Napoli intra la regim

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Napoli intra la regim

Mesaj de suporteru » 16 Iun 2008, 07:10

*


Napoli intră la regim

Pe lângă pregătirea jucătorilor, antrenorul italian trebuie să aibă grijă şi de silueta sa, vacanţa la Palermo, la mama sa, aducându-i câteva kilograme în plus.

Universitatea Craiova şi-a reluat sâmbătă pregătirile pentru noul sezon competiţional. Tehnicianul italian Nicolo Napoli a avut sub comandă 24 de fotbalişti: Bornescu, Bănică, Lung Jr. - Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose, Dilevski, Baird, Fl. Costea, M. Costea, Prepeliţă, Gogoşoiu, I. Popescu, Firţulescu, Gângioveanu, Barbu, Ologu, Bărboianu, Găman, Stoianof, Dina, Buşu şi Crăciun. Australianul Baird s-a pregătit separat după ce s-a operat luna trecută de menisc la ambii genunchi. Singurul absent a fost leonezul Julius Wobay, care a fost convocat la echipa naţională a ţării sale pentru meciul cu Africa de Sud (scor 1-0). Andrei Ionescu a fost trimis la echipa a doua pe termen nelimitat, după ce a refuzat să semneze un nou angajament cu Ştiinţa.
Deoarece Universitatea are interdicţie la transferuri, singurele noutăţi au fost consemnate doar în staff-ul tehnic. Napoli şi-a adus două ajutoare din Italia, un antrenor cu portarii, Massimo Ferraris, ultima dată la grupele de juniori ale lui Juventus Torino, şi un preparator fizic, Donati Quinto, care a activat la Ravenna.
„Universitatea trebuie să uite ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Acum luăm totul de la zero şi sperăm să facem o treabă bună. Avem în faţă o perioadă de pregătire şi un sezon greu, în care speranţele sunt mari. Mă bucur că ne-am apucat din nou de treabă. Singurul care a pus câteva kilograme sunt eu, pentru că am fost la mama, la Palermo, şi m-a hrănit serios“, a spus Napoli, care l-a rugat pe doctorul echipei să-i stabilească un regim pentru a-şi recăpăta silueta.

Stîngă, comentator pentru olandezi

Nicolo Napoli a vorbit înaintea antrenamentului de sâmbătă şi despre meciul România - Olanda, de care depinde calificarea primei reprezentative italiene în sferturile de finală: „Eu îmi doresc să se califice Italia, dar, dacă nu reuşeşte, ţin pumnii României, care are calificarea în mână. Nu depinde de alţii, precum Italia şi Franţa. Cred că olandezii vor odihni câţiva jucători, dar mă îndoiesc că misiunea României va fi uşoară“. Bun cunoscător al fotbalului olandez, Ovidiu Stîngă, fost jucător la PSV Eindhoven, nu crede în „blatul“ româno - olandez de care se tem francezii şi italienii. „Cunoscându-i pe olandezi, sunt convins că nu va fi vorba de un meci aranjat. Se va juca foarte corect, pentru că sunt jucători profesionişti, care ştiu ce au de făcut. În afară de asta, rezervele lor pot înlocui oricând titularii“, a spus managerul sportiv al Ştiinţei. Acesta a plecat ieri în Olanda, fiind invitat să comenteze la un post de televiziune partida dintre România şi selecţionata Ţării Lalelelor.

Crişan, „principal“ la „satelit“

Aşa cum era de aşteptat, Ştefan Crişan a fost trimis la echipa a doua, pentru a i se face loc lui Massimo Ferraris la prima echipă. „Neamţul“ a acceptat funcţia de antrenor principal al echipei- satelit, formaţie de pregătirea căreia s-a ocupat, până de curând, Corneliu Papură.
„Mă bucur că s-a rezolvat problema mea şi că rămân la Universitatea. Sunt mulţumit de noua funcţie. Sincer, speram că voi începe în viitorul apropiat o carieră ca antrenor principal. Am ceva experienţă. Când activam în Germania, am fost o perioadă antrenor-jucător. Îmi doresc să ajung şi eu cât mai sus. Consider că am nişte calităţi. Secundul meu la Primăvara va fi Mircea Oţet. Voi fi ajutat şi de noul preparator fizic Donati Quinto. Încercăm să ne înscriem în Liga a III-a, dar, dacă nu se va putea realiza acest lucru, obiectivul va fi promovarea în respectivul eşalon“, a anunţat Ştefan Crişan. Universitatea II se va reuni pe 1 iulie, urmând să plece pe 15 iulie într-un stagiu de pregătire în Austria.

*
*


SSSST, SE ANTRENEAZĂ!

Acalmia a predominat la reunirea alb-albaştrilor, atât ca atmosferã, cât şi la nivelul declaraţiilor
O după-amiază de sâmbătă în Parcul “Romanescu” pare un prilej de plimbare încununată la final cu un grătar şi o bere sau, pentru cei mai activi, de exersare a reverelor şi smashurilor pe terenurile de tenis din zonă.
______________________________

Totuşi, în jurul orei 18, când toţi microbiştii se pregăteau să savureze Spania - Suedia din maratonul Euro, pe stadionul “Extensiv” a avut loc reunirea lotului Universităţii Craiova. Autocarul a pătruns silenţios în interiorul bazei învăluite în verdeaţă, lipsită de zarva adunărilor de odinioară ale alb-albaştrilor, cu presa agitându-se pentru un cadru inedit şi suporterii fideli, măcinaţi de absenţa favoriţilor, lungindu-şi gâturile pentru noutăţi. În linişte, 24 de jucători au poposit pe arena care anul acesta găzduieşte mai multe partide decât “Ion Oblemenco”: Bornescu, Bănică, Lung, Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose, Dilevski, Baird, Costea I, Costea II, Prepeliţă, Gogoşoiu, Popescu, Firţulescu, Gângioveanu, Barbu, Ologu, Bărboianu, Găman, Stoianof, Dina, Buşu şi Crăciun. Tot la fel de calme, de domoale ca atmosfera au fost şi declaraţiile. “Vrem mai mult, dar să vedem ce putem”, a fost lozinca de bază. Bornescu a fost prezent, după ce toată vara a semnalizat spre Rapid, Stoianof mai încearcă încă o dată să ne demonstreze că are stofă de atacant, iar adolescenţii Gogoşoiu, Ologu, Popescu şi Crăciun au primit botezul primei reuniri la Universitatea. Australienii au răspuns şi ei la apel, doar că Baird se pregăteşte separat, după ce şi-a reparat genunchii la Antipozi, în timp ce străinul de abanos, Wobay, se războieşte în continuare pentru un loc la Cupa Africii.

Napoli: «Să fim mai buni ca anul trecut»

Principalul Ştiinţei a pierdut meciul România - Italia, deoarece parcurgea distanţa Timişoara - Craiova, aşadar nu a mai avut emoţii la penaltiul ratat de Mutu la vizionarea partidei în reluare. A doua zi, în drum spre revederea cu alb-albaştrii, a fost chestionat pe marginea Euro 2008 la Sport.ro. “I-aş fi văzut pe Costea şi pe Stoica în lot, dar decizia este a lui Piţurcă”, a declarat italianul, în timp ce Gane l-a inclus şi pe Andrei Prepeliţă în propunerile sale pentru naţională. Tot la respectiva televiziune, antrenorul oltenilor a fost invitat la o comparaţie între Universitatea şi o echipă din Italia: “Dacă ar fi să raportăm Craiova la Italia, aş asemui-o fără discuţie cu Napoli. Este tot din sud, are suporteri la fel de calzi, de fanatici”, a afirmat fostul juventin.
Ajuns alături de elevii săi pe “Extensiv”, tehnicianul a explicat şi kilogramele în plus pe care le afişează: “Am fost la mama la Palermo şi am avut un program culinar încărcat.” Cât despre planurile pentru noul sezon, Napoli a fost la fel de laconic ca de obicei: “Trebuie să uităm campionatul trecut, să păstrăm lucrurile bune şi să ne concentrăm asupra stagiilor din vară, pentru că avem nevoie de o pregătire foarte bună în perspectiva noului sezon. Am încredere în băieţi, aşa cum am avut şi anul trecut, şi e normal să îmbunătăţim evoluţiile din ediţia precedentă. Aşa cum am spus şi prima dată când am ajuns la Craiova, cred în acest grup. Este valoros şi poate obţine performanţe.” Mai mult a discutat cu jucătorii. I-a prezentat pe noii încorporaţi, Massimo Ferraris şi Donati Quinto, şi au trecut la treabă. Primul antrenament a părut să fie extrem de lejer, fotbaliştii au venit încălţaţi în pantofi sport şi nu în ghete, dar finalul a părut să-i pregătească uşor către ce va urma. Adică o instruire spartană, care să-şi vadă roadele în campionat.

Trebuie să uităm campionatul trecut, să păstrăm lucrurile bune şi să ne concentrăm asupra stagiilor din vară, pentru că avem nevoie de o pregătire foarte bună în perspectiva noului sezon. Am încredere în băieţi, aşa cum am avut şi anul trecut, şi e normal să îmbunătăţim evoluţiile din ediţia precedentă.
Nicolo Napoli

*

«MEREU AM VISAT SĂ FIU PRINCIPAL»

Fostul antrenor cu portarii Ştefan Crişan va fi şeful de pe bancã la satelitul Primãvara
Echipa a doua a Universităţii are un nou tehnician, în persoana lui Ştefan Crişan, cel care în sezonul trecut s-a ocupat de pregătirea goalkeeperilor Ştiinţei.
_________________________________________________

Crişan va fi ajutat de preparatorul fizic, Donati Quinto, de fostul secund Mircea Oţet, dar şi de antrenorul cu portarii, Dan Păsărin. Tehnicianul îşi va începe munca de luna viitoare, pe 1 iulie, atunci când este programată reunirea lotului. Până atunci însă, nea Fane va pleca în această săptămână în Germania, pentru a aduce anumită aparatură necesară unei pregătiri pe măsura pretenţiilor. Despre numirea sa, Crişan a afirmat: “Sunt mulţumit de ceea ce voi face. Eu vreau să muncesc, acum va fi bine. Să fiu sincer, în sinea mea speculam de mult timp ideea de a antrena odată ca principal. Am avut deja discuţie despre ceea ce se doreşte la satelit atât cu preşedintele Adrian Mititelu, cât şi cu Ovidiu Stângă, cel care se va ocupa administrativ şi executiv de această formaţie. Vrem să luăm un loc de Divizia C, dar, dacă nu se va reuşi, nu va fi nicio problemă să antrenez nici în D, chiar dacă altul este nivelul. Pentru tinerii jucători pe care îi avem ar fi minunat să evoluăm într-un eşalon superior. Ştefan Crişan a amintit şi de discuţia avută cu Napoli: “Am vorbit cu Nicolo, mi-a explicat de ce nu a mai dorit să lucreze cu mine. Mi-a zis că nu profesional sau din alte motive, ci pentru că a dorit să aducă lângă el un conaţional. Mi-a mulţumit pentru munca depusă şi totul este OK.” Primăvara va pleca în jur de 15 iulie într-un stagiu de pregătire în Austria, iar ţelul, deşi nestabilit, este accederea într-o ligă superioară. “Nu am vorbit de un obiectiv, dar se înţelege că acesta este promovarea, mai ales dacă vom evolua în judeţ”, a menţionat tehnicianul. Noul principal al Primăverii are contract cu Universitatea până în vara lui 2010, cu drept de opţiune pentru încă un an din partea clubului. El a fost dorit insistent de patronul Mititelu în cadrul grupării alb-albastre.

Am vorbit cu Nicolo, mi-a explicat de ce nu a mai dorit să lucreze cu mine. Mi-a zis că nu profesional sau din alte motive, ci pentru că a dorit să aducă lângă el un conaţional. Mi-a mulţumit pentru munca depusă şi totul este OK.
Ştefan CriŞan

*Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns