştig locul în echipă.” Suferinţa lui “Gattuso” este vizibilă, mijlocaşul slăbind foarte mult în ultimul timp. Cu Nicolo Napoli pe bancă, Robert Săceanu a evoluat în şapte partide din postura de titular, înainte de venirea italianului doar Ovidiu Stângă preferându-l în primul 11, în etapa a şasea, în deplasarea din Giuleşti, cu Rapid.

*

«CRAIOVA E FOARTE PUTERNICĂ DE LA MIJLOC ÎN SUS»

Ioan Ovidiu Sabãu susţine cã Universitatea este superioarã echipei sale la toate capitolele]
Reporter: Cum abordaţi acest meci de şase puncte pentru partea de mijloc a clasamentului?
Ioan Ovidiu Sabău: E clar că va fi o întâlnire grea. Craiova este în formă, are un moral bun. Se vede şi prin modul cum revine după ce este condusă. Are şase rezultate pozitive şi nu ne va fi uşor să ne îndeplinim obiectivul, acela de a nu pierde acolo. Dacă ne vom face jocul nostru, nu se va întâmpla acest lucru, mai ales că Ştiinţa ne-ar depăşi în clasament.
Puteţi face o comparaţie între cele două grupări ţinând cont că sunt pe poziţii alăturate în clasament?
Universitatea este evident peste Gloria din punct de vedere al bugetului, al lotului de jucători şi, în general, al condiţiilor, al suporterilor, dar noi am avut un parcurs mai bun şi suntem în faţa lor în ierarhie. Aşa poate fi şi sâmbătă, chiar dacă gazdele au şanse mai mari. Asta nu înseamnă că vom şi pierde. Se joacă 11 la 11, cel puţin de la început.
Întâlniţi o formaţie schimbată faţă de tur, cel puţin ca atitudine şi joc...
De la mijloc în sus, Universitatea este foarte puternică, are jucători care pot elimina uşor adversarii şi pot face diferenţa. I-a avut şi până acum, dar cred că problema principală a lor a fost moralul. Acum stau bine şi aici par foarte greu de oprit. Nu e cazul să urmărim un fotbalist de valoare şi la vestiare, ca pe timpuri, însă trebuie să fim atenţi la cei care sunt decisivi. Avem şi noi soluţiile noastre să-i stopăm, pe care nu cred că e cazul să vi le divulg. În apărare au mai avut probleme, iar acum ştiu că sunt şi ceva absenţe la ei.
Ţintiţi şi o eventuală revanşă pentru confruntarea pierdută în tur?
A fost un meci ciudat, urât pentru noi. Am jucat atâta timp în superioritate numerică şi nu am putut să dăm gol. Am ratat enorm, nu vreau să îmi mai aduc aminte de acel joc... Ştiinţa a avut o ocazie şi a speculat-o, dar bravo ei! Fotbalul se joacă pe goluri. A mai fost şi acel incident cu Bornescu şi Coroian...
Apropo, s-a uitat acea problemă sau credeţi că vor fi dificultăţi şi la Craiova, o partidă tensionată, cu poliţe neplătite?
Sunt convins că nu vor fi alte incidente. Orice lucru care nu vizează fotbalul trebuie lăsat la vestiar. Coroian nu este un tip ranchiunos, iar dacă ar fi să se răzbune, trebuie să îi dea gol lui Bornescu, nu prin alte gesturi. Dacă portarul Craiovei era mai atent, puţin mai profesionist, nu se întâmpla acel accident. A fost un gest nesportiv, fără fair-play. Coroian mi-a lipsit foarte mult. Este un jucător determinant pentru noi, dar nu cred că suspendarea lui Bornescu era o soluţie, nu mă încânta cu nimic. Nu îmi doresc niciodată să văd fotbalişti suspendaţi, pentru că asta e meseria lor. Din meciuri, din fotbal câştigă banii şi ei trebuie să joace.
Aţi fost printre favoriţii lui Adrian Mititelu pentru a prelua Universitatea la un moment dat. Aţi luat în calcul ideea să veniţi în Bănie?
Niciodată nu spun niciodată, mai ales când vine vorba de fotbal, dar nu puteam pleca atunci şi nu aş face-o nici acum, când au un antrenor capabil. Sunt condiţii bune acolo, jucători, bani, se face un teren nou. Nu pot spune că nu este un mediu propice, dar nu mi-am dorit să plec de la Gloria nici la Craiova şi nici la Dinamo sau Rapid. Şi nici din vară nu voi lua în calcul altceva! Am făcut preşedintelui o promisiune şi mă voi ţine de ea! După ce vom termina cu infrastructura, vom investi şi în fotbalişti pentru a face o echipă şi mai competitivă. Aşa că viitorul meu este la Gloria!

*

DAŢI ÎN PRIMIRE DERBEDEII!

«Turbulenţi ca la Mioveni vor mai exista, însã încet-încet ei vor fi eliminaţi»
Universitatea este astăzi iar la disciplină! Pentru acelaşi motiv ca mai mereu: suporterii şi-au dat în petic. Pardon, galeria! Scuzaţi, câţiva derbedei! Ce riscă Ştiinţa din cauza acestor distruşi ai societăţii? Să joace următoarele partide cu porţile închise, plus amenda maximă din regulament! Un miliard de lei vechi! Doamne fereşte ca persoanele abilitate să judece întocmai literei prevăzute în regulament! Spun asta pentru că va fi vai de Ştiinţa! Asta în calitatea ei de recidivistă, după cele petrecute pe teren propriu, la meciul cu Rapid. Atunci, o piatră azvârlită fără rost în umărul lui Pancu i-a costat pe oficialii clubului 300.000.000 de lei vechi, plus avertisment. De ce? Din pricina unora certaţi cu civilizaţia! Acum, după episodul Mioveni, în loc să lăudăm atitudinea galeriei, suntem nevoiţi să-i tragem iarăşi de urechi. E drept, nu pe toţi, ci doar pe aceia care strică imaginea celor aproximativ 1.000 de fani care i-au susţinut pe alb-albaştri. Nişte distruşi, care, fie şi provocaţi, nu trebuiau să se dea la astfel de huliganisme. Ce rost sau ce vină au avut acele scaune rupte? Nici ei nu ştiu sau poate “aşa am văzut şi noi la televizor că fac alţii”. După deja arhicunoscutul episod “Bricheta”, acest caz de la Mioveni nu trebuia să se întâmple. Dar ce să ceri unora care au minţile tulburi? Decât tu, suporterule adevărat, ca mulţi dintre cei 1.000 aflaţi în tribuna argeşeană, să-l pofteşti afară. Să-l laşi undeva în câmp ori să-i oferi o oglindă şi să-l întrebi dacă îi place ce vede. Repet, turbulenţi ca la Mioveni vor mai exista, însă încet-încet ei vor fi eliminaţi. De forţele de ordine, de cluburi, care le vor da ce merită: interdicţie. Dar şi de dumneavoastră, suporteri adevăraţi. Voi trebuie să fiţi primii care îi puteţi identifica şi scoate din circuit, să-i daţi în primire pe aceşti nenorociţi. Asta dacă nu cumva vă convine să priviţi meciurile la televizor. Nu cred, mai ales acum când Ştiinţa încântă. Jocul prestat de elevii lui Napoli prinde contur. Este altceva decât s-a văzut în ultimii ani. Din acest punct de vedere, mă îndoiesc că vreţi să urmăriţi în faţa televizorului partidele Universităţii. În plus, aportul dumneavoastră este decisiv. S-a văzut clar cum joacă băieţii când vă simt aproape. La Mioveni, dacă nu ar fi fost acei indivizi, puteam spune că Ştiinţa este o mare echipă. După cum evoluează şi cum este susţinută. A, şi ar mai fi ceva! Pe Dina nu-l mai înjuraţi! A trecut prin momente dificile, dar este încă tânăr. Daţi-i curaj! Sunt de acord că nu a tratat fotbalul aşa cum trebuie, că poate mai mult, iar dumneavoastră, suporterii, ştiţi asta şi încercaţi să-l ambiţionaţi. Însă nu credeţi că e mai bine ca injuriile să fie înlocuite cu aplauze ironice? Cred că oricine ar fi jucătorul, oricum l-ar chema, ar fi mai repede responsabilizat cu ironie decât cu răutate. În rest, numai de bine. Dacă se elimină aceste probleme, nimeni nu va mai avea de suferit. Nici voi, fanii, dar nici clubul. Nu este cazul numai în ce priveşte Universitatea, ci toate formaţiile din România. Sigur, nu e treaba noastră ce fac alţii, dar parcă se încearcă prea mult să se copieze ce fac alţii. În acest caz, să-i imităm pe englezi. Ei sunt cei mai păţiţi şi vedeţi că joacă fără garduri. De aceste considerente şi cei de la comisii trebuie să ţină cont, mai ales că răul a început să fie tăiat de organele abilitate împreună cu cluburile, iar turbulenţii să fie amendaţi şi interzişi. După Rapid, la Craiova au fost câteva cazuri, iar în aceste zile se lucrează la altele.

*
PRO SPORT
*

Craiova, peste CFR Cluj şi Rapid

După un tur de campionat nereuşit, craiovenii au prins din nou gustul succesului

„Asta-i Ştiinţa ce o doresc“ este sloganul lui Adrian Mititelu şi al lui Ilie Balaci, după evoluţiile jucătorilor de la Universitatea Craiova în acest an.

Oltenii nu primeau prea multe şanse de supravieţuire în Liga I, după ce la finalul anului trecut erau aproape de zona retrogradării, iar vestea conform căreia Universităţii i se interzicea dreptul de a efectua transferuri i-a făcut pe unii să anunţe gruparea alb-albastră candidată certă la retrogradare.

Într-un clasament al meciurilor jucate în Liga I pe 2008, Universitatea Craiova ocupă locul trei peste CFR Cluj şi Rapid şi, la egalitate de puncte cu Dinamo, 14.

Însă gruparea din „Ştefan cel Mare“ are 10 goluri marcate şi 7 primite, în vreme ce „juveţii“ au tot 10 reuşite, dar au încasat 9 goluri.

„Universitatea joacă la ora actuală fotbalul pe care l-am visat de când am preluat această echipă. Eram sigur că trebuia să vină şi această zi, pentru că sunt evidente valorile de la Ştiinţa, iar investiţiile făcute aici au adus şi rezultatele. Nu ştiu câţi patroni n-au vândut jucători şi au plătit chiar un milion de euro pentru un fotbalist, vedeţi cazul lui Prepeliţă. Suntem echipa momentului în Liga I şi îi voi motiva pe jucători să câştige în faţa Stelei, a lui Dinamo şi Poli Timişoara. Doresc să-i băgăm pe toţi adversarii la 380 de volţi“, a declarat patronul Mititelu.


Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns