A cam sosit vremea unui obiectiv obiectiv

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
DoRyN

A cam sosit vremea unui obiectiv obiectiv

Mesaj de DoRyN » 03 Iul 2008, 09:47

A cam sosit vremea unui obiectiv obiectiv
http://www.lupamea.ro/articole.php?numa ... =9&id=2095

Editorial


Şerban Comănescu

Să se claseze mai sus decât Unirea Urziceni, Gaz Metan Mediaş şi CS Otopeni. Acesta ar fi un obiectiv de bun-simţ pentru Universitatea Craiova în campionatul care vine, pentru că-n curând echipa îşi va anunţa intenţiile.
Fără doar şi poate, niciodată n-au mai existat în prima ligă trei echipe din localităţi care să totalizeze un număr mai mic de locuitori decât Otopeni (10.000), Urziceni (18.000) şi Mediaş (56.000). Populaţia din Otopeni şi Urziceni laolaltă ar încăpea pe „Ion Oblemenco“, e drept, ocupând şi scările, ceea ce ar contraveni normelor de securitate în vigoare.
Nu de azi-de ieri, Universitatea se bazează mai puţin pe fotbalişti care să bage frica-n adversari, eventual şi goluri mai multe ca ei, şi mai mult pe tradiţie şi palmares. Nicăieri în Europa blazonul n-a adus puncte, nici la Nottingham Forest, nici la UTA, şi bineînţeles că nici la U Craiova. Adversare ivite din neant i-au râs deseori în nas primei echipe româneşti ajunse într-o semifinală europeană. În ultimul campionat disputat integral în ceauşism, Universitatea s-a situat sub Flacăra Moreni. Mai pe urmă, singurul meci de Divizia A jucat la Mediaş, cu Gaz Metan, l-a pierdut, la Oneşti n-a câştigat niciodată în două sezoane, iar Unirea Alba Iulia a trecut prin prima divizie fără să afle cum e să iei bătaie de la U Craiova, chiar dacă a avut de patru ori prilejul s-o facă.
Ştefănescu şi ai lui mergeau la Otopeni doar când aveau de luat un avion care să-i poarte peste mări şi ţări. Pe vremea aia, fotbalişti care acum reprezintă micuţa aşezare cu aeroport nici nu erau pe lume; de ce-ar tremura ei astăzi în faţa lui Ştefănescu, Balaci, Crişan etc, din moment ce se uită pe foaia de joc şi nu-i văd trecuţi în lotul Universităţii? Dacă se pretinde echipă mare, Craiova e obligată să pună la respect numele fără faimă prin scorul din meciurile cu ele, nu prin vânturarea arborelui genealogic. Şi nu vă gândiţi că obiectivul de la care am pornit e unul meschin. Dacă-n campionatul trecut Universitatea şi-ar fi propus să termine deasupra Unirii Urziceni şi ar mai fi şi reuşit, acum s-ar fi pregătit pentru Cupa UEFA...

Scrie răspuns