DEJA VU INCOMPLET?

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

DEJA VU INCOMPLET?

Mesaj de suporteru » 21 Apr 2008, 11:00

GAZETA DE SUD
*

Dinamo, venim!

După încălzirea de la Timişoara, alb-albaştrii anunţă că vor încheia en fanfare săptămâna, cu victorii în faţa marilor rivale Dinamo şi Steaua.

Succesul categoric obţinut vineri seară, 3-1 la Timişoara, a refăcut moralul trupei lui Nicolo Napoli, afectat după cele doar două puncte acumulate în ultimele trei etape. Alb-albaştrii au căpătat din nou încredere şi privesc cu optimism spre cele două confruntări de foc din această săptămână, cu marile rivale, Dinamo (miercuri) şi Steaua (sâmbătă).
Poli, echipă cu pretenţii europene, a părut vineri o formaţie de pluton în faţa Universităţii Craiova, care s-a dovedit net superioară, spre surprinderea antrenorului ceh Dusan Uhrin Jr. Tehnicianul timişorenilor a afirmat, după meci, că pregătise foarte bine jocul din punct de vedere tactic şi a dat de înţeles că elevii săi nu i-au respectat indicaţiile. „Ştiam precis cum va juca Universitatea, dar noi am evoluat complet aiurea. Unii jucători au primit în această dispută ultima şansă să confirme. Parcă nu am fi vrut să jucăm“, a spus nedumerit Uhrin Jr. Nicolo Napoli l-a luminat însă pe ceh: „Poli a jucat 4-4-2, mă aşteptam la asta, şi de aceea le-am închis culoarele, nu i-am lăsat să ajungă la poartă, iar pe contraatac am fost mult mai buni. Sunt bucuros de acest meci. A fost un rezultat corect, cu toate că am mai fi putut înscrie. Primele 20 de minute au fost echilibrate, apoi noi am dominat tot jocul. Veneam după două înfrângeri şi un egal şi trebuia să câştigăm. Poli Timişoara este totuşi o echipă bună şi merită să joace în Cupa UEFA“, a adăugat principalul italian.
„Dacă vom juca la fel ca la Timişoara, sigur vom câştiga şi cu Dinamo. Băieţii noştri au valoare şi sunt convins că se vor mobiliza exemplar pentru un succes. Cred că vom bate şi în «Ştefan cel Mare», mai ales că bucureştenii nu traversează o perioadă grozavă“, a concluzionat managerul sportiv al Ştiinţei, Ovidiu Stîngă.

Craiova, în centrul atenţiei

Victoria şi evoluţia bună de la Timişoara au readus Universitatea Craiova în centrul atenţiei în Liga I. Oltenii pot decide campioana, dacă sâmbătă vor reuşi ceea ce nu a putut Oţelul în această etapă, să învingă Steaua. Dacă până acum Ştiinţa nu era băgată în seamă de pretendentele la titlu, după succesul de vineri al elevilor lui Napoli, atât CFR Cluj, cât şi Steaua şi-au adus brusc aminte de Craiova. Preşedintele grupării ardelene, Iuliu Mureşan, a precizat că speranţele sale la titlu se leagă de o înfrângere a Stelei în Bănie, neuitând să-i laude pe alb-albaştri, care formează „o echipă foarte bună, tânără şi care aleargă foarte mult“. La rândul său, Gigi Becali, patronul formaţiei bucureştene, a lăsat la o parte optimismul debordant pe care l-a etalat până acum, admiţând că: „Singurul meci de care mă tem este cel cu Craiova“.
„Pentru noi, derbiul campionatului este cu Dinamo. După tot ce a îndurat, Craiova vrea să bată cu orice preţ Dinamo şi Steaua. Nu ne vom da la o parte din faţa nici unei echipe din campionat. Pentru noi, nu există preţ să ne pierdem onoarea, suntem printre puţinele grupări din ţară care se pot lăuda cu aşa ceva. Jucăm pentru onoarea noastră cu Steaua“, a declarat finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu.

*

Golgheterul Costea

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, şi-a arătat valoarea şi în disputa de la Timişoara, prin dubla reuşită de vineri el ajungând la cota 13 în clasamentul golgheterilor din Liga I, la trei goluri în spatele liderului Ionel Dănciulescu. Execuţia de la golul doi a fost de vârf veritabil, iar dacă o va ţine în acest ritm, vâlceanul are şanse să prindă in extremis un loc în lotul pentru Euro 2008.
Cu două reuşite şi o pasă de gol, „Briliantul“ din Bănie a fost considerat de majoritatea suporterilor care au votat pe site-ul oficial al clubului cel mai bun jucător al Ştiinţei la Timişoara. Costea a adunat 68 la sută din sufragii, fiind urmat, la mare distanţă, de Wobay (10%), Gîngioveanu, Bornescu şi Dina (toţi cu 4%). „Împreună cu Florin Costea sper să înscriu meci de meci şi Craiova să învingă, mai ales în următoarele două partide, cu Dinamo şi Steaua. Victoria de la Timişoara ne dă aripi. Dinamo nu traversează un moment foarte bun şi nu avem voie să ratăm această ocazie. Dorinţa mea este să marchez mereu, dar acum mi-aş dori să înscriu cu Dinamo, este foarte important pentru suporterii noştri“, a precizat Dina, jucător care a punctat de patru ori în returul 2008.

*
EDITIE SPECIALA
*

SĂPTĂMÂNA MARE

Înainte de Paşte, Universitatea întâlneşte în decurs de trei zile cele mai mari rivale, Dinamo şi Steaua
După ce a început cu dreptul seria meciurilor tari, 3-1 la Timişoara, Ştiinţa intră în Săptămâna Mare, cea care precede Paştele, denumire care se potriveşte şi celei mai importante săptămâni a anului pentru alb-albaştri.
____________________________________

Asta pentru că extrem de rar ai ocazia să întâlneşti la un interval atât de scurt cele mai mari rivale, în cazul nostru Dinamo şi Steaua. Rezultatul de la Timişoara, dublat de cel puţin un egal în “Groapă”, va arunca în aer Bănia înaintea partidei de sâmbătă, cu Steaua, una foarte importantă şi pentru ecuaţia titlului, care poate fi trimis de olteni spre Cluj. “Ne vom apăra onoarea şi vom da totul să învingem Steaua, însă pentru noi meciul cu Dinamo este derbiul campionatului”, a decretat Adrian Mititelu, mai mult pentru a-şi mobiliza jucătorii după o eventuală relaxare dată de victoria de la Timişoara, dar şi pentru a nu se gândi deja la partida cu gruparea din Ghencea, una care va fi mult mai mediatizată decât cea din Ştefan cel Mare. Universitatea pleacă astăzi spre capitală pentru meciul de miercuri, ora 18, cu Dinamo, cu două indisponibilităţi sigure până la finalul sezonului, Baird şi Tănasă, dar şi cu Andrei Ionescu incert.
“Dacă jucăm la fel ca la Timişoara cu Dinamo, sunt convins că nu vom pierde. În derbiuri nu este nevoie să îmi motivez jucătorii, sunt deja conectaţi la importanţa lor”, a spus Nicolo Napoli, care este aşteptat să aducă Universităţii prima victorie împotriva unei rivale din Bucureşti, după ce a fost foarte aproape cu Dinamo, în tur, şi cu Rapid pe “Extensiv”, în retur.

*

«DUMNEZEU MI-A FĂCUT UN CADOU»

Cel mai în vogã fotbalist al Ştiinţei, Florin Costea, spune cã reuşitele de la Timişoara au fost dar divin de onomastica sa
Golgheterul Universităţii, cu 13 reuşite în acest campionat, şi-a aniversat ieri ziua onomastică. Nu a chefuit, ci a făcut antrenament alături de colegi, pentru a pregăti în toate detaliile importanta partidă de miercuri a oltenilor, în “Groapă”, cu Dinamo.
_____________________________________

“Nu e timp de sărbătorit acum, avem un meci de foc cu Dinamo, rivala noastră de moarte, pe care trebuie să-l tratăm cum se cuvine, să jucăm măcar la fel de bine ca la Timişoara şi să obţinem un rezultat pe măsură”, a comentat Costea. Din pachetul de trei întâlniri dificile s-a dus una, cea cu Poli, mai rămânând de disputat jocurile cu Dinamo şi Steaua.
Florin nu a dorit să discute despre duelul cu gruparea din Ghencea, afirmând: “Până la Steaua mai este. Cel mai important meci este cu Dinamo. Numai la jocul acesta ne este gândul. De când am venit la Craiova se vorbeşte despre rivalitatea dintre noi şi «câini» şi nu ne gândim decât cum să obţinem toate cele trei puncte. Ar fi senzaţional pentru noi, jucătorii, dar şi pentru public. Am auzit că nu am mai învins demult acolo, iar generaţia aceasta o poate face.”

Pe urmele lui Gică Craioveanu

Despre darul primit de ziua sa, cele două goluri din partida cu Poli, Costea a precizat: “Dumnezeu mi-a făcut un cadou de mare preţ.” Atacantul spune că nu ţinteşte să devină golgheterul României, chiar dacă este măgulit de faptul că ar fi primul jucător al Universităţii care ar reuşi o asemenea performanţă de la Gică Craioveanu încoace, din urmă cu 12 - 13 ani: “Vedem ce va da Dumnezeu… Eu vreau să joc, să ajut echipa, pe mine şi să obţinem rezultate bune. Dacă şi marchez, cu atât mai bine.” În ceea ce priveşte posibila sa convocare printre tricolori, cu jumătate de gură a afirmat: “Nu doresc să mai discutăm despre naţională. Să joc eu bine şi vom vedea. Cuvintele sunt de prisos, să vorbesc în teren.” În final a menţionat că îşi va cinsti colegii abia după meciul cu Steaua, de sâmbătă.

Până la Steaua mai este. Cel mai important meci este cu Dinamo. Numai la jocul acesta ne este gândul. De când am venit la Craiova se vorbeşte despre rivalitatea dintre noi şi «câini» şi nu ne gândim decât cum să obţinem toate cele trei puncte.
Florin Costea

*

DIOŞTI, A DOUA ESCALĂ A CARAVANEI

În urmă cu aproximativ o lună, Universitatea Craiova a început o acţiune intitulată “Ştiinţa caută talente, Ştiinţa te face campion!” Campania viza selecţii la grupele de copii născuţi în 1992, 1993 şi 1994.
_________________________________________

Astfel, ca loc de desfăşurare a primului eveniment de acest gen a fost preferat Calafatul, fiind considerat de oficialii Ştiinţei punct de frontieră al judeţului Dolj, iar opusul - satul Dioşti. La cea dintâi acţiune, delegaţia de selecţie a Universităţii, alcătuită din managerul Ovidiu Stângă, tehnicianul Primăverii, Cornel Papură, Nicolae Negrilă, Daniel Mogoşanu, Dragoş Bon şi Dan Păsărin, a găsit în sudul judeţului aproximativ 200 de copii, care au arătat o dorinţă nebună de a-şi încerca norocul.
Aşa cum declarau atunci Corneliu Papură, Ovidiu Stângă sau Beldeanu, interesul Ştiinţei, prin această campanie, este acela de a descoperi potenţiali jucători pentru viitorul echipei alb-albastre. Aşa a şi fost, iar în ciuda numărului mare de copii prezenţi la acţiunea din oraşul de pe Dunăre, la final fericiţi au fost puţini, fiind aleşi câteva zeci, cărora li s-a reţinut numărul de telefon, pentru a fi contactaţi.
Sâmbătă, caravana Universităţii s-a deplasat la Dioşti, un sat aflat în partea opusă a judeţului, unde a avut loc cea de-a doua acţiune din programul “Ştiinţa caută talente, Ştiinţa te face campion!” Cu toate că oficialii din Bănie nu au întâlnit acelaşi entuziasm ca în oraşul de pe Dunăre, la Dioşti venind aproximativ 80 de copii, ei au observat la puşti aceeaşi dorinţă de a ajunge să îmbrace, într-o zi, tricoul echipei-fanion a Olteniei.
Desfăşurarea selecţiei a durat aproximativ trei ore şi a decurs la fel ca aceea de la Calafat, delegaţia craioveană supunându-i pe aspiranţi la diferite teste: calităţi motrice, viteză, îndemânare, rezistenţă, şuturi.
Fiecare grupă de copii, născuţi în 1992, 1993 şi 1994, a fost supervizată de un antrenor, apoi a luat parte la un scurt meci de fotbal, delegaţia craioveană urmărind cu foarte mare atenţie prezenţa în teren a participanţilor, pentru a le observa aptitudinile de jucători. Dintre cei aproximativ 80 de copii care şi-au arătat interesul de a ajunge cândva să evolueze sub culorile Universităţii Craiova, au fost selectaţi doar câţiva, ce prezentau calităţi. Aceştia şi-au lăsat numerele de telefoane sau adresele unde pot fi contactaţi şi vor fi chemaţi la selecţia finală, ce se va desfăşura în Bănie, data nefiind încă stabilită.

Aşa cum am declarat şi la Calafat, este o acţiune binevenită. Am observat câţiva copii talentaţi, care pot să ajungă la clubul alb-albastru. Numărul celor care vor rămâne la sfârşit se va afla în urma selecţiei finale, ce se va desfăşura la Craiova. Testele de aptitudini vor fi mult mai severe, iar cerinţele - mai mari.
Aurică Beldeanu

Sperăm să găsim câţiva jucători talentaţi. Suntem realişti că numărul lor nu poate fi unul foarte mare. Aşa cum şi ei ne-au arătat că îşi doresc să evolueze pentru Universitatea Craiova, la fel ne dorim şi noi să descoperim cât mai mulţi, pentru a ne asigura viitorul. Mai este mult de muncă, însă este bine că am reuşit să ducem la bun sfârşit aceste două prime selecţii. Sper să urmeze şi altele.
DragoŞ Bon

Campania iniţiată de Universitatea Craiova - “Ştiinţa caută talente, Ştiinţa te face campion!” -, pe care noi o considerăm benefică pentru viitorul clubului alb-albastru, a ajuns astăzi la Dioşti. Chiar dacă nu am fost întâmpinaţi de acelaşi număr mare de copii ca la acţiunea din Calafat (200 tineri - n. r.), cei aproximativ 80 de adolescenţi prezenţi aici ne-au arătat acelaşi entuziasm pentru a ajunge să evolueze la formaţia noastră. Sper să găsim măcar unul sau două talente. Este greu, mult de muncă, dar merită încercat. Practic, de aici se trage linie. Acum vom analiza şi sper să dea rezultat căutările noastre.
Corneliu Papură

Ştiinţa-mobilul, la datorie

La Dioşti a fost prezent şi magazinul mobil, încărcat cu produse semnificative ale clubului din Bănie. Acesta a venit tocmai de la Timişoara, iar bucuria localnicilor a fost imensă, pentru că au avut şansa de a-şi procura diverse produse cu însemnele echipei favorite, Universitatea Craiova.

*

DEJA VU INCOMPLET?

Paradoxal, am încercat o ciudată senzaţie de tristeţe la câteva ore după terminarea meciului de la Timişoara. Victoria fără dubii, în stil de mare echipă, părea trasă la indigo după aceea de anul trecut. Doar că acum se petrecuse în prezenţa unui public bănăţean fair, care a strigat “Ştiinţa” în loc de “Poli”, aşa cum se întâmpla la 1-8 cu Steaua. Senzaţia de amărăciune, amestecată cu teamă, venea din ce a urmat după acel 5-1 de acum un an. Viitorul părea atât de roz, tânăra echipă a Craiovei dădea senzaţia că este pregătită pentru performanţă, mai ales că se dovedise capabilă să bată de şase ori la rând, iar surclasarea lui EuroPoli venea ca o confirmare. “La anul mergem în Europa, mai ales că sunt şase locuri la dispoziţie”, iar în momentele de optimism paroxistic îndrăzneam să amintim chiar de Liga Campionilor. Speranţele curgeau după primul an de la promovare. Ştim apoi ce s-a întâmplat, am revenit rapid la realitate. Suporterii timişoreni, extrem de supăraţi la final, îi ridicau în slăvi pe Costea şi Wobay şi îi trânteau la pământ pe Ganea şi Aliuţă. Ne invidiau. Ne-au şocat, pentru că am fi făcut bucuroşi schimb de locuri. Am fi preferat să ne bată şi să jucăm noi în UEFA. Între eşecul nostru în acest sezon şi umilinţa lor consecutivă am fi ales, poate, cu ochii închişi Europa. Iritarea lor avea însă altă istorie. Nu-i durea atât de mult umilinţa de pe teren, ci cauzele ei: “Jucătorii sunt mercenari, nu le pasă de noi. După fiecare meci se îmbată şi petrec la manele la Lepa Brena, indiferent de rezultat. Iancu e un naiv, abia a intrat în fotbal. Se ia în gură cu federaţia şi nu vede ce are în curte. Degeaba a băgat atâţia bani!” Era cu totul altă perspectivă asupra situaţiei celor două echipe. Chiar şi “sabotată” de Lepa Brena, până la urmă Timişoara merge în cupele europene după 17 ani, deşi nu a devenit cu adevărat EuroPoli. Craiova mai are de aşteptat. Ea are substanţă, dar nu are performanţă. Îşi propune să mai crească şi până atunci vrea să bată o rivală din Bucureşti. Nu a mai făcut-o de când a promovat. Iar şase puncte cu Dinamo şi Steaua pot ţine de cald cât o ieşire în Europa, nu?

*
PRO SPORT
*

"Aştept scuze de la CFR sau bag echipa a doua cu Steaua"

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, a declarat la postul de radio Oltenia Craiova, că aşteaptă scuzele preşedintelui CFR-ist, Iuliu Mureşan pentru nedreptatea Craiovei din 1973, când feroviarii clujeni au facilitat rivalilor de la Dinamo câştigarea titlului în dauna Ştiinţei, cljenii având o evoluţie suspectă în partida cu trupa din Ştefan cel Mare.

Acesta ameninţă că în caz contrar, la partida cu Steaua de sâmbătă va juca cu echipa a doua.

"Dacă până mâine la prânz, preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan, nu îşi va cere scuze public pentru nedreptatea făcută Craiovei în 1973, voi băga echipa a doua în teren la partida de sâmbătă cu Steaua", a spus Mititelu.

Contactat şi de Telesport, Mititelu a întărit această idee, considerănd aceste scuze o datorie de onoare, în caz contrar patronul oltean urmând să meargă până la capăt. "Eu am auzit că domnul Mureşan a glumit pe seama subiectului din 73. Dar eu ştiu că ei au sărbătorit centenarul, şi-au asumat acest trecut. Aşa că ne-am decis fim cu adevărat orgolioşi şi să avem mândrie, mai ales că eu sunt mai fanatic aşa. Dacă dumnealui spune că nu îşi cere scuze şi ne desconsideră atunci vă spun şi eu că nu exagerez şi nici nu inventez. Ceea ce am spus, aşa vom face."

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns