CUCERIŢI BANATUL!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
AdrianR
fanatic
fanatic
Mesaje: 5293
Membru din: 24 Mar 2004, 17:10

CUCERIŢI BANATUL!

Mesaj de AdrianR » 18 Apr 2008, 09:12

Editie Speciala de Oltenia (editie.ro)

CUCERIŢI BANATUL!
de Mario MORCOV
Imagine
Alb-albaştrii joacã la Timişoara pentru imagine şi pentru a porni cu dreptul în seria celor trei derbiuri
De obicei, pe Bega, Universitatea a făcut meciuri bune şi foarte bune, rare fiind disputele în care oltenii s-au întors cu coada între picioare. În ultimii ani, de când cu actuala echipă a Timişoarei, Poli a învins de două ori.
Cu “Oli” pe bancă a câştigat în faţa Ştiinţei şi cu două sezoane mai devreme, când violeţii aveau nevoie de puncte ca de aer, iar Craiova, patronată de Dinel, a jucat pentru bănăţeni. A ieşit mare scandal atunci în Bănie. Dar a fost un vis urât şi a trecut. La fel ca şi meciul trist din 2005. În mintea oltenilor este mai aproape partida de anul trecut, când alb-albaştrii făceau instrucţie cu un Poli aflat în picaj. Este, de fapt, şi singurul meci de luat în calcul, pentru că în componenţa ambelor formaţii se află cam aceiaşi jucători.

Ştiinţa se află într-un uşor avantaj
La bănăţeni mai puţini la fel şi antrenorul, însă la Ştiinţa doar tehnicianul este altul, echipa fiind, în proporţii mari, cam aceeaşi. De aceea, dar şi ţinând cont de exprimările în teren ale ambelor formaţii în ultimele runde, Craiova se află la acest capitol într-un uşor avantaj.
Elevii lui Napoli se pot lăuda cu doar două eşecuri în sezonul de primăvară, faţă de polişti, care au adunat două înfrângeri consecutive în ultimele deplasări, plus acasă, cu Dacia Mioveni. Însă, ţinând cont că bănăţenii se află pe un loc de Cupa UEFA, faţă de Universitatea, la mijlocul clasamentului, cotele se echilibrează sau poate urcă pe Timişoara. În plus, gazdele luptă pentru a ieşi, după mai bine de 17 ani, în Europa.
Este, totuşi, ceva mai mult decât face Ştiinţa, o clasare cât mai bună pentru imagine. Dar vorbind de craioveni, aceştia nu se află în vacanţă, a spus-o chiar Napoli. Jucătorii trebuie să tragă tare pentru a nu fi uşchiţi în vară. Pentru ei, în lipsa altui obiectiv, italianul a ştiut să le dea nadă: “Se află sub teste, să văd pe cine voi conta la anul.” Condiţii, aşadar, pentru o dispută aprigă, în care absenţele din ambele tabere nu vor conta prea mult. Sau cel puţin aşa se speră.

Poli Timişoara - Universitatea
Stadion Dan Păltinişanu, ora 20.30, Naţional TV
Poli Timişoara: M. Popa - Bădoi, Scutaru, Raţiu, Mihazes - Abiodun, Borbely, Aliuţă, Art. Karamian - I. Ganea, G. Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Universitatea Craiova: Bornescu - Dănănae, D. Stoica, V. Găman, Rose - Prepeliţă, Dilevski, A. Ionescu - Wobay, Costea I, Dina. Antrenor: Nicolo Napoli
Arbitri: Alexandru Tudor - Adrian Vidan, Bogdan Velicu (toţi din Bucureşti).
Rezervă: Lucian Dan (Aiud).
Observatori: Florin Gâtejeanu (Bucureşti), Cornel Sorescu (Piteşti)

BANATUL, PRELUNGIREA OLTENIEI
de Cosmin STAICU
Imagine
Universitatea se simte ca acasã la Timişoara, unde astãzi va încerca sã reediteze mãcar prestaţia de anul trecut
În oraşul revoluţiei şi al trupei Phoenix, Ştiinţa părea să renască din propria cenuşă, adunată după un an în Divizia B. Acum un an, gaşca nebună antrenată de Cioroianu zvânta finalista Cupei cu un 5-1 sec şi premisele păreau ideale pentru noua generaţie alb-albastră.
Din păcate, sezonul trecut peste cele două echipe găseşte Timişoara cu încă un pas în faţă, virtual calificată în Cupa UEFA, în timp ce Universitatea îşi reconsideră statutul şi speranţele, cu picioarele mai aproape de pământ.

Jucătorii au gă-sit o atmosferă caldă pe Bega
Pe olteni nu-i mai încălzeşte o victorie precum cea din primăvara trecută, ci o dobândire a unei consistenţe reale în joc, una care ar reprezenta fondul unui parcurs bun la anul.
Ştiinţa a găsit o atmosferă caldă ieri pe Bega, inclusiv la antrenamentul de după-amiază, asistat de un grup de suporteri care apucă să-şi vadă favoriţii de puţine ori. Ei au profitat de şedinţa de pregătire desfăşurată pe baza Politehnica II, pentru a fi alături de alb-albaştri, care au răspuns, evident, la final solicitărilor de autografe şi fotografii, în prim-plan fiind antrenorul Napoli, Luţu, Bornescu şi Wobay. Tehnicianul italian a programat un antrenament de 75 de minute, încheiat cu un joc-şcoală pe o jumătate de teren, necazul fiind accidentarea lui Rose, care a acuzat o inflamaţie la genunchiul drept, el devenind incert pentru meciul de astăzi. “Voi forţa, am încredere că pot rezista mâine (n. r. - azi)”, a declarat optimist australianul, care s-a oblojit cu o pungă de gheaţă până la finalul antrenamentului. În cazul în care Rose nu va putea fi recuperat, Bărboianu este favorit pentru a ocupa postul său. La meci se anunţă un număr destul de mare de fani ai craiovenilor, din tot Banatul, dar contingente importante sunt anunţate şi de la Craiova şi Bucureşti. Ieri după-amiază a sosit la Timişoara şi Ştiinţa-mobilul, care şi-a intrat rapid în rol, iar astăzi va fi solicitat la hotelul unde este cazată echipa, “Best Western Ambassador”.
Delegaţia Ştiinţei a decolat ieri-dimineaţă cu o cursă de linie Carpatair şi în 40 de minute a ajuns la Timişoara. Astfel au primit botezul zborului şi tinerii Crăciun şi Ologu, prezenţi pe foaia de joc şi în etapa trecută, ei fiind menţinuţi în lot de Nicolo Napoli, la fel ca alţi trei juniori, Gângioveanu, Găman şi Barbu. Lipsesc, în schimb, Tănasă, Baird şi Săceanu, toţi trei accidentaţi, iar portar de rezervă va fi titularul din etapa trecută, Silviu Lung.

Marian Iancu: Arbitrează un stelist
Preşedintele clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, a criticat în termeni duri delegarea lui Alexandru Tudor la întâlnirea de astăzi, cu Universitatea Craiova, arbitru pe care îl consideră susţinător al roş-albaştrilor, şi spune că va continua să critice conducerea fotbalului românesc dacă se va simţi nedreptăţit. “Mi-a dat un stelist la acest meci, ca să pregătească pe cel cu Steaua. Cum poate să ne arbitreze un asemenea om dacă zilele trecute aţi văzut unde a fost trimis? Nu pot sta impasibil când văd ce se întâmplă, îmi e imposibil să îmi ţin gura. Nu putem să stăm inerţi la un simplu semn, iar ei să ne incite şi noi să tăcem. Ei sunt cei care premeditează tot ceea ce se întâmplă, prin delegările pe care le fac. Arbitrii ne vor umple de roşu, galben şi albastru dacă stăm să ne gândim că vom juca împotriva Craiovei. La naiba să îi ia cu tot ce se întâmplă!” - s-a revoltat boss-ul Timişoarei. (C. S.)

