Fotbalul nu este al lor, e al nostru !

A trecut aproape o saptămână de la meciul cu Steaua.

Rănile nu s-au închis, este frustrant să pierzi ceva ce meritai pentru că așa au vrut cei care ar fi trebuit sa fie imparțiali. Dureros e faptul că ne așteptam cu toții la asta, nu a fost o surpriză.

Numai că în naivitatea noastră, credeam că astfel de obiceiuri au fost stopate de sacrificiul multor oameni și familii în 1989. Din păcate, se pare că nu ! Din pacate, revoluția în fotbal nu a venit, deși o tot așteptam ! Chiar dacă (după mult prea mult timp) au fost schimbați cei care conduceau forurile fotbalistice interne, găsim abordări pe care, în prostia noastră, le credeam apuse.

Spun în prostia noastră pentru că, după 1991 când într-adevar, a fost manifestul pentru schimbarea regimului, revolutia în fotbal a fost înăbușită, nu cu sânge ci cu șmecherie, a câștigat campionatul numai cine a trebuit. Da, da, chiar și Urziceni, Galați și Cluj ! Pentru toate, decontul a fost greu de suportat. Primele două au sucombat, iar Clujul se zbate să reziste și asta în condițiile în care toate au luat mulți bani din Liga Campionilor.

Prin urmare, ca să reușesști în fotbalul românesc trebuie să ai avizul celor ce conduc, fie ca e vorba de FRF, LPF sau CCA. Nu trebuie să ai valoare, trebuie să fii șmecher. trebuie să iți alături persoanele necesare, foști arbitri, membri ai sistemului, care trebuie să activeze undeva, impresari, etc. care să asigure pârghiile necesare: spre birouri sau spre media, sau chiar spre jucatori adverși. Nu trebuie să vină la tine, trebuie să se înmoaie în meciurile directe și să manânce pământul cu adversarele tale.

sa_ataci

E simplu! Așa se câștigă campionate ! Așa se face performanță în Romania ! Așa se ajunge cea mai bună echipă din România !

După aia vin la tine și iți arată tabela, clasamentul sau palmaresul, unde constați că la noi nu s-a mai modificat nimic în timp ce alții adună titluri după titluri.

Incă o dată e frustrant ! Poate că o soluție ar fi să ne detașăm, să-i lăsăm să își facă de cap fără ca noi să fim prizonieri sentimentali în jocul lor, dar fotbalul nu este al lor, e al nostru !

Dacă ei mai adună doar câteva sute de spectatori la piesele lor proaste de teatru, noi am fost peste 2000 la București, iar pentru asta, meciul de duminică a reprezentat o victorie pentru noi ! A fost semnalul că ne-am ridicat și că ne pasă, pentru că asta e arma noastra – să fim alaturi de echipă în număr mare, iar aceasta să aibe rezultate, să fie un ghimpe pentru ei !

Vor încerca să ne oprească, deja o fac ! Așa a fost și în 1989. dar Șt. Stoica, Săndoi, Neagoe, Badea, Ad. Popescu au reusit !

O să reușim și noi, să mai aprindem încă o dată flacăra revoluției în fotbal ! Apoi să avem grijă ca ea să nu mai fie stinsă !

noi_nicicand

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.