Ipocrizia renasterilor de club: intrebari incomode pentru fanii U Cluj

Materialul Craiova-maxima.ro despre refondarea cluburilor din Romania a fost preluat de pagina de facebook a fanilor Stiintei din gruparea Sezione Ultra: https://craiova-maxima.ro/renasterea-u-cluj-fara-mititei-brandul-orasului-finantarea-primariei-pnl-cu-sprijinul-institutiilor-academic/

Citiva fani ai U Cluj au comentat pe pagina de facebook Sezione Ultra despre acel material, care prezenta caracteristicile renasterilor de club din Romania, cu exemplul detaliat al gruparii fotbalistice alb-negre : brandul clubului aflat in proprietate publica, noua societate fondata atunci cind vechiul FC U Cluj nu era inca in faliment prin decizie definitiva, participarea institutiilor de invatamint din Cluj la formarea noului club, ignorarea groparului Walter la constructia noului club, finantarea primariei PNL a noului proiect fotbalistic.

Consideram ca dialogul este necesar pentru a depasi faza ipocriziei din zona gruparilor de fani din Romania – de aceea dorim sa adresam fanilor U Cluj citeva intrebari incomode :

  1. Ce reguli are FRF in ceea ce priveste palmaresul cluburilor dezafiliate ori falimentate ? (Raspuns – FRF nu are nici o regula in aceasta privinta, astfel incit toate discutiile nu au nici in sens; daca voi gasiti vreun regulament scris in aceasta privinta va rugam sa-l prezentati aici).
  2. Ce echipa a jucat finala Cupei Romaniei din 2015 – FC Universitatea Cluj SA (clubul patronat de Florian Walter) sau noua U Cluj infiintata in anul 2016 ?
  3. Ce ati fi facut in anul 2016, daca Walter ar fi sabotat renasterea U Cluj asa cum a facut-o Mititelu la Craiova ? La Craiova, dupa doi ani fara fotbal, comunitatea locala si clubul sportiv de drept public Universitatea Craiova au decis sa refondeze brandul fotbalistic al Baniei. Ca sa saboteze acest proiect, diabolicul Mititelu isi baga SRL-ul familiei FCU Craiova in competitii doar pentru citeva luni; anuntul a fost facut chiar dupa ce noul proiect Universitatea Craiova devenise public – ca planul de sabotare al chelului sa fie evident. Ce ati fi facut voi la Cluj daca dupa anuntul infiintarii noii U Cluj din august 2016, Walter ar fi decis sa inscrie FC Universitatea Cluj SA in liga 3, chiar doar pentru citeva luni ?
  4. Daca la vara societatea in faliment FC Universitatea Cluj SA gaseste 18 fotbalisti care vor sa joace gratis si se inscrie in liga 5 din Cluj, voi atunci pe cine veti sustine : actuala U Cluj sau FC Universitatea Cluj SA ?
  5. Daca un brand important din fotbal dispare din competitii prin dezafiliere, neinscriere in campionat ori faliment, in ce liga trebuie inscrisa gruparea care refondeaza acel brand ? Daca e un club complet NOU, poate ca inscrierea trebuie facuta in ULTIMA liga sportiva; dar daca acel club este refondarea unui brand istoric – deci se continua o traditie – mai este complet NOU si mai trebuie neaparat sa reinceapa din ULTIMA liga sportiva ? (FRF nu are nici in fel de regula in ceea ce priveste refondarea brandurilor istorice).
  6. Daca pentru noua U Cluj a fost important sa se inceapa de jos, de ce echipa nu s-a inscris in ULTIMA liga sportiva, adica liga 5 ? Mai conteaza in ce liga te inscrii atita vreme cit nu te inscrii in ULTIMA liga sportiva ? (Pentru cunoscatori, si Doljul are liga 5; de ce n-am vazut acolo noua echipa a familiei Mititelu, nu stim :-)).
  7. Cind clubul Napoli a falimentat, federatia italiana a cerut consiliului local din Napoli sa gireze refondarea clubului; in plus federatia italiana a acordat un wild card noului club in liga 3, ca recunoastere pentru istoria brandului Napoli. Este noul club Napoli un club fara onoare pentru ca a primit acel wild card ? De ce nimeni din Italia nu a parut deranjat de acel wild card ?
  8. Este moral sa spui ca palmaresul este parte din brand, sa folosesti acel palmares, dar fara sa platesti nici in leu creditorilor fostului club FC Universitatea Cluj SA ? Clubul refondat Napoli a putut sa foloseasca istoria vechiului club doar cind a obtinut acest drept platind o suma de bani creditorilor vechiului club. Cum am mai scris, FRF nu are nici o regula in ceea ce priveste palmaresul cluburilor falimentate – dar daca vorbim de moralitate, poate ca o suma de bani trebuie platita creditorilor vechiului club ca sa poti sa folosesti rezultatele obtinute de FC Universitatea Cluj SA.
  9. Noi credem ca voi, ca si alte grupari de fani din Romania, nu cunoasteti gulagul fotbalului craiovean din perioada Mititelu, un monstru cum nu exista nicaieri in lume. Acest personaj malefic a controlat si inca controleaza o parte din presa centrala, parte din presa care a jignit si jigneste miseleste renasterea Universitatii Craiova fara mititel; a cumparat liderii din Peluza Sud – grupul de fanatici din slujba familiei Mititelu; a terorizat presa craioveana, fostele glorii ale Stiintei si fanii independenti; a luptat din greu sa distruga orice incercare de fotbal la Craiova care nu era controlata de el si familia lui; a spus ca fosta lui echipa, acum decedata, era „echipa copiilor, copiilor, copiilor lui”; a spus ca el nu va pleca niciodata de la conducerea fotbalului Craiovei – ca va sta acolo pina la moartea lui, sau pina pina la moartea echipei; a folosit dragostea fanilor pentru fotbal in scopuri personale si politice, tirind fosta echipa in citeva campanii electorale; pentru ca nu mai putea plati datoriile fostei echipe, a fortat dezafilierea din 2011, doar-doar va da lovitura financiara cu clauzele de reziliere ale fostilor fotbalisti; a sabotat orice incercare de fotbal in Craiova din perioada 2011-2013 – doi ani fara fotbal in Banie (care oras din Romania a mai trecut prin asa ceva ?) pentru ca asa dorea chelul fudul; s-a declarat public proprietar pe viata, impreuna cu copiii sai, pe brandul Universitatea Craiova, desi nici institutia de invatamint, nici clubul sportiv de drept public nu i-au vindut/cedat acel brand vreodata. Nimeni in lume n-a mai trecut prin asa ceva. Fanii Stiintei au fost disperati si speriati ca monstrul mititel le va distruge visele pentru totdeauna. Din acea disperare unica in lume a venit renasterea Stiintei din 2013, fara gropar, asa cum se fac toate renasterilor de club.

P.S. Ne amuza incercarile site-ului de booveni mititei pe facebook „FC Universitatea Craiova” de a ramine in atentie. In primul rind, noi sugeram acestui site sa inceteze furtul marcii „FC Universitatea Craiova”. Pe site-ul OSIM oricine poate vedea ca aceasta marca apartine clubului de drept public Universitatea Craiova. In al doilea rind, le trimitem inca o data urarea Peluzei Nord : „Marca e la noi, clona sinteti voi”. In al treilea rind, le sugeram boovenilor sa se certe cu fanii Napoli pe subiectul wild cardurilor oferite de federatiile nationale pentru renasterea brandurilor istorice. In al patrulea rind, ca tot ii doare palmaresul Stiintei, le reamintim ca ICCJ a decis definitiv si irevocabil ca fosta firma a familiei Mititelu, aia infiintata in anul 2002, nu este continuatoarea clubului fondat in 1948. Cireasa de pe tort este materialul scris anul trecut pe craiova-maxima.ro care demonstreaza ca fosta firma a familiei Mititelu a fuzionat la un moment dat cu CSM Resita :https://craiova-maxima.ro/fosta-grupare-fotbalistica-fcu-a-lui-mititelu-dezafiliata-in-2011-ar-detine-de-fapt-palmaresul-echipei-csm-resita-in-urma-unei-fuziuni-de-cluburi/

Fanii Stiintei adevarate nu sint interesati de SRL-ul mort, care a fuzionat cu CSM Resita in trecut. Haide Milanul din Banat de Booveni !  

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.