Dorel Stoica: Să plec? Mai am patru ani contract
Căpitanul alb-albaştrilor, Dorel Stoica, a precizat că informaţiile conform cărora va părăsi clubul din Bănie sunt aberaţii: “Nu este adevărat că doresc să plec din vară. Mai am contract patru ani cu Ştiinţa, deoarece vara trecută am prelungit înţelegerea pentru cinci sezoane. Aş putea face asta oricând, fiindcă aşa am convenit cu domnul Mititelu, dar nici eu, nici dânsul nu vrem acest lucru. Personal, vreau să obţin performanţă cu Universitatea, iar în ceea ce îl priveşte pe patron, acesta mi-a zis că nu se pune problema. Apoi, abia am închegat un nucleu şi tocmai acum să plec?” (M. M.)

“GRĂDINIŢA” LUI NAPOLI, ŞI LA TIMIŞOARA
Imagine
Cu toate că au revenit Bornescu, Costea şi Dănănae, absenţele din lot l-au determinat pe Nicolo Napoli să apeleze din nou la jucătorii tineri pentru a-şi completa lotul pentru partida cu Poli Timişoara. Astfel, printre cei 18 jucători deplasaţi se numără şi Lung, Găman, Barbu, Ologu sau Crăciun. Din lot mai fac parte: Bornescu, Dănănae, Stoica, Bărboianu, Luţu, Gângioveanu, Dina, Ionescu, Costea, Rose, Dilevski, Wobay şi Prepeliţă. Nu au făcut deplasarea Mitchell, suspendat pentru acest joc şi Săceanu, care s-a accidentat în urmă cu două zile.
Altfel, în această după-amiază, de la ora 17, alb-albaştrii au efectuat ultimul antrenament înaintea jocului de mâine. Acesta s-a desfăşurat pe unul din terenurile puse la dispoziţie de bănăţeni, situat în complexul sportiv în care se găseşte şi stadionul “Dan Păltinişanu”.

UNIVERSITATEA, AŞTEPTATĂ DE FANII DIN BANAT
Imagine
Aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut, Universitatea a fost întâmpinată la Timişoara de numeroşii ei fani. Imediat cum delegaţia olteană a ajuns, suporterii Ştiinţei din Banat s-au şi strâns în faţa hotelului, pentru a cere autografe şi a face poze cu favoriţii. De aceeaşi atmosferă au avut parte Napoli şi jucătorii săi şi la antrenament, un grup de suporteri asistând la şedinţa de pregătire, gata să fotografieze fiecare mişcare a alb-albaştrilor.


Gazeta Sporturilor (gsp.ro)

Iancu: "Mititelu e un om mic!"/Mititelu: "Iancu e un mincinos"
Marian Iancu a dezvaluit in direct la Fanatik Show, pe Telesport, culisele jocului cu Ceahlaul, 2-0, din etapa a 27-a a sezonului 2006-2007 :
"Cînd m-a sunat domnul Mititelu pentru a ne ruga să ne apărăm corect şansele cu Ceahlaul mi-a propus şi bani. Am jucat pentru culorile Politehnicii şi nu pentru alte interese! Nu vorbesc cu el pentru că m-a trădat! Cînd l-am rugat să mă susţină în Comitetul Executiv, nu a facut-o. Nu l-a votat pe Chivorchian! M-a rugat sa-l inteleg si am facut-o. E un om prea mic pentru mine!"
In replica, Adrian Mititelu a comentat: "Mi-e silă să răspund unor asemenea atacuri. Iancu exagerează si denatureaza. I-am spus ca, daca e nevoie, ofer si o prima jucatorilor pentru a invinge Ceahlaul. Poate cineva chiar a luat bani! Poate nu toti au vrut sa joace gratis!
Pentru a nu le face rau jucatorilor de la Poli, prefer sa nu mai vorbesc nimic. In ceea ce-l priveste pe Chivorchian, era normal sa nu-l votez! Nu mi-am dat cuvintul de onoare, doar i-am promis. Mi-am dat seama ca votul meu nu l-ar fi ajutat cu nimic pe Chivorchian! Nu vreau sa spun ce declaratii facea Iancu despre propriul lui angajat!"
Enervat de afirmatiile lui Adrian Mititelu, Marian Iancu a tinut sa clarifice lucrurile in acest nou scandal din fotbalul romanesc: "Cei de la DNA ne-au ascultat telefoanele in perioada despre care vorbeste Mititelu! Cer organelor sa declasifice casetele cu discutia dintre mine si domnul Mititelu. Aceste inregistrari exista cu siguranta in arhiva DNA! Poli e curata si va evolua numai pe teren!"
Adrian Mititelu a tinut sa aiba ultimul cuvint in razboiul declaratiilor dintre el si finantatorul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu: "Va jur pe mormantul mamei mele ca nu va mint. Mi-a zis ca nu se intelege cu Chivorchian si ca nu stie ce sa se faca cu el! Eu nu am nimic de ascuns! Nu mint! Va aduc dovezi clare ca nu e asa de curat precum vrea sa para!"


Pro Sport (prosport.ro)

Mititelu: "Pe ce bulevard e Iancu? Rahova, Zăbrăuţi?"
Scandalul ivit din senin joi seară, între Marian Iancu şi Adrian Mititelu, s-a încheiat la Telesport cu loviturile sub centură ale finanţatorului craiovean: "Nu toată lumea e ca Iancu, aşa fresh, mai mare dragul când îl vezi.... El e pe bulevard? Nu ştiu ce bulevard. Rahova, Zăbrăuţi?", au fost replicile acide ale patronului Universităţii.
Adrian Mititelu a crititcat modul în care Iancu a preluat palmaresul fostei Politehnica Timişoara:"O echipă care s-a născut din Fulgerul Bragadiru poate să fie al doilea brand din România? Facem un aranjament să preia şi palmaresul lui Bayern Munchen. Ce palmares să aibă AEK sau Fulgerul Bragadiru? Să nu vorbească el de onoare. Timişoara nu există deocamdată în fotbalul românesc. Să câştige o cupă, un campionat şi pe urmă să vorbească. În 2005 puteam să fac şi eu o fuziune, dar am preferat să înfrunt retrogradarea", a încheiat Mititelu.
Marian Iancu a declarat la Telesport că în sezonul trecut, Adrian Mititelu i-a propus în finalul capionatului înaintea de meciul Poli Timişoara – Ceahlăul, o sumă de bani pentru a învinge pe cei de la Ceahlăul şi a-i scăpa pe olteni de retrogradare:
„Mititelu m-a sunat şi mi-a propus o sumă de bani pentru a ne apăra corect şansele în faţa celor de la Ceahlăul, pentru ca să-i ajutăm pe ei să nu retrogradeze. Bineînţeles că i-am închis telefonul şi nu s-a pus problema să primim oferta” a declarat Iancu.

Mititelu: „Mi-e silă de Iancu”
Patronul Craiovei a ţinut să-i răspundă imediat lui Iancu, acuzându-l că ar fi minţit atunci când a declarat că i s-au oferit bani din partea sa:
„Deşi el are 175 de kilograme, el vrea să se dea şi mai mare decât este. Eu nu pot să vă zic mai mult, dar şi la jumătate de an de la acel meci sunau jucătorii şi antrenorii secunzi pentru că nu au ajuns banii la ei. Unii dintre jucătorii de la Timişoara s-au autoinvitat la prime, pentru meciul cu Ceahlăul, dar Marian Iancu nu vrea să recunoască. Eu am fost corect cu oamenii, dar Iancu foloseşte prea mult cuvântul „onoare” şi asta nu-l caracterizează deloc. Dacă DNA-ul o să declasifice înregistrarea telefonică de atunci, o să vedeţi ce spunea acest om de onoare despre Chivorchian: 'Nu mai ma inteleg cu Chivorchian, o sa fie o mare problemă cu Chivorchian' ”, a încheiat Mititelul
Asistentul Vidan, schimbat cu Szabo la Poli Timişoara - U Craiova!
Adrian Vidan, unul dintre tuşierii meciului de la Timişoara, a fost înlocuit cu Gero Szabo, din cauza greşelilor comise aseară în semifinala Cupei. Şeful CCA, Gheorghe Constantin, are altă explicaţie: „Delegarea lui Vidan la Timişoara a fost o greşeală de calculator. El nu poate arbitra două meciuri în două zile”.
Allez les bleus!
"Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare." - Mahatma Gandhi

Scrie răspuns