Lacrimi de fericire („U” Craiova – Dinamo 0-0 [6-5])

„U” Craiova – Dinamo 0-0 [6-5]

Lacrimi de fericire au curs ieri seară la Severin unde, după executarea loviturilor de la 11 metrii, Știința s-a calificat în semifinalele cupei României dupa un meci dramatic presărat de ocazii monumentale si greșeli de arbitraj strigatoare la cer.

Meciul a început în nota de dominare a Științei însă treptat dinamoviștii au echilibrat partida. După pauză a urmat nebunia. Întâi a ieșit la rampă arbitrul Hațegan printr-o sarabandă de greșeli inexplicabile, mai întâi Baluță a primit extrem de ușor al 2-lea cartonaș galben la o faza relativ banală, apoi Nicușor Bancu, după ce a fost faultat în careu, a primit galben pentru simulare. Centralul și-a continuat prestația dezastruoasa atunci când Măzărache scăpat singur spre poarta dinamovistă a fost faultat de către stopperul dinamovist Popescu din postura de ultim apărător însă centralul a hotărât că ar fi indicat să acorde doar cartonaș galben deși dinamovistul trebuia eliminat.

Alb-albaștrii au avut o prestatie eroica, nu este ușor sa joci în 10 oameni din minutul 63, să joci cu un copil de 17 ani pe postul de fundaș central deși acesta este mijlocaș și împotriva unui arbitraj scandalos. Cu toate acestea Știința a fost echipa mai buna, echipa care mereu a cautat golul și a avut ocaziile mai mari și mai clare.

După cele 120 de minute am reușit sa rupem blestemul loviturilor de la 11 metrii reușind sa ne impunem cu scorul de 6-5. Singurul oltean care a ratat a fost tanarul Screciu. Penaltiul izbăvitor a fost marcat de catre căpitanul Andrei Ivan care l-a executat cu sânge rece pe portarul dinamovist.

Sacrificiul, daruirea si ambitia au fost la ordinea zilei în partida de aseară. Cu Popov jucând ultimele minute ale primei reprize practic într-un picior, strângând din dinți pentru a termina repriza, cu Zlatinski (care tocmai revenise după o accidentare urata) efectiv plangând ca trebuie sa părăsească terenul în minutul 102 fiind efectiv stors de puteri, cu un Ivan care s-a luptat ca un leu cu apararea dinamovistă, echipa a demonstrat caracter.

În Bănie se visează la castigarea trofeului

În Bănie se visează iar, după mai bine de doua decenii, la un trofeu. Oltenii abia asteaptă să cânte iar pe strazile orașului: „TOATĂ LUMEA ȘTIE CUPA E-N BĂNIE!”.  La finalul meciului bucuria suporterilor a fost atât de mare încât nu s-a mai ținut cont de reguli și suporterii au navălit pe teren pentru a se bucura alaturi de jucători. Și înca nu am câștigat nimic, însă suntem la un pas de a ridica dupa prea mulți ani cupa deasupra capului,. Să vedeți atunci nebunie.

În final trebuie menționat ca dupa meci jucătorii au decis să intre direct în cantonament în vederea pregatirii meciului cu CFR Cluj ce se va disputa la Pitești.

HAI UNIVERSITATEA, HAI CRAIOVA! TU CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI!Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.