Din nou la munca

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Din nou la munca

Mesaj de suporteru » 04 Iul 2008, 08:20

GAZETA DE SUD
*

Wobay, alături de juveţi

Leonezul Julius Wobay a ajuns aseară la Amsterdam, apoi a fost „transferat“ în tabăra alb-albaştrilor de la Hoenderloo. Jucătorul african fusese învoit de oficialii clubului Universitatea pentru câteva zile pentru a se odihni, după ce a participat la preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. În cele din urmă, Wobay a ratat prima parte a turneului din străinătate, sărind peste antrenamentele din Germania, acolo unde s-a pus accent pe pregătirea fizică. Julius a aterizat miercuri seară pe Aeroportul Internaţional Otopeni, cazându-se la un hotel din zonă. Ieri, oficialii olteni au reuşit să-i obţină viza de Olanda de la ambasada acestei ţări în Bucureşti, iar aseară, la ora 18.00, leonezul a decolat spre Amsterdam, după care s-a dus direct în cantonamentul de la Hoenderloo. Astăzi, Wobay va face primele antrenamente alături de alb-albaştri, în primele zile urmând probabil un program special de acomodare, după care va intra în porţie cu ceilalţi colegi de echipă. În funcţie de modul în care se va prezenta astăzi la antrenamente, tehnicianul Nicolo Napoli va decide dacă Wobay va juca mâine în amicalul cu Metalurg Doneţk.

*

„Micul Balaci“ are barieră spre Bucureşti

Tatăl lui Andrei Ionescu refuză ofertele venite pentru fiul său dinspre Capitală.

Pentru că nu a vrut să semneze un nou contract cu Universitatea Craiova, Andrei Ionescu a fost trimis la echipa a doua, care evoluează la judeţ. „Micul Balaci“ s-a prezentat pe 1 iulie la antrenamente, în timp ce colegii săi de la echipa mare erau în turneu în Olanda. Sătul de mofturile jucătorului de 20 de ani, Adrian Mititelu, patronul Universităţii, a anunţat că îl vinde pe mjlocaş oricărei echipe pentru suma de două milioane de euro, după ce iniţial ceruse trei. „Îl cedez pe Andrei Ionescu pentru două milioane. Nu vreau să-l mai văd pe la echipa a doua. Nu vreau să mă blesteme maică-sa sau taică-său“, a anunţat Mititelu. Victor Ionescu, tatăl fotbalistului, consideră că oficialii olteni nu se poartă elegant cu fiul său, atâta timp cât între jucător şi club există un contract valabil până în 2012: „Noi avem un contract valabil cinci ani cu Universitatea şi vrem să-l ducem până la capăt“.

Banii, pe locul doi

De serviciile lui Andrei Ionescu par să fie interesate mai multe echipe din prima ligă, majoritatea din Bucureşti, însă sunt slabe şanse ca „Micul Balaci“ să evolueze în Capitală. Şi asta, pentru că preţul cerut de Mititelu este prea mare, dar şi pentru că tatăl jucătorului nici nu vrea să audă că Andrei va juca în tricoul unei rivale de moarte a Ştiinţei. „Rapid îl doreşte pe Andrei, însă nici nu se pune problema. Nu numai Rapid îl vrea, ci majoritatea echipelor mari din Bucureşti, dar Andrei rămâne la Craiova. Pot să dea şi cinci milioane pe el, să îi dea lui un milion pe an, dar nu pleacă de la Universitatea. Cât trăiesc eu, nu va juca niciodată în Bucureşti“, a spus Victor Ionescu, cel care semnează toate contractele jucătorului Andrei Ionescu.

*
EDITIE.RO
*

CAZARMA

Baza de pregãtire a Ştiinţei de la Hoenderloo seamãnã cu o tabãrã militarã izolatã
După două zile libere, petrecute în capitala Olandei, de ieri alb-albaştrii au reînceput munca. Oltenii au părăsit Amsterdamul imediat după micul-dejun şi, după un drum de o oră şi jumătate, au ajuns la baza de pregătire de la Hoenderloo, renumită pentru condiţiile de antrenamente pe care le oferă.

Baza este cea în care s-a pregătit pentru EURO 2008 şi naţionala Olandei, în paturile lui Stoica şi compania de la Hotelul “Golden Tulip Victoria” dormind acum o lună şi jumătate Van Nistelrooy sau Van der Sar.

Izolaţi total

La sosirea la Hoenderloo, alb-albaştrii au fost surprinşi de izolarea totală în care se află terenul de antrenament şi camerele în care sunt cazaţi. Baza de pregătire este situată în mijlocul unei păduri, la câţiva kilometri de cea mai apropiată localitate. Mai mult decât atât, cantonamentul aduce cu o bază militară, datorită faptului că în incinta acesteia se află construcţii destinate practicanţilor de sporturi extreme, care seamănă foarte mult cu cele folosite la instrucţia militarilor. “Dar unde am ajuns aici, la armată? Să nu iasă vreun urs de prin tufişuri, că, la cum arată pe aici, nu ar fi exclus să se întâmple”, au glumit jucătorii.

Fotbalişti celebri au trecut pe la Hoenderloo

Pe holurile uneia dintre clădirile din cadrul complexului unde sunt cazaţi oltenii tronează tricouri ale echipelor care au trecut pe la Hoenderloo. Galeria este deschisă cu un tricou al lui Galatasaray, plin cu autografe ale unor fotbalişti ca Hakan Şukur, Necati sau Hasan Şaş, şi continuă cu cel al naţionalei Australiei, al lui Lazio Roma, Wigan şi altele.

*

DIN NOU LA MUNCĂ

Nici nu au ajuns bine la Hoenderloo, cã jucãtorii au şi început antrenamentele
Aşa cum s-a întâmplat şi în primul stagiu de pregătire, Nicolo Napoli şi Urbano Lega au stabilit un program foarte încărcat şi solicitant pentru craioveni.

La doar o jumătate de oră după ce s-au cazat la “Golden Tulip Victoria”, alb-albaştrii au şi fost luaţi în primire de staful tehnic. Primul antrenament efectuat la Hoenderloo a fost unul mai lejer, pentru ca jucătorii să se poată reacomoda la efort. Lega le-a pregătit acestora exerciţii tip circuit, şedinţa durând doar 45 de minute. Ritmul va creşte din nou în zilele următoare, preparatorul fizic al Universităţii cerând deja informaţii stafului hotelului despre pantele din zonă care s-ar preta desfăşurării antrenamentelor. A doua şedinţă de pregătire a zilei, efectuată de la ora 17, a fost ceva mai lungă, însă nu şi mai obositoare, fotbaliştii având acces la minge.

Vecini de cantonament cu Anorthosis

Fotbaliştii Universităţii au avut surpriza să afle, la sosirea la Hoenderloo, că nu vor fi singuri în cantonament, urmând a împărţi terenul de antrenament cu jucătorii de la Anorthosis Famagusta. Ciprioţii au ajuns la Hoenderloo încă de pe 25 iunie şi vor pleca doar cu trei zile înaintea alb-albaştrilor.
Costea a început alergările

Nicolo Napoli a avut parte ieri şi de o veste bună. Golgheterul Universităţii, Florin Costea, a început de ieri-dimineaţă alergările, fiind tot mai aproape de a se reface după accidentarea suferită în meciul demonstrativ de la inaugurarea terenului “Petre Deselnicu”. Atacantul oltean s-a antrenat alături de Baird şi Ologu, sub supravegherea preparatorului fizic Donato Quinto. “Costea e din ce în ce mai bine. Vom vedea dacă mai resimte unele dureri. Oricum, cu fiecare zi care trece e tot mai bine. Să vedem cum va evolua în perioada următoare”, a spus doctorul Universităţii, Claudiu Stamatescu. Un alt jucător care a întâmpinat probleme medicale în cantonamentul din Germania, Ionuţ Popescu, a reintrat în programul normal de pregătire al echipei.
Satelitul a trecut pe la medic

Formaţia a doua a Universităţii, Primăvara, a avut programată ieri vizita medicală. De la ora 12, sub supravegherea secundului Mircea Oţet, tinerii alb-albaştri s-au prezentat la Policlinica pentru Sportivi din Bănie, unde jucătorii nu au întâmpinat niciun fel de probleme medicale şi sunt apţi pentru reluarea pregătirilor noului sezon competiţional. Au fost prezenţi 13 fotbalişti, mulţi dintre ei titulari în sezonul trecut la meciurile din Liga a IV-a Dolj, precum şi câţiva juniori de la grupele Universităţii. Jucătorii care au efectuat vizita medicală au fost următorii: Mihai Neagoe, Marian Mecea - portari, Alex Mirescu, Alin Buleică, Nelu Nicolae, Mihai Flori, Nicuşor Neacşu (foto), Daniel Giurcă, Dănuţ Stancu, Dragoş Ştoiu, George Glodeanu, Irinel Găman şi Alin Niţă. Primăvara se va reuni luni, 7 iulie, la ora 18.30, la cantonamentul din Lunca Jiului, iar o jumătate de oră mai târziu va efectua primul antrenament din intersezon, sub comanda noului principal Ştefan Crişan. (C. I.)

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns