Oda unei…Hm!

Pentru ultima data (oare?) despre acest erou al revenirilor, maestru al prime time-ului si al primei pagini a jurnalelor sportive de calitate, care, prin propriul merit, talent, valoare si, mai ales, falus, a reusit sa-si reia primul loc chiar si in topicurile de pe forum.

Indiferent cat de bine a-i crede ca-l cunosti pe individ, el va reusi mereu sa te surprinda. „A reusit sa procreeze”, nu m-am putut abtine, ingrozit, la fel ca protagonistii filmului horror Musca (The Fly) – avand ca substrat tematic teleportarea, o tema stiintifica extrem de interesanta – vazandu-l, fluent si dezinvolt, pe micile ecrane pe Micul Print, X Jr. cum il numeste presa francofona. Un deja vu? Nu, noua realitate!

A fost un moment pe cat de terifiant, pe atat de izbavitor. A fost momentul in care care cuvintele cu care Infernul lui Dante au capatat sens: „Lăsați orice speranță, voi cei care intrați”. Si intr-adevar imaginea acestui tanar, cu vorbele la el, a insemnat sfarsitul sperantei, sfarsitul oricarei iluzii pentru mine.

Un sentiment necunoscut, complet neutru. Caci, spre deosebire de emotiile negative pe care imaginea sumbra a tatalui sau mi le trezea mereu, am putut sa-l privesc pe tanarul conducator cu o detasare completa. Oricat material genetic ar fi preluat de la parinte, acest impunator june mi-era, daca nu indiferent, mai degraba simpatic, caci el nu-mi facuse nimic, nu-mi pricinuise nici un rau, real sau perceput ca atare. Este auto-distructiv sa urasti, dar prosteste spre pierderea respectului de sine, sa-i urasti pe copiii celor pe care care i-ai urat vreodata.

Nu l-am subestimat niciodata pe Senior, dar nici nu l-am mai considerat de mult un pericol dintr-un singur motiv: anii. Toata energia lui, toata capacitatea lui distructiva va avea de infruntat, mi-am spus, un adversar pe care nici un om vreodata n-a reusit sa-l invinga: timpul. Cu timpul, nivelul de testosteron al masculilor scade si odata cu acesta scade energia, potenta sexuala si agresivitatea. La 50-60 de ani, nu va mai fi ca la 30-40. De unde stiu? Stiu, pentru ca eu nu mai sunt.

Si poftim aici testosteron! Intrarea in scena a juniorului, pripita oarecum si de Justitia cea Oarba (dar atat de staruitor solicitata pe tricouri ) a fost puternica, fulminanta, plina de culoare, precum o opera artistica pusa in scena de Dani Mocanu ( full disclosure: savurez adesea muzica si versurile acestui artist, pe care l-am descoperit doar datorita initiativei tampe a unor procurori de a-l acuza pentru creatiile sale, tampenie intrecuta doar niste judecatori chiar mai idioti, care l-au si condamnat cu inchisoarea – dovada ca justitia poate fi nu doar oarba, ci chiar putinista)

Cand ai cadrul, personajul, drama inca in desfasurare, iar sfarsitul in suspans, presa de scandal trage la tine ca musca la rahat, ceea ce nu poti obtine cu tot PR-ul profesionist si toti banii din lume. Cu tot respectul pentru pretentiosii specialisti in relatii publice , dar tipul, de acolo de la vase mici, si-a batut, cum zicem noi, soferii de camion, literalmente organul genital de ei si de noi toti cei care ne lasam manipulati doar de profesionisti (si profesioniste, sa nu par misogin).

A fost momentul in care a trebuit sa ma recunosc invins, ca marele Chirila in fata si mai marelui Camataru. Dar n-am folosit cuvintele si tonul jos al gazetarului pentru a-mi declara spasit capitularea, caci o stare de semieuforie si extaz in fata nemasuratei puteri a naturii m-a indemnat sa ridic vocea si sa cant cum canta Salam la botezuri : „Am si baiat, am si fata/ Si nu mai mor niciodata”. Oh, oh Mare Salam!

Adevarat! Adevarat, cum zice acelasi favorit al meu, Salam. Si Adevaratii? Si Adevarata? Care Adevarata? Cum care? Pentru prima data m-am simtit eliberat de toata povestea brandului, de istorie, de partitie, de obsesia mea pentru Senior…Si, poate pentru prima data dupa multa vreme, functie a creierului uman eliberat de emotii, fie ele pozitive sau negative, am inceput sa gandesc detasat asupra acestui subiect care mi-a ocupat atat de mult gandurile de-a lungul vremii. Si sa las naturii mele optimiste libertatea sa se desfasoare.

(Va urma)

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.