Costea vrea trofee cu Ştiinţa

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Costea vrea trofee cu Ştiinţa

Mesaj de suporteru » 10 Mai 2008, 07:28

GAZETA DE SUD
*

Costea vrea trofee cu Ştiinţa

Golgheterul grupării din Bănie promite că nu va părăsi echipa până nu va obţine o performanţă majoră cu Universitatea Craiova.

Aflat la primul trofeu personal din carieră, după ce a fost recompensat de Radio România Actualităţi cu titlul de „fotbalistul campionatului“, atacantul de 23 de ani al Ştiinţei, Florin Costea, a anunţat că dorinţa sa cea mai mare este să triumfe cu echipa de club. „Nu credeam că voi obţine un premiu important aşa de repede. Totuşi, îmi doresc mai mult un trofeu cu Universitatea decât unul personal, pentru că eu am jucat bine şi am fost într-o continuă ascensiune, dar formaţia a stagnat, a terminat campionatul pe locul nouă, la fel ca anul trecut. Sper să prindem podiumul în sezonul viitor“, a spus Costea.
Golgheterul grupării oltene a dat încă o dată asigurări că nu va părăsi echipa până când nu îşi va trece în palmares un trofeu la nivel de cluburi. „Nu mă gândesc să plec, pentru că nu uit ce a făcut Universitatea pentru mine. Atunci când am venit aici, timp de un an am fost accidentat, dar lumea a avut răbdare cu mine. S-au preocupat toţi de soarta mea, m-au încurajat să revin şi le datorez multe. Aştept să câştig un trofeu cu Ştiinţa, apoi voi pleca afară. Cred că în Spania este campionatul care mi s-ar potrivi cel mai bine“, a adăugat Costea, jucător care şi-a prelungit până în 2012 contractul cu Universitatea.
Acesta încă speră la un semn de la Victor Piţurcă. „În ceea ce priveşte echipa naţională, nu pot comenta decizia selecţionerului. El ştie mai bine dacă şi când merit să fiu chemat. Sper încă la o convocare pentru Euro 2008, deşi am şanse mici“, a încheiat Florin Costea.

Gîngioveanu vine tare din spate

Alt tânăr fotbalist al Universităţii Craiova care a confirmat în acest final de sezon este Cosmin Gîngioveanu. Mijlocaşul craiovean, de 19 ani, a fost titularizat de Nicolo Napoli, iar acesta a profitat de şansa primită, evoluţiile sale atrăgându-i convocarea la echipa naţională de tineret. Gîngioveanu a fost cooptat de Emil Săndoi în lotul pentru Portugalia, acolo unde tricolorii mici vor susţine două amicale.
„Acest final de campionat a fost foarte bun pentru mine şi pentru echipă, dar este loc şi de mai bine. Îmi pare foarte bine că evoluţiile mele l-au făcut pe antrenorul echipei naţionale de tineret să mă convoace, deoarece îmi doream de foarte mult timp să joc în prima reprezentativă. Sper să am cât mai multe convocări. Sunt convins că nu voi rămâne singurul jucător de la Universitatea care va prinde naţionala. În câteva luni, când vor mai veni convocările, vor fi mai multe pe adresa clubului. Se va bloca faxul. Vor fi convocări pentru mine, pentru Andrei Ionescu, Bărboianu, Lung junior, Vali Găman. O să formăm scheletul naţionalei mici“, a afirmat Cosmin Gîngioveanu.
Alb-albaştrii vor reveni din vacanţă pe 14 iunie, când Nicolo Napoli va conduce primul antrenament pentru noul sezon. Florin Costea şi compania se vor pregăti în Bănie câteva zile, Ştiinţa urmând să efectueze apoi două stagii de pregătire în străinătate, cel mai probabil în Olanda şi Germania. Nu toţi jucătorii din retur vor mai fi însă sub comanda italianului. Unul dintre ei, Robert Săceanu, şi-a manifestat dorinţa de a părăsi echipa. Mijlocaşul oltean, de 25 de ani, nu a reuşit să se adapteze la cerinţele lui Napoli, primind acceptul conducerii de a-şi găsi o formaţie la care să prindă un loc de titular.
Pentru sezonul viitor, bugetul clubului va fi suplimentat cu 1.894.876 de euro, bani ce urmează să intre în vistieria Universităţii din drepturile TV.

*
EDITIE.RO
*

VOR RĂMÂNE CEI MAI BUNI

Arena «Extensiv» din parcul «Nicolae Romanescu» gãzduieşte astãzi, de la ora 17, finala campaniei iniţiate de alb-albaştri pentru selecţia de copii nãscuţi între 1992 şi 1994
Acţiunea “Ştiinţa caută talente, Ştiinţa te face campion!” a ajuns la sfârşitul primei selecţii organizate de Universitatea Craiova după foarte mulţi ani. În urma celor două etape de anvergură, efectuate în Calafat şi comuna Dioşti, unde s-au prezentat peste 350 de concurenţi în ambele stabilimente, colectivul alcătuit din Ovidiu Stângă, manager, Cornel Papură, fost antrenor la satelitul Primăvara, Daniel Mogoşanu, Dragoş Bon, Nicu Negrilă şi Dan Păsărin a ales 25 de jucători, dintre care cinci portari, pentru finală.
_______________________________________________

La ultima acţiune, ce are loc astăzi, pe arena “Extensiv”, de la ora 17, alături de cei convocaţi din primele selecţii, vor lua parte şi alţi puşti, născuţi între 1992 şi 1994, dar de la grupe deja formate ale echipelor CJ “U” Craiova, AJF şi CSS “U” Craiova. Tinerii legitimaţi vor fi însoţiţi de antrenorii lor, Dandu Ustabacieff, Victor Niculescu şi Viorel Călin, de la CJ, Ştefan Bădele şi Cătălin Găman, de la CSS “U”, şi Ştefan Voica şi Dorel Toma, de la AJF. Dintre persoanele care supervizează buna desfăşurare a acţiunii va lipsi Cornel Papură, care nu şi-a prelungit acordul cu Universitatea. Locul său va fi luat de Mircea Oţet şi Aurică Beldeanu. Selecţia va consta într-un test de îndemnare şi joc la două porţi. De menţionat că, din precedentele acţiuni, cei 20 de jucători selectaţi sunt împărţiţi astfel: şapte de la copiii născuţi în ‘92, şapte din ‘93 şi şase din ‘94. La finală vor fi prezenţi şi patronul alb-albaştrilor, Adrian Mititelu, şi Lucian Mitu, directorul executiv. Managerul oltenilor, Ovidiu Stângă, a declarat în legătură cu jucătorii care vor fi reţinuţi la Ştiinţa: “Doar cei mai buni. Suntem mulţumiţi dacă rămân câte patru - cinci pe fiecare grupă de vârstă. Oricum, genul acesta de acţiuni vor continua.”

Suntem mulţumiţi dacă rămân câte patru - cinci pe fiecare grupă de vârstă. Oricum, genul acesta de acţiuni vor continua.
Ovidiu Stângă

*

ŞTIINŢA NU RISCĂ SĂ FIE DEPUNCTATĂ

Universitatea Craiova nu riscă depunctarea, pentru că decizia de suspendare nu era definitivă şi irevocabilă. “Nu s-a judecat nimic, va avea loc o convocare săptămâna viitoare, însă nu se poate lua decizia de depunctare a echipei, întrucât decizia de suspendare nu este definitivă şi irevocabilă, aşa cum imperativ prevăd dispoziţiile art. 85, punctul 6 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal”, a declarat avocatul grupării alb-albastre, Dan Idita.

*

CIUCĂ ŞI VELCOVICI AU PRIMIT - RESPINS

Apelurile declarate de cei doi jucători Mădălin Ciucă şi Gabriel Velcovici împotriva Universităţii Craiova au fost respinse ieri de Comisia de Apel a Federaţei Române de Fotbal. “Aşa cum era de aşteptat, apelurile declarate de Ciucă şi Velcovici au fost respinse. Motivele invocate de aceştia în apel fiind puierile”, a declarat avocatul Universităţii Craiova Dan Idita.

*

REMIZĂ PENTRU SATELIT

Satelitul Universităţii, Primăvara Craiova a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu Şcoala de fotbal “Gică Popescu”, meci disputat în cadrul etapei a II-a din turneul play-off din Liga a IV-a Dolj. Singurul gol al grupării alb-albastre a fost înscris de Ştoiu în minutul 55. Primăvara a evoluat în următoarea formulă Cuniţă - Ciutureanu, Flori, Ştoiu, Glodeanu - Puchiu, Mirescu, Ologu, Gogoşoiu - Crăciun, Buleică. Pe parcurs au mai intrat: I. Găman, Nicolae şi Necşulescu. Antrenor: Daniel Mogoşanu; Rezerve: Bărboianu, Niţă, Necşulescu, Preduţ, Nicolae, Ciocan şi I. Găman.

*

ÎŞI DOREŞTE SĂ PLECE

Mijlocaş al Universităţii Craiova, în vârstă de 25 de ani, Robert Săceanu şi-a exprimat dorinţa de a părăsi Ştiinţa pentru o altă echipă, unde ar putea evolua ca titular. “Săceanu a venit la mine şi m-a rugat să-i permit să plece în altă parte. Pentru mine, el este unul dintre cei mai sufletişti fotbalişti ai noştri. A pus mult suflet pentru această echipă, dar, din păcate, nu a reuşit să se impună ca titular. Spre binele lui, pentru a prinde un contract bun la o altă formaţie, îi voi da drumul. Din partea mea, el poate să stea toată viaţa la Universitatea, dar nu îi pot garanta postul de titular”, a declarat finanţatorul grupării alb-albastre, Adrian Mititelu. La rândul său, Robert Săceanu a afirmat că, oriunde s-ar duce, Universitatea Craiova îi va rămâne mereu în suflet. “În aceşti trei ani m-am simţit excelent la Universitatea Craiova. A-ş rămâne pe veci la Craiova, însă vreau să joc. Cu siguranţă voi reveni într-o bună zi. Nu ştiu cum am să mă simt într-un alt vestiar, însă Universitatea Craiova va rămâne mereu în sufletul meu”, a spus Săceanu.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns