Motivul real pentru care noua clona a familiei Mititelu a fost numita „oaspeti” pe biletele meciului de liga 3

Clubul Universitatea Craiova a luat decizia ca in toate comunicarile oficiale despre meciul de liga 3 desfasurat vineri pe stadionul Extensiv, numele noii echipe infiintate de familia Mititelu sa fie „oaspeti”.  Aceeasi denumire s-a folosit si pe biletele de meci, vindute la 2 lei celor 300 de membri ai galeriei familiei Mititelu.

In anul 2013, atunci cind s-a jucat meciul de liga 2 cu fosta echipa a familiei Mititelu – decedata prin faliment in anul 2014 – tabela de marcaj a stadionului Ion Oblemenco a folosit numele CS Universitatea si FC Universitatea pentru cele doua echipe craiovene.

Si atunci – de ce in anul 2013 fosta echipa a lui Mititelu era denumita la meciul direct „FC Universitatea Craiova”, iar acum a fost denumita drept „oaspeti” ? Totul este legat de brandurile CS si FC Universitatea Craiova. In anul 2013, familia Mititelu inca detinea brandul „FC Universitatea Craiova”. Acum, toate brandurile de identitate ale Stiintei – Stiinta Craiova, Universitatea Craiova, FC Universitatea Craiova, CS Universitatea Craiova – sint folosite legal doar de catre echipa Craiovei de liga 1.

In fotbalul romanesc, dupa decesul unei echipe de fotbal, echipa renascuta este considerata urmasa gruparii istorice daca foloseste legal brandul istoric. Ca si la renascutele Petrolul, U Cluj, Rapid, Ripensia, Farul, FC Arges ori Otelul – si la Craiova unica echipa care continua istoria si traditia gruparii fondate in 1948 este cea care foloseste legal brandul istoric.

Prima echipa din Romania care a figurat fara nume si stema la un meci oficial a fost FCSB – dupa cum se vede in fotografia din acest articol. Dupa ce a pierdut brandul „Steaua Bucuresti”, insusi Becali a decis ca echipa lui sa figureze cu numele „gazde” la un meci pe teren propriu cu CSMS Iasi ! Echipele fara brand istoric asa sint denumite : „gazde” ori „oaspeti” pentru ca nu detin nici un fel identitate. Identitatea prin patron nu are valoare juridica ori sportiva. Precum in cazul echipei lui Becali, si noua echipa a lui Mititelu din 2017 a fost prezentata fara nume si sigla, pentru ca aceasta noua echipa nu are indentitate ca nume, brand si stema. De aceea pe biletul de meci de pe Extensiv s-a folosit numele „oaspeti” pentru echipa familiei. Nu credem ca mai exista o situatie ca la Craiova undeva in lume – in care o noua echipa, aparuta din neant, copie fara rusine stema unei echipe deja afiliate la federatia nationala, echipa care participa in competitiile nationale si europene de fotbal.

Sa notam ca echipa lui Becali nu detine brandul istoric, dar macar „detine” continuitatea sportiva.

Noua clona a lui Mititelu nu are nici brandul istoric, si nici continuitatea sportiva. Practic este un SRL pe care orice cetatean roman il poate infiinta. Evident, Mititelu poate scrie orice prostie in actul constitutiv al noului SRL; poate trece in acel act constitutiv ca este continuatorul lui Burebista, si ca detine astfel brandul „Dacia”, brand conex al lui Burebista. In acelasi act constitutiv, Mititelu se poate trece si drept continuator al lui Mihai Viteazul, cu batalia de la Calugareni in palmares.

In incheiere, ne intrebam citi dintre cei 300 de mititei care au fost pe stadion vineri stiu ca Ilie Balaci a jucat pe tricou cu stema cu leul de pe echipamentele Craiovei de liga 1, Universitatea Craiova, si nu cu clonele stemei cu leul pe care familia Mititelu le-a inventat in ultimii ani.

 

P.S. Multe isterii ale mititeilor dupa acest meci. Universitatea Craiova, ca si club organizator, a decis ca 300 de bilete sa fie vindute galeriei familiei Mititelu, coordonata de Gogoasa, angajat al familiei pe acest post, de sef de galerie.  De ce aceasta galerie de familie a ignorat decizia Universitatii Craiova, comunicata la timp, si a dorit sa forteze intrarea pe stadion cu mai mult de 300 de oameni ?  Daca FCSB si Dinamo joaca la Bucuresti, iar conducerea FCSB, ca si club organizator, aloca un numar de bilete galeriei ciinilor, credeti ca sustinatorii lui Dinamo vin de doua ori mai multi decit numarul de bilete alocate si forteaza intrarea pe stadion ? Asta e aberant. Clubul organizator decide tot timpul numarul de bilete alocate oaspetilor. Dupa distrugerile provocate la stadionul Oblemenco de catre cei 1000 de mititei, la meciul amical cu Suedia, orice stadion din Romania este in pericol atunci cind grupul coordonat de Gogoasa, condamnat in prima instanta pentru lovirea unei femei cu o bita de baseball, doreste sa „asiste” la un eveniment sportiv. Alocarea unei parti din stadion ingradite, ca la stadionul Extensiv, pentru galeria lui Mititelu pare o buna solutie de compromis.

P.S.2 Incercarile lui Mititelu de a lega renasterea Universitatii Craiova de Bucuresti, prin unii actionari actuali ai clubului, sint amuzante.  Il informam pe boovean ca patronul lui Napoli vine de la Roma, nu este napoletan get beget. Dupa falimentul vechiului club Napoli, primaria din Napoli a decis sa incredinteze renasterea clubului unui om de afaceri nascut la Roma – Aurelio De Laurentiis. Si asta pentru ca locul de bastina a celor care conduc renasterea unui club nu conteaza.

P.S.3 Ca tot am amintit de FCSB : subiectul FCSB – Steaua le da tot timpul dureri de cap mititeilor, ajungind sa se certe intre ei online. Care e de fapt Steaua : FCSB (echipa de prima liga, fara brand, dar cu continuitate sportiva) ori echipa de liga 4, cu brand si care este sustinuta de ultrasii ros-albastri ? O fi Steaua acolo unde este interlopul, ori acolo unde sint ultrasii si brandul ? Aceasta dilema a boovenilor vine din faptul ca la Steaua, spre deosebire de Craiova, ultrasii nu sint masa de manevra a unui interlop, cu liderii de galerie pe statul de plata al interlopului. Ultrasii de acolo sint cu inima alaturi de brand si stema, nu alaturi de un interlop, chiar daca interlopul „detine” continuitatea sportiva. Zecile de mii de fani de pe Oblemenco au ales si ei brandul si stema. Ilie Balaci nu venea la meciurile si antrenamentele noii clone a lui Mititelu; Ilie venea doar la jocurile si antrenamentele Universitatii Craiova, echipa de liga 1. Ilie a insotit Universitatea Craiova la meciurile oficiale din Craiova, Bucuresti ori Severin. Unica Stiinta este echipa la care venea Balaci, nu echipa fantoma la care se duc Gogoasa, Blondu si ceilalti angajati ori manipulati ai familiei Mititelu.

 

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.