Gol dedicat unui copil…

La Turnu Măgurele, în județul Teleorman, a avut loc un meci de fotbal contând pentru optimile de finală ale Cupei României, între echipa locală, de liga a III-a, Turris Oltul Turnu Măgurele și deținătoarea en-titre a trofeului, Universitatea Craiova. 

În minutul 33 al meciului Turris Oltul Turnu Măgurele – Universitatea Craiova, absolut neașteptat, Alexandru Fotescu, oltean la origine, a marcat deschizând scorul pentru turneni.

Imediat după gol, atacantul Turrisului și-a dezbrăcat tricoul de joc pentru a arăta un altul, confecționat special, pe care era inscripționat un mesaj de comemorare pentru Alin Bălașa. Băiatul a decedat de curând tatăl său, Daniel Bălașa fiind unul dintre foștii coechipieri ai lui Fotescu.

Deoarece Legile Jocului prevăd în mod expres ca un jucător care își dezbracă echipamentul pentru celebrarea unui gol să primească avertisment, pe motivul unei comportări nesportive, arbitrul delegat l-a avertizat pe Fotescu.

Ținând cont de condițiile speciale în care avertismentul a fost acordat, poate ar fi bine ca Federației Române de Fotbal să anuleze, în mod simbolic, cartonașul galben primit de Fotescu. Menționăm că acest cartonaș galben nu se contabilizează în campionat, iar pentru ediția viitoare a Cupei României, când Turris Oltul va juca din nou, va fi radiat.

Universitatea Craiova s-a calificat pentru sferturile de finală ale competiției, câștigând cu 4-1 după ce la pauză a fost condusă cu 1-0. Daniel Bălașa este căpitanul echipei Petrolul Țicleni, care activează în Liga a IV-a județeană Gorj. La primul meci disputat după pierderea fiului său, Daniel Bălașa a transformat un penalty și i-a dedicat golul fiului său plecat în Rai.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.