Papura antrenor la Universitatea Craiova – o greseala monumentala

Corneliu Papura antrenor la Universitatea Craiova este probabil cea mai mare gafa facuta de conducerea Stiintei in ultimii 6 ani. Fotbalul nu e matematica si este posibil ca fostul jucator al Craiovei si al nationalei sa reuseasca – noi ii dorim succes. Totusi, la nici un un club cu pretentii o asemenea miscare aiuritoare nu s-ar fi intimplat. Performanta nu e loterie – iar angajarea lui Papura nu este decit o loterie. Motivele pentru care strategia conducerii clubului este o gafa monumentala sint:

 1. La 45 de ani, Corneliu Papura practic nu are experienta si rezultate ca antrenor (citeva scurte expriente la liga 2 si liga 3 din Romania nu conteaza). Devis Mangia, mai tinar decit Papura !, a antrenat deja in Serie B, Serie A si prima liga din Romania. Ce club cu pretentii angajeaza un antrenor fara experienta si rezultate ca sa se bata la podium ?
 2. Unul dintre actionarii clubului mentioneaza plusurile lui Papura ca antrenor: „Unul dintre cei mai bine pregătiți antrenori din Liga 1: pasiune, putere de muncă, o filozofie bine structurată a ceea ce-și dorește de la echipă și jucători, loialitate față de club (9 ani și pentru 200 de meciuri la Știința, alături de club din prima zi și necontenit de la revenirea în fotbal)”. Aceste motive sint cel mult hilare. Papura nu a demonstrat nicaieri ca se pricepe la meseria de antrenor. Un antrenor trebuie sa stie sa pregateasca echipa din punct de vedere tactic si fizic, sa motiveze jucatorii, sa foloseasca jucatorii in functie de calitatile lor, sa citeasca bine jocul si sa reactioneze eficient de pe banca, sa gestioneze vestiarul si relatia cu presa, sa dovedeasca tact si inspiratie in momentele de criza, sa improvizeze si sa inventeze jucatori atunci cind situatia o cere. Nici unul dintre aceste aspecte nu este specificat de catre actionarul Stiintei ca fiind puncte forte pentru Papura.
 3. Se spune ca alti doi antrenori ai Stiintei, Multescu si Mangia, au fost si ei priviti cu reticenta de catre public. Multescu a venit dupa Mogosanu, in momentul in care echipa ratase prezenta in play off. Orizontul de asteptare al publicului era diferit atunci. In plus Multescu avea experienta ca antrenor – antrenase destul in prima liga din Turcia, de exemplu. Mangia avea un CV promitator si a reusit rapid sa se impuna prin eleganta in spatiul public. Papura nu stie sa comunice, nu are CV, si unul dintre actionari a promis titlul in campionatul viitor – un orizont de asteptare enorm pentru public.
 4. Papura a condus echipa in 6 meciuri in sezonul recent incheiat : nu a reusit mai nimic, a ratat toate obiectivele. Clubul pierde o suma importanta de bani pentru ca a cazut de pe locul 3. Calitatile lui de antrenor s-au rezumat la niste declaratii aiuritoare in presa; plus aruncarea lui Cristea drept pivot, jucind cu spatele la poarta. Halucinant si falimentar ! In returul play offului Papura a facut mai putine puncte decit Mangia in turul play offului.
 5. Numarul de abonamente va scadea dramatic. Papura nu inspira incredere. Asta inseamna alti bani pierduti de catre club.
 6. Unul dintre actionarii clubului se lauda ca l-a recomandat pe Papura la Astra si la alte cluburi de liga 2. Daca acele cluburi au refuzat sa-l angajeze, de ce i s-a oferit postul de antrenor la Craiova ? Ce nu e bun pentru Astra, e bun la Stiinta ?
 7. Sa admitem ca Papura ar avea calitati de antrenor, dar nevazute de nimeni pina acum. Care e graba cu inscaunarea lui la Craiova ? De ce nu-si dovedeste calitatile la liga 2 mai intii, de exemplu ?
 8. Care e ratiunea sefilor Stiintei de angajare a unui antrenor pe care marea majoritate a fanilor nu-l doresc ? Daca Universitatea Craiova e un produs pentru public, cum sa oferi ceva impotriva gustului publicului ? Ce rost are ? Doar din incapatinare se risca falimentarea relatiei dintre club si public ?
 9. Ne intrebam daca cei care administreaza clubul Universitatea Craiova inteleg ca o echipa fake din liga 3 din Banie are antrenor cu CV mai bogat decit ceea ce se gireaza pentru campioana unei mari iubiri.
 10. Cum se face ca in ultimii 6 ani Universitatea Craiova nu a angajat niciodata un antrenor cu rezultate in CV ? Un antrenor care sa fi cistigat un titlu sau o cupa in ultimii 10 ani, de exemplu. Asta e probabil cel mai mare mister al renasterii Stiintei.
 11. S-a spus in presa ca Papura a fost unul dintre cei care au adus jucatori la Craiova. Deci un angajat care nu a excelat la scouting este inscaunat ca antrenor principal ?
 12. Ii reamintim unuia dintre actionarii clubului ca a promis public titlul in campionatul viitor. Dupa stiinta noastra, in ultimii 40 de ani doar 3 antrenori debutanti in liga 1 au cistigat imediat titlul : Nelu Oblemenco (U Craiova), Anghel Iordanescu (Steaua) si Costel Gilca (FCSB). Practic istoria arata ca debutantii in liga 1 pot cistiga titlul doar daca beneficiaza de echipe foarte valoroase.

Din pacate la Craiova se vind talentele Olteniei – Mitrita, Screciu, Baluta – ca sa se plateasca jucatorii mediocri adusi la repezeala, plus experimentul de antrenor numit Papura. Asta dauneaza clubului si dauneaza lui Corneliu Papura. E trist ca la Stiinta nu exista strategii de performanta precum la CFR si Viitorul. Pina cind profesionalismul apare la Craiova va mai trece multa apa pe Jiu. Din pacate.

Related posts

3 Thoughts to “Papura antrenor la Universitatea Craiova – o greseala monumentala”

 1. Bogdan Olteanu

  Din pacate asa este… ASA E LA CRAIOVA!!! si… ASA VA FI MEREU!!! Din pacate… o conducere fara urechi si experienta nu se numeste conducere.. se numeste circ.

 2. Gogu

  …..Nu Papura e vinovat ……cel care l-a pus acolo…..patronul Rotaru care e habarnist(e la unghie a celor de la Botosani ect) Domne.. daca esti habarnist i-ti consilieri de 10 pentru ca sint destui dar nu pe Papura care nu stie nici sa vorbeasca romineste si e de nota 2 e o rusine Craiova ia campionatul cu 2 Suca Tanasuca la cirma? Oltenii au multe minti agere(multi au plecat si cei ramasi stau pe tuse) La rominii olteni nu valoarea primeaza ci alceva…………. E o mare rusine ca stadionul modern Oblemeco pe care s-a jucat cu seppsi sa fie inghetat(avind instalatie subterana antiinghet) Unde sint putorile nepriceputii edilii cei care intretin stadionul?

 3. […] Fara romantism si incapatinare. N-am inteles ce a cautat Papura in 3 mandate la U Craiova : https://craiova-maxima.ro/papura-antrenor-o-greseala-monumentala/. Omul asta nu are calitati pentru a antrena la nivel de top pentru Romania. Aceasta numire […]

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.