Oltenii l-au mulţumit pe Napoli

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Oltenii l-au mulţumit pe Napoli

Mesaj de suporteru » 30 Iun 2008, 06:40

GAZETA DE SUD
*

Oltenii l-au mulţumit pe Napoli

Tehnicianul italian s-a declarat satisfăcut de modul în care s-au prezentat elevii săi în primul amical al stagiului de pregătire din Germania.

Universitatea Craiova s-a distrat în primul meci de verificare disputat în cantonamentul din Germania, elevii lui Nicolo Napoli învingând cu 6-0 echipa de amatori AZSV Aalten, codaşă în liga a patra olandeză. Antrenorul italian nu a ţinut însă cont de rezultat, ci a dorit să vadă modul în care jucătorii săi vor pune în practică cerinţele sale. Şi, din acest punct de vedere, Napoli s-a declarat mulţumit, considerând amicalul de vineri seară un antrenament reuşit.
Ştiinţa a aliniat un unsprezece puţin diferit faţă de cel din sezonul trecut, Bărboianu luându-i locul lui Dănănae în banda dreaptă, Buşu pe cel al lui Rose, în stânga, în timp ce Stoica a fost urcat în linia mediană, cuplul de fundaşi centrali fiind format din V. Găman şi Mitchell. După pauză, Nicolo Napoli a efectuat o serie de mutări, singurii integralişti fiind Găman, Stoica şi Dilevski. Alb-albaştrii s-au prezentat în faţa amatorilor olandezi în următoarea formulă: Bornescu (’33, S. Lung; ’63, Bănică) - Bărboianu (’46, Firţulescu), V. Găman, Mitchell (’46, Crăciun), Buşu (’46, Gogoşoiu) - Prepeliţă (’46, M. Barbu), D. Stoica, Dilevski - Dina (’46, Dănănae), Gângioveanu (’46, Stoianof), M. Costea (’46, Rose), golurile fiind reuşite de Prepeliţă, M. Costea, D. Stoica (penalti), Dina şi Crăciun (2). Fl. Costea, Baird, Ologu şi I. Popescu au fost menajaţi din cauza unor probleme medicale, în timp ce Wobay nu ajunsese până ieri după-amiază în cantonamentul echipei.
Universitatea va disputa astăzi al doilea amical al stagiului de pregătire de la Goch, oltenii urmând să dea piept cu altă formaţie de amatori, Turks Selection. Meciul va fi ultimul de aici, de pe 3 iulie alb-albaştrii urmând să se pregătească la Hoenderloo, acolo unde vor mai susţine patru partide de verificare, de data aceasta în compania unor echipe profesioniste.

Tinerii au ambiţii mari

Mulţumiţi de faptul că li se oferă şansa să arate ce ştiu, mai tinerii componenţi ai Ştiinţei susţin că vor face totul pentru a-i demonstra lui Napoli că merită un loc în primul unsprezece. „Am încercat să fac tot ce am fost pus de antrenor. În perioada aceasta contează relaţiile de joc şi trebuie să tragem tare. Îmi doresc să rezist cât mai mult, iar în campionatul intern să prind un loc de titular“, a afirmat Marius Barbu, jucător promovat de la „satelit“, dar care a apucat să debuteze în Liga I cu Universitatea.
Revenit în Bănie după împrumutul la FC Caracal, Ovidiu Stoianof nu mai vrea să plece în altă parte. „Bulgarul“, care sâmbătă a împlinit 23 de ani, a avut o evoluţie bună în primul amical şi a precizat că singura lui dorinţă este să prindă cât mai multe meciuri în tricoul alb-albastru. Nici Ovidiu Dănănae, titular în sezonul trecut, nu renunţă la luptă, după ce a fost lăsat pe bancă în prima repriză de Nicolo Napoli.
„Nu este nici o problemă că am intrat la pauză. A fost decizia antrenorului, nu mă sperie concurenţa. Meciul a fost un test reuşit pentru a ne vedea nivelul. Rezultatul nu contează, însă este bine că am marcat multe goluri“, a spus Dănănae.

Weekend lejer

După cinci zile de foc, oltenii au avut parte de un program lejer în weekend. Antrenorii i-au lăsat mai liberi pe jucători, care sâmbătă nu au efectuat decât o şedinţă de pregătire, şi aceea de refacere după efort. Napoli le-a dat voie alb-albaştrilor să-şi petreacă după-amiaza la plimbare. Unii au ales bicicleta, alţii mersul pe jos, Goch fiind însă un oraş mic, fără prea multe puncte de atracţie.
Cei care au ratat o parte din pregătire nu şi-au luat liber sâmbătă, preferând să lucreze la sala de forţă. Lui F. Costea, Baird, Ologu şi I. Popescu li s-au alăturat însă Gogoşoiu, Crăciun, Buşu, Dănănae, M. Costea, Găman, Gângioveanu şi Prepeliţă, care au considerat că nu le-ar strica un antrenament în plus, timp de o oră toţi lucrând sub supravegherea preparatorilor fizici Urbano Lega şi Donati Quinto.

*
EDITIE SPECIALA
*

CADOUL LUI NAPOLI

Alb-albaştrii au avut parte sâmbãtã de o zi reconfortantã, cu o singurã şedinţã de pregãtire
Sâmbătă a fost o zi specială pentru olteni. Asta pentru că antrenorul Ştiinţei, Nicolo Napoli, le-a oferit jucătorilor săi o zi mai liniştită, spre deosebire de cele de până acum, presărate cu pante, alergări, antrenamente dure sau meciuri. Italianul a programat o singură şedinţă, de la ora 10.30, aceasta fiind însă una lejeră, de recuperare după partida de vineri seară, cu olandezii de la AZSV Aalten.

După masa de prânz, Napoli şi-a anunţat elevii de schimbarea de program, oferindu-le după-amiaza liberă.
Cum Goch este un oraş destul de mic, distracţiile nu abundă în localitatea în care sunt cantonaţi alb-albaştrii de la începutul săptămânii. Astfel, principala atracţie pentru jucători în timpul lor liber a fost plimbarea pe străzile pitorescului oraş şi vizita prin bâlciul instalat în centrul localităţii. Craiovenii au cumpărat suveniruri pentru cei dragi şi s-au distrat la jocurile mecanice. Cei mai norocoşi au câştigat şi premii constând în ursuleţi de pluş.

Cu bicicleta la atac

Fie că au 8 sau 80 de ani, mijlocul preferat de transport pentru locuitorii din Goch este bicicleta. Tradiţia locului a fost respectată şi de majoritatea alb-albaştrilor, care au ales să se plimbe prin oraş cu bicicletele, golind astfel garajul special amenajat pentru acest tip de vehicule al hotelului în care sunt cazaţi.

Dorel-fotograful

În timpul plimbării prin bâlciul din centrul Gochului, căpitanul Ştiinţei, Dorel Stoica, a dorit neapărat pentru câteva momente să joace rolul unui fotograf. Dorel a luat aparatul fotoreporterului “Ediţiei Speciale” şi a făcut câteva poze. Printre subiectele imortalizate de căpitanul Universităţii s-au regăsit şi Nicolo Napoli şi Jerry Gane, în timp ce aceştia cumpărau suveniruri pentru cei dragi.
Unii au rămas la sală

Nu toţi jucătorii au ales să se plimbe în după-amiaza liberă oferită de Napoli. Cei care au ratat o parte din antrenamente din cauza problemelor medicale şi cei care au considerat că au nevoie de pregătire fizică suplimentară au efectuat exerciţii la sala de forţă, sub atenta supraveghere a lui Urbano Lega şi Donato Quinto. Prepeliţă, Gogoşoiu, Crăciun, Buşu, Dănănae, Mihai Costea, Găman, Florin Costea, Baird, Ologu, Popescu şi Gângioveanu s-au pregătit timp de aproximativ o oră.

*

AMICAL DE ADIO

Oltenii disputã astãzi a doua şi ultima partidã de verificare din stagiul de pregãtire de la Goch
Universitatea se desparte de primul cantonament al verii, din localitatea germană Goch, printr-un nou test.

După formaţia olandeză AZSV Aalten, învinsă cu un neverosimil 6-0, alb-albaştrii vor întâlni în această seară divizionara a treia Turks Selection, un alt adversar fără pretenţii, numai bun pentru Nicolo Napoli să experimenteze diferite aşezări şi formule de start. Este de aşteptat ca tehnicianul italian al Ştiinţei să ruleze din nou tot lotul aflat la dispoziţie, dând astfel şansă fiecărui jucător să demonstreze, timp de 45 de minute, că poate fi util echipei. Partida se va disputa tot pe baza olandeză de la Siebengewald, cu începere de la ora locală 18 (19 a României). Mâine dimineaţă, Universitatea va pleca spre Amsterdam, acolo unde va zăbovi timp de două zile, înainte de a se îndrepta spre cantonamentul olandez de la Hoenderloo.

Costea ratează şi al doilea meci

Dacă în ceea ce-i priveşte pe Ologu, Popescu şi Baird staful Ştiinţei va lua abia astăzi decizia dacă vor evolua sau nu în al doilea joc de verificare, despre golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, se ştie sigur că va rata şi al doilea amical al verii. Atacantul nu s-a antrenat deloc alături de coechipieri în această săptămână şi va urmări din nou partida de pe banca de rezerve.
«În ritmul ăsta ajungem la Inter»

Deşi epuizaţi de ritmul impus la antrenamente, alb-albaştrii au avut totuşi puterea să mai şi glumească în scurtele pauze dintre seriile de alergări. “E bine, e foarte bine. Dacă o să continuăm în ritmul ăsta o să ajungem la Inter”, au glumit jucătorii.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns