Reunire cu promisiuni

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Reunire cu promisiuni

Mesaj de suporteru » 14 Iun 2008, 06:58


*

Reunire cu promisiuni

Jucătorii Ştiinţei au efectuat ieri vizita medicală, iar de astăzi vor demara pregătirile pentru noul sezon, optimismul fiind la el acasă.

Vacanţa s-a încheiat şi la Universitatea Craiova. Jucătorii s-au reunit ieri, după cinci săptămâni de pauză, pregătirile pentru noul sezon debutând cu vizita medicală. 24 dintre componenţii echipei s-au aflat de la primele ore ale dimineţii la Policlinica Sportivă, iar atmosfera a fost destinsă. Relaxaţi, alb-albaştrii au vorbit despre noul sezon, care se doreşte mai bun decât cel precedent. Tonul l-a dat căpitanul Dorel Stoica, jucător care pare să fi învăţat din greşelile trecutului. „Cred că vom avea evoluţii bune, dar vom vorbi mai mult pe teren. Nu mai facem greşeala de anul trecut, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Vrem să avem cât mai multe victorii şi să ne clasăm cât mai sus, dar vom vorbi mai mult pe teren de acum înainte“, a afirmat Stoica.
Mai optimist, golgheterul Ştiinţei în campionatul trecut, Florin Costea, a promis prestaţii cel puţin la fel de bune din partea sa. „Sunt conştient că după evoluţiile din sezonul trecut se aşteaptă multe de la mine şi este normal acest lucru. Sper să realizez cel puţin ce am reuşit până acum. Nu îmi propun să ies golgheter, dar îmi doresc să dau cât mai multe goluri. Sper să ne clasăm cât mai sus în Liga I. Noi vrem să fim pe primul loc, dar vom vedea ce va fi. Cred că echipa este mai bună decât în sezonul trecut“, a spus noul „Briliant“ din Bănie.
De la controlul medical a lipsit Julius Wobay, angrenat cu naţionala statului Sierra Leone în preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. Acesta va ajunge direct în cantonamentul din Germania, programat în perioada 23 iunie - 1 iulie, următorul stagiu de pregătire al oltenilor având loc în Olanda (3-12 iulie). La vizita medicală a fost prezent şi Bornescu, decis să continue cu Universitatea, nu şi Tănasă, lăsat să-şi caute echipă, şi Andrei Ionescu, trimis la „satelit“. Faţă de sezonul trecut, noutăţile s-au numit tinerii I. Popescu (revenit de la Chimia), Buşu, Firţulescu, Stoianof (FC Caracal) şi Gogoşoiu (promovat de la echipa a doua).

Baird va avea un program separat

Primul antrenament al Universităţii va avea loc astăzi, de la ora 17.00, la cantonamentul din Lunca Jiului, şi va fi condus de Nicolo Napoli, italianul sosind aseară în Bănie. Un program separat va avea doar Michael Baird, atacantul australian fiind în recuperare după operaţiile de menisc suferite la ambii genunchi. „Îmi mai trebuie o săptămână sau două de refacere, după care reintru în programul normal de pregătire. Nu mă mai doare nimic acum, genunchii sunt doar puţin umflaţi. Sper să revin la forma din sezonul trecut cât mai repede“, a spus Baird.
Andrei Prepeliţă este şi el decis să lase promisiunile deoparte şi să vorbească mai mult pe teren. „Nu mai facem promisiuni ca anul trecut, pentru că am vorbit mult, iar în tur toţi ne-au luat peste picior. Nu mai avem cum să repetăm acele evoluţii. Să ai şapte înfrângeri, nici măcar un egal, este imposibil. Acum, şi dacă ne trezim la cinci dimineaţa, ca astăzi (ieri - n.r.), tot facem un egal cu cineva“, a declarat Prepeliţă.
Ambiţii mari au şi tinerii care vin din spate. Mihai Costea speră să facă pereche în atac cu celebrul său frate, Florin, şi să ducă Universitatea spre victorie. „Sper să-l conving pe Mister (Napoli - n.r.) că merit că joc titular la Universitatea. Vreau să evoluez cât mai mult de acum înainte alături de fratele meu. Nu contează cine va da gol, important este să câştigăm“, a spus mezinul familiei Costea.

*

Ionescu, aşteptat la echipa a doua

Pentru Andrei Ionescu, Ştiinţa pare din nou un subiect încheiat. Mijlocaşul craiovean de 20 de ani a fost anunţat de conducerea clubului că nu mai are voie la pregătirile primei echipe, el urmând să se antreneze cu formaţia-satelit până la noi ordine. Jucătorul aflat sub contract cu Universitatea până în 2012 a refuzat să semneze un nou angajament, acesta fiind şi motivul retrogradării sale. Ionescu nu a efectuat ieri vizita medicală, el intrând de acum în programul echipei a doua, cu care, cel mai probabil, va face şi pregătirea de vară. Deşi are în contract o clauză în care este prevăzut faptul că poate evolua la Primăvara doar dacă doreşte, jucătorul a anunţat că se va supune deciziei clubului şi va evolua acolo unde este trimis, indiferent că este vorba despre echipa a doua sau altă formaţie. Totodată, mijlocaşul oltean este dispus să-şi respecte cei cinci ani de contract şi să se prezinte la renegociere după trei ani, aşa cum este prevăzut în angajament.
Dacă oficialii clubului nu se vor răzgândi, Andrei Ionescu ar putea evolua la „satelit“ doi ani, cât se mai află în perioada protejată de regulamentele FIFA, însă el ar trebui să aibă cel puţin patru meciuri pe sezon la echipa mare, altfel putând fi declarat jucător liber. Situaţie care nu ar conveni cu siguranţă diriguitorilor Ştiinţei. „Eu ştiu doar că am semnat un contract şi vreau să-l respect. Vreau să joc la Universitatea, dar nu sunt lăsat. Nu este nici o problemă, voi juca acolo unde sunt trimis“, spunea Ionescu zilele trecute. Acesta nu s-a arătat deranjat nici de faptul că retrogradarea sa îi aduce, conform clauzelor contractuale, şi o diminuare a salariului. Rămâne de văzut cum se va lămuri această situaţie, din care, până la urmă, ambele părţi au de pierdut.
Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a precizat însă ieri că Ionescu nu a fost pedepsit pentru refuzul de a semna un act adiţional la contractul său, ci totul este doar o strategie a clubului. „Ca Andrei Ionescu sunt şapte-opt jucători şi trebuie să le dăm şanse tuturor. Şi la echipa a doua, acolo unde el va merge, sunt mulţi jucători care pot oricând să facă pasul spre prima formaţie. În funcţie de evoluţiile lui acolo, poate reveni oricând în lotul echipei mari“, a spus Mititelu.

*

*

ŞTIINŢA E SĂNĂTOASĂ TUN

Lotul Universităţii a efectuat ieri-dimineaţă vizita medicală, de astăzi alb-albaştrii urmând a intra în pâine în perspectiva pregătirii noului campionat
Ieri-dimineaţă, cu noaptea în cap, 24 de jucători ai grupării oltene s-au prezentat la Policlinica sportivă din Craiova. Singurul absent dintre cei nominalizaţi în lot a fost leonezul Julius Wobay, care astăzi va evolua împotriva Africii de Sud, în calificările pentru Cupa Africii pe Naţiuni.

Deşi ora matinală a constituit un motiv de nemulţumire printre fotbalişti, buna dispoziţie nu a lipsit, glumele şi poveştile din vacanţă fiind principalele ingrediente. Practic, vizita medicală a fost primul prilej pentru alb-albaştri să se revadă după vacanţa de vară, de mâine urmând să înceapă munca.
Au fost prezenţi: Bornescu, Bănică, Lung, Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose, Dilevski, Baird, Florin Costea, Mihai Costea, Prepeliţă, Gogoşoiu, Popescu, Firţulescu, Gângioveanu, Barbu, Ologu, Bărboianu, Găman, Stoianof, Dina, Buşu şi Crăciun. La finalul controlului, început la ora 8 şi terminat în jur de 10, destul de repede dacă ţinem cont de numărul de jucători prezenţi, ultimul sosit, dar şi primul care a părăsit policlinica, Andrei Prepeliţă, a afirmat că el şi coechipierii săi vor încerca să demonstreze pe teren că sunt o formaţie bună. Mijlocaşul Ştiinţei consideră că este imposibil ca Universitatea să repete prestaţiile modeste şi turul sezonului precedent: “Nu mai facem promisiuni ca anul trecut, pentru că am vorbit mult, dar în tur toţi ne-au luat peste picior. Nu mai avem cum să repetăm acele evoluţii. Să ai şapte înfrângeri, nici măcar un egal, e imposibil! Acum, şi dacă ne trezim la cinci dimineaţa, ca astăzi, tot facem un egal cu cineva.” Astăzi, de la ora 17, la cantonamentul de la Lunca Jiului, va avea loc primul antrenament, condus de Nicolo Napoli şi staful său, format din Jerry Gane, secund, Urbano Lega, preparator fizic, şi noul antrenor cu portarii, Massimo Feraris, care au ajuns aseară în Bănie.


Nu mai facem promisiuni ca anul trecut, pentru că am vorbit mult, dar în tur toţi ne-au luat peste picior. Nu mai avem cum să repetăm acele evoluţii. Să ai şapte înfrângeri, nici măcar un egal, e imposibil! Andrei Prepeliţă
Baird, apt în două săptămâni

Imediat cum a ajuns la Policlinica Sportivă, atacantul australian al Universităţii i-a prezentat doctorului Claudiu Stamatescu fotografii din timpul intervenţiei suferite la genunchi şi un program de recuperare dat de medicul care l-a operat. “Mai îmi trebuie o săptămână - două, timp în care voi avea un program special, după care reintru la pregătire. Nu mă mai doare nimic acum, sunt doar puţin umflaţi genunchii. Sper să revin la forma din sezonul trecut cât mai repede”, a spus Baird. Altfel, aşa cum obişnuieşte, australianul şi-a schimbat din nou look-ul, în speranţa că acesta îi va purta noroc în noul campionat. (M. M.)
Dorel Stoica: «Vom vorbi pe teren»

Prezent la vizita medicală, căpitanul Universităţii a declarat că se aşteaptă ca gruparea alb-albastră să aibă jocuri reuşite în noul sezon: “Cred că vom avea evoluţii bune. Nu mai facem greşeala de anul trecut, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Vrem să avem cât mai multe victorii şi să ne clasăm cât mai sus, dar vom vorbi mai mult pe teren de acum înainte.”

Mihai Dina: «Să continuu ce am început»

Al doilea golgheter al Universităţii din sezonul trecut, Mihai Dina, intenţionează să fie şi în campionatul următor unul dintre principalii marcatori ai formaţiei. “Gata cu vacanţa, ne apucăm de treabă! Sperăm să începem bine. Avem gânduri mari, vrem să ne pregătim şi să jucăm cât mai bine. Îmi doresc să facem o figură frumoasă şi să începem sezonul cum l-am terminat pe celălalt”, a declarat atacantul.

Florin Costea vede echipa mai puternică decât în sezonul trecut

Golgheterul Universităţii a afirmat astăzi că ştie că suporterii îşi doresc prestaţii deosebite din partea sa în stagiunea viitoare, însă acest lucru nu îl îngrijorează: “Nu este o presiune suplimentară, dar sunt conştient că după evoluţiile din campionatul trecut se aşteaptă multe de la mine şi e normal acest lucru. Sper să realizez cel puţin ce am făcut în sezonul precedent. Nu îmi propun să ies golgheter, dar vreau să dau cât mai multe goluri. Acum să vedem ce voi reuşi.” Costea a precizat că el şi colegii săi vor încerca să ducă Universitatea între primele formaţii în ierarhie: “Sper să ne poziţionăm cât mai sus în clasament. Noi ne dorim să fim pe primul loc, dar vom vedea ce va fi. Cred că echipa este mai tare decât în ediţia trecută.”

Mihai Costea visează să facă pereche cu fratele său în atac

Cel mai mic dintre fraţii Costea, Mihai, îşi doreşte ca sezonul care va urma să fie cel în care va confirma. Acesta speră să prindă un loc de titular şi să joace împreună cu fratele său în ofensiva Ştiinţei. “Sperăm să începem cu bine campionatul. Dacă voi fi titular nu ştiu, depinde cum mă pregătesc, dar eu vreau să-l conving pe Mister că merit să evoluez la Universitatea. Sper să joc cât mai mult de acum înainte alături de fratele meu. Nu contează cine va da gol, important e să câştigăm”, a spus Mihai Costea.
Lung Jr.: «Sper să joc»

Titular în două partide sezonul trecut, Silviu Lung Jr. îşi doreşte să prindă cât mai des echipa în stagiunea următoare. “Eu mă pregătesc cât pot de bine şi sper să şi joc. Oricum, Mircea are prima şansă, pentru că este un portar foarte valoros şi experimentat. Ceea ce este cel mai im-portant este să meargă echipa bine”, a spus Lung.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns