Intoarcerea Stiintei

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Intoarcerea Stiintei

Mesaj de suporteru » 21 Mai 2006, 01:46

Editie Speciala(http://www.editie.ro)
*
DIVIZIA B 2 / Universitatea Craiova - FC Sibiu 2-0 (1-0)
SĂRBĂTOARE

SĂRBĂTOARE• Acum ne-am întors pentru a reînnoda şirul confruntărilor cu formaţiile din Capitală şi, sperăm, şi pe cel al peformanţelor

Universitatea Craiova a avut o participare meteorică, nemeritată, dar poate într-un fel benefică ei, în eşalonul secund. Un an a fost de ajuns sau chiar prea mult. Întoarcerea fiind rapidă, rana produsă anul trecut s-a închis destul de repede, aşa că am putea invoca expresia “O dată e ca niciodată”. Acum ne-am întors pentru a reînnoda şirul confruntărilor cu formaţiile din Capitală şi, sperăm, şi pe cel al peformanţelor. Vineri, suflarea alb-albastră a sărbătorit de la prânz şi până în miezul nopţii, meciul cu FC Sibiu fiind o simplă formalitate.

*

FANATIC
Oda bucuriei
de Cosmin STAICU

Ştiam cu mult înainte de meciul cu Sibiul că promovăm. Unii, puţini, ce-i drept, erau convinşi de la început. Paradoxal pentru o echipă cu un renume precum al “Ştiinţei”, şansele care i se ofereau la început o încadrau chiar printre out-sidere. Cei care ar fi pariat la început pe promovarea ei se puteau îmbogăţi în prezent. Cei care au avut încredere în Stângă şi ai lui se simt oricum mai bogaţi acum. Suporterii şi jucătorii s-au bucurat împreună, la finalul unui sezon în care legătura dintre ei a fost strânsă. Au luptat braţ la braţ şi la final au făcut împreună pasul spre prima ligă. Deşi au sărbătorit la fel, bucuria a fost diferită. Pentru fani, promovarea a fost vindecarea de o boală, ieşirea din convalescenţă, după ce în urmă cu un an şansele de supravieţuire păreau reduse. Pentru jucători înseamnă o primă performanţă şi meritau din plin sărbătoarea. Şi fiindcă nu au avut nimic de a face cu acest hău numit Divizia B şi ei doar ne-au ridicat de acolo, ne-am bucurat şi pentru bucuria lor. Am răbufnit la final şi pentru că am scăpat, vorba unui finanţator-suporter, de “nenorocirile” de echipe şi stadioane de care ne-am lovit anul acesta. În sfârşit, poate ne-am bucurat aşa de mult pentru că nu am avut de multe ori ocazia. Din această cauză, de-a lungul istoriei noastre am fost nevoiţi să facem aproape din orice izbândă o sărbătoare. După cum spune şi imnul, “De bucurie rar avurăm parte...” Tocmai scepticismul multora la începutul campionatului face însă ca accederea în prima ligă de o asemenea manieră să poată fi considerată o performanţă. E important să tratăm această revenire pe prima scenă la adevărata valoare. Era o necesitate şi s-a îndeplinit. Avem ce ne trebuia, acum vrem din ce în ce mai mult. Va fi şi mai greu, dar, o dată ce am prins gustul victoriei, nu trebuie să ne abatem de pe drumul ce duce spre vârf. În prima divizie s-au schimbat destule în ultimii ani, iar mai recent până şi denumirea, parcă pentru a întâmpina revenirea “Ştiinţei”. Nu trebuie să invocăm anumite dedesubturi. Chiar dacă vom mai simţi ciupelile Bucureştiului, aşa cum s-a întâmplat şi în “B” pe la diverse “comiţii”, de acum înainte ne ţinem soarta în propriile mâini.

*

Povestea unei zile istorice
de Răzvan PURCEA

Povestea unei zile istorice• 19 mai 2006 va rămâne în memoria tuturor ca fiind data la care Universitatea a renăscut...

19 mai 2006 va rămâne în memoria tuturor ca fiind data la care Universitatea a renăscut, dar numai cei care au trăit momentul alături de alb-albaştri vor avea ce să le spună nepoţilor

Semnele de la primele ore ale dimineţii de 19 mai nu anunţau ce avea să urmeze: toată lumea ştia că va fi ziua promovării, dar cam atât. Suporterii se îndreptau în grupuri mici spre gara din Craiova pentru a fi alături de alb-albaştri la partida cu FC Sibiu, care consfinţea revenirea grupării din Bănie pe prima scenă. Cei mai mulţi îşi pregăteau de zor maşinile pentru deplasare, decorându-le cu steaguri şi fulare, iar alţii încă mai căutau bilete. Toţi aveau aceeaşi ţintă: Târgu Jiu, oraşul care sâmbătă s-a transformat ad-hoc într-o mică Mecca a acelora care trăiesc respirând pentru Universitatea. Oraşul lui Brâncuşi i-a primit pe suporterii craioveni gătit în straie alb-albastre, de sărbătoare. Terasele au devenit în scurt timp neîncăpătoare, iar imnurile echipei-fanion a Olteniei au început să spargă liniştea şi să trezească la viaţă tot târgul. În aşteptarea partidei se cântă, trecătorii aplaudă sau se lipesc de grupurile de suporteri ai Universităţii şi pornesc spre stadion. Acolo echipa lui Stângă e datoare un dram de fericire. Începe meciul. Toată lumea e în picioare, se scandează “Ştiinţa!, Ştiinţa!” şi stadionul se cutremură de atâta pasiune şi de atâta forţă. Şi golul parcă nu mai vine. După o aşteptare prea lungă pentru un meci simbolic, Stângă declanşează fiesta. Un suporter sare în teren cu un fular. Nimeni nu mai are răbdare să aştepte încă o oră pentru a se bucura. Şi totuşi trebuie... Gane aruncă în aer tribunele în minutul 80, face 2-0 şi vine finalul. Suporterii intră pe teren, îi îmbrăţişează pe jucători, pe oficiali, îi sărută o dată, de două ori, de trei ori şi apoi o iau din nou de la capăt. Jucătorii şi formează un tot unitar, se pierd, de sus nu se mai văd decât două culori, alb şi albastru. Drumul spre Craiova este ca un pelerinaj. O coloană imensă de maşini urmează autocarul Universităţii, steagurile flutură triumfătoare, de pe la porţi lumea zâmbeşte şi salută. Intrarea în Bănie a echipei este însoţită de un cor de claxoane, iar în faţa clubului suporterii aşteaptă “debarcarea” trupei lui Stângă. Aici începe cu adevărat petrecerea, din balcon echipa cântă cu suporterii, se face baie cu şampanie, iar se cântă, se aprind artificii, se fac poze, se dau autografe, iar se cântă, se joacă, jucătorii se bat cu frişcă. Fiesta se prelungeşte mai ales atunci când se merită.

*

Alb-albaştrii se reprofilează astăzi

Azi, cu începere de la ora 11, are loc în Sala Sporturilor din Bănie o întâlnire inedită între echipa de fotbal Universitatea Craiova şi echipa de baschet a Clubului Sportiv Universitatea, acest eveniment fiind unul umanitar, care are ca scop strângerea de fonduri pentru tinerii cu dizabilităţi. Meciul dintre cele două echipe va consta într-o repriză de baschet şi una de fotbal, iar organizatorii speră că persoanele care vor asista la acest eveniment se vor dovedi darnice şi vor umple cele două urne mobile care se vor afla în sală. (A. I.)

*

ŞTIRI UNIVERSITATEA

Meciul de la Mioveni, netelevizat

Partida de la mijlocul acestei săptămâni, dintre Dacia Mioveni şi Universitatea, nu va fi transmisă nici măcar înregistrat de TV Sport, postul de televiziune pe care au putut fi vizionate partidele din Divizia B. Această decizie a fost luată probabil din cauza faptului că jocul nu mai prezintă o miză deosebită, având în vedere că Universitatea este deja promovată în Divizia A. (A. I.)

Un timişorean la centru

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit brigada care va oficia la partida dintre Dacia Mioveni şi Universitatea Craiova, joc ce se va disputa miercuri, cu începere de la ora 18. Astfel, partida va fi condusă de o brigadă care îl va avea la centru pe Constantin Făniţă din Timişoara, acesta urmând a fi asistat la cele două tuşe de Bela Szoke din Constanţa şi de Dragoş Vlad din Târgovişte. Observator pentru acest joc a fost delegat Traian Marcu din Sibiu. (A. I.)

*
Gazeta de Sud(http://www.gds.ro)
*

Oltenii au petrecut pâna in zori
Mereu prezenti, mereu unici
Alexandru VIRTOSU

Jucatorii Universitatii sunt din nou sus

Alb-albastrii au cântat ore in sir alaturi de fani, au facut promisiuni si au stropit din greu cu sampanie revenirea pe prima scena.

Sarbatoarea inceputa in tribunele arenei din Târgu Jiu a continuat si la intoarcerea spre casa, când grupuri numeroase de suporteri si-au intâmpinat favoritii, creând o atmosfera incendiara, ca in vremurile bune.

Totul a culminat in Cetatea Banilor, acolo unde peste o mie de ultrasi craioveni si-au asteptat eroii, marcând cu fast revenirea pe prima scena.

In tot acest timp, Stinga si compania au deschis sampaniile, stropindu-si, din balconul clubului, cel mai fidel prieten: publicul. Cel de-al 12-lea jucator a petrecut pâna târziu dupa miezul noptii, transformând imprejurimile sediului din strada Sfântul Dumitru in carnaval, fiind „alimentati“ cu energie chiar de fotbalisti.

Cu mic, cu mare, cu toti la sarbatoare

Spectacolul din balconul clubului, intretinut de melodiile lui Andrei Paunescu, s-a mutat la restaurantul Perinita, unde zaibarelul si raciturile nu au lipsit de pe mese.

La scurt timp, capitanul Ciuca si restul eroilor au devenit, la rândul lor, suporteri, scandând si fredonând imnul „Campioanei unei mari iubiri“, un moment in care Silviu Lung si Aurica Beldeanu au retrait chefurile de alta data, dupa victoriile clare obtinute in fata Capitalei si nu numai.

Fie ca au fost insotiti de familie sau de prietene, alb-albastrii nu s-au sfiit sa faca o atmosfera tipic olteneasca, horele si sârbele ridicându-i pe toti cei prezenti de la masa, pauzele fiind completate cu vechi cântece „de pahar si voie buna“.

Din „peisaj“ nu au lipsit nici „trenuletul“, nici suitul pe mese, nici spartul baloanelor si nici dansurile cu fularele la gât.

Momentele mai putin „electrizante“ au fost foarte putine, pentru ca Mircea Bornescu prelua microfonul si incepea sa cânte din repertoriul galeriei, spre fericirea suporterilor aflati pe terasa, care nu au asteptat invitatie speciala si au raspuns pe masura.

Fiecare component al lotului a incercat sa se evidentieze prin ceva, majoritatea fiind atrasi de meseria de reporter, interviurile la „cald“ cuprinzând bancuri, glume sau chiar intâmplari hazlii din acest sezon. Totul a fost perfect, dovada fiind faptul ca nimanui nu-i era dor de casa...

*

Universitatea a rezolvat ecuatia promovarii cu FC Sibiu
Un moment de bucurie si sperante
Alexandru VIRTOSU

Suporterii Stiintei au declansat fiesta pe stadionul din Târgu Jiu

Alb-albastrii au spus „pa“ Diviziei B cu trei etape inainte de final, spre bucuria intregii Oltenii, care a inceput deja sa viseze la duelurile cu granzii Capitalei.

Cu pregatirile facute inainte de primul fluier, oltenii prezenti pe stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu nu asteptau decât deschiderea scorului pentru a declansa fiesta.

Aceasta s-a lasat destul de mult asteptata, sibienii tinându-se bine pe picioare si reusind sa pastreze rezultatul de egalitate pâna in minutul 37, când s-a produs inevitabilul, Ovidiu Stinga finalizându-si munca de un an printr-un gol foarte frumos.

Nici dupa pauza ostilitatile nu s-au derulat altfel decât in prima parte a intâlnirii, juvetii tinând „vioara“ intâi, ratarile si „floricelele“ alb-albastrilor fiind savurate de intreaga asistenta. Si pentru ca lucrurile sa fie bine conturate, Gane s-a jucat de-a „Tom si Jerry“ cu defensiva adversa si a reusit sa-l invinga pe Pârvu ('81), stârnind bucuria in inimile oltenilor pentru a doua oara.

Oricum, ce s-a intâmplat pe teren a fost doar de complezenta, pentru ca victoria Universitatii era inevitabila, cei sapte mii de spectatori fiind preocupati sa creeze o atmosfera de vis.

Atentie, venim!“

La finalul jocului, crainicul stadionului a instiintat rivalele din Bucuresti cu privire la ce inseamna revenirea Universitatii in Divizia A.

Costica Popescu, furat de peisaj, suporterii transformând terenul de joc in tarâmul fericirii, a transmis un avertisment dusmanilor de-o viata: „Atentie, Craiova a revenit unde ii este locul! Atentie Steaua, atentie Dinamo, atentie Rapid!“. Toate aceste cuvinte nu au facut decât sa rascoleasca intreaga masa de olteni, care a raspuns printr-un nou cântec: „Am fost in «B», venim in «A»“. De asemenea, suporterii prezenti pe „Municipal“ si-au amintit de cei care au retrogradat echipa, prescriindu-le tot felul de „retete“ lui Gigi Netoiu si Dinel Staicu.

Stinga: „Sunt fericit!“

Entuziasmat de atmosfera si de realizarea obiectivului, antrenorul Universitatii nu si-a putut stapânii emotiile, ochii umezi ai lui Ovidiu Stinga spunând totul. Cu toate acestea, „olandezul“, asaltat si de „vânatorii“ de autografe, s-a declarat fericit ca a reusit sa readuca Stiinta la viata, considerând realizarea obiectivului drept cea mai frumoasa victorie din cariera sa.

„Nu pot sa gasesc cuvintele care sa exprime ceea ce simt in acest moment. Am inceput o munca dificila, am luptat si am reusit sa readucem Universitatea unde ii este locul. Pentru mine, este cel mai important eveniment din cariera, si sper sa nu fie ultimul. Oricum, acest public minunat ne-a rasplatit cu vârf si indesat munca, atmosfera creata fiind de vis. Sunt fericit“, a spus Stinga. „Acum nu ne ramâne decât sa analizam toti factorii, sa aducem patru-cinci jucatori de valoare si, cu ajutorul suporterilor, sa facem o figura frumoasa in Divizia A. Am promis ca o sa facem performanta, trebuie sa ne tinem de cuvânt“, a conchis tehnicianul craiovean.

Divizia B, seria a II-a, etapa a 27-a

• Rezultate: Universitatea Craiova - FC Sibiu 2-0, Petrolul Ploiesti - Dinamo II 2-1, CS Otopeni - Dacia Mioveni 3-2, Minerul Motru - FC Caracal 3-2, Inter Gaz - Juventus 3-1, Astra - Dunarea Giurgiu 3-1, Rapid II - Unirea Urziceni 2-3, CSM Vâlcea - Poiana Câmpina 0-0.

• Clasament

1. „U“ Craiova* 27 20 2 5 40 - 11 60

2. Unirea Urziceni 27 15 5 7 44 - 23 50

3. Petrolul 27 15 5 7 41 - 24 50

4. CS Otopeni 27 13 8 6 36 - 19 47

5. CSM Vâlcea 27 11 10 6 34 - 23 43

6. Dunarea Giurgiu 27 13 3 11 26 - 28 42

7. FC Caracal 27 12 4 11 31 - 34 40

8. Astra 27 12 3 12 41 - 44 39

9. Dacia Mioveni 27 10 8 9 31 - 26 38

10. Poiana Câmpina 27 9 9 9 29 - 28 36

11. Inter Gaz 27 9 9 9 30 - 33 36

12. Minerul Motru 27 8 10 9 26 - 24 34

13. Rapid II 27 9 1 17 23 - 53 28

14. Juventus 27 6 5 16 29 - 41 23

15. Dinamo II 27 4 7 16 25 - 41 19

16. FC Sibiu 27 3 5 19 10 - 44 14

* - echipa penalizata cu doua puncte pentru neindeplinirea baremului

• Etapa viitoare (24 mai): Dacia Mioveni - Universitatea Craiova, Dinamo II Bucuresti - CS Otopeni, FC Caracal - Petrolul Ploiesti, Juventus Bucuresti - Minerul Motru, Dunarea Giurgiu - Inter Gaz Bucuresti, Unirea Urziceni - Astra Ploiesti, Poiana Câmpina - Rapid II Bucuresti, FC Sibiu - CSM Râmnicu Vâlcea.

*
Pro Sport(http://www.prosport.ro)
*

Intoarcerea Stiintei

Oltenii au revenit matematic în Divizia A sau, mai nou, în Liga I. Ce aiurea sună asocierea asta dintre Ştiinţa noastră din fotbal şi o altă ştiinţă, cea exactă. Universitatea e mai degrabă poezie decât algebră, geometrie sau trigonometrie. Nu ai cum să nu saluţi revenirea Craiovei în prim-plan. Sunt genul de oameni şi automat genul de echipă care nu are cum să îţi fie indiferenţi. Îţi plac sau îţi sunt antipatici. Sunt vii, pătimaşi şi dau culoare unei competiţii. Exagerează, vociferează, de multe ori fără să aibă dreptate, dar trăiesc pentru fotbal. Sunt mândri şi orgolioşi până peste poate şi de aceea anul acesta de "B" i-a ros şi i-a consumat. Şi-au strâns frustarea, şi-au adunat energia şi sunt gata să erupă în viitorul sezon. Să-şi urle revenirea şi să se ia la trântă cu oricine. Să-i pedepsească pe cei care le-au aruncat ironii de tot felul.

Liderul Mititelu a condus echipa înapoi şi tot el este cel care îi ameninţă încă de pe acum pe granzi. Au tras enorm şi prin orice mijloace să îşi redobândească titlul de echipă de primă divizie şi acum nu mai au răbdare până la vară. Vorbesc de pe acum de ca şi cum s-ar lupta şi anul acesta la campionat. S-a şters totul cu buretele. Craiova şi-a recăpătat statutul şi mândria. Acolo unde oraşul fierbe indiferent de rezultat, acolo unde se face înmormântare la înfrângere şi nuntă la victorie, lucrurile au intrat de vineri seara în normal.

Totul este ca în aceste câteva luni oamenii de acolo să încerce să înveţe că, unindu-şi forţele, dar mai ales orgoliile, pot câştiga infinit mai mult decât oricum pierd acum, consumându-şi bani, energii şi nervi în războaie inutile.

*

Bănia a fost în carnaval

De la Târgu Jiu şi până în Craiova echipa Ştiinţei a scos lumea în stradă, iar petrecerea revenirii în “A” a ţinut până ieri de dimineaţă. Jucătorii olteni au primit numeroase telefoane de felicitare.

George PĂUNESCU
Narcis DREJAN

Chiar dacă multor suporteri li s-a părut normală revenirea Universităţii pe prima scenă fotbalistică, performanţa elevilor lui Ovidiu Stângă a fost sărbătorită ca un mare succes.
După ce “juveţii” au fost purtaţi pe braţe pe Municipalul din Târgu Jiu de câteva mii de fani, autocarul echipei a fost primit cu steaguri şi încurajări în toate localităţile pe drumul de întoarcere în Cetatea Băniei. Ajunşi la Craiova, fotbaliştii Ştiinţei au cântat cu fanii în cadrul unei petreceri care s-a întins pe durata a peste trei ore.
Entuziasmat, patronul Adrian Mititelu a spus: “Eu pot să fac pariu cu oricine că echipa poate face cu brio faţă în prima divizie. Veţi vedea că în doi-trei ani vom lupta pentru un loc în cupele europene şi nu bat câmpii. Este adevărat că avem un lot subţire numeric, dar vom mai aduce trei sau patru jucători foarte buni. În primul rând meritul promovării e al fotbaliştilor, nu mă mai lăudaţi pe mine. Eu am luat o echipă de la zero şi am dus-o acolo unde-i este locul”.
Doi dintre fotbaliştii care au retrogradat cu Universitatea în sezonul trecut, Zeno Bundea (FC Naţional) şi Ionuţ Luţu (Kairat Alma-Ata) au dat telefoane pentru a felicita echipa. Silviu Lung a explicat de ce nu a mai intrat pe teren: “Am spus de la început că voi fi doar rezervă şi sper să fi fost ultimul meu meci pe bancă, în postura de jucător”.

Mare petrecere
De la balconul sediului clubului s-au aruncat cu tricourile fotbaliştilor, iar fanii au fost stropiţi cu sute de litri de şampanie (foto 1). La ora 23:00 petrecerea s-a mutat într-un restaurant învecinat, unde jucătorii au dansat (Gârlă, Stăvaru, Găman, Stemat, Buşu, Gane, Piţurcă jr, de la stânga la dreapta, foto 2) şi au cântat (Bornescu şi Mitchell, foto 3) celebrele refrene “Muică, noi suntem un neam”, “O iubire alb-albastră”, “M-a făcut mama oltean” şi “Oltenia eterna terra nova” până la 2:00 noaptea. Alexandru Piţurcă a vrut să arate că s-a încadrat perfect în echipă, muşcând dintr-un praz (foto 4). La petrecere a fost prezent şi copilul antrenorului Ovidiu Stângă, Lucas, care nu a scăpat prilejul să-l “împuşte” pe Andrei Ionescu (foto 5), în timp ce Bornescu muşca cu sete din tortul pregătit (foto 6). Cheful s-a încheiat într-un club din Bănie, cu promisiunea fotbaliştilor că echipa nu va mai ajunge vreodată în Divizia B. (Cristi STĂNCESCU)

*
Gazeta Sporturilor(http://www.gsp.ro)
*

Trenul fericirii
Adrian Florea (Craiova)


Petrecerea oltenilor a avut de toate: dans pe mese, valuri de şampanie şi bătăi cu frişcă

Obişnuiţi ani la rînd să se bată cu zmeii din "A", juveţilor le-a fost tare greu să accepte gîndul că un an se iau la trîntă cu licuricii din cotloanele "B"-ului. Tocmai de accea, cînd exilul a devenit definitiv amintire, întreaga suflare oltenească a explodat de bucurie.

Bucurie la Tîrgu Jiu, imediat după triumful cu Sibiul (2-0). Bucurie pe drumul spre Craiova, autocarul transformîndu-se într-un cor pe 25 de voci. Bucurie în Bănie, unde mii de fani i-au întîmpinat pe străzi şi în faţa sediului clubului. Bucurie la restaurantul la care toată lumea a dansat şi a cîntat din toţi rărunchii.

Vi-l imaginaţi pe seriosul Stîngă dansînd pe mese şi bătîndu-se cu frişcă? Pe sobrul Silviu Lung conducînd "trenuleţul" victoriei? Pe Mititelu intonînd la microfon imnul echipei ca pe vremuri, cînd conducea galeria? Toate acestea şi mai mult decît atît s-au întîmplat în cea mai fericită noapte a Ştiinţei din ultimul deceniu.

*
Alb-albastru pentru totdeauna!

suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Mesaj de suporteru » 21 Mai 2006, 08:49

Evenimentul Zilei(http://www.evz.ro)
*

Ceahlaul si Craiova revin in "A"
21 Mai 2006
Florin Pater

Esalonul al doilea al fotbalului românesc isi stabileste, incet-incet, laureatele editiei 2005-2006.

Daca, weekend-ul trecut, „plaiesii” lui Gheorghe Stefan si-au asigurat un loc pe prima scena, in etapa desfasurata ieri si alaltaieri le-a venit rândul oltenilor sa sarbatoreasca.

Universitatea Craiova a invins vineri FC Sibiu, la Târgu-Jiu (terenul din Banie fiind suspendat), cu scorul de 2-0. Trupa antrenata de Ovidiu Stânga si-a consolidat astfel locul intâi in clasament, urmând a se intoarce, dupa un an de surghiun, in liga lui Mitica.

In schimb, lupta pentru promovarea directa, dar si pentru baraj, ramâne strânsa in Seria a III-a. Prin victoriile obtinute ieri, Liberty Salonta, FC Bihor si Gaz Metan Medias continua cursa cap la cap, diferenta dintre locul 1 si locul 3 fiind de doar patru puncte.

Divizia B, etapa a 27-a

Seria I: FC Botosani - Dacia Unirea Braila 2-0, Precizia Sacele - FCM Târgoviste 2-1, FC Brasov - Laminorul Roman 6-1, Gloria Buzau - Altay Navodari 4-2, Callatis Mangalia - Forex Brasov 0-1, Petrolul Moinesti - Portul Constanta 3-2, Cetatea Suceava - Ceahlaul Piatra Neamt 1-0, Dunarea Galati - Midia Navodari 3-0 (la masa verde).

In clasament conduce Ceahlaul Piatra Neamt (62p), urmata de Forex Brasov (52p) si FC Brasov (51p). Midia Navodari s-a retras din campionat.

Seria a II-a: Univ. Craiova - FC Sibiu 2-0, Petrolul Ploiesti - Dinamo II Bucuresti 2-1, CS Otopeni - Dacia Mioveni 3-2, Minerul Motru - FC Caracal 3-2, Inter Gaz Bucuresti - Juventus Bucuresti 3-1, Astra Ploiesti - Dunarea Giurgiu 3-1, Rapid II Bucuresti - Unirea Urziceni 2-3, CSM Râmnicu Vâlcea - FCM Câmpina 0-0.

In clasament conduce U Craiova (60p), urmata de Unirea Urziceni (50p) si Petrolul Ploiesti (50p).

Seria a III-a: FC Bihor - Unirea Dej 2-1, Gaz Metan Medias - CFR Timisoara 2-0, Liberty Salonta - Unirea Sânnicolau Mare 2-0, IS Câmpia Turzii - U Cluj 0-0, Corvinul Hunedoara - Gloria II Bistrita 1-0, UTA - Unirea Alba Iulia 2-2, Olimpia Satu Mare - Minerul Lupeni 1-1. FCM Resita a stat. Armatura Zalau s-a retras din campionat.

In clasament conduce Liberty Salonta (52p), urmata de FC Bihor (49p) si Gaz Metan Medias (48p).

*
Jurnalul National(http://www.jurnalul.ro)
*

'U' Craiova - Sarbatoare in Banie

Dupa un an in care a suferit in Divizia B, Universitatea Craiova a revenit vineri in primul esalon, oltenii asigurandu-si matematic promovarea, la capatul victoriei cu 2-0, contra lui FC Sibiu.

FIESTA. Finalul meciului disputat la Targu-Jiu i-a gasit pe fanii Universitatii navalind in teren pentru a-si purta pe brate favoritii. "Nu am cuvinte sa descriu ce simt acum. Sunt fericit ca la anul voi juca in prima divizie sub tricoul Craiovei", a spus la final australianul Michael Baird. "Nu este meritul meu, ci al jucatorilor. Ei s-au daruit total pentru aceasta promovare", a declarat si patronul Adrian Mititelu. Pe drumul de la Targu-Jiu la Craiova, autocarul a fost insotit de masinile celor peste 1.000 de suporteri veniti din Cetatea Banilor si din Bucuresti. (Dragos Stoica)

*
Libertatea(http://www.libertatea.ro)
*

Universitatea Craiova, in Divizia A!

Oltenii au sarbatorit vineri revenirea in primul esalon. Cu trei etape inaintea finalului sezonului, Universitatea e matematic promovata.

6.000 de suporteri au mers in exil, la Tg. Jiu, pentru a fi alaturi de “juveti”. Si favoritii lor le-au oferit ceea ce oltenii asteapta de un an: revenirea in Divizia A. Contra unor copii, sibienii - deja retrogradati -, folosind juniorii, Universitatea s-a chinuit, insa doar scorul, 2-0, a contat la final. Imediat dupa ultimul fluier al arbitrului terenul a fost invadat de 3.000 de oameni, care i-au purtat pe brate pe elevii lui Ovidiu Stanga.

Un singur lucru i-a intristat pe fanii “alb-albastrii”: faptul ca nu l-au vazut din nou intre buturi pe Silvica Lung, portarul care anuntase ca ar putea reveni pe gazon la 50 de ani. Insa cum ultimele trei meciuri ale Craiovei mai conteaza doar pentru palmares, Oltenia ar putea sa-l aclame pe fostul mare portar intr-un meci de retragere organizat ad-hoc.

Si Ceahlaul va juca iar in primul esalon

Ceahlaul Piatra Neamt a fost prima echipa din Divizia B care si-a asigurat promovarea. Echipa lui “Pinalti” Stefan, ajuns intre timp primar, revine dupa doi ani in Divizia A.

*
Alb-albastru pentru totdeauna!

Codul lui DaVinci

Mesaj de Codul lui DaVinci » 21 Mai 2006, 09:26

Prosport scrie: Au tras enorm şi prin orice mijloace să îşi redobândească titlul de echipă de primă divizie şi acum nu mai au răbdare până la vară. Vorbesc de pe acum de ca şi cum s-ar lupta şi anul acesta la campionat.
Si voi sunteti un ziar de soareci care incercati prin orice mijloace sa nu muriti de foame. Din 5 iunie apare kicker si nu va mai citeste nici :eek:

Avatar utilizator
AdrianR
fanatic
fanatic
Mesaje: 5093
Membru din: 24 Mar 2004, 17:10

Mesaj de AdrianR » 21 Mai 2006, 10:34

Prosport scrie:Totul este ca în aceste câteva luni oamenii de acolo să încerce să înveţe că, unindu-şi forţele, dar mai ales orgoliile, pot câştiga infinit mai mult decât oricum pierd acum, consumându-şi bani, energii şi nervi în războaie inutile.
@Che, cred ca ca trebuie scos din acest articol din Pro Sport ce a scris Narcis si ce a scris Paunescu; Cred ca ce ai citat tu este scris de Paunescu iar ce am citat eu a fost scris de Narcis, un baiat care chiar iubeste aceasta echipa si nu incearca sa bage strambe asa cum face colegul sau :-)
Allez les bleus!
"Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare." - Mahatma Gandhi

Codul lui DaVinci

Mesaj de Codul lui DaVinci » 21 Mai 2006, 10:35

Eu cred ca Stancescu este responsabil cu strambele pe acolo.

FreakBoy

Mesaj de FreakBoy » 21 Mai 2006, 12:03

"Nu am cuvinte sa descriu ce simt acum. Sunt fericit ca la anul voi juca in prima divizie sub tricoul Craiovei"
Acum a simtit si bairdy fanatismul oltean...ceea ce nu stie este ca e doar inceputul! Abia ii astept reactia in fata unui stadion plin, urland de bucurie!
Si vedeti ca editorialul ala din care citati voi e al lui Filoti :D

Avatar utilizator
AdrianR
fanatic
fanatic
Mesaje: 5093
Membru din: 24 Mar 2004, 17:10

Mesaj de AdrianR » 21 Mai 2006, 13:10

FreakBoy scrie:Si vedeti ca editorialul ala din care citati voi e al lui Filoti :D
noi ce vina avem daca Suporteru n-a pus si autorul editorialului; am vazut ca mai jos este articolul de Paunescu si Drejan si am crezut ca tot ei au scris si acele randuri :)(
Allez les bleus!
"Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare." - Mahatma Gandhi

UCV
membru
membru
Mesaje: 259
Membru din: 26 Mar 2006, 10:17

Mesaj de UCV » 21 Mai 2006, 23:11

o poza frumoasa (eso):

Imagine

Cosmin™
fanatic
fanatic
Mesaje: 4164
Membru din: 19 Mai 2006, 17:38

Mesaj de Cosmin™ » 30 Mai 2006, 18:23

Intrebarea zilei pe Prosport :Credeti ca Universitatea Craiova va face fata in prima divizie?
1. Se va descurca cu brio
2. Va fi o echipa de mijlocul clasamentului
3. Nu va face fata
rezultate ....1. Se va descurca cu brio 223
2. Va fi o echipa de mijlocul clasamentului 809
3. Nu va face fata 432

JustME

Mesaj de JustME » 30 Mai 2006, 19:34

[quote="Bogdan"U""]o poza frumoasa (eso):

Imagine[/quote]

dap` furmoasa poza o:

Avatar utilizator
Nea Marin
fanatic
fanatic
Mesaje: 1746
Membru din: 20 Mai 2006, 14:03

Ce facem acu?

Mesaj de Nea Marin » 01 Iun 2006, 02:38

Ba, abia imi revenii dupa marea "sarbatoare" si "emotiile" legate de promovare. Ce-aveti, fratilor??? Stiinta a fost, este si va fi in A (liga 1, na), ce e normal nu se sarbatoreste.

Treaba e ca blazonul ei trebuie onorat de fiecare generatie, dar lotul actual e fff subtire, iar baietii trebe forjati zdravan cu pregatire psihologica, altfel nu se comporta profesionist (s-a vazut). Mititelu sa aduca baieti tineri si talentati cu prazu-n dinti, eventual si vreo 3 cu experienta in A.

Io zic asa: ca pina la proba contrarie sa fim toti alaturi de Mititelu, Stinga et comp, ca ei au salvat onoarea clubului, dar greul acum incepe. Cel mai bun lucru in tot visul asta urit cu B-ul e ca am scapat de o serie de GUNOAIE care sper sa nu-si mai arate ritul niciodata pe la Stiinta. Mai bine fara ei daca n-au caracter! Sa vina oltenasi tineri, talentati si cu bun simt care vor sa-si faca un nume si iubesc Stiinta! :cool: o:
STIINTA SUNTEM NOI !

Scrie răspuns