Nici prea-prea, nici foarte-foarte (Dinamo – U Craiova 0-0)

Nici prea defensivi, nici prea ofensivi.

Nici foarte convinși că putem câștiga dupa mai bine de doua decenii pe terenul dinamovistilor, nici foarte speriați că am putea pierde această partidă.

Singurul capitol la care Universitatea Craiova a excelat în partida cu Dinamo l-a reprezentat prezența masivă a suporterilor alb-albaștrii in trinunele National Arenei. Deja putem spune ca a devenit obișnuință ca leii Băniei să fie acompaniați în atât de mult detestatul Bucuresti de catre un grup masiv de suporteri olteni. Într-un fotbal ce se străduie să strangă cateva sute de suporteri la meciurile Ligii 1, oltenii din tribune fac spectacol indiferent că joacă acasă la Severin sau Pitești sau in fieful rivalelor noastre tradiționale.

Dacă in tribune lucrurile arată bine nu același lucru se poate spune și despre evoluția echipei din teren.

Alb-albaștrii nici nu au dezamăgit dar nici nu au convins. Cu un Mulțescu stana de piatră pe bancă impresia era că în timp ce increderea și îndârjirea cainilor crestea cu fiecare minut scurs exact invers se intâmpla cu băieții noștri care parcă erau din ce în ce mai blazați și mai temători.

Cu toate astea tot Știința a avut ocaziile mari prin Andrei Ivan, Baluță – cel mai bun alb-albastru pe faza de atac și Zlatinski. Deși s-a văzut rar la finalizare atat de blamatul Măzărache a avut o deviere de geniu în finalul primei reprize pentru tânarul Ivan care din păcate și-a făcut pașii greșit, pierzând un tempo, scăpat singur cu portarul advers. În repriza a 2-a tot Știinta a dictat ritmul meciului chiar daca dinamoviștii au echilibrat nițel partida. Au fost momente în care s-a jucat pe contre însă cu un Barthe imperial în aparare emoțiile au aparut rar si neconvingător la poarta noastră. Baluță a fost ireproșabil în atac, harțuind în permanență apărarea cainilor, încununându-și evoluția bună cu un șut-centrare in bară, din păcate, nu cu gol.

După această partidă rămânem cu impresia că se putea mai mult, că nu am fost convinși că putem sa caștigăm, că ne-a fost teamă de ceea ce putem face. Din păcate ne alegem si cu două accidentari importante, care sperăm să nu fie grave, Barthe si Zlatinski părasind terenul accidentați. Rămane totuși bucuria de a vedea, iarăși, o adevărată invazie oltenească in București. Cinste tuturor celor care au fost prezenți in peluza oaspete!

Alex Baluta sef de galerie

Posted by Divizia Locala Craiova on 20 Martie 2017

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.