Ce nume vă doriți pentru noul stadion?

Mai este puțin timp până la inaugurarea noii arene de fotbal. Ultimele zile au fost marcate de o posibilă controversă privind numele pe care îl va purta stadionul. Deși înainte de demolare acesta s-a numit Ion Oblemenco și nu existau informații despre intenția de schimbare a numelui, declarații recente făcute de fosta primăriță a Craiovei, Olguța Vasilescu, au fost speculate de presă cu intenția de a crea un mic scandal.

Potrivit presei, Lia Olguţa Vasilescu a declarat recent la Craiova că nu s-a stabilit numele noului stadion, dar având în vedere ca numele lui Ion Oblemenco este înregistrat la OSIM, ar fi bine dacă s-ar organiza o licitaţie pentru stabilirea denumirii complexului sportiv. Cu alte cuvinte, e mai bine să încasezi niște bani decât să plătești că folosești un nume protejat, astfel că cine oferă mai mult ar putea boteza noua arenă din Craiova. Cum ar suna de exemplu Ford Arena Craiova sau stadionul Betano din Craiova?

Membrii ai familiei Oblemenco au reacționat la solicitarea presei si au comunicat că ei nu au solicitat bani pentru eventuala folosire a numelui fostului mare fotbalist.

Inregistrarea numelui Ion Oblemenco la OSIM a fost făcută doar pentru a-l proteja, a declarat Clara Pigulea, fiica fostului mare mare atacant al Universităţii Craiova.

Văzând ultimele declaraţii apărute în spaţial public referitoare la numele pe care urmează să-l poarte noua arenă de fotbal din Craiova, trebuie să precizez că ar fi o onoare şi o bucurie imensă pentru noi, cei din familie, ca stadionul cel nou să poarte numele «Ion Oblemenco». E adevărat, am înregistrat noi, cei din familie, numele Ion Oblemenco la OSIM, dar doar pentru a-l proteja şi a-l feri de eventuale şi nedorite situaţii şi contexte publice care să-i fi dăunat imaginii şi memoriei tatălui meu. Asta nu înseamnă sub nici o formă că noi, cei din familie, am pretinde bani sau orice altă recompensă materială din partea Primăriei Municipiului Craiova, în cazul în care această instituţie ar decide să păstreze la stadion numele «Ion Oblemenco». Nu pretindem nimic în afară de respectul faţă de numele Ion Oblemenco. Aşa cum suntem siguri că îl vom avea şi în cazul în care alta ar fi alegerea oficialităţilor oraşului Craiova. Iubirea faţă de o mare legendă nu are preţ şi noi ştim asta, şi o ştiu mai bine decât noi suporterii Ştiinţei, cei care l-au iubit şi preţuit pe «Tunarul» din Bănie.

Pentru a vedea care este opinia voastră cu privire la numele noii arene de fotbal, vă invităm să votați în sondajul de mai jos!

Opțiunea noastră este să se păstreze numele lui Ion Oblemenco și să se adauge și un nume comercial, ceva de genul Ion Oblemenco Ford Arena.

Voi ce vă doriți ?

[poll id=”6″]

Related posts

8 Thoughts to “Ce nume vă doriți pentru noul stadion?”

 1. Cosmin Talea

  stiinta

 2. Păcală

  Am votat dar nu cred că se va ţine cont de acest vot. Cei care vor prelua cheltuielile de întreţinere ale stadionului este normal să dorească să numească acest stadion aşa cum vor ei. Şi fiţi convinşi că dacă se va licita în această problemă, organizatorii licitaţiei vor avea şi ei partea lor, nu se dă aşa ceva numai pe ochi frumoşi.

 3. Cristian Irimescu

  Arena Stiintei

 4. Giurea Razvan

  ARENA TERRA NOVA

 5. Cornel

  Numai prostii ar folosi pentru asa un stadion numele unui jucator modest din anii 60, fara tehnica si viziune, dar cu sut naprasnic, vedeta unei echipe de amatori evoluand la mijlocul clasamentului in anii 60 ai secolului trecut.
  Nici taranoiul de Becali nu a vrut sa imparta cu Trump numele unui edificiu din Bucuresti, de ce ar imparti Ford sau altii numele cu Oblemenco? Numele Ion Oblemenco a fost inregistrat la OSIM pentru a scoate bani din el, nu pentru aducere aminte. Oricine inregistreaza un nume la Osim vrea sa fie profite prin folosirea numelui respectiv. Daca atata lucru nu se recunoaste atunci nu mai am incredere in nimic ce ar pretinde proprietarii marcii Ion Oblemenco. Dar nu faptul ca cineva profita de pe urma numelui e problema aici, ci faptul ca respectivii nu vor plati lumina sau gazonul.ori mobilierul stadionului. E normal ca proprietarul stadionului sa decida ce face cu numele, nu prostimea chemata la vot. Noi sa fim.bucurosi ca avem stadion, ca are cine sa-l ingrijeasca si sa speram ca vom avea si o echipa care sa-l merite. Stapanii vechiului stadion l-au botezat cum au vrut ei. Noii proprietari au dreptul sa decida, nu publicul.

 6. Alexx

  Praz Arena

  Ce conteza numele parca avem 100 si nu stim unde jucam.

 7. Pirvu Constantin

  Arena Leilor!

 8. […] lui Dumnezeu. Voința poporului alb-albastru am dorit și noi să o aflăm atunci când am lansat sondajul pe prima pagină a site-ului nostru în care ridicam problema numelui noului stadion din Craiova. Până în acest moment și-au […]

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.