Premiera in presa sportiva din Romania – am gasit palmaresul Stiintei. Acte, declaratii si concluzii : familia mincinosului Mititelu nu detine absolut nimic !

Preambul necesar

Va vom demonstra cu acte in premiera in presa sportiva din Romania si cu argumente solide ca Adrian Mititelu, familia sa si firmele sale, foste/prezente/viitoare, nu mai au nici o legatura cu palmaresul Stiintei. Acest om nu mai are nimic decit disperare – ultima lui reduta e sa mai tina aproape ultimii fideli cu iluzia unui palmares. Asta e miza lui. Adrian Mititelu e un mincinos cu tenta clinica, un om care te “face” din doua jigniri si jumatati de adevar asamblate in pachet de minciuna, un om care manipuleaza faptele si situatiile doar ca sa-si creeze un avantaj. Acest om va valoriza enorm ceea ce crede ca are, dar cind pierde acel ceva va spune ca oricum ceea ce a pierdut nu conteaza. Orice decizie a justitiei impotriva lui inseamna ca justitia e corupta si abuziva; daca justitia ii da o decizie favorabila, asta inseamna ca adevarul a invins. Vorbim despre un om aflat in strafundurile mizeriei umane, fara constiinta, fara adevar, narcisist si demagog, fara repere morale, fara Dumnezeu. Articolul de mai jos are nevoie de atentia si rabdarea dumneavoastra, pentru ca demascarea unui impostor se face nu cu tipete chele cu ochelari de soare, ci cu logica, echilibru si acte. Acest om va mai fura din emotiile, trairile si sperantele voastre daca nu-i intelegeti masinaria perversa a minciunii.

Acest preambul este necesar pentru ca in Romania palmaresul este o notiune fara o definitie clara, un concept fluid caruia Mititelu ii schimba intelesul doar ca sa-si propagheze minciunile. La asta se adauga lipsa oricaror reguli scrise la FRF in ceea ce priveste palmaresul (nimic pe aceasta tema in ROAF = Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice), deciziile contradictorii ale instantelor de judecata, plus jegul absolut in care se zbate asa zisa presa sportiva, care in 30 de ani nu a scris un articol documentat despre paradoxurile palmaresului in Romania.   E mai usor sa preiei productiile demente ale unui tepar, decit sa analizezi si sa faci presa adevarata.

Ce e de fapt palmaresul ? Palmaresul este o notiune vaga. Exista 4 definitii, unele care se bat cap in cap! Asa va pacaleste mincinosul Mititelu de ani buni

Cind il auziti pe mititel vorbind despre palmares, sa nu cadeti in capcana intinsa de chel, pentru ca acest concept nu are o definitie clara in Romania. Palmaresul se poate defini in moduri diferite – si cu aceasta definitie fluida Mititelu va minte de multi ani.

Cele 4 definitii ale palmaresului folosite in Romania sint :

  1. Palmaresul e parte din patrimoniul cluburilor si nu tine de afilierea la FRF si nici de continuitatea sportiva.
  2. Palmaresul inseamna continuitatea unui club istoric. Echipa care juridic este continuatoarea/urmasa unui club istoric detine palmaresul.
  3. Palmaresul este parte din marca.
  4. Palmaresul este insasi continuitatea sportiva si este legat direct de afilierea la FRF.

Pentru ca notiunea de palmares nu are o definitie si o atribuire clara si standardizata in Romania, tot ceea ce spune Mititelu despre palmares este irelevant. El doar incearca sa pacaleasca audienta vorbind despre un concept vag, palmaresul, pe care fiecare il intelege cum doreste. In 2015, booveanul spunea ca palmaresul este parte din marca : ”În ceea ce priveşte palmaresul, asa cum a reţinut şi Înalta Curte, acesta este indivizibil cu marca de la OSIM şi nu poate fi pus în discuţie separat”. In 2018, dupa ce a pierdut marca, brutarul schimba placa si spune ca palmaresul este altceva : continuitatea sportiva.

Dupa toate aceste 4 definitii, familia mincinosului Mititelu, fostul lui club sau noua clona nu detin absolut nimic. Cu siguranta stim ca fostul club boovean Fotbal Club U Craiova detine palmaresul echipei CSM Resita, cu care a fuzionat in anul 2004.

 

Palmaresul in cele 4 definitii –  de ce familia mincinosului Mititelu nu detine nimic si nu va mai detine nimic indiferent de definitia folosita

Definitia 1 a palmaresului : Palmaresul e parte din patrimoniul cluburilor si nu tine de afilierea la FRF si nici de continuitatea sportiva.

In celebrul caz al palmaresului Politehnicii Timisoara / Zambon, palmaresul a fost cistigat in instanta de catre o Asociatie sportiva condusa de Viorel Boit – Asociatia Sportiva FC Politehnica, perscurtata ASFC- care nu detinea continuitatea sportiva si nici nu mai activa in fotbal. Echipa lui Zambon avea continuitatea sportiva si afilierea la FRF – totusi palmaresul nu a fost cistigat de catre clubul italianului :

ASFC nu a avut activitate fotbalistica de multi ani, este  statutar si legal detinatoarea palmaresului, dar nu a avut activitate.” (https://www.opiniatimisoarei.ro/acs-poli-a-dobandit-palmaresul-politehnicii-timisoara-totul-in-urma-unei-intelegeri-intre-marian-iancu-viorel-boit-si-autoritati-2/07/12/2012)

Instanta civila, Curtea de Apel Bucuresti, a decis in acest caz in anul 2011 ca palmaresul Politehnicii Timisoara este parte din patrimoniu, fara legatura cu afilierea la FRF si continuitatea sportiva (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/e-oficial-timisoara-si-a-recuperat-palmaresul-zambon-a-fost-invins-citeste-hotararea-curtii-de-apel-7967715):

Aceasta situatie este si la Dinamo, palmaresul fiind in posesia unei Asociatii care nu este afiliata la FRF, si detine palmaresul ca parte din patrimoniul sau (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/fostul-presedinte-al-cs-dinamo-confirma-dezvaluirea-prosport-palmaresul-e-pe-vechea-societate-explicatia-situatiei-si-cum-a-reactionat-negoita-10698226):

La Craiova, palmaresul ca parte din patrimoniu nu a fost cedat niciodata cu acte in regula de catre clubul sportiv istoric Universitatea Craiova – deci Mititelu nu detine nimic.

 

Definitia 2 a palmaresului : Palmaresul inseamna continuitatea unui club istoric. Echipa care juridic este continuatoarea/urmasa unui club istoric detine palmaresul.

In procesul marcii Universitatea Craiova, instanta a decis ca fostul club al lui Mititelu, Fotbal Club U Craiova SA nu este continuator al clubului fondat in 1948. Doar actualul clubul sportiv de drept public este continuator al clubului fondat in 1948. Pe aceasta definitie a palmaresului Mititelu, inca o data, nu detine nimic:

 

Definitia 3 a palmaresului :  palmaresul este parte din marca.

Insusi Mititelu declara in 2015 : “În ceea ce priveşte palmaresul, asa cum a reţinut şi Înalta Curte, acesta este indivizibil cu marca de la OSIM şi nu poate fi pus în discuţie separat.” (http://www.fcuniversitatea.ro/stiri/marca-leii-din-banie-recunsocuta-ca-marca-conexa-a-fc-universitatea-craiova-de-catre-osim.html)

Pentru toate cluburile renascute dupa ce fostele grupari istorice au pierdut afilierea la FRF si continuitatea sportiva – FC Arges, UTA, Rapid, Otelul, Petrolul, U Cluj, Ripensia etc.– achizitionarea marcii/brandului inseamna achizitionarea palmaresului. Nu exista un document separat pentru palmares; nu poti vinde brandul FC Rapid catre Academia Rapid cu 400.000 de Euro si palmaresul FC Rapid separat catre echipa Inainte Modelu (exemplu ipotetic). Cine ar mai cumpara o marca daca palmaresul nu este inclus ? Daca echipa decedata a folosit un brand – achizitionarea brandului iti da drept de posesie a tot ceea ce a insemnat fostul club din punct de vedere sportiv. Lichidatorul judiciar al decedatei FC Rapid spune clar ca palmaresul nu se vinde separat, ci marca include palmaresul (http://www.prosport.ro/sport-life/special/interviu-rapid-renunta-la-istorie-lichidatorul-mihai-florea-anunta-scoatem-la-licitatie-brandul-fara-palmares-gata-si-cu-echipele-suporterilor-ii-notific-sa-si-schimbe-numele-rapidul-e-unul-singur-16407482) :

La Craiova, toate marcile istorice sint detinute de clubul sportiv – deci si palmaresul. Si da, sintem de acord cu Mititelu : palmaresul este parte din marca.

 

Definitia 4 a palmaresului : palmaresul este de fapt continuitatea sportiva si este legat de afilierea la FRF.

In procesul trimbitat de catre Mititelu in presa vinduta acum citeva saptamini, Curtea de Apel Timisoara a respins apelul clubului sportiv de drept public Universitatea Craiova la aceasta hotarire a Tribunalului Dolj :

Puteti sa cititi aceasta horarire de zece, douazeci sau o o suta de ori – instanta nu a hotarit nimic cu privire la cine DETINE in prezent palmaresul Stiintei. Asta conteaza pina la urma – hotarirea instantei. Si hotarirea instantei nici macar nu include cuvintul „palmares” !

Din motive care nu au nimic in comun ca practica judiciara, Tribunalul Dolj considera in 2017 ca palmaresul este dat de afilierea la FRF si inseamna continuitatea activitatii fotbalistice, in contradictie cu decizia instantei in procesul Politehnica Timisoara din 2011 – care a decis ca palmaresul este parte din patrimoniu, fara legatura cu afilierea la FRF si continuitatea sportiva. Bine ati venit in Romania ! Cum sa definesti un palmares in doua moduri diferite ? Evident ca asta e absurd si nemaintilnit in lumea civilizata – iar Mititelu speculeaza asta cu cinism.

Curtea Constitutionala, prin Decizia nr. 1014/2007, a amendat astfel de situatii aberante:

 „Pronunţându-se asupra unui recurs în interesul legii, instanţa supremă contribuie la asigurarea supremaţiei Constituţiei şi a legilor, prin interpretarea şi aplicarea unitară a acestora pe întreg teritoriul ţării, fapt de natură să concretizeze un alt principiu fundamental, prevăzut în art. 16 din Constituţie, privind egalitatea în drepturi a cetăţenilor. De aceea, este inadmisibil ca persoane aflate în situaţii juridice egale să fie supuse unor reglementări legale diferite. (…)

Definitia Tribunalului Dolj este aberanta – in loc sa foloseasca definitia palmaresului data de instanta in urma cu 6 ani in cazul Zambon vs. Politehnica Timisoara ca precedent judiciar, produce o alta definitie, practic Politehnica Timisoara si Stiinta Craiova find judecate diferit (!).

Dar hai sa admitem ca si definitia 4 a palmaresului este actuala. Sa admitem ca palmaresul inseamna, dupa Tribunalul Dolj, afilierea la FRF, participarea in competitii si continuitatea activitatii fotbalistice:

Dar si asa fostul club al lui Mititelu a pierdut tot, nu MAI detine nimic in PREZENT – a pierdut afilierea/dreptul de participare in competitii si continuitatea sportiva DEFINITIV. Tribunalul Dolj spune ca daca palmaresul inseamna continuitatea sportiva si afilierea la FRF/dreptul de participare in competitii , fosta FCU a DETINUT palmaresul. Dar nu il mai poate detine in prezent pentru ca a pierdut continuitatea si afilierea la FRF. Instanta spune clar – fostul FCU (pirita mai jos) A FOST in POSESIE de palmares, nu ESTE in POSESIE de palmares :

Si daca afilierea la FRF si continuitatea sportiva s-au pierdut – cine are acum palmaresul ? Nu se poate spune ca Juventus Bucuresti a preluat continuitatea sportiva a fostei FCU in anul 2011; atunci, cind fostul FCU a fost dezafiliata, locul sau in liga 2 a fost luat de echipa Juventus Bucuresti.

Palmaresul nu se vinde, nu se transmite, e doar continuitate sportiva dupa definitia Tribunalului Dolj – si s-a pierdut. Poti sa vinzi sau sa transmiti ceva care exista in/ca si patrimoniu, dar Tribunalul Dolj spune ca palmaresul nu e patrimoniu care se transmite legal sau juridic, ci este participarea in competitie si continuitatea – iar o continuitate sportiva nu se vinde, doar se pierde definitiv. FC Rapid Bucuresti a falimentat in 2016. Atunci s-a rupt definitiv continuitatea sportiva. In 2018, brandul Rapid a fost vindut catre Academia Rapid care reia astfel traditia fotbalistica a gruparii giulestene.

Practica din Romania pare a indica faptul ca atunci cind se pierde afilierea la FRF si continuitatea sportiva, palmaresul merge la noul club care preia brandul istoric. Asa se intimpla la noile FC Arges, Otelul, Rapid, Petrolul, UTA, Ripensia etc. Fostul FC Petrolul al lui Dan Capra a detinut clar continuitatea sportiva pina cind a falimentat in 2016. Dar pe cine intereseaza asta acum? Noul Petrolul detine brandul si deci palmaresul.

Fostii gropari si fostele lor SRL-uri nu mai pot detine nici un palmares si nici nu sint implicati in proiectele renasterilor de cluburi. Si nu doar in Romania – FC Arges, Otelul, Rapid, Petrolul, U Cluj, UTA, Ripensia – ci si in alte tari (Napoli, Fiorentina, Parma etc.). Fostii gropari din fotbalul romanesc – Penescu (FC Arges), Capra (FC Petrolul), Moraru (FC Rapid), Walter (U Cluj), Adamescu (Otelul), Mititelu (Craiova) – sint toti in aceeasi situatie : fostele lor cluburi au falimentat si cluburi noi au preluat brandurile istorice ducind mai departe traditia vechilor grupari. Fostii gropari sint istorie. Numai un nebun poate crede ca un gropar poate reveni dupa 2, 3, 5 ani de pauza spunind ca a facut rost de bani, si acum poate relua traditia fotbalistica cu un nou club. O poate face doar daca nici un alt club nu a preluat intre timp stafeta, si daca brandul istoric nu este in folosinta legala a altei grupari. 

Sau, in caz contrar, Mititelu spune ca noile FC Arges, Otelul, Rapid, Petrolul, UTA, Ripensia, Napoli, Fiorentina, Parma nu detin nici un palmares ? Nu ar fi de mirat ca booveanul sa reclame asta la ONU.

 

Mititelu va pacaleste de 16 ani ca la alba neaga : in permanenta schimba nuantele, contextul si definitiile. Craiova-maxima demasca in premiera arhitectura minciunii boovene

Aparut in fotbal in 2002 ca mina dreapta a lui Dinel Staicu, Mititelu a adus nivelul de isterie verbala, demagogie, minciuna pura si instabilitate psihica la nivele neimaintilnite in spatiul public.  Putem dovedi usor minciunile sale – internetul, stabilitatea psihica, gramatica si adevarul sint marii inamici ai booveanului. Modul in care chelul prelucreaza pentru naivi si pentru sclavii din presa – Daniel Vlad (Fanatik) sau cei de la GSP care nu-si dau numele atunci cind preiau timpeniile mititelului – tot felul de documente emise de instantele civile este aiuritor. Booveanul ia citeva cuvinte sau propozitii din context din orice document judiciar si isi construieste o realitate paralela in care el cistiga orice proces.

Mititelu a distrus tot ceea ce a insemnat Universitatea Craiova, unitatea fanilor, imaginea si brandul acestui club. A santajat autoritatile locale, a agresat jurnalistii, a tirit fostul sau club in multe lupte politice, a obtinut bani publici pentru fosta echipa a copiilor copiilor lui, a tipat sa i se dea stadionul pe termen nelimitat cu chirie lunara de un euro. In nici o situatie care implica decesul prin faliment al unui grupari de traditie – Napoli, Fiorentina, Parma, Cluj, Otelul, Petrolul, Rapid etc. – fostul patron care a distrus clubul nu mai este implicat in renastere.

Bine, si unde a palmaresul ? Palmaresul e o notiune vaga – cu patru definitii folosite in Romania, asa cum aratam in acest articol. FRF nu are nici o regula clara in privinta palmaresului si asta inseamna ca toti “investitorii” (Mititelu si Becali, cei care au pierdut brandurile istorice in justitie) vorbesc fara a fi incorsetati de logica, realitate sau decenta. Doua instante de judecata au folosit definitii diferite ale palmaresului – o aberatie tipic romaneasca.

Prima analiza a situatiei juridice si sportive a palmaresului produsa vreodata in presa din Romania demonstreaza aici ca familia mincinosului Mititelu si SRL-urile sale foste/prezente/viitoare nu detin nici un palmares al Stiintei. Actuala echipa a Craiovei de liga 1 este continuatoarea clubului fondat la 1948 (decizie a instantei), echipa care detine toate simbolurile identitatii Stiintei si este singura echipa din Romania care dus mai departe traditia Stiintei dupa 2014, cind fostul FCU a decedat.

V-am demonstrat aici cum mincinosul Mititelu a folosit in ultimii ani definitii diferite ale palmaresului ca sa pacaleasca si sa produca confuzie. Nu ar fi de mirare sa ne spuna ca de fapt palmaresul inseamna Adita Jr. Mititelu si Liliana Mititelu, copiii sai, ca sa nu il poate lua nimeni niciodata.

 

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.