Primul obstacol

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1877
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Primul obstacol

Mesaj de suporteru » 05 Iul 2008, 09:57

GAZETA DE SUD
*

Amical cu o echipă alb-albastră

După două antrenamente cu public, abia astăzi Universitatea va întâlni o echipă din prima ligă, Metalurg Doneţk, ale cărei culori sunt similare cu cele ale oltenilor.

În primele meciuri amicale desfăşurate în Germania, Universitatea a marcat 13 goluri şi a primit unul, dar cele două formaţii întâlnite, AZSV Aalten şi Turks Selection, au avut evoluţii modeste, de amatori, fără probleme pentru oltenii lui Nicolo Napoli şi Jerry Gane. Antrenorul Napoli şi finanţatorul Mititelu s-au declarat însă mulţumiţi de actualul stadiu de pregătire al lotului, fiind neinteresaţi de scor. După aceste amicale, Napoli le-a acordat elevilor săi două zile libere, luni şi marţi, iar de miercuri oltenii au reintrat în pâine, continuându-şi alergările şi şedinţele tehnico-tactice la baza sportivă din Hoenderloo.
Conform programului anunţat, Ştiinţa va juca astăzi un meci de verificare cu o echipă din prima ligă, Metalurg Doneţk. În ultima ediţie a campionatului Ucrainei, Metalurg s-a clasat pe locul 12 din 16 echipe. Este echipa la care a evoluat, printre alţii, şi fostul jucător al Universităţii, Marius Mitu (2006-2008). Este pregătită de un antrenor bulgar, Nikola Kostov.
Ca o curiozitate, culorile echipei din Ucraina sunt similare cu ale oltenilor, alb-albastru.
În amicalul de astăzi, nu vor fi folosiţi Florin Costea, aflat în perioada de refacere după accidentarea suferită în meciul de la inaugurarea arenei „Petre Deselnicu“, şi probabil Wobay, care abia joi seară a ajuns în cantonamentul oltenilor din Hoenderloo.
Următoarea întâlnire amicală a Universităţii este luni, cu Top Oss, o echipă din Liga a II-a olandeză, locul 8.

Tănasă, la Poli Iaşi

Adus în vara anului trecut de la FC Argeş pentru 500.000 de dolari, atacantul Ciprian Ion Tănasă a fost împrumutat pentru sezonul acesta la Poli Iaşi. Conform site-ului clubului din Bănie, Tănasă a fost cedat gratis echipei lui Ionuţ Popa, urmând ca după acest sezon, 2008/2009, să revină la Universitatea. În vârstă de 27 de ani, Tănase a jucat pentru olteni în 22 de meciuri în campionatul trecut, marcând patru goluri. El va face joncţiunea cu noua sa echipă în cantonamentul lui Poli Iaşi de la Debrecen.

Universitatea II începe luni pregătirea

Formaţia-satelit a oltenilor se va reuni luni după-amiază, în cantonamentul din Lunca Jiului. Sub comanda antrenorilor Ştefan Crişan (principal) şi Mircea Oţet (secund), o parte din lotul echipei a doua se va pregăti în Bănie, urmând ca restul jucătorilor, aflaţi cu echipa mare în Olanda, să revină la satelit după revenirea Ştiinţei din turneu. Cei 13 jucători rămaşi acasă au efectuat deja vizita medicală la Policlinica Sportivă din Craiova: Neagoe, Mecea, Mirescu, Buleică, Nicolae, Flori, Neacşu, Giurcă, Lori, Ştoiu, Glodeanu, Găman II, Niţă.

*
EDITIE.RO
*

PRIMUL OBSTACOL

Deşi a încheiat pe locul 12 în Ucraina, Metalurg Doneţk are un buget de aproape 15 milioane de euro
Adversara de astăzi a Universităţii Craiova, Metalurg Doneţk, a terminat campionatul trecut din Ucraina pe 12, departe de pretenţiile de la startul sezonului, când l-a avut pe bancă pe reputatul tehnician olandez Co Adriaanse.

Ratarea obiectivelor le-a îndepărtat şi pe starurile aduse la acea vreme în oraşul lui Serghei Bubka, respectiv Ailton, Jordi Cruyff, Gvozdenovici sau Erol Bulut. Metalurg mai are în lot câţiva internaţionali, de diverse naţionalităţi: ucrainenii Şişcenko şi Danilovski, cipriotul Makridis, armenii Melkonyan şi Arakelyan, sârbul Dislenkovici şi vârful bulgar Dimitrov, cel care a marcat golul naţionalei sale în meciul cu România de la Sofia, în toamna trecută.
De asemenea, Tkacenko a fost o perioadă elevul lui Mircea Lucescu la Şahtior, portughezul Ricardo Fernandes a făcut parte din lotul lui Porto, care, sub conducerea lui Mourinho, a câştigat Liga Campionilor, iar compatriotul său Mario Sergio Leal a participat la JO din 2004 cu naţionala lusitană. Astfel, este explicabil bugetul de aproximativ 15 milioane de euro al celor de la Metalurg Doneţk.
Deşi ar fi trebuit să întâlnească joi un alt viitor adversar al Ştiinţei, Slaven Belupo, meciul s-a anulat, iar ucrainenii au disputat un amical la Marienfeld cu polonezii de la GKS Katowice, pe care l-au încheiat la egalitate, 1-1, golul echipei din Doneţk fiind reuşit de Sytnik, după ce leşii deschiseseră scorul.
Partida a avut parte de condiţii meteo nefavorabile, jucătorii trebuind să înfrunte o adevărată furtună în timpul celor 90 de minute. Antrenorul bulgar al lui Metalurg, Nicolai Kostov, a utilizat următoarea formulă: Dislenkovici - Danilov (Mario Sergio ‘46), Bilozor (Cecer ‘46), Zotov, Volovik (Boaventura ‘46) - Berezovchuk (Fernandes ‘46), Arakelian (Tkacenkom ‘46), Danilovsky (Makridis ‘46), Sapay (Dimitrov ‘46) - Melkonyan (Şişcenko ‘46), Timcenko (Sytnik ‘46).
Metalurg a evoluat la Hoenderloo şi contra campioanei Ciprului, Anorthosis Famagusta (cazată în acelaşi stabiliment cu Universitatea), pe care a învins-o cu 1-0, iar zilele următoare se va duela cu alte două echipe româneşti, FC Vaslui şi Farul.
Nicolo Napoli va rula tot lotul

Până acum, deşi a disputat două partide de verificare, Universitatea nu a avut parte de adversari puternici cu care să-şi măsoare forţele. Mai întâi, alb-albaştrii au trecut cu 6-0 de divizionara a patra olandeză AZSV Aalten, pentru ca apoi să administreze un neverosimil 7-1 semi-amatorilor de la Turks Selection.
De astăzi însă încep amicalele tari ale Ştiinţei, primul oponent fiind Metalurg Doneţk. Deşi nu e o formaţie de top în fotbalul ucrainean, este un adversar cu ajutorul căruia Nicolo Napoli îşi va putea face o impresie despre stadiul pregătirilor din acest moment, celelalte două teste fiind neconcludente, din cauza valorii foarte scăzute a rivalilor. Probabil, tehnicianul italian va rula din nou tot lotul aflat la dispoziţie, urmând ca de la meciurile viitoare să încerce să-şi creioneze un prim 11 cu care să pornească la drum în noul sezon. Florin Costea şi Alexandru Ologu şi-au reluat antrenamentele de ieri şi e posibil să fie folosiţi, în timp ce Michael Baird ar putea intra câteva minute. Partida va începe la ora locală 16 (17 a României) şi se va desfăşura pe un teren la şase kilometri distanţă de baza de pregătire a alb-albaştrilor. (A. I.)

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns