3 zile şi 3 nopţi... de imaginaţie

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

3 zile şi 3 nopţi... de imaginaţie

Mesaj de suporteru » 15 Mai 2008, 07:33

GAZETA DE SUD
*

Colţul suporterului
3 zile şi 3 nopţi... de imaginaţie

Finalul sezonului fotbalistic din România a găsit cartierul Gruia din Cluj în mare sărbătoare. Dar cam atât. Stăteam şi mă gândeam cât e de trist să câştigi eventul şi să nu te poţi bucura liber la tine în oraş.
Nu pot să mă pronunţ în privinţa conflictelor de la Cluj, dintre galeria lui „U“ şi cea a CFR-ului, pentru că nu ştiu cum ar fi reacţionat oraşul Craiova în cazul în care am fi avut o astfel de situaţie, cu Extensiv campioană, iar Universitatea retrogradată. Se prea poate să fi fost o defulare mult mai dură, vulcanică, spiritul oltenesc fiind cu mult mai aprig în reacţii decât cel din Ardeal. Aşa că, decât să ne gândim cum ar fi fost un conflict între Ştiinţa şi Extensiv, haideţi să facem alt fel de exerciţiu de imaginaţie. Cum ar fi fost atmosfera în rândul suporterilor alb-albaştri dacă Universitatea Craiova ar fi luat eventul anul acesta?
Să începem cu situaţia din ultima etapă - stadionul Extensiv, luat cu asalt de cel puţin 50.000 de oameni. Îmbulzeală, nervozitate, certuri între suporteri şi jandarmerie din cauza faptului că sunt ţinuţi pe la porţi, iar pe stadion, 10.000 de oameni, care nu mai stau de câteva ore pe scaune nu pentru că nu ar dori, ci pentru că nu mai e loc din cauza abundenţei de spectatori veniţi la meci. Craiova juca în ultima etapă cu Ceahlăul, iar cum o victorie îi era necesară pentru a deveni campioană, vă daţi seama ce nebunie ar fi fost în momentul în care s-ar fi înscris golul, dar şi după acesta. Nu ar lipsi, cu siguranţă, din tribună valul mexican, scandările şi cântecele strigate din fiecare piept prezent pe arena din Parcul „Romanescu“ şi, bineînţeles, invadarea terenului de după fluierul de final. Nu ştiu cum ar descrie mass-media situaţia din acele momente, însă cu siguranţă nu cred că s-ar fi văzut vreodată o astfel erupţie de bucurie.
Dar staţi, că sărbătoarea nu s-ar încheia pe stadion. În mod cert, de la stadionul Extensiv s-ar merge în centru, unde fântânile lui „Toni“ ar fi invadate de „scafandrii“ cu fularele Universităţii, care ar sărbători 3 zile şi 3 nopţi un succes aşteptat parcă de o viaţă. S-ar cânta din nou, s-ar da cu artificii, s-ar ovaţiona şi s-ar purta pe braţe jucătorii într-o mare de oameni prezentă în Piaţa „Mihai Viteazul“. Ar fi nişte zile nebune şi nu ne-ar mai da nimeni nici o şansă pentru finala cupei, pe care trupa lui Napoli ar juca-o peste doar trei zile.
Ziua finalei Cupei României, iar Piatra-Neamţ devine teritoriu alb-albastru. Cu patru ore înainte de meci, coloana de maşini încă nu a sosit. Oraşul lui „Pinalti“ aduce mai mult a oraşul lui „Toni“ datorită atmosferei olteneşti de dinainte de meci.
Craiova se impune în finală şi câştigă eventul, sărbătoarea durând şi aici 3 zile şi 3 nopţi, suporterii olteni fiind, până la urmă, alungaţi la casele lor pentru că transformaseră urbea de sub „Pietricica“ într-o Craiova 2. Pe drumul de întoarcere, sărbătoarea e prelungită, cu popasuri în fiecare oraş, pentru a striga fericirea pe care o simt oltenii după o secetă de trofee şi chinurile îndurate de ani buni.
Asta e Craiova şi ăştia sunt fanii ei, într-o poveste ce pare momentan greu de realizat la alt nivel decât imaginativ.
Ar fi fost frumos să ne fi aflat noi în locul CFR-ului, pentru că trofeele sunt câştigate pentru fani, iar aceştia, prin sărbătoarea lor, aduc adevărata frumuseţe în sportul numit fotbal. Păcat că nu am putut dobândi nici un trofeu. Asta ne este soarta.
Dar şi când vom câştiga...

*

Prepeliţă vrea în UEFA

Mijlocaşul de un milion de euro al Ştiinţei este convins că în sezonul viitor echipa va prinde un loc în cupele europene.

După un tur mai puţin reuşit, în care şi-a trecut în cont şi un autogol (în meciul de acasă cu UTA, scor 0-1), Andrei Prepeliţă şi-a revenit în returul 2008, prin evoluţiile sale punând umărul la ascensiunea Universităţii Craiova. Fotbalistul de 22 de ani adus de la FC Argeş pentru un milion de euro şi-a asigurat locul în linia mediană a Ştiinţei, iar prestaţiile sale i-au redeschis porţile naţionalei. Prepeliţă a şi fost convocat la lotul B pentru amicalul cu Turcia, prin jocul său atrăgând atenţia mai multor cluburi din „Ţara Semilunei“. Patronul grupării din Bănie l-a declarat însă netransferabil, înainte de plecarea în vacanţă prelungindu-i contractul cu încă un an.
Jucătorul şi-a manifestat la rândul său ataşamentul faţă de Universitatea, precizând că şi-ar dori să rămână la Craiova încă un an sau doi, timp în care vrea să evolueze în cupele europene. „Abia după aceea vom mai vorbi. Dacă va apărea ceva bun din străinătate, nu aş zice nu“, a afirmat Andrei Prepeliţă.
Mijlocaşul oltean şi-a propus încă din sezonul viitor un loc în Cupa UEFA, considerând că Ştiinţa este capabilă să termine pe un loc european, la ce a arătat în returul campionatului recent încheiat. „În sezonul următor vom ocupa cu siguranţă un loc de Cupa UEFA. Am fi putut şi anul acesta, dar după un început foarte bun, 4-0 acasă cu Farul, a urmat declinul. Noi am dorit, dar am făcut greşeli şi noi, jucătorii, şi alţii. Nu am fost poate nici prea bine pregătiţi. Dacă am fi avut parcursul din retur, altfel am fi vorbit acum. Am fi prins UEFA, dacă nu ar fi existat acele şapte meciuri consecutive pe care le-am pierdut“, a mai spus Prepeliţă, jucător care sezonul trecut a marcat un singur gol pentru Universitatea, în partida cu Steaua, de pe „Extensiv“, scor 1-2.

Ştiinţa, amânată de Comisia de Disciplină

Comisia de Disciplină din cadrul FRF nu a dat ieri nici un verdict în cazul Universitatea Craiova, amânând luarea unei decizii pentru 20 mai. Federalii au luat în discuţie cele consemnate de observatorul şi arbitrul partidei cu Ceahlăul, din ultima etapă de campionat, dar nu s-au putut pronunţa. Mircea Stoenescu şi Istvan Kovacs au trecut în rapoarte faptul că finanţatorul grupării oltene, Adrian Mititelu, a intrat în vestiarul echipei, deşi se afla în stare de suspendare. La comisie au mai fost audiaţi arbitrul de rezervă Marius Avram şi asistenţii Cornel Fecioru şi Nicolae Marodin, totul urmând să se decidă marţi.
Ştiinţa riscă o depunctare între şase şi 15 puncte, dar oficialii clubului nu-şi fac prea mari probleme. Împotriva deciziei suspendării lui Mititelu s-a făcut apel, iar Comisia de Disciplină ar trebui să ţină cont şi de verdictul Comisiei de Apel.

*

Argintaru, liber să-şi caute norocul

Marius Argintaru este de luni liber de contract cu acte în regulă, după ce Comisia de Apel a FRF i-a dat dreptate în litigiul cu Universitatea Craiova. Argintaru a intrat în conflict cu gruparea olteană în iarnă, la întoarcerea din cantonamentul din Antalya, când a refuzat să semneze cu FC Caracal. Atunci, mai-marii Universităţii au decis să-i ia jucătorului echipamentul şi să-l trimită să se antreneze cu juniorii. În plus, Adrian Mititelu nu i-a mai plătit contractul, existând restanţe faţă de fotbalist din luna ianuarie. În momentul în care s-a ajuns la instanţele sportive, Universitatea Craiova trebuia să-i plătească jucătorului aproximativ 4.000 de dolari. În cele din urmă, s-a decis rezilierea de comun acord a contractului, în schimbul renunţării la bani sportivul primind acceptul de a se transfera liber la orice club.
„S-a dovedit că am avut dreptate în tot demersul nostru. Îmi pare rău că fiul meu nu a ajuns să joace pentru Universitatea, dar asta e viaţa, îşi va încerca norocul în altă parte. Marius are două oferte, dar, deocamdată, nu este nimic concret şi nici nu ne grăbim. Mai este timp până echipele îşi vor relua pregătirile“, a spus Gheorghe Argintaru, tatăl jucătorului. Pe rolul Comisiei de Apel au rămas în continuare cazurile jucătorilor Mădălin Ciucă şi Gabriel Velcovici, care, de asemenea, cer să fie declaraţi liberi de contract.

*

Se reface pista de atletism

Pista de atletism a stadionului „Ion Oblemenco“ a intrat în renovare, iar sportivii care fac probe tehnice se antrenează zilele acestea în alte oraşe. Nicu Braun, director adjunct la DSJ Dolj, spune că lucrările se vor încheia repede.

După Memorialul „Mihai Nistor“, desfăşurat vinerea trecută, pista de atletism de la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova a intrat în renovare.
Atleţii, în special cei care fac probe tehnice (garduri, săritura la groapă, înălţime etc.) au fost nevoiţi să găsească foarte repede alt loc unde să se pregătească, având în vedere că sezonul competiţional de vară se apropie.
CSM Craiova şi-a trimis atleţii la Râmnicu Vâlcea, aceştia antrenându-se pe pista de la stadionul „Municipal“. „Merg la Vâlcea cu microbuzul de câte ori au nevoie. Acolo beneficiază de toate condiţiile. Ne apropiem de perioada de concursuri şi nu ne permitem să facem pauză. Atleţii care nu fac probe tehnice se antrenează în Parcul «Nicolae Romanescu», un loc excelent pentru pregătire“, a spus ieri Sebastian Ştef, conducătorul CSM Craiova. Fetele de la Olimpic Sport Craiova, pregătite de antrenorul Doru Roşca, s-au mutat pentru o perioadă la Poiana Braşov.
Programul competiţional în lunile mai şi iunie este destul de încărcat, după cum urmează: 17 mai - rezervat juniorilor III - etapa 1; 24 mai - Grand-Prix „Distrigaz Sud“ de probe combinate, pentru seniori, tineret, juniori 1, 2, şi 3 şi Campionatul Universitar; 30 mai - Campionatul Naţional Şcolar pentru juniori I. Pe 7 iunie este programat cel mai important concurs atletic intern până la Olimpiadă, Campionatele Internaţionale ale României.

Braun: E nevoie doar de nouă zile

Nicu Bran, director adjunct la Direcţia pentru Sport a Judeţului (DSJ) Dolj, a dat asigurări că lucrările la pista de la stadionul „Ion Oblemenco“ nu vor dura mult. „Oamenii de la firma germană Polytan, care a pus pista acum 11 ani, au ajus la sfârşitul săptămânii trecute la Craiova. Au spus că au nevoie de nouă zile de lucru efectiv pentru a termina treaba. Eu preconizez că lucrările se vor încheia luni, iar atleţii îşi pot relua activitatea pe stadion“, a spus Braun. Pista nu va fi schimbată în totalitate, ci doar porţiunile uzate şi rupte, costul lucrărilor ridicându-se la 300.000 de lei.

*

Gângioveanu, debut la tineret

Mijlocaşul Ştiinţei, Cosmin Gângioveanu, a evoluat aproape o repriză pentru naţionala de tineret a României, în amicalul pe care tricolorii mici l-au disputat marţi seară, la Alcains, în compania reprezentativei Under 20 a Portugaliei, încheiat la egalitate, 1-1.
Gângioveanu a fost introdus de Săndoi după pauză, în locul lui Cigan, selecţionerul declarându-se mulţumit de evoluţia elevilor săi, mai ales că drumul de 17 ore până la Castelo Branco a fost obositor.
Românii au deschis scorul prin Bogdan Stancu (’22), lusitanii egalând în minutul 61, prin Orlando Sa. Emil Săndoi a folosit următorul unsprezece: Pantilimon - Ninu, Tudose, Mardare, Sepsi - Chiacu (’46, Sburlea; ’88, Bicfalvi), Ropotan, Cr. Tănase (’79, Ochiroşii), Torje (’73, Luchin) - B. Stancu (’73, Fl. Pătraşcu), Cigan (’46, Gângioveanu; ’88, Homei). Astăzi, de la ora 17.00 (ora României), cele două echipe se vor întâlni din nou, meci care va pune capăt miniturneului din Portugalia.

*

Primăvara, învinsă la scor

În ultimul meci din play-off-ul campionatului judeţean Dolj, disputat ieri, pe stadionul „Electroputere“, echipa a doua a Universităţii Craiova a fost surclasată de campioana AS Prometeu, „pompierii“ impunându-se cu 4-0 (2-0).
Nelu Luţă a reuşit o dublă, celelalte două goluri fiind marcate de Cătălin Beldeanu şi Alin Luţă. Tinerii alb-albaştri, conduşi de pe margine de Daniel Mogoşanu (antrenorului din retur, Corneliu Papură, nu i s-a mai prelungit contractul), au avut o prestaţie slabă, creându-şi în 90 de minute o singură ocazie clară de poartă.
AS Prometeu a terminat en-fanfare campionatul şi se pregăteşte pentru barajul de accedere în Liga a III-a, în timp ce Primăvara rămâne să se lupte pentru promovare în sezonul viitor. În play-off, alb-albaştrii au acumulat un singur punct, după remiza cu „GP“, 1-1, în primul joc fiind învinşi cu 5-1 de CS Işalniţa.

*
EDITIE.RO
*

ŞTIINŢA DESCINDE LA «FRAŢII BUZEŞTI»

Într-un meci demonstrativ împotriva elevilor de la colegiul craiovean, alb-albaştrii vor simţi pe pielea lor cât de iubitã e Universitatea în şcoli
După ce anul trecut Ştiinţa a făcut furori în unităţile de învăţământ din Bănie la începutul sezonului de primăvară, când a mers la Grupul Şcolar Electroputere şi apoi la Liceul Teoretic “Henri Coandă”, astăzi se duce la Colegiul “Fraţii Buzeşti” pentru a face spectacol.
______________________________________________

Campania realizată de “Ediţie Specială” împreună cu Universitatea Craiova descinde de această dată la doi paşi de “Buzeşti”, pe terenul sintetic de la Voinţa, unde alb-albaştrii vor disputa un amical de senzaţie contra formaţiei de liceeni. Întâlnirea va începe la ora 12, iar oponenţi ai adolescenţilor vor fi fotbalişti de la Ştiinţa, dar şi foşti jucători, în prezent oficiali în cadrul clubului.

La acţiune participă şi foşti fotbalişti

În total, 15 la număr, printre care Nicolae Negrilă, Aurică Beldeanu, Ovidiu Stângă, Daniel Mogoşanu, din vechea gardă, şi Nicuşor Bănică, Mihai Dina, Robert Săceanu, Dorel Stoica, Valerică Găman, Ştefan Bărboianu, Andrei Ionescu, Ionuţ Luţu şi Radu Barbu, din actuala garnitură, precum şi cei trei care au revenit de la FC Caracal, Neagoe, Firţulescu şi Buşu. Directorul executiv al oltenilor, Lucian Mitu, omul care s-a ocupat de această acţiune acum, dar şi în trecut, a comentat pe marginea ei. “Ne vom deplasa la Colegiul Naţional «Fraţii Buzeşti», unde am organizat un meci demonstrativ, fără miză pentru imaginea Universităţii Craiova, fiindcă nu trebuie să uităm că Ştiinţa reprezintă o legendă în fotbalul românesc. Va fi o mare sărbătoare. Asta pentru că am observat din dăţile anterioare că, acolo unde a mers Universitatea, a fost mare spectacol. Copiii au fost şi sunt foarte atraşi de echipă. Vor fi prezenţi toţi jucătorii care sunt în Craiova la ora actuală. Sperăm ca toţi să se bucure la vederea idolilor. Am înţeles că la «Fraţii Buzeşti» este o echipă de fotbal bună, s-au antrenat intens şi ne-au pregătit nişte surprize”, a afirmat Mitu. Directorul general al Colegiului amintit i-a împărtăşit ideea: “Această acţiune este binevenită, noi am mai colaborat cu Universitatea Craiova. Acum patru ani au venit reprezentanţi ai grupării alb-albastre, au stat de vorbă cu elevii noştri, iar aceştia au fost încântaţi că au avut posibilitatea de a discuta cu jucătorii Ştiinţei, dar şi că au obţinut autografe. De asemenea, au fost fericiţi la aflarea veştii că e organizată o astfel de acţiune. Vor să facă galerie echipei noastre, deoarece avem 15 copii care s-au pregătit special pentru această partidă. Fiind locuitor al oraşului Craiova, mă bucură foarte mult că am să întâlnesc fotbaliştii Universităţii. Se pare că antrenorul nu poate veni, pentru că este plecat în Italia, însă mă bucur că îi voi vedea pe ceilalţi. Mă declar fan al acestei echipe alb-albastre.”

Urmează şi alte acţiuni

Oficialul Universităţii Lucian Mitu a anunţat că astfel de manifestări, precum cea de astăzi, vor fi şi săptămâna viitoare. “Aşteptăm răspunsul de la un alt liceu important din Craiova şi vom vedea unde continuăm cu aceste acţiuni. Vrem ca jucătorii noştri să vadă că sunt iubiţi în Bănie. La acest eveniment va fi prezent şi magazinul mobil, cu produse noi. De fapt, în urma campaniei «Ediţie Specială îţi aduce Universitatea la tine în liceu», am primit tot felul de solicitări, de la Băileşti, Balş. Nu ştim dacă vom ajunge peste tot. Contează foarte mult programul jucătorilor, însă sperăm să facem cât mai multe acţiuni de acest gen”, a anunţat Lucian Mitu.

*

CRAIOVA, A DOUA CASĂ PENTRU «PREPE»

Ca mai toţi componenţii Universitãţii, şi Andrei Prepeliţã a încheiat un nou acord cu Ştiinţa, în urma Legii Webster
Jucătorul a semnat un alt acord financiar, dar pe aceeaşi perioadă, până în 2012. Ieri, mijlocaşul craiovenilor a vorbit despre planurile sale din acest concediu, despre naţională şi despre ce va reuşi echipa alb-albastră în noul sezon.
______________________________

Reporter: “Prepe”, e bine în vacanţă după un an de pregătiri şi meciuri?
Andrei Prepeliţă: Sigur! Avem şi noi nevoie de linişte, de relaxare. Acum sunt acasă, la Piteşti, dar, până începem antrenamentele, voi pleca la mare, undeva. Aştept să se mai încălzească şi plec o săptămână, că, oricum, trebuie să fac un tratament, deoarece pe final de campionat am jucat cu dureri. Am o pubalgie şi plec la Eforie să mă tratez.
După vacanţă te vei prezenta la echipă, chiar dacă ai avut câteva oferte.
Am vorbit cu patronul Adrian Mititelu înainte să plec, atunci când am semnat un nou contract, după ce a apărut Legea Webster, şi mi-a zis că am avut o ofertă din Turcia, dar că sunt netransferabil. Oricum, vreau să mai rămân la Craiova măcar un an - doi, să evoluez cu Universitatea în cupele europene şi apoi, dacă este ceva bun din străinătate, nu aş zice nu.
De la FC Argeş nu a fost nicio propunere?
Nu şi, oricum, nu m-ar fi interesat. Am plecat de acolo, nu m-aş mai întoarce. Mă simt bine la Ştiinţa şi, repet, vreau să facem o performanţă, apoi discutăm.
Când vine performanţa, că tot aşteaptă fanii Universităţii?
Campionatul ce vine putem să ocupăm un loc de Cupa UEFA. Ar fi fost posibil şi anul acesta, dar, după un început foarte bun, 4-0 acasă, cu Farul, a urmat declinul. Noi am dorit, dar am făcut greşeli şi noi, jucătorii, şi alţii. Nu am fost prea bine pregătiţi în prima parte, apoi toţi ne-au luat la ochi şi nu am reuşit nimic. Dacă am fi avut parcursul din retur, altfel am fi vorbit acum. Am terminat cu 43 de puncte, iar ultima formaţie ce joacă în UEFA are 53, deci 10 puncte mai mult. Însă noi am avut acele şapte meciuri care…
Prietenului tău venit tot de la FC Argeş, vara trecută, patronul i-a propus să se mute în Bănie. Ţie?
Mi-a zis şi mie când a auzit că îmi fac o casă la Piteşti. M-a întrebat de ce trebuie să construiesc acolo, să o ridic la Craiova, dar eu voi face două case: una la Piteşti şi alta în Bănie.
Revenind la campionatul următor, de ce are nevoie Universitatea pentru a putea prinde un loc bun, care să îi permită să joace în cupele europene?
În primul rând, să fim mai echilibraţi. Să nu mai facem declaraţii ca anul trecut. Să evoluăm şi să arătăm ce putem pe teren. Apoi, mai multă determinare, să fim mai concentraţi şi să avem continuitate. Avem o echipă foarte bună şi cam toată lumea ne-a luat la ochi. Asta înseamnă mult!
Afirmi asta după ce s-a văzut câţi jucători ai Ştiinţei sunt doriţi de alte echipe.
Într-adevăr, şi din acest motiv, deoarece mai toţi sunt interesaţi de fotbaliştii de la Craiova, dar şi prin prisma prestaţiilor în acest retur.
Despre naţională mai vorbim sau este un subiect închis?
Sigur! De ce nu? Am fost la acel test din Turcia, m-am prezentat foarte bine şi sper să mai fiu convocat. Dar toate la timpul potrivit. Pentru turneul acesta final era normal ca nea “Piţi” să cheme jucătorii pe care s-a bazat în campania de calificare. Unii componenţi sunt la ultima lor şansă de a evolua la acest nivel, dar va veni şi rândul nostru.
Unde vezi tu reprezentativa României la acest turneu final de CE?
Am momente când zic că vom trece de grupe, dar, când mă uit la ce echipe sunt şi ce componenţă au, mi se cam zbârceşte pielea. Totuşi, dacă trecem de grupe, vom fi sus de tot. Vă daţi seama, am elimina din start două puteri.

În campionatul ce vine putem să ocupăm un loc de Cupa UEFA. Ar fi fost posibil şi anul acesta, dar, după un început foarte bun, 4-0 acasă, cu Farul, a urmat declinul.
Andrei Prepeliţă

*

STRATEGII PENTRU PERFORMANŢĂ

Clujul anunţă, nu la portavoce, ci chiar în surdină, un buget de 20 de milioane de euro, iar Paszkany spune modest că nu este o sumă impresionantă în condiţiile participării în Champions League. Asta după ce a mai cheltuit încă atât pentru event 2008. La Steaua, puţul pare fără fund, Becali scoate milioane de euro din sacoşa fără fund şi vrea jucători care au confirmat, deoarece nu-şi permite să-i crească, doar de-asta există Gloria Buzău sau Steaua II. La Rapid, Taher îi pune pe masă un milion de euro pe sezon lui Boloni, ademenindu-l şi cu un cec în alb pentru transferuri. În Ştefan cel Mare, posibilităţile sunt cunoscute, nenumărate, interminabile. Nu vor dispărea decât odată cu colosul ministerial la care se adăposteşte Dinamo, deci niciodată. Timişoara încearcă să se menţină în trena acestor forţe, dar e încă firavă, din moment ce le pune la dispoziţie jucătorii cei mai de perspectivă. Ecartul dintre echipele care luptă pentru intrarea în Champions League şi restul se măreşte treptat, iar în puncte el începe să însemne foarte mult. Prin rezultatele de anul acesta, Urziceniul rămâne exemplul de care se mai leagă speranţele cluburilor precum Universitatea să se agaţe vreodată de vârful topului. O finală şi puncte cât locul trei, cu un buget de transferuri care a sărit puţin peste un milion de euro, reprezintă o performanţă mai mare decât a CFR-ului. Forţa Unirii a stat în profesionalismul antrenorilor şi al conducătorilor, care au imprimat unor jucători de pluton o mentalitate de campioni. Faţă de puterile fotbalului românesc, posibilităţile Universităţii sunt limitate, declaraţia care includea “nu am un puţ cu petrol în curte” a patronului Mititelu, imediat după terminarea campionatului, fiind sugestivă în acest sens. Spre deosebire de Becali, Ştiinţa este nevoită să-şi aştepte copiii să crească, pentru că nu îşi permite să transfere sud-americani pe milioane de euro şi nici să ia tot ce e mai răsărit prin Liga I. Se poate invoca lipsa totală de sprijin a municipalităţii. Nici Unirea nu e ajutată de orăşelul ialomiţean, dar nu are nici pe departe alura şi faima Universităţii şi nimeni nu a comentat când Stancu a fost vândut la Steaua. Chiar dacă nici din vara aceasta nu va beneficia de susţinere din partea autorităţilor, Craiova trebuie să-şi evalueze realist potenţialul, să-şi preţuiască nucleul de jucători format în aceşti doi ani şi să strângă rândurile, încercând o strategie asemănătoare Urziceniului lui Petrescu şi Meme, în condiţiile în care are chiar o echipă mai bună şi, cu siguranţă, mai de viitor. Pare singura cale de pătrundere spre vârf.

*
PRO SPORT
*

Mititelu: „Costea este netransferabil

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, a recunoscut în urmă cu câteva minute că atacantul Florin Costea se află în Italia cu secundul Jerry Gane, la Torino, dar pentru o intervenţie chirurgicală. „Eu am fost destul de clar când am spus că Florin Costea nu are preţ. Este netransferabil. S-a dus în Italia, la Torino, pentru o operaţie de deviaţie de sept. Dacă-l vând acum pe Costea mai putem vorbi de performanţă?”, a declarat Adrian Mititelu.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns