Primul transfer: Apostol Popov

După încetarea amiabilă a contractului cu portarul Bojan Brac, Universitatea Craiova l-a transferat pe internaţionalul bulgar Apostol Popov.

Popov, în vârstă de 32 de ani, a evoluat în ultimele 6 sezoane pentru TSKA Sofia, echipă care a fost retrogradată în Liga a 4-a. Popov vine din postura de jucător liber de contract şi a semnat un contract pe 2 ani.

Popov şi-a început cariera la Spartak Plovdiv, iar apoi a jucat doi ani şi jumătate la Belite Orli şi Haskovo, în liga a doua din Bulgaria.

Din decembrie 2007, a evoluat la Botev Plovdiv timp de doi ani şi jumătate. Din iulie 2009 a evoluat fără întrerupere la TSKA Sofia. La 13 august 2011, într-un meci de liga a doua, a suferit o accidentare gravă, ruptura ligamentelor încrucişate. Accidentarea l-a ţinut departe de fotbal până în aprilie 2012.

A debutat la nationala Bulgariei la 11 august 2011 în meciul cu Belarus disputat la Minsk, pierdut cu scorul de 0-1, când a jucat 7 minute.

La 9 septembrie 2014 a jucat titular timp de 90 de minute în meciul Bulgaria – Azerbaidjan, scor 2-1, disputat în calificările pentru turneul final Euro 2016.

Sunt fericit că fac parte din acest proiect, din acest club. Când am primit oferta am vorbit cu cel mai bun prieten al meu Valentin Iliev, care a jucat în Bănie și mi-a spus numai cuvinte frumoase despre echipă, despre fani, care sunt extraordinari. Știu că Universitatea este o echipă mare în fotbalul românesc, cu tradiție și ambiții, ceea ce este foarte important pentru mine. Sper ca eu, cu experiența pe care o am, să ajut echipa să meargă în Europa, să jucăm un fotbal bun și să aducem bucurie fanilor.

popov

Related posts

One Thought to “Primul transfer: Apostol Popov”

  1. […] Frăsinescu lasă locul jucătorului bulgar Apostol Popov. […]

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.