La multi ani Ceaușilă !

Gheorghe Ceaușilă, cunoscut celor ce urmăreau la radio campionatul românesc de fotbal drept C.Gheorghe, pentru a nu deranja prin asemănarea de nume pe Ceaușescu, împlinește azi o vârstă rotundă – 50 de ani !

 În cariera sa de fotbalist a evoluat pentru 12 echipe de fotbal, având 214 prezențe în prima ligă din România în care a înscris 58 de goluri. Cele mai mari satisfacții și performanțe ale lui Ceaușilă sunt în tricoul Universității Craiova, în sezonul 1990-1991 a realizat eventul, câștigând alături de coechipierii săi atât titlul de Campioni ai României cât și Cupa României ! 

A fost selecționat în echipa națională de fotbal a României pentru care a evoluat în 5 partide.

În strinătate a evoluat pentru PAOK Salonic și PAE Marko din Grecia, respectiv pentru Hapoel Taibe din Israel.

A încercat și cariera de antrenor, pregătind trei echipe de juniori din Grecia: PAE Marko (2000-2004), PAE Kouvaras (2004-2007), PAE Keratea (2007-2009). La momentul interviului, datorită situației dificile din Grecia, Ceaușilă nu a reușit să-și găsească un nou angajament.

In prezent Gheorghe Ceaușilă, George pentru prieteni, lucrează la Londra și a răspuns cu amabilitate întrebărilor noastre:

Ai începul fotbalul la Chimia, echipa din orașul tău natal Rm.Vâlcea, ce amintiri ai de la debutul tău ca jucător?

– Da, am debutat la meciul FC Brașov – Chimia Rm.Vâlcea. După meci, în caseta tehnică a meciului publicată în singurul ziar de sport de atunci, am apărut cu numele „C.Gheorghe”. 

Inainte de a ajunge la Craiova, ai jucat la FC Olt Scornicești, cum era să joci în comuna lui Ceaușescu ?

În perioada aceea, Scorniceștiul era stat în stat. In restul țării era penurie de alimente și carburanți, dar acolo găseai tot ce vroiai. Deși era o localitate din mediul rural, aveau un stadion apreciat drept ultramodern pentru acele vremuri.

Cum ai reușit să treci de la Scornicești la Craiova ? Ce amintiri ai de la perioada în care ai jucat la Craiova?

– La Craiova am ajuns datorită lui nea Sorin Cârțu, cel care m-a vrut după ce m-a văzut jucând la Chimia. De la Craiova am cele mai frumoase amintiri din cariera mea de fotbalist. Aici am jucat alături de Cârțu, Irimescu, Boldici, Geolgău, Negrilă, Beldeanu. In 90-91, am câștigat atât Campionatul cât și Cupa României! În acea perioadă am evoluat alături de Săndoi, Gică Popescu, Adrian Popescu, Mănăilă, Ciurea, Badea, Barbu, Nicu Zamfir, Stoica Ștefan, Neagoe, Claudiu Stoica, Mogoșanu, Ștefan Crișan, Florin Prunea și alții. Ce vremuri !

Care a fost golul marcat de tine care ți-a rămas în memorie ?

– Un gol frumos, care mi-l amintesc mereu, este golul marcat împotriva Craiovei cu echipa ei de aur de atunci, la un meci Chimia Rm.Vâlcea – Universitatea Craiova. Un șut de la 35-40 de metri, direct în vinclul porții lui Silviu Lung !

Ai fost selecționat de 5 ori în echipa naționala a Romaniei, în ce meciuri ai jucat ? Povestește-ne despre convocările tale la națională.

– Nea Cornel Dinu este antrenorul care m-a convocat la națională pentru turneul de pregătire din Italia și America de Sud. Am jucat în 4 amicale disputate în acest turneu, cu Peru, Ecuador, Mexic și Statele Unite. Am jucat și un meci oficial disputat pe stadionul din Ghencea, împotriva Ciprului.

La două din echipele la care ai jucat, Steaua si Universitatea Craiova, există unele controverse de identitate legate de steme, imn, palmares. Esti la curent cu aceste discutii ? Care e parerea ta ?

– Știu situația, urmăresc pe internet și îmi pare rău că două echipe fanion din fotbalul românesc se confruntă cu această situație, Personal sunt foarte legat de cele două echipe și dacă în 1991 am reușit eventul la Craiova, vreau să vă spun că în 1985-1986 am ieșit campion cu Steaua București, era după câștigarea Cupei Campionilor. Eu am facut armata la Steaua și am jucat la tineretul Stelei, antrenor Radu Troi, echipa cu care am ieșit campion la tineret. La echipa mare a Stelei, am debutat într-un meci Universitatea – Steaua. 

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.